Ufaklık nasılYazın başında benim oğlumda anca 30 kelime kadar söylüyordu. Cümle kurmuyordu
Sonra yasaklar falan bitince biz gezmeye başladık çocuk da konuşmaya başladı
Yazın çizgi film de izlemeye başlamıştı
Yani yeni biseyler görmek falan iyi geldi bence. şimdi uzun uzun cümleler kurabiliyor konuşuyor yani ama net olmayan kelimeleri var yine de bazen ne söylediğini anlamıyoruz yani
İyi o da çok şükürUfaklık nasıl
Hay masallah aslanimaİyi o da çok şükür
Geçen hafta sünnet oldu büyüdü onda 4 aylık oldu
Hay masallah aslanima
Efecim napıyorHay masallah aslanima
Hayır daha hiç denemedim bile. Yaz başına doğru düşünüyorum da. Hiç rahatsız değil bizimki pisli bezden.Efecim napıyor
Tuvalet eğitimi verdiniz mi bebelere
Bizimkininde hiç niyeti yok ya. İnşallah kolayca bırakırlar :))Tuvalet eğitimi konuşulmuş, bizde hiç gelişme yok1.5 yaşında hevesli olan tuvalete oturan oğlum şimdi öldür Allah oturmuyor. Hatta geçen şok etti beni annecim kakali bezimi tak diye tutturdu ay cildiracaktim sanırım bırakmayacak bezi
Aaaa çok tanıdık geldi hahahaha adam bezini vermek değiştirmemek için kıyamet koparıyor pisik misik umrunda degil napcaz yaaaTuvalet eğitimi konuşulmuş, bizde hiç gelişme yok1.5 yaşında hevesli olan tuvalete oturan oğlum şimdi öldür Allah oturmuyor. Hatta geçen şok etti beni annecim kakali bezimi tak diye tutturdu ay cildiracaktim sanırım bırakmayacak bezi
Tuvalet eğitimi konuşulmuş, bizde hiç gelişme yok1.5 yaşında hevesli olan tuvalete oturan oğlum şimdi öldür Allah oturmuyor. Hatta geçen şok etti beni annecim kakali bezimi tak diye tutturdu ay cildiracaktim sanırım bırakmayacak bezi
Hayır daha hiç denemedim bile. Yaz başına doğru düşünüyorum da. Hiç rahatsız değil bizimki pisli bezden.
Bizdede durum aynı 1buçuk yaşındayken denedik bı olmuştu da sonra hasta oldu bıraktık ve artık asla kabul etmiyor kardeş de gelince hepten sever oldu beziAaaa çok tanıdık geldi hahahaha adam bezini vermek değiştirmemek için kıyamet koparıyor pisik misik umrunda degil napcaz yaaa
Bana da aynı şeyler oldu ve ay i krem. Verildi. Acaba kızınız da krem işe yaradı mı yoksa operasyonu yaptırdınız mi?Kızlar sizlere bir şey sormak istiyorum aynı sorunu yaşayan var mı diye
Kızımın doğumdan beri vajinası kapalı. Çok küçük bir açıklık var sadece. Bugün doktorumuz krem verdi adı estriol. 2 hafta kullandıktan sonra kontrole çağırdı eğer açılmasına yardımcı oluyorsa onu kullanmaya devam edeceğiz, olmazsa küçük bir operasyon geçirmesi gerek dedi.
Bunu yaşayan var mı? Nasıl düzeldi?
aaa ikinci mi oldu?İyi o da çok şükür
Geçen hafta sünnet oldu büyüdü onda 4 aylık oldu
sizi o kadar net hatırlıyorum ki. mutlu mu koydunuz adını? hep diyordunuz, ne iyi olmuş. motor sevdanız ve lohusa lohusa planladıgınız tatil aklımda:) kalp kalp. çıkabildiniz mi o tatile meraktayım, okuyayım biraz. iyisinizdir umuyorum, sevgilerimi yollarım. benimde kızcem oldu, çalışıyorum, iyiyiz. hatırladınız mı beni acaba, heyecan yaptım birden:)Mutlu 21 aylık bıraktı, zaten doğduğundan beri zorla uyuyor malumuyuyana kadar savaş
Doktoru 4 yaşa kadar uyusa iyiydi dedi, günlük uyuması gereken süreyi gece uykusunda uyuyorsa sorun yok demişti.
her şeyi okudum:) çok tatlısınız:) her şey yolunda demek ki. ne güzel.Bebekken daha bi ilgileniyordum sanki, şimdi azaldı birlikte yaptığımız şeyler. 21 aylığa kadar evde TV açmadım, buyukannesinde gördü sadece. Sonra zaten sorunlu olan uyku konusu öğle uykusunu da birakmasiylaybana sıfır mola oldu ve TV açmaya başladım. Sürekli açık değil, ac kapa artema ancak yine de tv izlediginden beri sanki daha hızlı sıkılıyor, dikkati azaldıhareketli kitaplara bakiyorduk minicikkenden beri onları falan bıraktım kendimi sucluyorum bu konuda. Her gun sokağa çıkıyordu o da azaldı. Aman ne diyim ben de yoruldum artık demek Bu ara kedilere yani kızlara hafif eziyetler başladı, önceden sevgiden sıkıştırıyordu şimdi geçerken tekme atmaya çalışıyor falan konuşma işi 19 aylıkken açıldı, 3-4 kelimelik cümleler başladı. Şimdi ne, neden, nereye var ve sürekli, bildiklerine de "bu ne" ay çok yorucu konuşması icin bildiğin anlamamazliktan geldim ben, daha küçükken söylemeden vermedim, verirken nesnenin adını söyledim, eylemi anlattım, her hareketimde şimdi seni alicam odana gidicez altını degistiricez vs diye anlatarak konuşarak devam ettim. Bunların da etkili olduğunu düşünüyorum.
Kısa boy derken hamileligimden beri kisa boylu olacak dendi, bir keresinde cüce mi yani diye bile sordum çünkü kadın böyle cok mahcup üzgün söylüyordu50cm doğdu, meğer bacak boyu kisaymis babasinin ailesi gibi. 2 yas muaynesinden önce hasta diye doktoruna goturdugumde 84cm çıktı ve kadın persentilin alt tarafina düştüğünü, 3 yaştan sonra yüzme vs tavsiye edebilecegini söyledi. Sonra bi anda 3cm uzadı. Yani üzülme. Ben de 1.58 im babasi 1.70 zaten bizden ne çıkacaktı? Balık yağı, d vitamini vb şeyler veriyor musun? Kan testleri yapıldı mı? Ona göre takviye verir doktoru. Kilosu ortada hep ama yemek işi boka sardı, hep aynı şeyleri yemek istiyor, hasta diye ses etmiyorum ancak iyileşince nasıl kızları aç biraktiysam buna da benzer bişi uygulayacağım, tek tip beslenme hoş değil. Pilav makarna vs ile besleniyor sadece ve tatlı an şeyler. Pastane ürünleri ve abur cubur vermiyorum hala, çubuk kraker var 1 yaşından beri onun dışında hipp organik çocuk ürünleri falan yedi hep.
Bu etkinlik meselesinin Instagram anneleri yüzünden başımıza bela olduğunu düşünüyorum. Onlar olmasa ne bilicektik etkinlik vs
Evettt doğdu büyüdü bile 7 aylık olcakaaa ikinci mi oldu?
Selam hatırlıyorum merak etmiştik hep zaten arar ara girebiliyordun telefona internete pek girmediğini falan belirtmiştin.merhaba,
beni hatırlayan var mı bilmiyorum. 1. sayfaya baktım listede adımı göremedim. epey ugrasıp konulardan burayı buldum. herkese selamlar. dönüp biraz eskiyi okuyup yazmaya baslamak niyetindeyim. öyle işte. sacmasapan bir girizgah olmuş olabilir.
bir kızım oldu. dünyalar güzeli. adı eda bilge. epey sıkıntılı bir dogum yasadım. buraya o sebeple yazmayı bırakmış olabilirim. pasenta previa totalis tanısı aldım. dogumda ölceğimi düşünüyordum o derece kötü bir tablo çizmişti doktorlar. kan nakilleri, alınacak rahim muvaffakkatnameler vs. vs. ameliyatım üniversite hastanesinde oldu. 12 uzman dr girdi. 2 si prof.'du, asistanlar da izledi. öyle korkutucu bir şey yasadım. çok şükür bitti. ölmedim. kızım da ben de sağlıklıyız. fakt dogumdan sonra pandemi patladı. ve tam lohusalık depresyonunu atlattım derken pandemi ile bogustuk. öyle karışık işler.
işe döndüm. nispeten eski düzenimize döndük.
diyeceklerim bu kadar. şimdi biraz eskiye dönük okuyacağım.
bir ses vermek istedim.
sevgiler.
bilge ve kızı eda bilge.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?