- 31 Ocak 2019
- 6.408
- 19.869
- 248
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kesinlikle katiliyorumMaşallah ikinci bile büyümüş.
2-3 çocuklu annelerin dünyada başarmak isteyip de başaramayacakları şey olmadığını düşünüyorum
O derece cesursunuz bana göre
B bilgevisne Siz beni hatırlamazsınız, pek yazan biri değildim. Ama ben sizi anımsıyorum
Sağlıklı olmanıza da çok sevindim, Allah bir daha yaşatmasın
Efelihayat nasılsıııınnnnn? Efe nasıl?
merhaba,
beni hatırlayan var mı bilmiyorum. 1. sayfaya baktım listede adımı göremedim. epey ugrasıp konulardan burayı buldum. herkese selamlar. dönüp biraz eskiyi okuyup yazmaya baslamak niyetindeyim. öyle işte. sacmasapan bir girizgah olmuş olabilir.
bir kızım oldu. dünyalar güzeli. adı eda bilge. epey sıkıntılı bir dogum yasadım. buraya o sebeple yazmayı bırakmış olabilirim. pasenta previa totalis tanısı aldım. dogumda ölceğimi düşünüyordum o derece kötü bir tablo çizmişti doktorlar. kan nakilleri, alınacak rahim muvaffakkatnameler vs. vs. ameliyatım üniversite hastanesinde oldu. 12 uzman dr girdi. 2 si prof.'du, asistanlar da izledi. öyle korkutucu bir şey yasadım. çok şükür bitti. ölmedim. kızım da ben de sağlıklıyız. fakt dogumdan sonra pandemi patladı. ve tam lohusalık depresyonunu atlattım derken pandemi ile bogustuk. öyle karışık işler.
işe döndüm. nispeten eski düzenimize döndük.
diyeceklerim bu kadar. şimdi biraz eskiye dönük okuyacağım.
bir ses vermek istedim.
sevgiler.
bilge ve kızı eda bilge.
Sen neredesin ya nerdesin? Kaybolduğun zaman ne kadar merak ettiğimiz hala aklımda. Kızdım yinesizi o kadar net hatırlıyorum ki. mutlu mu koydunuz adını? hep diyordunuz, ne iyi olmuş. motor sevdanız ve lohusa lohusa planladıgınız tatil aklımda:) kalp kalp. çıkabildiniz mi o tatile meraktayım, okuyayım biraz. iyisinizdir umuyorum, sevgilerimi yollarım. benimde kızcem oldu, çalışıyorum, iyiyiz. hatırladınız mı beni acaba, heyecan yaptım birden:)
buradayım:)Sen neredesin ya nerdesin? Kaybolduğun zaman ne kadar merak ettiğimiz hala aklımda. Kızdım yine
Hangi tatil onu bile hatırlamıyorum ve evet, adini Mutlu koyduk
ne güzel ne kolay atlatmıssınız imrenerek okudum. ben daha baslamadım bile! sanırım önce benim hazır olmam gerekiyor. izin alıp o şekilde mi hallederim yoksa bir haftasonu mu baslarım bilemiyorum. evde güle güle kakalar var bizimde abla ve abisinden kalan. eda hanım'a onu okudum burayı okuyunca. çünkü burayı okuyunca bir anda gaza gelip evde bir konusma yaptım:) sonuc sadece konusma yapmıs oldum devamını getiremedim.Biz Ramazan’ı fırsat bildik, bu işe soyunduk
Eşim de evdeydi o nedenle o halletsin dedik.
Anne veya baba olunca daha kolay bence süreç.
Hepiniz gibi okuduk dinledik, komple gece gündüz aynı anda çıkardık bezi.
Gece konusu en kolay hallettiğimiz oldu, sonra da kaka halloldu. Gece ilk gecenin ardından halloldu.
Onun dışında 1.5 aydır 1-2 defa gece kaçak oldu.
O da kocaman limonata içmişti, kaldırsam iyiydi de normalde kaldırmıyorum tutar belki yine diye bi yazı tura oynadım
Kaka da 2-3. gün çözüldü.
Klasik teonun kaka kitabı, Elif in tuvalet eğitimi, Tuna tuvalette mi ne öyle bir kitap okundu aylardır
Biz doğrudan klozet aparatı ve basamak ile yola koyulduk.
Bir daha lazımlıktan tuvalete geçiş süreci ile uğraşmak istemedim.
Aaaa Ege nin kakası ile birleşecek kakan, anneanneninki ile buluşacak yolda diyerek zorlanmadık
Hatta kıkır kıkır güldü hep
Ama gelin görün ki gündüz çiş süreci uzun sürdü.
Sık sık WC ye götürdük, 8. Gün olduğunda hala ya 1 ya 2 defa kendi söylemişti. Neredeyse vazgeçecektik o dereceye geldik
Sonra bi anda söylemeye başladı.
Halılar yıkanmaya gitti, çamaşır makinası günde 8419634272.. defa çalıştı
Ama sonunda başardık
15 kilodumuz oldu sanırım
Bu arada biz bu süreçte hep evde değildik hatta hep dışarıdaydık
Hatta şöyle söyleyeyim o ay 2 kere Ankara git gel, 1 kere İstanbul git gel, 1 kere Eskişehir git gel ve 1 kere Konya git gel yaptık
Her yerde WC var genelde, yoksa da portatif lazımlık ve çöp poşeti hep bagajda. Otobanda isek zor oluyor bi tık. Malum sağa Çek olmuyor, onun dışında sağa çektik hallettik.
Ben sizi o kdr merak etmistimki hatta eski yazismalara bakanilirsoniz bi rahatsizliotan bahsetmistiniz bebekle.ilgili tam hatirlamiyorum sonra ses soluk kesilince dedim kadincagizin aklina gelen basima mi geldi kafamda cok kotu bi senaryp olusmustu sukurki her sey yolunda gitmis sevindimburadayım:)
lohusalık depresyonunu hafife alıncak konu değilmiş desem, yok ben güçlüyüm yok ben tecrübeliyim yok ben çok akıllıyım bu işin üstesinden tabii ki gelirim altı üstü bir lohusalıgı mı atlatamayacağım demek hiçbir işe yaramıyormuş. çok şiddetli geçti ilkeciğim bak hala böyle yazıyorsam düşün o dönemki halimi. zaten bünye abartmaya çok müsait:)
tam depresyondan cıktım sayılır diye düşünürken hhooop pandemi patladı. bu seferde eve tıkıldık kaldık. kiloları ver, işe dön, evdeki diğer cocuklarla ilgilen yeni yeni kafamı topluyorum sanırım.
çok tatlısınız:) ses verince çok mutlu oldum. kedilerin vardı değil mi, hay allah ya bakar mısın, sanki cok eski bir arkadısımı görmüş gibi oldum.
selamlar,
bilakis sevgiler, emojileri bulamıyorum ay saka gibiyim. kalp kalp.
tesekkür ederim, ay evet evet bakın simdi size ne diyeceğim, biliyor musunuz yenidoğan yogun bakımdan cıktıktan sonra kızım, ciddi ciddi yüzüne el parmaklarına ayak parmaklarına bakıp bakıp durdum. esime etrafıma sürekli her şey yolunda degil mi dedigimi biliyorum:) neler yasamısız ya,, geçti o günler cok şükür.Ben sizi o kdr merak etmistimki hatta eski yazismalara bakanilirsoniz bi rahatsizliotan bahsetmistiniz bebekle.ilgili tam hatirlamiyorum sonra ses soluk kesilince dedim kadincagizin aklina gelen basima mi geldi kafamda cok kotu bi senaryp olusmustu sukurki her sey yolunda gitmis sevindi
Valla dogrudur baya bi suphedeydiniz cunku sukur ki bisey olmamis... Evet lohusalik vs cok zor Allah tan atlattik.. biz napalim valla iyiyiz normal surecinde gidiyo tuvalet egitimi falan temmuz agustosu bulur benim baslamam bu yil artik yarim gun kres vs dusunuyoruz artik gun ne gosterecek bakalim.. nasil abisi ablasiyla surec nasil gidiyor bizde bi tane cokta bi numarasi yoktesekkür ederim, ay evet evet bakın simdi size ne diyeceğim, biliyor musunuz yenidoğan yogun bakımdan cıktıktan sonra kızım, ciddi ciddi yüzüne el parmaklarına ayak parmaklarına bakıp bakıp durdum. esime etrafıma sürekli her şey yolunda degil mi dedigimi biliyorum:) neler yasamısız ya,, geçti o günler cok şükür.
simdi bıcır bıcır konusuyor, henüz wcyi halletmedik ama her bir konunun farkında, cok cimcime,
sizler nasılsınız? umarım yolundandır sizinde hayatınız. tekrar tesekkürler.
WC eğitimine katılmayanlar hello cumletenne güzel ne kolay atlatmıssınız imrenerek okudum. ben daha baslamadım bile! sanırım önce benim hazır olmam gerekiyor. izin alıp o şekilde mi hallederim yoksa bir haftasonu mu baslarım bilemiyorum. evde güle güle kakalar var bizimde abla ve abisinden kalan. eda hanım'a onu okudum burayı okuyunca. çünkü burayı okuyunca bir anda gaza gelip evde bir konusma yaptım:) sonuc sadece konusma yapmıs oldum devamını getiremedim.
şimdilik böyle bizde durumlar.
Cok az bi istek gorsem baslayacagim ama sifirin altinda eksilerdeBence bi gazla başlayın. hallolur gider.
İnanın büyük rahatlık olur sonrası
Azıcık dişinizi sıkın biter:):):):)
abi ve abla gayet keyifle kardeslerini aralarına aldılar. ama bizim ev çok gürültülü bir ev oldu. büyük kızım konservatuvar öğrencisi bir de. evde kendi enstrumanı dısında piyabo da var, abisi de bir dönem gitara heves etmişti, gitar da var, bildiğin minik bir konservatuvar gibi ev. asırı gürültülü:) olsun öyle demeyin tek cocuk daha cok oyun için anne ve baba ile bir arada bence. ya bu emojileri unutumuşum bir türlü bulamıyorum bu arada.Valla dogrudur baya bi suphedeydiniz cunku sukur ki bisey olmamis... Evet lohusalik vs cok zor Allah tan atlattik.. biz napalim valla iyiyiz normal surecinde gidiyo tuvalet egitimi falan temmuz agustosu bulur benim baslamam bu yil artik yarim gun kres vs dusunuyoruz artik gun ne gosterecek bakalim.. nasil abisi ablasiyla surec nasil gidiyor bizde bi tane cokta bi numarasi yok
helloooo:)WC eğitimine katılmayanlar hello cumleten
yapacagım yapacagım niyetim niyet bakalım:)Bence bi gazla başlayın. hallolur gider.
İnanın büyük rahatlık olur sonrası
Azıcık dişinizi sıkın biter:):):):)
Haziranda yaz okulu formatında başlıyor ankarada 5 okul gezdik birinden haber bekliyorum tatil baslicak çılgın planlarim var kahve içme uzun banyo kızkiza gezme avm dolaşma pazara gitme yemek yeme rahatça çok aminabi ve abla gayet keyifle kardeslerini aralarına aldılar. ama bizim ev çok gürültülü bir ev oldu. büyük kızım konservatuvar öğrencisi bir de. evde kendi enstrumanı dısında piyabo da var, abisi de bir dönem gitara heves etmişti, gitar da var, bildiğin minik bir konservatuvar gibi ev. asırı gürültülü:) olsun öyle demeyin tek cocuk daha cok oyun için anne ve baba ile bir arada bence. ya bu emojileri unutumuşum bir türlü bulamıyorum bu arada.
ne diyecektim, hah evet, yarım gün kreş ben de düşünüyorum. büyükleri özel kreşe yollamıştım. vallahi o dönem ciddi söylüyorum benim maaşım sadece kreş parasına yetiyordu. ki ortalama üzeri kazanıyordum! bu bebeğimde bu sebeple devlet kreşi düşünüyorum. evet hem ekonomi sebeple hem de acık konusayım güvenlik ve denetim meselesi de var. paranoyak gibi kres arastırmıstım büyüklere. eda da öyle yapmayayım diyorum. şuraya baglayacaktım konuyu; aradım bu hafta adresimize baglı devlet anaokulunu, bu arada anaokulu ve anasınıfı ayrı okullarmış onu da yarın anlatırım, şimdi çıkmak üzereyim. evet sey dediler. bu yıl 2017 öncelik sonra 2018 talep olursa ve kontenjan kalırsa 2019. hepimizin cebinde olsun bu bilgi. kayıtlar da temmuzun ilk haftasıymıs.
helloooo:)
yapacagım yapacagım niyetim niyet bakalım:)
çok özlemişim buraya yazmayı ne iyi geldiniz hepiniz bana,
tesekkür ederim bu vesile ile kalp emojisi.
rica ederim biriniz yazın lütfen nerede bu emojiler, yaslı teyzeler gibi hissediyorum kendimi:)
Bir hello da benden olsun herkesler çok iyidir. UmarımWC eğitimine katılmayanlar hello cumleten
Tüm kres yolu gozleyenlere darisi insallah o değişimler bizlere deBir hello da benden olsun herkesler çok iyidir. Umarım
Tuvalet eğitimi konusunda henüz kararını veremedi küçük adam bende ondan sinyaller bekliyorum bakalım ne zaman bitecek bu bez krizi
Bız dil gelişimi için marttan itibaren yarım gün kreşe basladik. Gerçekten büyük fark oldu. İkimize de çok iyi geldi.
Ne guzel.ya kardeslik.gibisi var mi dunyanin en guzel seyi... Ne guzel.demek kpnservatuar okuyor harika zaten cok.yonlu bi insandiniz cpcuklara da bu yansimis. Bizim bazi durumlar var eger olursa ben ozelde yarim gun gondermeyi duaunuyorum zaten devlet +4 aliyor burada en azindan istambulda oyleabi ve abla gayet keyifle kardeslerini aralarına aldılar. ama bizim ev çok gürültülü bir ev oldu. büyük kızım konservatuvar öğrencisi bir de. evde kendi enstrumanı dısında piyabo da var, abisi de bir dönem gitara heves etmişti, gitar da var, bildiğin minik bir konservatuvar gibi ev. asırı gürültülü:) olsun öyle demeyin tek cocuk daha cok oyun için anne ve baba ile bir arada bence. ya bu emojileri unutumuşum bir türlü bulamıyorum bu arada.
ne diyecektim, hah evet, yarım gün kreş ben de düşünüyorum. büyükleri özel kreşe yollamıştım. vallahi o dönem ciddi söylüyorum benim maaşım sadece kreş parasına yetiyordu. ki ortalama üzeri kazanıyordum! bu bebeğimde bu sebeple devlet kreşi düşünüyorum. evet hem ekonomi sebeple hem de acık konusayım güvenlik ve denetim meselesi de var. paranoyak gibi kres arastırmıstım büyüklere. eda da öyle yapmayayım diyorum. şuraya baglayacaktım konuyu; aradım bu hafta adresimize baglı devlet anaokulunu, bu arada anaokulu ve anasınıfı ayrı okullarmış onu da yarın anlatırım, şimdi çıkmak üzereyim. evet sey dediler. bu yıl 2017 öncelik sonra 2018 talep olursa ve kontenjan kalırsa 2019. hepimizin cebinde olsun bu bilgi. kayıtlar da temmuzun ilk haftasıymıs.
helloooo:)
yapacagım yapacagım niyetim niyet bakalım:)
çok özlemişim buraya yazmayı ne iyi geldiniz hepiniz bana,
tesekkür ederim bu vesile ile kalp emojisi.
rica ederim biriniz yazın lütfen nerede bu emojiler, yaslı teyzeler gibi hissediyorum kendimi:)
Çok güzel olmuş maşallah darısı başımızaValla degisok bi gelisme yasandi bakalim dun oglen uykusundan kalkinca ben artik beze degol tuvaletimi tuvalete yapicam dedi besleri kaldirdik... Aslinda kendim hazir degild ct pazar zaten sinavlarim vardi ama bunu diyen birine bi daha bez takamazdim