2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232
Kayseri’den döndüğümden beri sürekli uykusunda emmek istiyor . İlk odayı ayırdığımız gece uyandığı zaman odada yatmak istememişti sonra bizim odaya götürdüm uyuyunca yatağına geri yatırdım . Sonra uyandığı vs hiç yadırgamadı oda ile ilgili hiç sorun yok . Sorun başka sürekli emmek istiyor gündüz zor oyalayıp vazgeçiriyordum bugün emmek istemedi gündüz . Ama uykularında meme sürekli ağzında dursun istiyor neden çözemiyorum
Yeni başladıysa diş ağrısına iyi geldiği içindir

Yeni başladıysa diş ağrısına iyi geldiği içindir
Diş mevzusu bitti şuan . 5 Eylül gibi ilk köpek dişi çıktı . Bir sonraki akşam ateşi çıktı 38 oldu ben üşüttü zannettim . Sabah uyandığı zaman ateş düşmüştü yine de doktora götürdüm kontrolde doktor tertemiz hiç sorunu yok sadece 3 köpek dişi aynı anda çıkıyor şuan dedi . 10 eylülde Kayseri’ye gittik hiç bir şey yemedi tabi Kv de 1 dişi daha çıktı aç gezdi günlerce . Sonraki hafta anneme gittik geçen hafta Perşembe günüydü annem ilgileniyordu . Ben 1 saat dışarı çıkmıştım geldim ateşlenmiş çok huzursuzdu . Gece çığlık çığlığa sabaha kadar ağladı sabah 2 dişi daha çıkmıştı . Diş tamamlandı yani . Ateş devam etti tabi ilaç veriyorum düşüyor etki geçiyor yeniden çıkıyor . Cuma gece eve döndük 750 km yol 39 derece ile geldik . Bu arada cuma sabah annemlerin aile hekimine götürdük 39 derece diye . Adam manyak hiç bir şey yok kulağı boğazı tertemiz dedi bizi yolladı . Cumartesi sabah eve gelir gelmez kendi doktoruna gittik meğer dişlerinin baskısından kulağı kızarmış aynı anda 2 diş çıkınca . Doktor serum verdi ilaç verdi vs daha bugün iştahı biraz geri geldi 700 gram zayıflamış 🥺

Diş mevzusu bitti şuan . 5 Eylül gibi ilk köpek dişi çıktı . Bir sonraki akşam ateşi çıktı 38 oldu ben üşüttü zannettim . Sabah uyandığı zaman ateş düşmüştü yine de doktora götürdüm kontrolde doktor tertemiz hiç sorunu yok sadece 3 köpek dişi aynı anda çıkıyor şuan dedi . 10 eylülde Kayseri’ye gittik hiç bir şey yemedi tabi Kv de 1 dişi daha çıktı aç gezdi günlerce . Sonraki hafta anneme gittik geçen hafta Perşembe günüydü annem ilgileniyordu . Ben 1 saat dışarı çıkmıştım geldim ateşlenmiş çok huzursuzdu . Gece çığlık çığlığa sabaha kadar ağladı sabah 2 dişi daha çıkmıştı . Diş tamamlandı yani . Ateş devam etti tabi ilaç veriyorum düşüyor etki geçiyor yeniden çıkıyor . Cuma gece eve döndük 750 km yol 39 derece ile geldik . Bu arada cuma sabah annemlerin aile hekimine götürdük 39 derece diye . Adam manyak hiç bir şey yok kulağı boğazı tertemiz dedi bizi yolladı . Cumartesi sabah eve gelir gelmez kendi doktoruna gittik meğer dişlerinin baskısından kulağı kızarmış aynı anda 2 diş çıkınca . Doktor serum verdi ilaç verdi vs daha bugün iştahı biraz geri geldi 700 gram zayıflamış 🥺
Sana çok ciddi bi şey söyleyim mi grubun en problemsiz bebeği sende. Sen evham yapıyorsun sadece. Diş dönemi biraz huysuz o kadar sanırım. Yeme konusu genelde hepsinde sorun. Bence sen kendini rahatlat canım. Odaya bile hemen adapte olmuş daha ne istiyorsun ya hu 😂

Biraz da ben anlatayım çok özendim size😂
İpek boyunu bilmiyorum bu aralar uzadı gibi geliyor. Kilo kıyafetli bezli 10.7 geliyor. 10.25 anca vardır. Standart aralık bebesi, bodur ve çiroz😂😂

Bu aralar iştah aşırı yok. Kahvaltı yok, öğlen kuruyemiş akşam ekmek. Bu kadar. Haliyle sadece uyurken emen çocuk oldu meme canavarı halen tek meme ile savaşıyorum.
Tek iyi şey uyku sanırım, 9 gibi uyuyup sabah 4-5 uyanıp sabaha kadar emip 8-9da tekrar uyanıyor. Yani aslında okula gidiyoruz diye zorla uyandırıyorum. Öğlen 11.30 gibi yatıp ( acelesi neyse), duruma göre 1-2-3 gibi kalkıyor.

1 ay falan oldu konuşmayı söktü. Bu akşam yemeğinde çorbasına baktı ve sonra bana dönüp "iğrenç kokuyor" dedi 😱

Kıyafet konuşmussunuz asla çorap ve alt giydiremiyorum. Evde popstar gibi donla geziyor.
Es kaza çorapla yatırdıysam uyumadan çorapları çıkarıp yatakla duvar arasına sıkıştırıyor, nerde çoraplar dersem de bilmiyom diyor.

Bunların dışında işte hareketli sürejli koltuk tepesinde falan. Bu aralar oyun hamuruna sardı. Sürekli elinde her yerleri boyayarak döküyor. Eline kalem alınca alın yazım dahil her şeyi boyuyor standart şeyler 😂
Benimki çok fazla jest ve mimik kullanıyor. Sevmezse tükürüp eh diyor. Canı isterse babacım ya gel yaa diyor mesela. Söylediğimiz her şeyi tekrar ediyor. Canı istemezse sadece işaret ediyor o kadar. Oyun hamurunu vermiyorum çünkü gizlice yiyor. Boyama her tarafta boyaları da arada veriyorum. Öyle böyle geçiyor zaman ama okulda aşırı yoruluyorum. Çok enerjim kalmıyor sanırım

Sana çok ciddi bi şey söyleyim mi grubun en problemsiz bebeği sende. Sen evham yapıyorsun sadece. Diş dönemi biraz huysuz o kadar sanırım. Yeme konusu genelde hepsinde sorun. Bence sen kendini rahatlat canım. Odaya bile hemen adapte olmuş daha ne istiyorsun ya hu 😂
Biliyorum 😃 ya bu olay birde memeyi bırakmada olsa ne güzel olur 🤦🏻‍♀️ Emerek uyuyor ve emmeyi nasıl bırakacak 😃 korkuyorum

Biliyorum 😃 ya bu olay birde memeyi bırakmada olsa ne güzel olur 🤦🏻‍♀️ Emerek uyuyor ve emmeyi nasıl bırakacak 😃 korkuyorum
Bnm büyük kız bıraktıysa het bebek bırakır cnm. Gece gündüz 5 dk bir ağzındaydı meme. Abartı yok cidden 5 dk. Buyuyunce memeeeee diye bağırarak yakamı önümğ açıp kendi emiyordu. Gece zaten ağzından hiç çıkmaz. Hiç demeyeyim bak 9-11.30 arası uyurdu, sonra sabah kadar ağzında. Öğlen uykusunds hep ağzındaydı. Bir şekilde bırakıolar işte. Sen içini rahatlat, seninki kolay olacak de ki bence kolay da olacak

Bnm büyük kız bıraktıysa het bebek bırakır cnm. Gece gündüz 5 dk bir ağzındaydı meme. Abartı yok cidden 5 dk. Buyuyunce memeeeee diye bağırarak yakamı önümğ açıp kendi emiyordu. Gece zaten ağzından hiç çıkmaz. Hiç demeyeyim bak 9-11.30 arası uyurdu, sonra sabah kadar ağzında. Öğlen uykusunds hep ağzındaydı. Bir şekilde bırakıolar işte. Sen içini rahatlat, seninki kolay olacak de ki bence kolay da olacak
Hah işte o benim kızım😂 bırakıyormuş iyi bari😄

Tek meme ile savaşıyorum şuan 🤦🏻‍♀️ Gece ve öğlen uykusunda sürekli ağzında istiyor .

Bu arada bebek arabası ve bisikletine asla binmiyor . Dışarı çıkarken çok zorlanmaya başladık bugün markette eline ne geçtiyse market sepetine attı 🤦🏻‍♀️ Dün lcw de eşimi bekliyorum tüm bebekler bebek arabasında bir benim bebe mağazada durmadan koştu . Verdiği kg alamaz bu bebe ufacık kaldı 🥺😃

Hah işte o benim kızım😂 bırakıyormuş iyi bari😄
Önemli olan yerine uykuya dalmak için başka bir şeyi koymak. Çok düzenli bir rutinibiz varsa belki memenin çekilmesi çok sorun olmaz ama o yatarkenki rahatlama hissini bir şeyin vermesi gerekiyor sanırım.
Sırt pışpışı, masaj, ninni, sallama, gezerek uyutma, saç okşaması, biberon, emzik, onun eliyle yumuşak bir şeyle oynaması gibi aslında hepsi deliksiz uyku önünde bir engel ama belki geçiş sürecini rahatlatır. Kanımca emzirmeyi bırakırken alternatif 3 yöntem seçip yada kafada şöyle uyuturum olmazsa böyle uyuturup gibi planların olması gerekiyor. Şuan zaten beslebmek için değil hepsi uyku ve rahatlanak için emiyor. Rahatlama sarılma vs ile oluyor da uykuya çözüm bulmak lazım. Uyku öncesi bol temas da işe yarayabilir belki.

tuce_tuce tuce_tuce sen her gece yıkıyor musun hala? Banyo bnm küçüğün uykusunu 1.5 saat ileri atıyor net. Açıyır uykusunu uyutmuyor.

Bu arada bebek arabası ve bisikletine asla binmiyor . Dışarı çıkarken çok zorlanmaya başladık bugün markette eline ne geçtiyse market sepetine attı 🤦🏻‍♀️ Dün lcw de eşimi bekliyorum tüm bebekler bebek arabasında bir benim bebe mağazada durmadan koştu . Verdiği kg alamaz bu bebe ufacık kaldı 🥺😃
Kalsın ya, bu ülkenin kızlarının narin adamlara da ihtiyacı var, hepsi 100 kg üstü olmasın 😂😂

Önemli olan yerine uykuya dalmak için başka bir şeyi koymak. Çok düzenli bir rutinibiz varsa belki memenin çekilmesi çok sorun olmaz ama o yatarkenki rahatlama hissini bir şeyin vermesi gerekiyor sanırım.
Sırt pışpışı, masaj, ninni, sallama, gezerek uyutma, saç okşaması, biberon, emzik, onun eliyle yumuşak bir şeyle oynaması gibi aslında hepsi deliksiz uyku önünde bir engel ama belki geçiş sürecini rahatlatır. Kanımca emzirmeyi bırakırken alternatif 3 yöntem seçip yada kafada şöyle uyuturum olmazsa böyle uyuturup gibi planların olması gerekiyor. Şuan zaten beslebmek için değil hepsi uyku ve rahatlanak için emiyor. Rahatlama sarılma vs ile oluyor da uykuya çözüm bulmak lazım. Uyku öncesi bol temas da işe yarayabilir belki.

tuce_tuce tuce_tuce sen her gece yıkıyor musun hala? Banyo bnm küçüğün uykusunu 1.5 saat ileri atıyor net. Açıyır uykusunu uyutmuyor.
Çok denedim aslında pış pış sarılma sallama vs ama işe yaramadı. Şu saatte hala uyanık mesela uyumamak için direniyor ama bıraktım. Zorlamıyorum. Dinlenemiyorum tabi o ayrı🤷‍♀️

Kayseri’den döndüğümden beri sürekli uykusunda emmek istiyor . İlk odayı ayırdığımız gece uyandığı zaman odada yatmak istememişti sonra bizim odaya götürdüm uyuyunca yatağına geri yatırdım . Sonra uyandığı vs hiç yadırgamadı oda ile ilgili hiç sorun yok . Sorun başka sürekli emmek istiyor gündüz zor oyalayıp vazgeçiriyordum bugün emmek istemedi gündüz . Ama uykularında meme sürekli ağzında dursun istiyor neden çözemiyorum
Once emzirmeyi bıraksaydıniz daha mi iyi olurdu sanki. Çünkü simdi sizden ayrilacam iç güdüsü ile memeyi hic bırakmaz. Özellikle yatarken ayrıldığınizi bildiği için uyumayı hep memeyle yapmak isteyebilir ya da uyurken memeyi ağzından hic çıkarmayanlar. Ya en baştan oda ayrı olmalıydı ya da emmeyi bıraktıktan sonra olmalıydı bence sirasi bu olmalı.

2 günde bir banyo yapıyor şuan . Normalde her gün yapardı. Şimdi egzaması fazlalaşıyor su yüzünden . Birde ben yıkardım şimdi duşta çok yoruyor ben onu yıkamaya çalışıyorum o lifi alıyor duş jeli döküp fayansları temizliyor ayağı kayıp düşecek diye korkuyorum oturağı vardı oturmaz oldu . Bende oturağı kapıya koydum çöpe gitti artık 😃

Once emzirmeyi bıraksaydıniz daha mi iyi olurdu sanki. Çünkü simdi sizden ayrilacam iç güdüsü ile memeyi hic bırakmaz. Özellikle yatarken ayrıldığınizi bildiği için uyumayı hep memeyle yapmak isteyebilir ya da uyurken memeyi ağzından hic çıkarmayanlar. Ya en baştan oda ayrı olmalıydı ya da emmeyi bıraktıktan sonra olmalıydı bence sirasi bu olmalı.
Bilmiyorum hiç 🥺 ama şöyle bir durum oluyor dönem dönem bunu yaşıyorduk zaten 10 gün gibi sürüp geçip gidiyordu bu sefer ne olacak diye merak ediyorum. Oda ayırmak oğlumu bizce hiç etkilemedi çünkü tüm gün odasında zaman geçiriyorduk zaten şuan ona garip gelmiyor yani . Ama mesela izne gittik orada fazla insan görüyor milletten sıkılıp bana gelip emmek için çekiştiriyor eve dönünce de aynen birkaç gün devam edip geçiyordu. Bu kez de öyle oldu bugün gün içinde çekiştirmedi mesela . Birde arabada yolda memede uyudu oda yapıştı mı acaba dedim .

Kg takibi yapıyor musun 🤦🏻‍♀️ Benim bu yeniden 1 kg aldırmam lazım çocuk toparlansın yoksa güçsüz kalacak diye korkuyorum

Fotoyu değiştirmedim zaten.
Nasıl gidiyor oda ayırma
Kız ben seni tanıyamadımya 🤣aha dedim bi halimi anlayan daha çıktı alıştı çok şükür çocuğuma çok yüklendiğimi farkettim önce telefondan video izliyodu onu bıraktık ardından doktor emzirmeyi kes dedi pat diye o bitti ardından abur cuburu nasıl güzel yiyodu onu kestim çok nadir veriyorum öykü bu yani zor bi çocuk ama yine de baya bişey başardık gibi bide azı dişlerimiz henüz iki tane mevcut 2 tanesi patlamak üzere ve inatla çıkmıyor onun huysuzluğu yeme konusunda kahvaltı sıfır dün bi zeytin yedi bide abisindan azıcık yumurta üstüne öğlen pilav akşamda bikaç lokma günü tamamladı 9.800 gr geliyo tabi bezle 😂aşırı takıyorum ne vitaminler aldım çocuk gram kilo almıyo parkta bi kadın tahin pekmez fındık ceviz blenderdan geçirip veriyomuş çikolata sanıp yer mi acaba denesem mi diyorum, iğrenç kokuyo olayına çok güldüm ya çitlembik benimkinin konuştuğu çok anlaşılmıyo mesela bana anlaaaşşştık diyo ama kimse anlamaz dün evde oğluma lan dedim yaan dedi bi anda anca kafadan uyduruyo kelime çıkıyo ama saçma sapan 🤣

X