2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Merhaba arkadaşlar. Ben de bugün kesin bir şekilde öğrendim hamile olduğumu :) beta hormonu 1114,8 çıktı. Cuma günü doktora gideceğim eskişehir ümit hastanesi talat beye. Herkes çok memnun inşallah ben de memnun kalırım. Benim şu an yanlarım ve belim ağrıyor bir de kendimi çok yorgun hissediyorum. Mide bulantım ve baş dönmem var bir de. İnşallah geçicidir bunlar.
Merhaba canım hoşgeldin,hayırlı olsun bebeğin sağlıkla kucağına alırsın umarım:KK200:geçiyor canım bulantı baş dönmesi 3aydan sonra
Biri beni tarif etmiş :) bugun iş yerinde 5dk mola verince uyuyakalmışım
hayırlı olsun canım hoşgeldin,sağlıcakla bebişini kucağına alırsın inşallah:KK200:bende uyuyorum neredeyse hamile olduğumu öğrendiğimden beri zaten seviyordum uykuyu diğer hamileliklerimde de hep uyudum:KK55:

Merhaba arkadaşlar, aynı iletiyi başka konuda da yazdım ama sizlere de yazıp fikir almak istedim.

1 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz, hatta daha önce konular da açmıştım yaz başında ama daha sonra hamile kalamayınca aklıma çok takmaya başladım ve foruma girmeme kararı aldım. o yüzden 8-9 aydır yoktum buralarda. Ama çalışmalarımız devam etti tabi. Eşim ise eylül sonunda bedelli askerliğe gidecek, o yüzden tam şuan ocak sonu şubat başı dönemde hamile kalsam, doğumu askerdeyken olacaktı o yüzden bu ay dikkat etmiştik olmasın diye ama, sanırım hamile kaldım :) Son adet tarihim 16 ocak, ctesi kan testi yaptırdım 3 çıktı, dün yani salı günü yeniden yaptırdım 17 çıktı. 2 kez idrar testi yaptım hafif silik çıktı. Adetim ise 4-5 gün gecikti.

Sizce durumlar nedir. Değerler hakkında yorum yapar mısınız, doktora haftaya gitmeyi düşünüyorum, kimyasal veya dış gebelik olsa, 3 günde değer 3 den 17 ye çıkar mı. Of kafamda deli sorular :)
Merhaba canım,bebekler sürpriz yapmayı sever:emir_bebek:evet değer düşük ama önemli olan artarak devam etmesi hakkınızda hayırlısı olsun:KK200:
Kizlar bel agrisi yasayanlariniz var mi?,
ağrımaz olur mu azcık ayakta durdum mu ağrıyor

Yaa nolacak bu istahin sonu! 2 jafrada hemen 1 kg almışım:bicak:surekli yemek dusunuyorum ya.. kızlar siz de boyle misiniz?

Bugun ac yatiyorum resmen. Karnim gurul gurul. Ama azaltacagim yemegi. Yoksa basa cikmayacagim. Daha 35 hafta var.. dile kolay!:KK76:
kız 1kilo mu yine iyi :kızgın:beni hiç sorma o zaman,yemeyince midem kazınıyor sadece sabahları yiyemiyorum ama sınrası doymuyorum bende dikkat etmeye başladım bıgün itibariyle:KK53:

Gunaydin kizlar.:süslü:

İstahi acik olanlar, belirtisi olmayanlar vb cok sanslisiniz. Masallah deyin kendinize. Ve tadini cikarin.:KK51:

Bende istahi birak tiksinme basladi ve bulantilarim yuzunden dogru duzgun bir sey yiyemiyorum, cubuk krakerle yasiyorum. :cry:

Ah bir de en onemlisi iki sabahtir istifra basladi duzenli sekilde:KK42: daha oncesinde de oluyordu arada ama aksam falan...

Allah yardimcimiz olsun, hayirlisiyla ve kolaylikla atlatalim bu aylari insallah:cry:
Günaydın canım,geçecek kuzum herkes farklı yaşıyor ilk ayları bebekler sağlıklı olsun yeter ki bazı şeylere katlanıcaz,az bişeyler yemeye çalış canımdirencin düşer,bebeği merak etme onun keyfi yerindedir:emir_bebek:
Günaydın herkese, benim de cuma pozitifti teste. Kan tahlili yaptırmayacağım dedim ama kuyruk sokumundaki şidetli ağrı nedeniyle mecbur doktora gittim. Hcg 99 çıktı kese de görülmedi.4+3 düm dün. Eşim de işten çıkarıldı. herşey üst üste geldi. bakıyorum da 4+3 lerde genelde hcg ler 150 ve üzeri oluyor. işte bu nedenle hiç kan tahlili yaprımak istemiyordum. şimdi deli sorular var mı yok molacak mı. bir yandan eşimin işsizliği. allah hayırlı ne ise onu versin diyorum. hm çok istedik 2nci çocuğu ama işsiz olunca da korku oluştu. ama yeterki sağlıklı hayrılı olsun bir şekilde bakılır diyorum içimden. Ne kötü birşeymiş keseyi görememk ya da değerin düşük çıkması. ilkinde hiç yaşamamıştım bunları. direk kese görünmüştü. gelişmelerden haberdar ederim.
merhaba canım hoşgeldin hayırlı olsun öncelikle değerin artar canım inş daha gebeliğinin ilk zamanları değişiyor her hamilelik bir deil,güzel haberler gelecek senden de bekliyoruz:KK200:

Dün gittim doktora 5+3 keseyi ulturasonda gördü fakat kese etrafında kanama alanı vardı o yüzden progestan tedavisi verdi bide leke görürsem kullanayım diye iğne verdi düşük riski bulunuyor
kesen görülmüş gözünaydın canım,inş leke falan görmezsin,Allah göstermesin bolca dinlenme zamanın

Kızlar Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra en çok neye dikkat etmeye başladınız ?
Ben çok fazla kahve içiyordum mesela muhtemelen hamileyken de içmişim. Artık içmiyorum. Siz neler yapıyorsunuz ????
süt içmeye çalışıyorum,az da olsa yoğurt sebze tüketmeye çalışıyorum,balığı çok severdim malesef şimdi tiksindim yiyemiyorum:işsiz:türk kahvesi azalttım çayı azalttım ve çok açık içiyorum,aburcuburu da kestim mi iyi olacak:deli:

Kizlaaaaar bu arada yakinlariniza soylediniz mi hamile oldugunuzu??
Ben 8 hafta bitimine kadar bekleyeyim diyordum bir aksilik cikmazsa ama bu bulantilar yuzunden kendimi ele verecegim az kaldi :KK12:
Esimde kiziyor bana:eek: ailelere soylesek gelip yemek yapsinlar sana ya da biz gidelim, soylememen yuzunden serum takilacaksin nerdeyse diyor:işsiz::KK17:
Eşim annesine dedi hemen . Bende doktora gittikten sonra söyledim aileme. Bende 1.dereceler biliyor:21: yemek yapamıyacak durumdaysan söyle bence. İlkinde öyleydim kv'em yaptı yolladı yemeklerimi hep. En azından pişirirken ki bulantı olmuyor. Bir de mideni rahatsız etmeyen şeyleri bul. Üç ay sadece ekşi elma ve mandalina dan midem bulanmıyordu ikisini yiyerek ayakta kalmaya çalışıyordum

ne de mantikli aciklamis, sen de ne guzel yazdin bize. ♡♡♡ Bilgi paylasildikca guzel. Cok tesekkurler canim.
Ne demek canım ya bildiğim bi şey olursa elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum. Burda birbirimizden çok şey öğreniyoruz

Eşim annesine dedi hemen . Bende doktora gittikten sonra söyledim aileme. Bende 1.dereceler biliyor:21: yemek yapamıyacak durumdaysan söyle bence. İlkinde öyleydim kv'em yaptı yolladı yemeklerimi hep. En azından pişirirken ki bulantı olmuyor. Bir de mideni rahatsız etmeyen şeyleri bul. Üç ay sadece ekşi elma ve mandalina dan midem bulanmıyordu ikisini yiyerek ayakta kalmaya çalışıyordum

tavsiyen cok iyiymis canim, bulmaya calisacagim insallah cubuk kraker haricinde bi sey :) aynen yemek yapamiyorum su an :KK43: soylesem iyi olacak anlasilan :KK43:

Günaydın herkese, benim de cuma pozitifti teste. Kan tahlili yaptırmayacağım dedim ama kuyruk sokumundaki şidetli ağrı nedeniyle mecbur doktora gittim. Hcg 99 çıktı kese de görülmedi.4+3 düm dün. Eşim de işten çıkarıldı. herşey üst üste geldi. bakıyorum da 4+3 lerde genelde hcg ler 150 ve üzeri oluyor. işte bu nedenle hiç kan tahlili yaprımak istemiyordum. şimdi deli sorular var mı yok molacak mı. bir yandan eşimin işsizliği. allah hayırlı ne ise onu versin diyorum. hm çok istedik 2nci çocuğu ama işsiz olunca da korku oluştu. ama yeterki sağlıklı hayrılı olsun bir şekilde bakılır diyorum içimden. Ne kötü birşeymiş keseyi görememk ya da değerin düşük çıkması. ilkinde hiç yaşamamıştım bunları. direk kese görünmüştü.

Bebek rizkiyla gelir canim hakkinda hayirlisi olsun hic uzulme Allah herseyi kararlamistir

Günaydın kızlar...
Güzel haberlerle dolu bir gün olsun...
Bu gün SEVGİ günü, hepimizin gününü kutlarım:KK200::KK200::KK200:
Ah canım ince bi düşünce :KK36: çok teşekkürler hepimizin sevgi günü kutlu olsun, sadece sevgililerin günü değil ya bugün :)

Kızlar Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra en çok neye dikkat etmeye başladınız ?
Ben çok fazla kahve içiyordum mesela muhtemelen hamileyken de içmişim. Artık içmiyorum. Siz neler yapıyorsunuz ????

Bende oğlumu kucağa almamaya çalışıyorum ama arada mecbur kalabiliyorum. Bide kahve yeşil çayı azalttım. Maydonoz da tüketmiyorum

Canım ben öğrendiğimden beri hiç kahve içmedim çay sabahları bazen 1 bardak açık içiyorum ( aslında günde 4-5 bardak içerdim eskiden )
Çikolata bağımlısı olmama rağmen yine hiç yemedim
Et, tavuk vs yapamam dokunamam onlaraama et tavuk yemeye başladım
Hergün rutin 1 avuç kuruyemiş (badem kaju ceviz Antep fıstığı fındık)
Süt
Yumurta
Madensuyu
Kivi mandalina muz elma (nedense sadece bunlaeı yiyorum)
Sabahları portakal suyu sıktırıyorum eşime
Günde 2-3 porsiyon yoğurt
Ekmek de yine hamile kaldığından beri hiç yemedim

Bunların dışındaekstra bişey yemiyorum 2 günde bir brokoli ve karnabaharı haşlayıp yiyorum etin yanına

Şimdilik bunlar :)

Canım ben öğrendiğimden beri hiç kahve içmedim çay sabahları bazen 1 bardak açık içiyorum ( aslında günde 4-5 bardak içerdim eskiden )
Çikolata bağımlısı olmama rağmen yine hiç yemedim
Et, tavuk vs yapamam dokunamam onlaraama et tavuk yemeye başladım
Hergün rutin 1 avuç kuruyemiş (badem kaju ceviz Antep fıstığı fındık)
Süt
Yumurta
Madensuyu
Kivi mandalina muz elma (nedense sadece bunlaeı yiyorum)
Sabahları portakal suyu sıktırıyorum eşime
Günde 2-3 porsiyon yoğurt
Ekmek de yine hamile kaldığından beri hiç yemedim

Bunların dışındaekstra bişey yemiyorum 2 günde bir brokoli ve karnabaharı haşlayıp yiyorum etin yanına

Şimdilik bunlar :)

mesajini agzim acik okudum azracim, masallah valla. ben mumkun degil agzima lokma atamiyorum iki gundur, daha oncesinde de inanilmaz istahsizlik basladi.

mesajini agzim acik okudum azracim, masallah valla. ben mumkun degil agzima lokma atamiyorum iki gundur, daha oncesinde de inanilmaz istahsizlik basladi.
Canım senin bulantıların erken başladı o yüzden yiyemedin.

Benim bulantım başlayalı 2 gün oldu maden suyu ve süt hariç yedim (yediklerimi kusuyorum o ayrı )
Ne hikmetse bugun bulantım Yok sabah olmadı çünkü
Sabah 6.30 da kalkıp çubuk yedim komidinin üstüne bırakmıştım.(dün bi makalede öyle okumuştum)
Saat 7:00 a kadar uyudum uyandığımda toktum işe geçtim
Tok karınla midem bulanmadı şükür
Ama her an olacajmış gibi tuhaf his hala devam editor fakatkusma olmadı.. hamile kaldıktan sonra kilo bile vermişim 52 idim bu sabah 50.500 olmuşum sonumuz hayır ola :)

Canım senin bulantıların erken başladı o yüzden yiyemedin.

Benim bulantım başlayalı 2 gün oldu maden suyu ve süt hariç yedim (yediklerimi kusuyorum o ayrı )
Ne hikmetse bugun bulantım Yok sabah olmadı çünkü
Sabah 6.30 da kalkıp çubuk yedim komidinin üstüne bırakmıştım.(dün bi makalede öyle okumuştum)
Saat 7:00 a kadar uyudum uyandığımda toktum işe geçtim
Tok karınla midem bulanmadı şükür
Ama her an olacajmış gibi tuhaf his hala devam editor fakatkusma olmadı.. hamile kaldıktan sonra kilo bile vermişim 52 idim bu sabah 50.500 olmuşum sonumuz hayır ola :)

ah canim yaaa Allah yardimcimiz olsun.
Bende o kadar saskinim ki bu kadar bulanti yasamama. Dogumlar anneye benzer derler, benim annem dogru duzgun bulanti bile yasamamis. Yoksa evlatlik miyim ben:deli: tovbe tovbe :-)
Doktor bana dedi degerin cok yuksek, cok normal bu kadar bulanti ve kusma yasaman dedi.
Peki degerim oyleyse ben niye bebegimi goremedim o zaman? :cry:

Merhaba arkadaşlar, aynı iletiyi başka konuda da yazdım ama sizlere de yazıp fikir almak istedim.

1 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz, hatta daha önce konular da açmıştım yaz başında ama daha sonra hamile kalamayınca aklıma çok takmaya başladım ve foruma girmeme kararı aldım. o yüzden 8-9 aydır yoktum buralarda. Ama çalışmalarımız devam etti tabi. Eşim ise eylül sonunda bedelli askerliğe gidecek, o yüzden tam şuan ocak sonu şubat başı dönemde hamile kalsam, doğumu askerdeyken olacaktı o yüzden bu ay dikkat etmiştik olmasın diye ama, sanırım hamile kaldım :) Son adet tarihim 16 ocak, ctesi kan testi yaptırdım 3 çıktı, dün yani salı günü yeniden yaptırdım 17 çıktı. 2 kez idrar testi yaptım hafif silik çıktı. Adetim ise 4-5 gün gecikti.

Sizce durumlar nedir. Değerler hakkında yorum yapar mısınız, doktora haftaya gitmeyi düşünüyorum, kimyasal veya dış gebelik olsa, 3 günde değer 3 den 17 ye çıkar mı. Of kafamda deli sorular :)
Kaç günde bir adet oluyorsun canım 4-5 gün nasıl gecikti daha bir olmamış erken oluyo döngün sanırım ama önemli olan değerlerinin yükselmesi imkanın varsa daha sonra kan testini tekrar et hayırlı olsun bebeğin.

Günaydın herkese, benim de cuma pozitifti teste. Kan tahlili yaptırmayacağım dedim ama kuyruk sokumundaki şidetli ağrı nedeniyle mecbur doktora gittim. Hcg 99 çıktı kese de görülmedi.4+3 düm dün. Eşim de işten çıkarıldı. herşey üst üste geldi. bakıyorum da 4+3 lerde genelde hcg ler 150 ve üzeri oluyor. işte bu nedenle hiç kan tahlili yaprımak istemiyordum. şimdi deli sorular var mı yok molacak mı. bir yandan eşimin işsizliği. allah hayırlı ne ise onu versin diyorum. hm çok istedik 2nci çocuğu ama işsiz olunca da korku oluştu. ama yeterki sağlıklı hayrılı olsun bir şekilde bakılır diyorum içimden. Ne kötü birşeymiş keseyi görememk ya da değerin düşük çıkması. ilkinde hiç yaşamamıştım bunları. direk kese görünmüştü. gelişmelerden haberdar ederim.
Değerin 2 güne 2 katı artış gösteriyosa sorun yoktur canım benimde adet geçtikten 14 gün sonra 51 değer çıktı olmaz olmaz demeyin.:anneadayı:

Dün gittim doktora 5+3 keseyi ulturasonda gördü fakat kese etrafında kanama alanı vardı o yüzden progestan tedavisi verdi bide leke görürsem kullanayım diye iğne verdi düşük riski bulunuyor
Bendede düşük riski var canım ama iğneyi bulamiyoruz biz kalmamis depolarda sen nerede oturuyosun bulursun inşallah.

X