2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232
Kızlar size birşey danışmam istiyorum . Emzirme olayını bitirmeye karar verdik . Emerek uyuyordu ne yazık ki . Şuan gündüzleri beni çekiştirmeyi tamamen bıraktırdım sadece uykularından önce emiyor ve gece . Ama gece emzik niyetine kullanmaya başlamıştı korkunç derecede hemde şöyle bir yol izlemeye başladım . Önce konuştum bak artık sen büyüdün bir memede süt tamamen bitti . Diğer memede süt çok az ve acıyor uf oldu şimdi az emeceğiz yakında memeye bay bay yapacağız dedim fırsat buldukça konuşuyorum bunu sen dev gibi bir çocuk oldun kocamansın vs diye . Gece uykuya emerek geçiriyorum sonraki uyanmalarında emzirmiyorum 2 gündür böyle yaptım sadece sabh 6 civarı uyandığı zaman uykuya dönmesi zaman alıyor diye emziriyorum. Diğer hafta başına kadar böyle devam edip pazartesi gece uykusuna geçerken de emzirmeyeyim konuşayım birde göğsüme bant yapıştırayım diyorum. Uf oldu dediğim zaman baktı ve kendi kapattı . Salı veya çarşamba da öğlen uykusunda da emzirmeyeyim böylece tamamen bırakmış olayım 1 haftaya alışır diyorum. Sizce bu doğru olur mu ?

Dün gece 23:30 da uyandı su içip geri kendi yattı bende uyudum . Sonra bir kere daha uyandı bu kez yanına giderken saate bakmadım kaçtı bilmiyorum konuştum memeye baktı vs vs yatakta dön dön zor daldı ve yatağıma gitmem 03:30 du . 05:30 da uyandı emzirdim yattı ve 07:30 da kalktı

Cnmbence bu işlerde doğru yanlış yok, nasıl içinden geliyorsa öyle bıraktır, seni de senin çocugunu da en iyi sen bilirsin. Çocuga şefkatle yaklaşıldığı sürece her yol mübah bence

Cnmbence bu işlerde doğru yanlış yok, nasıl içinden geliyorsa öyle bıraktır, seni de senin çocugunu da en iyi sen bilirsin. Çocuga şefkatle yaklaşıldığı sürece her yol mübah bence
İşin içinde uyku bağlantısı olunca oldukça zor oluyor sanırım

İşin içinde uyku bağlantısı olunca oldukça zor oluyor sanırım
Zor ama imkansız değil
Sen zaten gayet güzel ve planlı gidiyorsun halledersin
Ben büyükte bir psikologtan yardım almıştım, o bana "büyüdüğün için deme" " senin yaşındaki çocuklar memeden emmiyor vs " de demişti. Nedenini bilmiyorum, belki büyümeyi kötü bir şey olarak algılamasın diye falan olabilir

Bu arada benim oğlan kendini yerlere atmalar vurmalar bebek arabası veya bisiklet kullanmamalar gibi davranışlar sergilemeye başladı . Bende bu durumlar karşısında ne yapacağımı bilmediğim için pedagog desteği alayım dedim ama online . Bdv konu açtım isim alayım diye verimli olmadı tabi bi psilokogun cuma günü bir eğitimi var . Arkadaşımın oğlu da benzer davranıyormuş Yanlız o 24 aylık . Eğitimi alıp katılacaktım o gece eşim nöbetçi bebe o saat arasında kesin uyanır para boşa gider dedim arkadaşımın eşi eğitime katılacak eğer verimli iyi derse bende bir sonraki sefere satın alıp gireceğim

Bu bahsettiklerin çok doğal 2 yaş davranışları pedagog tabiki yardımcı olur ama anne ve çocukla aynı anda ilgilenebilecek bir psikolog daha etkili olur gibi.

Bu bahsettiklerin çok doğal 2 yaş davranışları pedagog tabiki yardımcı olur ama anne ve çocukla aynı anda ilgilenebilecek bir psikolog daha etkili olur gibi.
Bence de ama biraz adapte olmaya başladım yaaa . Buraya da yazıyordum hatta sürekli eline birşey alıyor anında sıkılıp başka birşey için tutturup ağlıyor diye meğerse o 2 yaşmış bende tecrübe yok ya anlamamışım. Şimdi aşırı okuyup izlemeye başladım olayı kanıksadım bi rahatlama geldi ağlıyorsa tutturuyorsa bile aşırı sakinim .

Canım altımızdakiler almancı çoğu zaman boş daire o açıdan rahatım yani. Ben kalem boya vereli cok oluyor, evin her duvarını beyaz eşyalar dahil boyadı çizdi. Eşim bi gece her yeri sildi ve boyaları sakladı hamuru da gıcıklık yapar gibi gözüme bakarak yiyor onu da eledik neyle oyalanacak bilmiyorum

Evde tuz hamuru yapabilirsin yiyemez yese de sorunnolmaz. Gıda boyası ile de renk verirsin

Bundan al birde bunun yıkanır boyaları var ondan mısss bende kendi masasına oturtuyorum sonra eline veriyorum eğer kalkar başka yeri boyamaya kalkarsa 1 kez uyarıp devam ederse kaldıracağım söylüyorum devam ederse gerçekten kaldırıyorum gayet iyi gidiyoruz hiç bir yer boyanmadı

Eklentiler

• C6671522-0229-4EB8-9451-B542BD78AFEA.png
    284,5 KB · Görüntüleme: 27
Birkaç puzzle daha var bunlar bizim en en fazla zaman geçirdiğimiz şeyler . Boyama ve hamur çok az zaman geçiriyor 10 dk belki .

Eklentiler

• image.jpg
    92,6 KB · Görüntüleme: 24
  • image.jpg
    88,9 KB · Görüntüleme: 18
  • image.jpg
    90,8 KB · Görüntüleme: 19
  • image.jpg
    148,8 KB · Görüntüleme: 20
  • image.jpg
    95,4 KB · Görüntüleme: 21
Ya güya bizim boyalarda öyle ama silmesi yorucu oldu duvarlardan eşim isyanlarda. Kağıda alerjisi var kağıt dışında her yere okey

Sağol cnm. Büyük soruların iki
Kitabı da var bizde. Şu bul sırala aklımdaydı bak unuttum onu alayım hemen.
Büyük soruları temmuzda almıştık aşırı iyi geldi şuan 2 kitabında da bilmediği hiç bir nesne hayvan vs kalmadı neyi sorsam gösterir durumda . Annem başka bir kitap daha aldı ama o bir tık zor ona 2 yaşını geçsin öyle başlayacağım. İsmi bebek sözlüğü sanırım . Bul tak eğlenceli ama 10 dk ancak önerin var mı ben eve bu kış için ne alabilirim . Kışın evde olacağız ne yazık ki

Kuzenimin çocuğu ekin kolejinin kresine gitmişti. Orda 2 yaş için kullandıklarını bize verdi. Mesela kupler var ve kitabi var bakarak o küpleri ona göre renklerine göre diziyirsun. Başta çok zor yapamaz doye düşündüm ama zamanla yapıyor vee hep sorun yaşadığımiz gorunmeyen kupler sorununu iki yaşında halletmiş oluyorlar. Gorunmeyen kupten kastettigim kuplwr üst üste yan yana dizininde burda kac küp var dediğinde arkada gorunmeyen küp olayi var ya o. Bunun nette de vardır ama hangi sitede satılıyor bilmiyorum. Bi de bak diz diye bi etkinlik kitabi ve boncukları var benim kızı en sevdikleri bunlar.

Bi bakayım hemen netten teşekkür ederim

Biz de aynı durumdayız. Hamur yeme olayı sıkıntı maalesef. Ama ara ara veriyorum yine de. Ben önüne bi sürü şey koyuyorum. Yoğurt un baklagiller su ne olursa Her şeyi döküyor saçıyor ama oyalanıyor
Ben 100 lü 4 renk top aldım sepetlere ayrı renkleri koyuyoruz. Öyle sınıflandırma öğreniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…