- 22 Ekim 2017
- 7.788
- 17.122
- 36
Öyle şey olur mu seri takip iki gün arayla mutlaka bakılmalı geçmişte düşük tehlikesi olmayan kişi ikinci değeri güzel görüyorsa kese görüneceği zaman gider yok benim gibi hem kimyasal hem dış gebelik geçmişi olan kişiye seri takip yapılır.Bayanlar bir konuda çok rahatsızım ve sizleri bilgilendirmek istiyorum
Gördüğüm kadarıyla ciddi ciddi burada defalarca beta hcg tahlili yapanlar var.
Arkadaşlar bu tahlil tamamen size zarar verir.
Sadece hamile oldugunuzu anladığınızda bir kez yapılmalıdır.
30 değerinin üzerinde ise kesinlikle sürekli takip edip kendinizi strese sokmaya gerek yok
Bakınız ben tam adet olacagım gün yaptırdım 176 çıktı.
doktorum dedi ki
" bunu görmemiz yeterli şimdi iki günde bir bu deger ikiye katlar.
kişisine göre değişir bazen daha çok bazen daha az artar.
Değeri 176 çıkan birinin tam 7 gün sonra gelmesi yeterlidir.
Genellikle Hcg 2000 oldugunda kese karından görünür
önemli olan keseyi görmektir.
sizden alınan herbir damla kanda milyonlarca hücre vardır ve bu giden hücreler asla yeniden gelmezler.
hamilelikte hemoglabin degerlerinize çok ihtiyacınız olucak.
ve her kan aldırmada bu değerleriniz düşer yerine koymanız çok zaman alır.
Birde şimdi her gün yaptırırsan yükseldi yükselmedi telaşına girersin.
bebeginide kendinide strese sokarsın. dedi.
bu bilgilerden hareketle herçekten dikkat edin emin olun bhcg ölçtürmeniz hiç bir işe yaramaz.
Eğer bir hafta sonra kese görünmemişse o zaman yeniden ölçtürülür.
inşaAllah durumu anlatabilmişimdir.
sizlerede bebeklerinizede hiç bir zarar gelmesin istiyorum.
Rabbi hayırlısıyla bebeklerimizi kucagımıza almayı nasip etsin.
iyi günler☺
Gözün aydın canım darısı kalp atışını duymaya inşallahDr dan geliyorum çok şukur bizde keseyi gördük ve ignelere başlıyorum
Gözün aydın canım artık beta lık durumun kalmadı çok şükürArkadaslar kese gorundu kalp atisi icin 2 hafta sonra gel dedi kan tahlilide almadi ilkinde de boyle yapmıştı
Yok canım benim anlıyorum seni ama zaten doktorum bunun açıklamasını yaptı.Öyle şey olur mu seri takip iki gün arayla mutlaka bakılmalı geçmişte düşük tehlikesi olmayan kişi ikinci değeri güzel görüyorsa kese görüneceği zaman gider yok benim gibi hem kimyasal hem dış gebelik geçmişi olan kişiye seri takip yapılır.
Ben seri beta takibi sonucu dış gebeliğimi kontrol altında sonlandırdım mesela.
Bazı doktorların rahatlığı beni rahatsız ediyor gerçekten yaönceki salak doktorumda böyle rahattı kimyasaldan birşey olmaz dedi pıhtılaşma yaptırmadı sonuç 5 kimyasal ve birkaç alanda pıhtılaşma çıktı. Kan vermenin kimseye bir zararı olmaz bu kadar acı tecrübe sonucu diyeceğim tek şey tedbir elden takdir Allah'tan
Buara da lafım sana değil yanlış anlama doktor hatasını çektiğim için söylüyorum
Kızlar 5. Haftanızda kasık ağrınız oldu mu ara ara sağ kasığıma ağrı giriyor
Bir anda ağrı girince tedirdin oldum geçti şimdi teşekkür ederim5. Haftada hep adet olacak gibi hissetrim . Kasıklarım ve belim agrıyordu sürekli.
Bebegimiz oraya tutunup kendine yer yaparken olurmuş bu agrılar.
İnşallah canım saollGözün aydın canım darısı kalp atışını duymaya inşallah
Amin Allah razi olsun Insaallah canim benimGözün aydın canım artık beta lık durumun kalmadı çok şükürinşallah iki hafta sonra kalp atışını da duyarsın
Evet canım ama belirtilerle insan böyle bir havaya girmek istiyor yani, en azından gün içinde hamile oldugumu hatırlarımCok normal canim daha minikse hicbisey hissetmeyebilirsin.biz yarin 10.haftaya giriyoruz bendede cok fazla bulanti olmadi kusma hic olmadi cok sukur.sadece bitkinlik uyku halleri var bide ara ara kasik agrilari.saglicakla gelsin yavrularimiz da hic belirti olmayadabilir.bunyeyle alakali bence
Doktoruna güvenmek çok güzel canım inşallah bundan sonra bu kadar sıkıntı yaşamazsın sağ salim kucagına alırsınYok canım benim anlıyorum seni ama zaten doktorum bunun açıklamasını yaptı.
Ya dış gebelikse dedim.
oda zaten dış gebelik durumlarında 10 gün içinde teşhis konulur.
7 gün sonunda yapılan tek bir hcg dahi bunu gösterebilir.
Yani zaten kese oluşma süresi dolöadan dış gebeligin varlığı kesinlikle bulunamaz dedi.
Ki öncesinde tam 6 doktor değiştirdim.
İki bebegimi kaybettim.
Şimdiki doktorum herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatıyor sagolsun
Merak etme 7-8.haftalarinda ben burdayim derEvet canım ama belirtilerle insan böyle bir havaya girmek istiyor yani, en azından gün içinde hamile oldugumu hatırlarım
Perşembe günü 7+1 çıktı ultrasondaAmin Allah razi olsun Insaallah canim benim
Siz kaç haftalık siniz?
Aa yakinizPerşembe günü 7+1 çıktı ultrasonda
Oyy maşAllahh :) iki haftada çok şey değişiyor hazırlıklı olAa yakinizgerci burasi aralik anneleri basligi :)) biz de 5 +5 iz cok şükür
Allah bida yasatmasin bu evladina saglik versin canim.benim anlamadigim dis gebelikte agri sanci cok olurmus ve kanamayla seyredermis ordan bilinebilirmis.benim kuzenimde gecirdi o asiri kanamasi vardi bitmek bilmeyen ve hamile oldugunuda bilmiyordu dr gittiginde ogrenmis hamile oldugunu ama dis gebelik yasadiginiDoktoruna güvenmek çok güzel canım inşallah bundan sonra bu kadar sıkıntı yaşamazsın sağ salim kucagına alırsınMalesef canım dış gebelik o kadar kolay değil hastanede yatarken tüpü patlayıp gelen iki kadın vardı ikiside tek tahlille kalmış birinin dördüncü çocuğu diğerinin ikinci bebeğiydi ve bir süre sonra malesef iç kanama geçirmişler halime binlerce kez şükrettim benimkiler için o zaman ikiz dediler ilki kimyasal olmuş ikincisi tüpte kalmış yani biz ilk öğrendikten sonra adet kanamam oldu kimyasal deyip bırakmadı doktorum ona rağmen beta bakıldı ve inanır mısın %60 lık artış oldu neredeyse sağlıklı denilebilir durumdaydı seri takip edildi ve görülmesi gereken günler ardarda ultrason a alındım öyle farkedildi eğer bakılmasaydı Allah korusun iç kanama kaçınılmazdı
Aa oyle mi ne gibi değişiklik :)Oyy maşAllahh :) iki haftada çok şey değişiyor hazırlıklı ol
Yok kuzum ya keşke ağrı olsaydı gram ağrım olmadı bir defa işte adet oldum sonra akıntı falanda olmadı hatta prof bile teşhis koyarken tüplere bastırdığında ağrı olmaması çok ilginç dedi ama iç kanama geçirenler kadınlarda ağrı hissetmemiş biri mutfakta biri annesinde fenalaşıp gelmişti direk ameliyata alındı onlarAllah bida yasatmasin bu evladina saglik versin canim.benim anlamadigim dis gebelikte agri sanci cok olurmus ve kanamayla seyredermis ordan bilinebilirmis.benim kuzenimde gecirdi o asiri kanamasi vardi bitmek bilmeyen ve hamile oldugunuda bilmiyordu dr gittiginde ogrenmis hamile oldugunu ama dis gebelik yasadigini
Ayy Rabbim kimseye yasatmasin.insaAllah o kadincazlarda iyidir simdiYok kuzum ya keşke ağrı olsaydı gram ağrım olmadı bir defa işte adet oldum sonra akıntı falanda olmadı hatta prof bile teşhis koyarken tüplere bastırdığında ağrı olmaması çok ilginç dedi ama iç kanama geçirenler kadınlarda ağrı hissetmemiş biri mutfakta biri annesinde fenalaşıp gelmişti direk ameliyata alındı onlar
En kötüsü mide canım sanırım az çok hepimizde bu haftalarda oluyor, bide benim göğüsler iç taraflar daha çok şişti gece yatarken uyandırıyor geçen banyoda baktım şekil namına bir şeye benzemiyor artıkAa oyle mi ne gibi değişiklik :)