• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    105
Aynı anda mı emziriyorsun canım , masallah sana ya cok guzel duzen kurmussun 🧿
Eğer çok acıktıysalar ve durmuylrsalar evet aynı anda eğer sakınseler tek tek şimdi kilo aldıkları için eger eşim işteyse tek tek beslemeye özen gösteriyorum allah korusun tıkanırsalae falan müdahale ederken geç kalmamak yada diğerine zarar veememek adına. tesekkür ederim düzen kurduk kızlarımda buna müsaitlerdir ya da en basında bu sekılde alıstılar bilemiyprım ama çok şükür gerçi daha kim bilir kaç kez degişir bu dızen atak haftaları vs ler derken bakalım neler bekliyor bizleri

Bizim göbek bagimiz hala düşmedi kızlar ya.. 14.gun bugün.. doktor batikon sürelim gunde 3 kere gazlı bez ile dedi..

Hala düşmeyen var mı?
Bizim de 14. Günde düştü tam. Bacoderm diye bir krem verdi 12.gün gittiğimizde. O biraz kuruttu sanki. Akıntısı, kanaması var mı onlar önemli ona dikkat et canım

Oğluşu olan anneler ‼️ 40ı çıkmadan sünnet yaptırmak tavsiyedir. Çok şükür ilk çişini yaptığında da ağlamadı. Arkadaşım 2 aylıkken yaptırmış, o ilk çişini yaptığında ağladığını söylemişti. Gerçekten ne kadar erken o kadar çabuk iyileşme ve o kadar az acı hissi. Gündelik hayatımıza aynen devam ettik, ediyoruz bu süreçte

Bizimki 16 günde düştü canım. Oda rahatsızlandı doktora gittik şükür bişeyi çıkmadı ama hastanede düşürdü bağını. Benim kızda 14 günde düşürmüştü.
İyi bari metabolik rahatsızlık felan okudum nette iyice delirtecek bu net.adami

Oğluşu olan anneler ‼️ 40ı çıkmadan sünnet yaptırmak tavsiyedir. Çok şükür ilk çişini yaptığında da ağlamadı. Arkadaşım 2 aylıkken yaptırmış, o ilk çişini yaptığında ağladığını söylemişti. Gerçekten ne kadar erken o kadar çabuk iyileşme ve o kadar az acı hissi. Gündelik hayatımıza aynen devam ettik, ediyoruz bu süreçte
çok sık kaka yapıyolar sorun olmuyor mu?
3 ay olmadan yaptırayım diyordum ama beklemesek mi

Akinti yok ama arada sanki kan gelio gibi
Kan bizim de nokta nokta zıbına değerdi. Doktorların bahsettiği sanırım daha belirgin. Doktorunuza daha ayrıntı vermişsinizdir
çok sık kaka yapıyolar sorun olmuyor mu?
3 ay olmadan yaptırayım diyordum ama beklemesek mi
Kaka oraya kadar çıkmıyor canım bizde öyle en azından 😂

Sadece eş değil bütün yakın çevrem ile ilgili çok sayıda aydınlanma yaşadım 🫤 önce Allah a sonra kendime güveniyorum. 💪🏻 Rabbim analara güç kuvvet sağlıklı uzun ömür versin. Evladımızın başından eksik olmayalım. 🥰
o kadar haklısınız ki doğumda yapılanlar unutulmuyor diyenler ne kadar doğruymuş

Herkes eşiyle ilgili aynı şeyi düşünüyor bence hepimiz aydınlandık 😏
An itibariyle kocamı boğsam mı yoksa boşasam mı ikilimindeyim 1 hafta yoktuk annemlerdeydik sırt o hasta diye kaç gündür uyuyo dinleniyor evi topluyorum bir yandan bebekle ilgileniyorum kendince yardım ediyor. Biliyor benim ne kadar zorlandığımı kaç gündür. Annem sağolsun hep destek allah ondan razı olsun ama kadın oruçlu oruçlu mahvoldu bir de annem benim yaşı var o bu kadar nazlı değildi.
Eşimden Bir kaç şey istiyorum hakkını yemiyim kendince yapıyor hala bana yapar mısın der misin? Ses tonunu ayarlar mısın? Hizmetçin değilim yorgundum yapamadım.
Boğmama az kaldı

An itibariyle kocamı boğsam mı yoksa boşasam mı ikilimindeyim 1 hafta yoktuk annemlerdeydik sırt o hasta diye kaç gündür uyuyo dinleniyor evi topluyorum bir yandan bebekle ilgileniyorum kendince yardım ediyor. Biliyor benim ne kadar zorlandığımı kaç gündür. Annem sağolsun hep destek allah ondan razı olsun ama kadın oruçlu oruçlu mahvoldu bir de annem benim yaşı var o bu kadar nazlı değildi.
Eşimden Bir kaç şey istiyorum hakkını yemiyim kendince yapıyor hala bana yapar mısın der misin? Ses tonunu ayarlar mısın? Hizmetçin değilim yorgundum yapamadım.
Boğmama az kaldı
Ana gibi yar olmaz 🌸 çok doğru. Kv ile olacak iş değil. Kendi kızına olsa farklı davranır. Gelin olunca davranışları değişiyor. En iyisi bile. 🤷🏻‍♀️

Kizlar bu uykusuzluk coook zor 🤦‍♀️ 16 gunluk olduk bugun sutum cok gec geldi ve hala cok az. O yuzden cogunlukla mama + anne sutu veriyorum. 3 saatte bir uyandiriyorum, mamayi hazirla, besle, gazini cikart, biraz sindirmesini bekle derken uyku araligim 2 saati bulmuyor. Bu siralar geceleri gaz sancisi cekiyor. 2 buklum cenin pozisyonunda ikiniyor, keci gibi garip sesler cikariyor. Kiyamiyorum, az once ilkkez yogun sekilde kustu elim ayagim dolasti. Oturup agladim korkudan. Allahim onun sancisini, sıkıntisini alsin ben cekerim onun yerine 🙏🥹

Psikolojimde pek iyi degil, bu 15 gunde kocami bosuyordum, k.valideme takigim, anneme gucendim. Aslinda ortada elle tutulur sebepte yok ama ben birilerine sariyorum surekli. Evde yalniz olmak istedim 10.gun sonunda. Esim işte tum gun. Benden yemek gibi bir beklentisi yok, isten gelince cocukla ilgilenir hemen. O evdeyken kafami dagitmam icin bana zamanda taniyor, arada cikip alisverise yada yuruyuse gidiyorum, cocukla ilgilenip beni uyutuyor ama deliksiz bir uyku olmadigi icin cok yetersiz. Keske dogumdan once yataktan hic cikmasaydim, hep uyusaydim 🤦‍♀️🤦‍♀️ bunlar bana yetersiz geliyor.

Park yatagi salonda tutuyorum, bende salonda yatiyorum. Sanki 4 duvar arasinda sıkışmiş gibiyim. Yatak odasinda ayni duzende devam etsem hergun park yatagi getir gotur yapmak bana zor gelecekti. Hata mi yaptim bilmiyorum. Aksamlari oglumum gozunu almasin diye isik acmiyoruz, evde o uyurken surekli kisik sesle konusuyoruz. Cok mu abarttik herkes mi boyle bilmiyorum. Ben gece gunduz ayrimi da olsun diye gece uyandirdigimda hic konusmuyorum, sabah tam tersi sarkilar, ninniler vs. Sanirim bu durum beni daha cok tetikliyor. Aksam olunca inanilmaz bir kasvet cokuyor bana.

Biraz icimi bosalmis gibi oldum ama bu durum en kisa surede gecer insallah🙏
Sizi çok iyi anlıyoruz çünkü hepimiz aynı yollardan geçiyoruz şuan.Bende 7. Günümden beri tekim evde.Yemek bulaşık temizlik sabahtan akşama kadar benden ayrılmayn bir bebek.Psikolojikmen çok çöktüm.Sabahları kahvaltı yapmaya bile vaktim olmuyor.Herkes koy azıcık ağlasın sen kahvaltını yap diyor.Nasıl kıyabilirim ki?O kadar ağlıyorki onu bırakınca.Eşim eve 7 de geliyor ancak 8 gibi ona verebiliyorum bebeği 15 dk 30 dk anca oyalayabiliyor bizimki hiç durmuyor çünkü.10 dkda bile uyuyorum.3 gün önce ki gece hiç uyumadım hep sallanmak istedi.Benim bebe öyle koyayım kendi kendine uyusun memeyi bıraksın koyyım uyusun gibi birşey yok.Eskiden memede uyurdu şimdi o da yok sallanmak istiyor.Çok zor ama iki gündür maşallah geceleri uyuyor gündüzleri yok tabi🥲 Kucağına alıp 15 dk tutan ne kadar yoruyor hiç durmuyor kafasını sürekli kaldırıyor zıplıyor resmen diyip bana geri veriyor 😂 Psikolojik olarak çok zor zamanlar geçiriyoruz.Ama en önemlisi uyku.Malesef uyuyamadığımız için bu kadar asabiyiz kötüyüz bence..Bende salonda yatıyorum bide bizim koltuk kısa küçük ve rahatsız heryerim tutuk.Eşim eve gelsinde bir duşa gireym diye saatleri sayıyorum.Rabbim herkesin yardımcısı olsun.Bol bol şükrediyorum.Sağlıklı bir evldım var diye.İnşallah zaman geçtikçe bebeklerimizde bize bizde onlara alışacağız.Yalnız olmadığınızı söylemek için bende yaşadıklarımı anlatmak istedim ♡

Ana gibi yar olmaz 🌸 çok doğru. Kv ile olacak iş değil. Kendi kızına olsa farklı davranır. Gelin olunca davranışları değişiyor. En iyisi bile. 🤷🏻‍♀️
Ay bunları yapan benim koca, ona kibar davrancakmım kibar isteyecek işim kv iyi benim etliye sütlüye karışmaz hiç ben bakayım diye girmedi işe biliyor annem gibi olmayacağını kocam da yardım eder ama kendince beni dinlemiyor bir şey istediğimde laf sokuyorum sanıyor. Hep bebek gibi onu da piş piş yapacağım. Bunu kaldırsama diyorum. Kaldırı mısın de lütfen diyo mailde atayım ister misin dedim en son

Bizim bugün kalça ultrasonumuz vardı ama sormayı unuttum.Sling değil de kanguru kullanabiliyor muyuz.E bebekteki çalışan kullanabilirsiniz uygun dedi ama güvenemedim.Üstünde de 0-6 ay size dönük kullanılır 4-12 kg yazıyodu.Doktoruna soran var mı veya kullanan

Sizi çok iyi anlıyoruz çünkü hepimiz aynı yollardan geçiyoruz şuan.Bende 7. Günümden beri tekim evde.Yemek bulaşık temizlik sabahtan akşama kadar benden ayrılmayn bir bebek.Psikolojikmen çok çöktüm.Sabahları kahvaltı yapmaya bile vaktim olmuyor.Herkes koy azıcık ağlasın sen kahvaltını yap diyor.Nasıl kıyabilirim ki?O kadar ağlıyorki onu bırakınca.Eşim eve 7 de geliyor ancak 8 gibi ona verebiliyorum bebeği 15 dk 30 dk anca oyalayabiliyor bizimki hiç durmuyor çünkü.10 dkda bile uyuyorum.3 gün önce ki gece hiç uyumadım hep sallanmak istedi.Benim bebe öyle koyayım kendi kendine uyusun memeyi bıraksın koyyım uyusun gibi birşey yok.Eskiden memede uyurdu şimdi o da yok sallanmak istiyor.Çok zor ama iki gündür maşallah geceleri uyuyor gündüzleri yok tabi🥲 Kucağına alıp 15 dk tutan ne kadar yoruyor hiç durmuyor kafasını sürekli kaldırıyor zıplıyor resmen diyip bana geri veriyor 😂 Psikolojik olarak çok zor zamanlar geçiriyoruz.Ama en önemlisi uyku.Malesef uyuyamadığımız için bu kadar asabiyiz kötüyüz bence..Bende salonda yatıyorum bide bizim koltuk kısa küçük ve rahatsız heryerim tutuk.Eşim eve gelsinde bir duşa gireym diye saatleri sayıyorum.Rabbim herkesin yardımcısı olsun.Bol bol şükrediyorum.Sağlıklı bir evldım var diye.İnşallah zaman geçtikçe bebeklerimizde bize bizde onlara alışacağız.Yalnız olmadığınızı söylemek için bende yaşadıklarımı anlatmak istedim ♡
Benzer seyleri yasayan sizlerin yorumlarini okuyunca hafifledim valla 🙏 Annelik gercekten zormus, kendi annemle didisir, kizar, onu anlamazdim. Meger sacini supurge etmis ne zorluklarla simdi daha iyi anliyorum.

Buarada ben cogunlukla mama veriyorum. Kendi sutum epey az ancak ogunlerde 20 - 30 ml ancak cikiyor. Kalan 60 -70 ml mama. Gazi oldugu icin doktora soyledik mamayi degistirdi. Sma optiprodan comforta gectik. Ancak ayni zamanda probiotigimizi de degistirdik. Nbl drop kullandim dun. Gece her ogunde kustu bebegim. Mamadan mi probiotikten mi anlamadim. Dunde bugunde kaka yapmadi. Normalde hergun yapiyordu. Suan daha fazla gaz sancisi cekiyor. Doktor eski probiotigini kullanmaya devam et dedi. Sizde mama degisikliginde yada probiotikte yan etki oldu mu hic?

Ayrica bizim gobek bagimiz 6.gun dustu, bir hafta hicbir sorun yoktu ama 2 gundur gobeginde kanama goruyorum. Akici degil ama kan kurumus oluyor. Sizde de sonradan kanamalar oldu mu?

Buraya gelmeyeli bayağ olmuş
Gece uykularımı çok özledim ama bebek kokusu herşeye değermiş
İkiz bebek annelerim neler yapıyorsunuz herşey yolunda mı ❤️
sdaak sdaak ballimon ballimon D dolunay melek
Gercekten tatlım cok guzel bir duygu ama cokk zormus annelik, gece cok zorlanıyorum ben uykusuz zor oluyor, bebeğimin birinde kusma problemi var o da beni baya endişelendiriyor, sen nasılsın tatlım nasıl bebişlerin

Back