Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    5
Benim kafam cok karisti ya ikili test icin perinatolojiye mi yonlendiriyorlar?
Perinatoloji riskli gebelige bakmiyor muydu
İyice corba oldum 😀
Radyoloji aslında. Perinatolojiye detaylı ultrason için gidiliyor eğer doktor yönlendirirse. Tabi istenirse perinatolog da bakabilir.

İyice corba oldum 😀
Evet bende perinatoloji riskli gebelik ve 18- 22 hafta arası gidip bakılan bi yer olarak biliyorum. Ayrıca çocuğun ense kalinligini 12. Hafta zaten dr olcer. Eğer bir risk görülürse ikili test yaptırabilirsiniz. İlla bütün testleri yaptırmanız gerek yok. 🌸

İyice corba oldum 😀
Burda testleri orası yapiyor risk duruma göre radyoloji ile haberlerleşiyorlar hastane ve sistem değişebilir farklı olabilir ama ilk gittiğimde birini yönlendirdi test için ablamda 2li 3lü testleri orası yapiyor demişti tam bilgim yok duyduğum kadarıyla öyle 😅

Aaa ne cok bilmedigim sey var ya
Her seyi arastiran biriyimdir ama stres olmamak icin sanirim hamilelik kisminda arastirmayi biraktim😀
Sagolun kizlar😘

Kan sulandırıcı içen arkadaşlar fetal dna öncesi bırakıyor muyuz? Burada öyle bir şey okudum. Perinatalog verdi bana, kendi doktorum bilmiyor perinatologa gittiğimi 🙈 ona göre kontroller öncesi bırakayım.
Bana en az 18 saat vurulma dedi . Ben bir gün önce sabah vuruldum kanı 1 gün sonra öğleden sonra verdim öyle ayarladım kesmeye korktum biraz sorun olmadı

Hanımlar sanıyorum hepimiz cinsiyeti net olarak Aralık sonu ocak basi gibi ogrenicez.Fetal dna testi yaptırmadım sanirim onu yapanlar daha erken öğreniyor.
Evet normalde bu haftalarda doktorlar kolay kolay soylemiyo fetal dna yaptıranların belli biz yaptirmayanlr olarak azıcık daha bekleyeceğiz 😂

Hanımlar sanıyorum hepimiz cinsiyeti net olarak Aralık sonu ocak basi gibi ogrenicez.Fetal dna testi yaptırmadım sanirim onu yapanlar daha erken öğreniyor.
Evet normalde bu haftalarda doktorlar kolay kolay soylemiyo fetal dna yaptıranların belli biz yaptirmayanlr olarak azıcık daha bekleyeceğiz 😂
12.hafta itibariyle net olmasa da tahminde bulunuyor doktorlar olsun geç öğrenelim hazırlıklara şimdi başlamayacaz zaten doğuma bikac ay kala başlanır o zamana öğrenmiş oluruz saglika gelsinler de biraz sürprizli olsun 🥰🤗

Devlet hastanesine gidiyorsaniz, kaydinizi perinatoloji bolumune acip 11 ve 14 haftalari arasinda randevu alip gitmenizi soyluyor doktor, perinatoloji hem riskli gebelik takibi yapar hemde 2li test yapar, 2li testler 20-30 dk sürer, bebegin sadece down sendromuna değil, rahmin uzunlugu kisaligi, el ve ayaklarin tam olmasina, dudak yarigina, burun ve kafaya, beynin icerisine bakar, kan akimina bakar, kalbi olcer ve kalpteki kan akimina bakar, bebegin suyu vs bir suru seye bakti dun bende, benim anladiklarim bunlar, uzun bir ultrason kagidi verdi, 3 adet kalp ölcumu, 3 adedinde bebek, 1 adedinde rahim bulunuyor, ozel hastanelerdeki doktorlarda bu degisebilir, bazilari kendisi bakar anlar ona gore yonlendirir, bazilari direk 2li onerir bunlara bakma geregi duymaz, bazilari perinatologa yonlendirir.
Ama ben 2li test yanilma payi cok olsa bile baktirilmasi taraftariyim cunku kadin dogumdan daha iyi incelediklerini fark ettim. Bebege her acidan bakiyolar, kafa omurga herseyine
Son olarak bir de kan aldilar.

Son düzenleme:
Benim fetal dna vermeye butcem olmadigi icin, istanbuldan eskisehir osmangazi universite hastanesine gidip, 500 liraya fetal dna yaptirmayi da dusunuyorum bu sali gidip. 2lide yanilma cok ve kesinligi olsun istedigim icin.. sizde boyle yapabilirsiniz.

11 ve 14 hafta arasi diyolar 2li icin ama ben 12. Haftada gitmeyi tercih ettim, bebek bir tik daha buyusun ve herseyine daha net bakilabilmesi icin. 14 de gec olur belki yanilma payi cok olur diye dusunuyorum, 12 ideal gbi geliyor bana. 11 de erken gibi

Tamam simdi anladim, sagolun 🥰
O zaman eskisehir yolu gozuktu, istanbuldan gidicem bakalim.
Ben de yurt dışına gitmeyen ama Ankarada bakılan fetal dna yaptırmayı düşünüyorum. 10 bin lira dediler bana da. Haftaya doktoruma gidip karar vericem kısmet ise. O önermişti zaten. Hepimizin sonuçları cookkk güzell çıksın inşallah.🥰

Ben de fetal verirken sabah coraspin içmemiştim gece de kan sulandırıcı iğne vardı kullanmamıştım hemşire iyi yaptınız demişti ama çok aşırı önemli değil bence kızımda hiç problem olmamıştı 🌸

Kızlarr ben de dr dan çıktım çok şükür sağlıklı ama dr a söylemeyin bana dedim fetal sonucu ablama mesaj atti cinsiyeti esim beynimi yiyo cumartesi ogrencezz insallahh 🤣
Ayy çok heyecanli. Allah gönlünüze göre versin inşallah. İlk çocuğunuz mu?

Ben 11 haftalık hamileyim son adet tarihim 10 eylül cinsiyet belli değil tüp bebekle gebe kaldım progestan ilaç ve kan sulandırıcı kullanıyorum bu kadar 👶🏻🧿🙏🏻

X