- 18 Nisan 2017
- 2.514
- 3.369
Valla kuzum size derken sanırım bu sabah ilk ciddi bulantımı yaşadım. Burnuma her şey kötü koktu ve öğürdüm durdum nerdeyse istifra edicektim boğazıma acı tat geldi. Sonra biraz bi şeyler yemeye çalıştım normale döndüm. Allah yardımcın olsun canım. Ama kendin halsiz kalmamak için az da olsa bi şeyler yemeye çalış. Bebiş senden besleniyo zaten depolardan
amin inaşallah canım ben de öyle düşünüyorum vardır bir güzellik henüz görmediğimizCanım değere takılma hiç o herkeste farklı oluyo. Hem vücudun hormon salgılamasıyla alakalı hem de döllenme zamanıyla. Geç döllenme olmuş olabilir, kese de zaten değerin yükseldikçe görülecek boşuna bumlarla canını sıkma yani. Eşinin işi için de Allah yeni hayırlı kapılar açsın canım, bi kapı kapanır başkası açılır hiç üzülme her şey yoluna girer
Katılıyorum sana canım, bu stres hiç bitmiycek. Bu kadar çok takıp her gün moralimizi bozmanın anlamı yok. Olumlu düşünüp iyiyi, güzeli çağıralımGünaydın kızlar, bence şu kalp arılı olayını düşünüp strese girmeye hiç gerek Yok .. stres sadece bize kötü geliyor gönül ister ki hemen duyalım ama annelik tam bir sabır işi kalp atılı bitecek ikili testi başlayacak o bitecek detaylısı şeker yüklemesi vs bu süreç bitmez
Çubukçulara da ayrıca selam olsun bundan sonra ÇUBUKBEY diyeceğiz
Ben de kahve içmiyorum artık canım, zaten doktorum da dedi 3-4 günde bir iç sadece dedi. Bize yasaklı olan şeyleri yemiyorum sucuk, salam, sosis, adaçayı, ananas, greyfurt gibi. Her gün ceviz ve muz yemeye çalışıyorum, her gün süt içmeye çalışıyorum. Şimdilik yaptıklarım bunlarKızlar Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra en çok neye dikkat etmeye başladınız ?
Ben çok fazla kahve içiyordum mesela muhtemelen hamileyken de içmişim. Artık içmiyorum. Siz neler yapıyorsunuz ????
Canim benim ilk bebegimde kahve rengi akıntı gelmişti ben bebek yerleşme lekesi olarak bildiğimden gitmemiştim o zaman bi ağrım falan da olmadigi icin bide leke devam etmedigi icin gitmemistim icinde bi şüphe varsa doktora gidebilirsin burdan yanlış da yönlendirmek istemem bende olduğu için yazmak istedim.
Hayırlı olsun inşAllah,Rızkıyla gelecek emin ol yavru,hiç korkma,başlangıç değerinle bebeğin sağlığının alakası yok,benim arkadaşımın adetten 4-5 gün sonra 1300 lerde çıktı,benim adetten 4-5 gün sonra 67 çıktı,onun bebeğinin kalbi durdu,benim bebeğimin kalp atışı alınamadı,yüksek çıkması sağlıklı olduğunu göstermiyo,yüksek çıkmasından ziyade düzenli iki kat artması sağlıklı ilerlediğinin göstergesi canımGünaydın herkese, benim de cuma pozitifti teste. Kan tahlili yaptırmayacağım dedim ama kuyruk sokumundaki şidetli ağrı nedeniyle mecbur doktora gittim. Hcg 99 çıktı kese de görülmedi.4+3 düm dün. Eşim de işten çıkarıldı. herşey üst üste geldi. bakıyorum da 4+3 lerde genelde hcg ler 150 ve üzeri oluyor. işte bu nedenle hiç kan tahlili yaprımak istemiyordum. şimdi deli sorular var mı yok molacak mı. bir yandan eşimin işsizliği. allah hayırlı ne ise onu versin diyorum. hm çok istedik 2nci çocuğu ama işsiz olunca da korku oluştu. ama yeterki sağlıklı hayrılı olsun bir şekilde bakılır diyorum içimden. Ne kötü birşeymiş keseyi görememk ya da değerin düşük çıkması. ilkinde hiç yaşamamıştım bunları. direk kese görünmüştü. gelişmelerden haberdar ederim.
Benim senin gibi şiddetli boyutta değil canım. Ama tabi kimsenin olmasın herkes rahat bi hamilelik geçirsin inşallah. Biraz daha sabret kısa süre sonra normale dönersin canımya canimm insallah cok fazla yasamazsin bu bulantilari. Hep diyoruz yeter ki bebegimiz saglikli olsun cekeriz bulantiyi falan ama oyle olmuyor. Onemli olan bebegimizinde bizimde saglikli olmamiz. İnsallah en kisa surede bulantilarimiz biter ve kaldigimiz yerden devam ederiz bebisimizle saglikli yasama.♡
A AloeeVeraa cim bir de koku alma olayi efsane :) afedersin bir kopek kadar iyi koku aliyorum bu ara, tesbihte hata olmaz :))
dun onumden elinde patlamis misir olan cocuklar gecti, ben basladim ogurmeye afedersin :/ en kotu yanlari bu.
gecen evde sucuk kokusunu duyunca aninda istifra ettim.
cok sasiriyorum kendime.
Ben de kahve içmiyorum artık canım, zaten doktorum da dedi 3-4 günde bir iç sadece dedi. Bize yasaklı olan şeyleri yemiyorum sucuk, salam, sosis, adaçayı, ananas, greyfurt gibi. Her gün ceviz ve muz yemeye çalışıyorum, her gün süt içmeye çalışıyorum. Şimdilik yaptıklarım bunlar
Evet kokular pek güzel gelmiyo artık canım ben de onu fark ettim. Bakalım heçicek inşallah bu süreç deA AloeeVeraa cim bir de koku alma olayi efsane :) afedersin bir kopek kadar iyi koku aliyorum bu ara, tesbihte hata olmaz :))
dun onumden elinde patlamis misir olan cocuklar gecti, ben basladim ogurmeye afedersin :/ en kotu yanlari bu.
gecen evde sucuk kokusunu duyunca aninda istifra ettim.
cok sasiriyorum kendime.
Kizlaaaaar bu arada yakinlariniza soylediniz mi hamile oldugunuzu??
Ben 8 hafta bitimine kadar bekleyeyim diyordum bir aksilik cikmazsa ama bu bulantilar yuzunden kendimi ele verecegim az kaldi
Esimde kiziyor banaailelere soylesek gelip yemek yapsinlar sana ya da biz gidelim, soylememen yuzunden serum takilacaksin nerdeyse diyor
Canım ben kalp atışını duymayı bekliyorum. Allah nasip ederse duyduğumuz gün ailelere söylücez. Şu an eşim ve siz biliyosunuz sadeceKizlaaaaar bu arada yakinlariniza soylediniz mi hamile oldugunuzu??
Ben 8 hafta bitimine kadar bekleyeyim diyordum bir aksilik cikmazsa ama bu bulantilar yuzunden kendimi ele verecegim az kaldi
Esimde kiziyor banaailelere soylesek gelip yemek yapsinlar sana ya da biz gidelim, soylememen yuzunden serum takilacaksin nerdeyse diyor
Agir kokular beni de mahfediyor sabahlari en yogun halini yasiyorum gun icinde hep hazirda bekliyor bulantim sucuk kendisini bile gormeye tahammulum yok esim kasap sucugu getirmis ese dosta dagittim :))
Ben öğrendiğimde ağzıma attığım her lokmanın ona faydalı olup olmadığını düşünerek yedim,adımlarımı bile atarken dikkat ettim aman bişey olmasın diye,bebek düştü,iş yerinde arkadaşım var hamile hiçbir şeye dikkat etmedi ve hala etmiyor,kahve sigara ,sabah simit öğlen makarna falan devam ediyor,çok şükür 5.ayında hamileliğin,Kızlar Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra en çok neye dikkat etmeye başladınız ?
Ben çok fazla kahve içiyordum mesela muhtemelen hamileyken de içmişim. Artık içmiyorum. Siz neler yapıyorsunuz ????
Evet doktorum üstüne basa basa söyledi canım. Kanı sulandırıp rahimi gevşettiği için düşük riskini arttırıyomuş yasak şu an dediananas yasak mi yaaa
Soylemek zorunda kaldim annem gelicekti bana 3 gun kalcakti is yaptiriri bana diye korkudan daha ogrendigim gun soyledim simdi annem is delisi :)) ztn annem duyunca biraz sulale duydu birazda ben soyledm :))) sonra gunum vardi kizlarada soylemek zorunda kaldim derken kimi ogrendi kimi ogrenmedi
Evet doktorum üstüne basa basa söyledi canım. Kanı sulandırıp rahimi gevşettiği için düşük riskini arttırıyomuş yasak şu an dedi
Günaydın herkese, benim de cuma pozitifti teste. Kan tahlili yaptırmayacağım dedim ama kuyruk sokumundaki şidetli ağrı nedeniyle mecbur doktora gittim. Hcg 99 çıktı kese de görülmedi.4+3 düm dün. Eşim de işten çıkarıldı. herşey üst üste geldi. bakıyorum da 4+3 lerde genelde hcg ler 150 ve üzeri oluyor. işte bu nedenle hiç kan tahlili yaprımak istemiyordum. şimdi deli sorular var mı yok molacak mı. bir yandan eşimin işsizliği. allah hayırlı ne ise onu versin diyorum. hm çok istedik 2nci çocuğu ama işsiz olunca da korku oluştu. ama yeterki sağlıklı hayrılı olsun bir şekilde bakılır diyorum içimden. Ne kötü birşeymiş keseyi görememk ya da değerin düşük çıkması. ilkinde hiç yaşamamıştım bunları. direk kese görünmüştü. gelişmelerden haberdar ederim.