2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Annemler Ozkanlarda oturuyor en cok hasar alan yerdeler.Cok sukur kendilerini disari atabilmisler.Evde bikac parca bisey dusmus,duvarlar catlamis ve kartonpiyerler dusmus.Onun disinda cok sukur iyiler.Disaridalar.Allah korusun.Aklim cikti 6.6 izmir deyince esim.Kanim cekildi.Nasil aramays calistigimi hatirlamiyorum
Geçen sene istanbulda 5.8 oldu ya. Ben o zaman doğum yapmıştım hastandeydim. İkinci gündü dikislerimin ağrısı biraz azalmıştı. Eşim büyük oğlumla sabahtan gelmişti. Akşama doğru eve gittiler. Bende uyudum peşine. Depremle uyandım. Ama ne korku. Hastane yeni yapı çok büyük bi bina . Ama binadan catirtilar geldi. Korkunçtu. Dedim biz burda bu kadar hissettiysek evler kesin yıkıldı otuz senelik binada yaşıyoruz biz. Eşimle büyük oğlum yoldami evdemi bilmiyorum. Arıyorum ulasamiyorm. Bebek yanımda tamam ama buyuk oğlum. Kalbimin yarısı yanımda değil ne durumda olduğunu bilmiyorum. O korkuyla deprem anı sezeryanli halimle bi hızla yataktan inmisim. Sonra çok acısı çıktı tabi. Tam evi girmişler o an olmuş deprem. Sonra aşağı inmisler. . ama ulaşana kadar öldüm sanki. En büyük korkum bı felaket anında çocuklarımı koruyamamak. Rabbim esirgesin . Yaşatmasın . Sizede geçmiş olsun.

1 yaş itibari ile bırakın dedi sağlık ocağında ki hemşire. Bayağıdır vermiyorum ama kış mevsiminde güneş olmayacak. Başlarım sanırım yeniden
Allah Allah hemşire yanlış biliyor olabilirmi çünkü bize öyle denilmesi öyle olması gerekse mutlaka derlerdi

Bugün kan sonuçları için doktoruyla konuştum, kanı demiri d vitamini çok güzel. D vitaminini 2 3 günde bir verebilirsin dedi güneş göremeyeceğiniz için. Demir ilacı hiç vermemiştim zaten. Devam sütünü sordum mamayı. Artık tadımlık yiyecek mamayı, onun karnı normal yemekle doymalı dedi . E bizde o yokki aman aman alışmadı çocuk. Ben mi hata yapiyorum beceremedim beslenme düzenini mamayı hala doyumluk yiyo😔😔😔

Artık çok yıprandım hamileliğimin ilk bir buçuk ayını beraber geçirdik eşimle sonra işleri yoğunlaştı ,doğum oldu daha da yoğunlaştı. Tüm ümidim yaz mevsimindeydi onda da baharda Corona geldi🤦🏻‍♀️ başkalarının hayatlarına bakım buna da şükür demek çok çirkin geliyo ama mental olarak toparlanmak için tutunacak dal arıyorum. Tek başına evlat buyutenlerin Allah yardımcısı olsun çok zormuş. Fiziksel biseyim yok ama zihnim acı içinde. Taşındıktan sonra tv baglatmamistim deprem olduğu gün baglattim. Sıcacık yuvaları mezar olan insanları gördükçe kahroldum. Düşünüyorum da Kıyamet mi diyorum bunlar , benim bildiğim kıyamet birden kopar. Tüm bu zor süreçleri yalnız ben yaşıyo olsam geçecek dayan derdim kendime ama bunu da yapamıyorum. Sinirli tahammülsüz gergin bi insan haline geldim. Siz nasıl tolere ediyorsunuz, kendinizi mental olarak ayakta nasıl tutuyorsunuz. Toparlanmak istiyorum annesin sen kendine gel diyorum ama gücüm kalmamış

Artık çok yıprandım hamileliğimin ilk bir buçuk ayını beraber geçirdik eşimle sonra işleri yoğunlaştı ,doğum oldu daha da yoğunlaştı. Tüm ümidim yaz mevsimindeydi onda da baharda Corona geldi🤦🏻‍♀️ başkalarının hayatlarına bakım buna da şükür demek çok çirkin geliyo ama mental olarak toparlanmak için tutunacak dal arıyorum. Tek başına evlat buyutenlerin Allah yardımcısı olsun çok zormuş. Fiziksel biseyim yok ama zihnim acı içinde. Taşındıktan sonra tv baglatmamistim deprem olduğu gün baglattim. Sıcacık yuvaları mezar olan insanları gördükçe kahroldum. Düşünüyorum da Kıyamet mi diyorum bunlar , benim bildiğim kıyamet birden kopar. Tüm bu zor süreçleri yalnız ben yaşıyo olsam geçecek dayan derdim kendime ama bunu da yapamıyorum. Sinirli tahammülsüz gergin bi insan haline geldim. Siz nasıl tolere ediyorsunuz, kendinizi mental olarak ayakta nasıl tutuyorsunuz. Toparlanmak istiyorum annesin sen kendine gel diyorum ama gücüm kalmamış
Ben de doğumdan sonraki üçüncü aydan itibaren sessizliğe tahammül edememeye başladım, çünkü sessiz kaldıkça benim kendi düşüncelerimin sesi açığa çıkıyor. Eskilerden yenilerden gözüm izlemese bile sesi bir kenarda açık duran diziler oluyor, bazen kuran dinliyorum, bazen komik youtube vidyoları, bazen şarkılar.. bir ses olsun da nolursa olsun modundayım.. sadece haber yok, haber izledikçe yüreğim darlanıyor.

Cnm işin çok zor tek başına bence bir yardim alsa bebeğin için hiç gittinmi doktora aşırı strese girmişim ülkecek çok zor günler geçiriyoruz Allah yardımcımız olsun

Bi doktor kesin dedi biri devam edebilirsiniz dedi. Ben elimdeki şişe bitince almicam . Geldiğimiz yer çok güneşli burda dvitamini alır bol bol. D vitaminin de fazlası oldukça zararlı
Güneş varsa gerek yok cnm biz kapalıyız hep evde çırpmadan dolayı benim bile düşün d vitaminim

Tek başına çok cokkk zor. Sen basından beri gerek kendi ailen gerek kayinvalidenlesin ama eminimki eşini arıyorsun yanında . O da bu duruma çok uzuluyordur ama geçim sağlaması için sizin için mecbur.. Ben elimden geldiğince yalnız kalmamaya çalışıyorum yani bencillikse bencillik kendi ve bebeğimin rahatı için anneme gittim eşim tek kaldı belki 2 hafta 3 hafta ama ne yapayım bir bebek ve bir cahil anne kadar yardıma muhtaç değil-dir. Sende anlasabildigin kişilerin yanına gidebilirsin cnm kafan düzelene kadar. Bide memleket değiştirdin hiç kolay değil

Cnm işin çok zor tek başına bence bir yardim alsa bebeğin için hiç gittinmi doktora aşırı strese girmişim ülkecek çok zor günler geçiriyoruz Allah yardımcımız olsun
Yardm almak da iyi gelmiyo daha doğrusu annem abimin çocuklarına bakıyo kv gelir onunda gereksiz lafları var beni daha çok yıpratıyo. Gece gündüz onun söylediği laflarla mücadele ediyorum o zaman

X