Zera, benim kuşum da geçen ay öyleydi. Doktorumuz, emen bebeğin uykusu düzensiz olur, siz düzenlemelisiniz dedi. Emme sıklığını sorduğumda da her istediğinde ver dedi ama o emdikçe ben halden düşüyorum. Dediğin gibi büyük kuzuma, ev işine takatim kalmıyor. Emme sıklığını azalttım, biraz bedenim kendine geldi..bir de halim varsa, oyalayabiliyorum meme istediğinde ama yoksa memeyi veriyorum(benim kuzu da aşırı emiyor, yemesine rağmen) meme verdikçe de halden düşüyorum..böyle bir kısır döngü söz konusu oluyor bir de..
Gece uykusunu biz eşimin desteğiyle düzenledik..1-2 ye kadar ben uyumadığım için o saate kadar uyanmaları bende..akşam yatarken emzirip, o saat öncesinde de 1 kere emziriyorum, diğerlerinden kucağıma alıp gezdirip yatırıyorum..sonrakiler, sabah 6.30 a kadar eşim de..bazen hiç kalkmadığı oluyor, bazen hastalık kaynaklı kalkabiliyor..
Bizimki mesela, üstü örtülünce ya da yatak kenarlarına çarpınca çok uyanıyor, onlara çözüm bulunca bi nebze daha rahatladı.
Meme konusunda ben çok tedirginim bir de..büyük kızım da 1 yaş civarında çok güzel yemek yerken, birden memeye dadanıp yemekten vazgeçmişti..o zamandan beri de hala çok iştahsız:/ o zamanlar yediği birçok şeyi şimdi yemiyor..
Ben başarabilsem memeden kesmeyi düşünüyorum artık, bu kadar bitkin, halsiz, uykusuz, büyük çocuğa faydasız yaşamak canıma yetti hakkaten
yavrumun her isteğine cevabım, halim yok şeklinde:/