• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Geçen rota aşısına gittiğimde ebe bana bebeğe özel hiçbir şey alma dedi. Kendi yediğiniz tarhanadan baharat tuz koymadan ayır yedir dedi. Çok tecrübeli biri herkes ebesi o olsun istiyor sağlık ocağında ama yine de içim rahat etmedi aldım bebek tarhanası irmiği falan😁bunlar bitsin bir daha almam belki
Ben sadece irmik aldım o da ince öğütülmüş diye sadece tarhanayı da kendim yapıcam tuzsuz😄 ona özel bir şey pişirmicem hem bana eziyet hem de alışsın bizimle aynı şeyi yemeye

Kızlar bebek tarhanası, irmiği, yulaf unu vs. alıcam da OG Natural, Wefood ve Makarna Lütfen markalarından kullandıklarınız var mı?
Makarna lütfenden ek gıda başlangıç seti aldım ama henüz kullanmadım canım, paketleme olarak beğendim ama. Ürünler de güzel gözüküyor
Ben sadece irmik aldım o da ince öğütülmüş diye sadece tarhanayı da kendim yapıcam tuzsuz😄 ona özel bir şey pişirmicem hem bana eziyet hem de alışsın bizimle aynı şeyi yemeye
Maşallah hamarat hatun🤩. Tarhana hayatımda hiç yapmadım hele şu an bebeyle asşa yapamam. Ben seviyorum ya böyle farklı menüler hazırlamayı falan, 1 yaşına kadar ona özel hazırlarım daha besleyici menüler. Mesela ben kuzu eti pek sevmem ama ona kuzu eti alacağım. Sonra zaten ilalki bir yerde pes ederim😂😂

Neden ki ya?

Doktorlarıniza bir sorar mısınız? Neden çileği yasaklıyorlsr merak ettim.
Bu da sanırım kesin bir cevabı olmayan doktordan doktora değişen bir durum sanırım. Bir çocuk doktorundan ss almıştım. Yasak diyenler muhtemelen asit içeriği yüksek olduğu için daha temkinli yaklaşıyor

Eklentiler

• IMG_6826.webp
    IMG_6826.webp
    33,9 KB · Görüntüleme: 12
Makarna lütfenden ek gıda başlangıç seti aldım ama henüz kullanmadım canım, paketleme olarak beğendim ama. Ürünler de güzel gözüküyor

Maşallah hamarat hatun🤩. Tarhana hayatımda hiç yapmadım hele şu an bebeyle asşa yapamam. Ben seviyorum ya böyle farklı menüler hazırlamayı falan, 1 yaşına kadar ona özel hazırlarım daha besleyici menüler. Mesela ben kuzu eti pek sevmem ama ona kuzu eti alacağım. Sonra zaten ilalki bir yerde pes ederim😂😂
Kurutması dışında çok basit ya tarhana yapmak hamur yoğurmakla aynı nerdeyse😄 tabi ben de besleyiciliği yüksek şeyler vercem ara öğünlere özenirim de akşam bizimle aynı yemeğin tuzsuz baharatsız halini yer😄 kuzu ben de hiç sevmiyorum ya kokusundan hoşlanmıyorum katlancaz mecbur😄

Kurutması dışında çok basit ya tarhana yapmak hamur yoğurmakla aynı nerdeyse😄 tabi ben de besleyiciliği yüksek şeyler vercem ara öğünlere özenirim de akşam bizimle aynı yemeğin tuzsuz baharatsız halini yer😄 kuzu ben de hiç sevmiyorum ya kokusundan hoşlanmıyorum katlancaz mecbur😄
Oğluma tarhana yaptım demek çok havalı 😆. Afiyet şifa olsun inşallah bebişine🤗

Ben paşalıdan (senin verdigin öneri) lor peyniri. Yulaf ezmesi şekersiz karadut özü tuzsuz domatessiz tarhana( bizim tarhanalardan vericem ama domates falan denetmedim daha) tahin aldım. Makarna lütfenden de organik pirinç unu. Havuçlu pankek karısımı , 2 li sebzeli bebek corba seti organik domates salçası aldım. ( bebem ekmek kemirmiştir 🤣🤣🤣 bunu gören anası dolabı doldurmustır). Lor hariç bugun geldi. Loru bugun kargpya verdiler galiba inşallah soguk zincir kırılmadan gelir. Yakın buraya diye soyledim ama arabayla gidip alıp gelsem daha kolay gelirdi heralde🤣🤣🤣
Ben de eklemiştim tarhanayı ama sonra emin olamadım, onu kullanan var mı yok mu bilemedim çıkardım. Ayyy tamamlamışsın ne güzel herşeyi 😍 kendi ekmeğini yer artık annesi 😂
Sağol canım. Ben de makarna lütfenden bakayım bari ☺️🙏🏻

Valla diştense artık patlasa da kurtulsak yaa çok saçma her akşam yattıktan sonra yarım saat aralıklarla 3 defa ağlayarak beni çağırıp koluma alır almaz uyuyor. Sonra da derin uyuyup gecenin 3 ünde sık sık kalkmaları başlıyor… Tam dinleneceğim o ilk uyuma aralığı da böylece bitmiş oluyor 🙄
Valla bazen diyorum kesin diş, bazen de kendimi kandırıyorum gibi geliyor. Bakıyorum damağı aynı çünkü. Zamanla anlıcaz bakalım ne yaşıyoruz 🥲

1 kase yoğurttan yapsam yeter ona zaten ya domates koymıcam yeşillikler bi de soğan
Yaa annem soğan domates kapyayı haşlayıp sonra süzme yogurt ve unla ve tuzla karıştırıp yapıyordu. Sonra işte fermantasyon süreci hergün karışstırarak sonrada serip kurutuyoduk. Oyuzden tuz falan var kesin baya. E un da bildigin bim unudır( biz hep bimden efsane alıypz 😁) ne organiktir ne pestisit analizlidir biİmkiler 🤣

Back