• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    105
Ay bende gecen hafta evde cildirdim uykusuzluktan bosanmak istedigimi, devam edemeyecegimi yazdim. Gidip lohusa depresyonunu arastirmis bunlar gececek diyor. Sabah 5 bucukta ise gittigi icin h.ici gece seslenmiyorum hic. Cocuk cok aglarsa kendi kalkip geliyor sakinlestirmek icin. Az once 3 saat uyuttu beni kendi bakti, dinlendim valla. Bu konuda git hava al, git uyu vs.der beni rahatlatir. Giydirir, altini degistirir, emzigi dusse ilk o kalkip kosar. Ama yetmiyor bana. Sanki benim yasadigim psikolojiyi yasasin istiyor gibiyim. Neden tek ben yasiyorum kafasindayim🤦‍♀️ Gecen aksam cok agladi bebegim esimde sabah ise kalkacak diye erken yatmisti, odasinin kapisini tekmeyle bir acmisim, resmen kriz gecirdim nasil duymazsin diye. Adam bir beni bir bebegi sakinlestirdi falan. Sanki bir bosansam icim rahatlayacak 😀 ev isleri konusunda da ancak soylersen yapiyor, komutla calisiyor ama benimde yapmami istemez. Firsat buldukca dinlen, yapma diyor. Oyle olmuyor iste anlayamadigi sey bu
Bence boşansak da rahatlamayacağız bence onun da bizim gibi parçalanmasını istiyoruz ama o da imkansız en iyisi bile yapamaz fıtratlarında yok çünkü anne değiller biz 9 ay öncesinde başlıyoruz kaygılanmaya nasıl aynı olalım ki.
Bebeğimiz sancı çekti mememde ağladı mememi kabul etmedi bunu yaptığı hee sefer meme reddi mi diyip panik oluyorum bu atada ama belli gazı var, aldı sakinleştirdi bebek şimdi uyudu hemen o da uyudu hiç arkasından bakayım izleyeyiyim yok çünkü baba ben salak gibi iyi mi diye izliyorum şu an onu

Kızlar bugün doktorla görüştüm bebemin emmeme videolarını izlettim meme reddi olmuş😭😭 45 günlük bebekte meme reddi de oluyormuş demek ki. Ben ememediği için bacağını çektiği için vs gaz sancısı var sanıyordum. Doktor artık gaz gitgide azalacak dedi. Meğer meme reddi yaşıyormuş iki gün boyunca sürekli emzirmeye çalışacağım yoksa aç kalmaktan kilo kaybı olacak yavrumda 😭 Bir kere fizyoterapiste gitmiştim eşime süt sağıp bırakmıştım cuma akşamı onu biberonla verdi. Ertesi gün de emmeyince açtır diye biberon verdim. Hemen kafası karışmış😭 1-2 keredden bir şey olmaz sanmıştım bşr de anlamadım ne olduğunu mal gibi. Tecrübeli anneler öneriniz var mı nasıl aşarım bu meme reddini….
neler yapıyor bebeğiniz? Hangi hareketinden meme reddi olduğunu anladı doktor? Benim de bebeğim az önce ilk defa bu kadar sert bir şekilde mememi isTemedi ve ağladı normalde gazı olduğunda hem daha erken başlar hem de memede bu kadar sert tepkiler vermez tam aklıma düşmüştü siz yazdınız

Bizim bugün kalça ultrasonumuz vardı ama sormayı unuttum.Sling değil de kanguru kullanabiliyor muyuz.E bebekteki çalışan kullanabilirsiniz uygun dedi ama güvenemedim.Üstünde de 0-6 ay size dönük kullanılır 4-12 kg yazıyodu.Doktoruna soran var mı veya kullanan
ben doktoruma kanguru için sormuştum 15. Gün kontrolünde 2. Ayı bekleyelim demişti bana benimki de aslında baya yenidoğan'a uygun kara tutma için özel yeri var ama yine de bekleyelim dedi

An itibariyle kocamı boğsam mı yoksa boşasam mı ikilimindeyim 1 hafta yoktuk annemlerdeydik sırt o hasta diye kaç gündür uyuyo dinleniyor evi topluyorum bir yandan bebekle ilgileniyorum kendince yardım ediyor. Biliyor benim ne kadar zorlandığımı kaç gündür. Annem sağolsun hep destek allah ondan razı olsun ama kadın oruçlu oruçlu mahvoldu bir de annem benim yaşı var o bu kadar nazlı değildi.
Eşimden Bir kaç şey istiyorum hakkını yemiyim kendince yapıyor hala bana yapar mısın der misin? Ses tonunu ayarlar mısın? Hizmetçin değilim yorgundum yapamadım.
Boğmama az kaldı
bana bugün beraber markete giderken(sosyal hayatım bu kadar bu arada) neden sürekli gergin konuşuyorsun bağırıyorsun diyor kıçım yer görmediği için olabilir mi dedim gerçekten insan günde 3 5 kere boşanmayı düşünüyor bayramdan sonra 40 mız çıksın bende annemin evine gideceğim bıktım gerçekten

Rutin oluşturabilenleri tebrik ediyorum
Biz hanımefendi ne zaman isterse o zaman uyuyup o zaman uyanıyoruz canı istediğinde yeyip keyifli anını yakaladıkça yıkanıyoruz vs vs😅 3.aydan sonra düzen kurmayı planlıyorum şu an bir de düzen kurayım diye düşünüp yıpratmak istemiyorum kendimi, canım kızım böyle bi aileye denk geldin üzgünüm dhdjjdjf

bana bugün beraber markete giderken(sosyal hayatım bu kadar bu arada) neden sürekli gergin konuşuyorsun bağırıyorsun diyor kıçım yer görmediği için olabilir mi dedim gerçekten insan günde 3 5 kere boşanmayı düşünüyor bayramdan sonra 40 mız çıksın bende annemin evine gideceğim bıktım gerçekten
valla gidin dünyada cenneti yaşıyorsunuz ama dönüşünde kavga garantili o çocuklu hayatı unutmuş oluyor playstation oynarken siz annenizin babanızın o yardımına alışmış oluyorsunuz ama işte bir kaç gün kavga garanti😅

Biz hanımefendi ne zaman isterse o zaman uyuyup o zaman uyanıyoruz canı istediğinde yeyip keyifli anını yakaladıkça yıkanıyoruz vs vs😅 3.aydan sonra düzen kurmayı planlıyorum şu an bir de düzen kurayım diye düşünüp yıpratmak istemiyorum kendimi, canım kızım böyle bi aileye denk geldin üzgünüm dhdjjdjf
Ama öyle demeyin bence çok şanslı herkes düzen kuracak diye bi kural yok ki bazılarımızın düzeni dizensizliğidir ben öğrencilik vei iş hyatımda masam hep karmakarışıktır ama o düzensizlikte bile Neyin nerede olduğunu bilirim ama ev Yaşantım düzen ve tertip doludur Yani insan hayatının her yerinde düzenli olacak diye bir kaide yok Ve eminim ki sizin o düzensiz dediğiniz düzende bile her şeyi kontrol altında ve bir şeyler olmadan önce o şeyin olacağını kestirebildiğiniz durumdasınızdır🥰

Bebeğin moduna bağlı bazı şeyler. Bizde de öyle. Ama ben tek başıma bebeği yıkamayı hedefledim. Kv muhtaç kalmak istemiyorum banyo konusunda. Ben bugün yıkamak istedim mesela yarın yıkarız dedi kaldı. 🤦🏻‍♀️ eşimde çekiniyor. Prematüre doğdu kg alsın ozaman bende yaparım diyor. Ne altını değişiyor ne banyoda yardım ediyor. Arada biberon veriyor eskiden onada korkuyordu. Artık 3 kg olduk sayılır. Silikonlu şezlong gibi oturak aldım banyo için. Onda deneycem tek başıma.
Herşeyi tek yapa yapa Seyit Onbaşıya dönenlerden ben 🤣

Kan bizim de nokta nokta zıbına değerdi. Doktorların bahsettiği sanırım daha belirgin. Doktorunuza daha ayrıntı vermişsinizdir

Kaka oraya kadar çıkmıyor canım bizde öyle en azından 😂
ya bazen çok cıvık yaptığında üstüne bide kıpır kıpırsa dağıtıyo bezin içinde😅 enfeksiyon durumundan dolayı sormuştum
Kızlar bugün doktorla görüştüm bebemin emmeme videolarını izlettim meme reddi olmuş😭😭 45 günlük bebekte meme reddi de oluyormuş demek ki. Ben ememediği için bacağını çektiği için vs gaz sancısı var sanıyordum. Doktor artık gaz gitgide azalacak dedi. Meğer meme reddi yaşıyormuş iki gün boyunca sürekli emzirmeye çalışacağım yoksa aç kalmaktan kilo kaybı olacak yavrumda 😭 Bir kere fizyoterapiste gitmiştim eşime süt sağıp bırakmıştım cuma akşamı onu biberonla verdi. Ertesi gün de emmeyince açtır diye biberon verdim. Hemen kafası karışmış😭 1-2 keredden bir şey olmaz sanmıştım bşr de anlamadım ne olduğunu mal gibi. Tecrübeli anneler öneriniz var mı nasıl aşarım bu meme reddini….
hangi hareketlerden anladınız?
bir iki biberon vermekten olmamıştır diye düşünüyorum. bazen ne yaparsanız meme reddi oluyor sanırım.
ben şuan hem emzirme hem biberon şeklinde gidiyorum. yarı yarıya gibi.
gece özellikle uyku halinde anlamaz diye biberon veriyorum emzirme daha çok gündüz. gün içinde de tek sefer biberon. buna rağmen henüz bir meme reddi durumu yaşamadık. inşallah siz de çözümlersiniz
biberon vermeden emzirin tabi bir de emzirme destek sistemi etkili olabilir. süt memeden fazla geliyor hissi yaratacağı için emmesini kolaylaştırır. kendiniz de yapabilirsiniz artık eds diye set halinde satılanlar da var

Benzer seyleri yasayan sizlerin yorumlarini okuyunca hafifledim valla 🙏 Annelik gercekten zormus, kendi annemle didisir, kizar, onu anlamazdim. Meger sacini supurge etmis ne zorluklarla simdi daha iyi anliyorum.

Buarada ben cogunlukla mama veriyorum. Kendi sutum epey az ancak ogunlerde 20 - 30 ml ancak cikiyor. Kalan 60 -70 ml mama. Gazi oldugu icin doktora soyledik mamayi degistirdi. Sma optiprodan comforta gectik. Ancak ayni zamanda probiotigimizi de degistirdik. Nbl drop kullandim dun. Gece her ogunde kustu bebegim. Mamadan mi probiotikten mi anlamadim. Dunde bugunde kaka yapmadi. Normalde hergun yapiyordu. Suan daha fazla gaz sancisi cekiyor. Doktor eski probiotigini kullanmaya devam et dedi. Sizde mama degisikliginde yada probiotikte yan etki oldu mu hic?

Ayrica bizim gobek bagimiz 6.gun dustu, bir hafta hicbir sorun yoktu ama 2 gundur gobeginde kanama goruyorum. Akici degil ama kan kurumus oluyor. Sizde de sonradan kanamalar oldu mu?
Ben mamayı ilk 4 gün kullandım meme ucum olmadığı için emmedi beni slikon uca geçtik slikon uçla eds yöntemiyle mama ile besledim.Sütüm yetiyor mu yetmşyor muydu bilmiyordum ama doymuyordu mama ile bile.Kan grubu uyuşmazlığımız vardı sarılık riski yüksek olunca mama verdim.Hipp verdm ilk günler zaten gaz problemi olmadığı için bir sıkıntı yaşamadım.Sonra da bi kere verdm onda kustu ama zaten tok oldugu için mi kustu yoksa anne sütüne alıştığı için mi bilmiyorum.Kaka konusu sanırım 10 güne kadar normalmiş ama doktora sormakta fayda var.Probiyotik ben doktorumun onayıyla kaleidon kullanıyorum,memnunum.Gaz için ekstra akşamları kimyon çayı içiyorum.Etkisi var mı bilmiyorum ama sanki daha rahat gibi görüyorum.Göbek bağımız bizim 10. Günde düştü kanama durumu yaşamadım ama hastanede kanama durumu olursa 2. Doz k vitamini aşısı yapıldığını söylemişlerdi.
ben doktoruma kanguru için sormuştum 15. Gün kontrolünde 2. Ayı bekleyelim demişti bana benimki de aslında baya yenidoğan'a uygun kara tutma için özel yeri var ama yine de bekleyelim dedi
Ay çok teşekkür ederim bende bekliyim madem.

Bebeğin moduna bağlı bazı şeyler. Bizde de öyle. Ama ben tek başıma bebeği yıkamayı hedefledim. Kv muhtaç kalmak istemiyorum banyo konusunda. Ben bugün yıkamak istedim mesela yarın yıkarız dedi kaldı. 🤦🏻‍♀️ eşimde çekiniyor. Prematüre doğdu kg alsın ozaman bende yaparım diyor. Ne altını değişiyor ne banyoda yardım ediyor. Arada biberon veriyor eskiden onada korkuyordu. Artık 3 kg olduk sayılır. Silikonlu şezlong gibi oturak aldım banyo için. Onda deneycem tek başıma.
Herşeyi tek yapa yapa Seyit Onbaşıya dönenlerden ben 🤣
Ben yeğenlerimden alıştım tek yıkıyorum ama sizde alışma surecınde üzerinizde sadece atlet olacak sekılde duşta yatırın cocıgu üzerinize yıkayın atlet kaymasına engel olup sizin çocugu daha kolay tutmanıza olanak sağlayacak bu sekılde yıkaya yıkaya alısırsınız sonra zaten biraz daha kilo aldı mı istediğiniz pozisyonda da yıkama cesaretiniz olur 🥰

Back