Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    6
Ben 53 basladim suan 58 kiloyum :KK43:((( cok uzuluyorum bu duruma
İlk aylarda dikkat edin ilk aylarda alınmaz çok doktor demişti bna bn 68 ile hamile kaldım şuan 66 yım doktor rehavete kapılıp zaten verdim diye yüklenme son ayşarda ister istemez alacaksın dedi ama aldıpınıza göre bulantınızda yok ne mutlu size

Çok zorlanıyorsan zoferde yazsın doktor çok önerilmiyor ama kanıtlanmış bir zararı yok ben mecburen zoferde kullanıyorum tek başına prilam yetmiyor ailemde de kullananlar olmuş allaha şükür çocukları sağlıklı hep
Günde 3 tane içiyorum idare oluyor

Kızlar doktor 12. Haftada cinsiyet tahmini yapıyor mu🥰 benim yarın 12. Haftam. Ense kalınlığı ölçülecek sonra da fetal yaptırmak istediğimizi söyleueceğiz. Ama acaba doktor yarın da bi tahminde bulunur mu

Günaydın arkadaşlar ben de yine grip oldum sanırım sürekli okulda çocuklarla iç içe olunca hastalık bırakmıyor peşimi hamileliğin başında da grip olmustum doktor ımumax önermisti o zaman direndim kullanmadım ama şimdi araştirdım başka bi doktora da teyit ettirdim kullanabilirsin dedi daha ilerlemeden kullanayım bari ıhlamur içmekten de gına geldi
Üzerinde gebeler ve emzirenler kullanabilir yazıyor imumoxin üzerinde. Mesir macunu da çok iyi geliyor ondan da çekinmiştim, doktorum kullanabilirsin dedi. Bir porsiyon yedim abartmadım. Çok geçmiş olsun.

Kızlar doktor 12. Haftada cinsiyet tahmini yapıyor mu🥰 benim yarın 12. Haftam. Ense kalınlığı ölçülecek sonra da fetal yaptırmak istediğimizi söyleueceğiz. Ama acaba doktor yarın da bi tahminde bulunur mu
Doktoruna göre çok değişiyor. Benim doktorum %50, %50 diyor sadece 😁 ikili testte radyolog erkek gibi demişti, öyle çıkmıştı ilk gebeliğimde. Ama 12. Hafta biraz yanıltıcı.

Günaydın arkadaşlar ben de yine grip oldum sanırım sürekli okulda çocuklarla iç içe olunca hastalık bırakmıyor peşimi hamileliğin başında da grip olmustum doktor ımumax önermisti o zaman direndim kullanmadım ama şimdi araştirdım başka bi doktora da teyit ettirdim kullanabilirsin dedi daha ilerlemeden kullanayım bari ıhlamur içmekten de gına geldi
Bu öğrenciler yaktı bizi gerçekten 🥹🥹🥹
Tavuk suyuna çorba yap canım hocam

Kizlar ben fetal dna yaptirmak istemiyodum, ama yas 35 olunca ikili testte risk orani yuksek cikar dedi doktor, sen bilirsin dedi. Bu sefer oran diger parametreler de dahil edildiginde yuksek cikarsa yine nipt yaptirmak durumunda kalabilirsin dedi, ne olursa olsun dogurmak istedigimi soyledim ama bu sendromlari sadece zeka geriligi vs gibi dusunme hayati foksiyonlari etkileyebilirler ya da hamilelik sirasinda dahi zorluklar olabilir dedi, rahmimde damar yumagi oldugu icin en ufak sorunda ic kanama riskim var. 35 yas ustu olup ikili test yaptirip dusuk risk cikan var mi azicik icim rahatlar belki? Bi de nipt istersem panaroma ve a&d genetik onerdi, ikincisini hic duymamistim, internete bakinca genoks vb duymustum, meger bi dunya genetik tani merkezi varmis nipt yapan bugun anladim.

Hanımlar merhaba. 17 haftalık gebeyim, bebeğimde koroid kistler gördü dr. Ancak öncesinde fetal dna yaptırdığımız için önemi yok bu kistlerin geçici dedi. Normalde down sendromu riski mi diye fetal dna isteriz gebeden ama sen yaptırmıştın dedi.
Şimdi ben kafaya taktım fetal dna testinin yanlıs cıkma ihtimali olur mu, eksik görmüş müdür diye.. yani temiz sonuc cıkıp sonradan sorun olan var mıdır diye.
3 hafta sonra detaylı usg ye gireceğim..yorumlarınızı bekliyorum😔
fetal dnanın down sendromunda yanılma payı %0.05 gibi. çevremde çok duydum görünüp kaybolan kistler. içinizi ferah tutun.

Kizlar ben fetal dna yaptirmak istemiyodum, ama yas 35 olunca ikili testte risk orani yuksek cikar dedi doktor, sen bilirsin dedi. Bu sefer oran diger parametreler de dahil edildiginde yuksek cikarsa yine nipt yaptirmak durumunda kalabilirsin dedi, ne olursa olsun dogurmak istedigimi soyledim ama bu sendromlari sadece zeka geriligi vs gibi dusunme hayati foksiyonlari etkileyebilirler ya da hamilelik sirasinda dahi zorluklar olabilir dedi, rahmimde damar yumagi oldugu icin en ufak sorunda ic kanama riskim var. 35 yas ustu olup ikili test yaptirip dusuk risk cikan var mi azicik icim rahatlar belki? Bi de nipt istersem panaroma ve a&d genetik onerdi, ikincisini hic duymamistim, internete bakinca genoks vb duymustum, meger bi dunya genetik tani merkezi varmis nipt yapan bugun anladim.
Allah korusun yaşamla bağdaşmayan sendromlar da olabiliyor. gebelik boyunca farklı farklı şeyler de görülebiliyor bebeklerde. inşallah bizimkinde olmaz tabi, kimsede olmasın. böyle durumlarda fetal dna yaptırmıştık kafamız rahat diye yaklaşıyor doktorlar ya da ileriki haftalarda istiyorlar gerektiğinde. ben şahsen yaptıracağım bu konuda pek fikir paylaşmayı da sevmiyorum aslında herkesin kendi takdiridir. imkan varsa neden olmasın diyorum.

Belki bir perinatalog görüşü de alabilirsiniz. Belki önce 2li test sonucuna bakilir. Ben de 37 yaşındayım. Burada 35 yaş üstü hamileler perinataloga gitmek zorunda. Şu an 10+3 um. 11+0 da normal kadin doktoru randevum var rutin kontrol yapacak. 13+0 da perinatalog randevum var. İlk trimester taramasini o yapacak. Sonrası süreç nasil olacak bilemiyorum tabi ki paylasirim ancak o zamana kadar da karar almaniz lazim tabi. Tahminim 2li testte ihtimalin yüksek cikmasi durumunda amniyosentez yapar.

Belki bir perinatalog görüşü de alabilirsiniz. Belki önce 2li test sonucuna bakilir. Ben de 37 yaşındayım. Burada 35 yaş üstü hamileler perinataloga gitmek zorunda. Şu an 10+3 um. 11+0 da normal kadin doktoru randevum var rutin kontrol yapacak. 13+0 da perinatalog randevum var. İlk trimester taramasini o yapacak. Sonrası süreç nasil olacak bilemiyorum tabi ki paylasirim ancak o zamana kadar da karar almaniz lazim tabi. Tahminim 2li testte ihtimalin yüksek cikmasi durumunda amniyosentez yapar.
2li twstte risk çıkınca fetal dna öneriyor doktorlar artık. Fetal yokken amiyosentez ömeriliedi. Zaten fetal in sapması 0,05 yani çok çok düşük ihtimal. Dolayosoyla düşük riskş yaratan amiyosentezi doktorlar
Çol gerekmedikçe yapın demiyor artık

2li twstte risk çıkınca fetal dna öneriyor doktorlar artık. Fetal yokken amiyosentez ömeriliedi. Zaten fetal in sapması 0,05 yani çok çok düşük ihtimal. Dolayosoyla düşük riskş yaratan amiyosentezi doktorlar
Çol gerekmedikçe yapın demiyor artık
Bakalim ben de merak ediyorum süreci burada nasil olacak ne diyecekler. Amniyosentez düşük riskinin yaninda rh uyuşmazlığım ve ikinci bebeğim olduğu icin de tehlikeli aslinda. Dediğim gibi paylaşırım ama daha neredeyse 3 hafta var. Gönül isterdi ki her ay tr ye kontrole gideyim ama o da tabi mümkün degil

X