Canim bu antibiyotik kullandin mi bebekte sıkıntı oldu mu ve kac gramdıKızlar Largopen diye antibiyotik kullandınız mi gebelikte? Normalde antibiyotik cok zorda kalmadıkça kullanmam şimdi kullanıp kullanmama konusunda kararsızım. Boğazımda enfeksiyon var, ateş falan yapmıyor takılıyor öyle
Merhaba. Benim oğlumda konuşmuyor. Psikologa gittik. Her şeyi normal dedi. 3 aydır oyun grubuna gidiyor. Kelime sayısı arttı fakat hala tek kelime. Şuan 25 e yakın kelimesi var. Sizde durumlar nasıl?Hanımlar merhaba. Nasıl herkes umarım iyisinizdir. Size birşey soracağım. Malum çocuklar büyüyor neredeyse 26 aylık olacağız biz. Ancak hala konuşmuyoruz. Sizlerde durumlar nasıl?
Merhaba. Benim oğlumda pek konuşmuyor. İmkanınız varsa oyun grubuna ya da kreşe götürün derim. 3 aydır gidiyoruz kelime sayısı baya arttı. Ama çokta kafanıza takmayın derim. Ben çok takıyordum. Zamanı varmış demekki. Tabiki fiziksel olarak bir sağlık Sorunu yoksa konuşur elbet. Şuan durumu nedir? Konuşmaya başladı mı?Anneler merhaba, hamileyken ara ara girer yazdıklarınızı okurdum hatta doğuma yakın ay bu da doğurmuş bak şu da doğuma gitti inşallah kolay geçer diye diye okumuştum yazdıklarınızı ben de yakında doğururum falan diyodum ne çabuk geçmiş zaman.Benim oğlum 25 aylık kızlar sizden fikir almak için yazmak istedim.Babasıyla birlikte o kadar kitap okuduğumuz ilgilendiğimiz tv nerdeyse hiç açmadığımız oğlumuz hala konuşmaya başlamadı, sadece anne ve gitti diyor o da çok nadiren onun dışında sessiz bir çocuk böyle bi durum yaşayanınız var mı ya da yakınlarından duyan, oğlum-kızım 3 yaşında konuştu diyen? İnsan böyle şeyler duyunca biraz rahatlıyor, hepinize kuzularınızla güzel bi hayat dilerim kendinize çok iyi bakın
Merhaba öncelikle iyi olmanıza sevindim. 2 yaş bizde de çok fena durumda. Her şeyi kendi yapmak istiyor. Çorbaya tuz koymaya kadar.Okul ve kreş danışayım bir de malum buraya çok giremiyorum. Nasıl alıştı? Yemek düzenleri nasıl oldu? Hastalık durumları devam durumu nasıl oldu?
Bursa'da olsak kesin yarım gün gönderirdim de İstanbul'da korktum açıkçası. Ben tam gün çalışıyorum. Hasta olduğunda anane babanne yok kimden destek alacağız. Duyduğuma göre azıcık burnu aksa 1 hafta gelmesin diyorlarmış. E kim bakacak bir haftabu sebeplerden bu yılı es geçtik. Seneye artık anane babanne taşımacılığı ile deneyeceğim inşallah.
Oyun grubu çok faydalı olmuştur. Ne güzel bir kreş bulmuşsunuzMerhaba öncelikle iyi olmanıza sevindim. 2 yaş bizde de çok fena durumda. Her şeyi kendi yapmak istiyor. Çorbaya tuz koymaya kadar.
Odasını bizde göya ayırdık. Ama gece uyanıp gene yanımıza geliyor. Bizimle yatıyor.
Tuvalet eğitimi için konuşmasının ilerlemesini bekliyorum.
3 aydır haftada 3 gün 2 saat oyun grubuna gidiyordu. Pazartesiden itibaren her gün sabahtan yarım gün gidecek çünkü ben işe başlıyorum. Bakalım nasıl olacak?
3 aydır 3 kere acile gittik. Sürekli bi öksürük ve hastalık durumu var malesef ki.
Evde çok sıkılıyor bizimki de sürekli dışarı çıkmak istiyor.
2. Çocuk fikri bizde hiç yoktu. Allah verirse ayrı ama eşim de bende düşünmüyoruz.
Kreşe de 2 ayda tam anlamıyla alıştı. Ama başta anneli oyun grubu olarak başladık. Artık kapıdan bırakıp 2 saat sonra almaya gidiyordum. Bana çok bağlı bir çocuk zaten o yüzden bizim biraz uzun sürdü. Şuan bensiz ağlamadan duruyor. Etkinliklere katılıyor. Yemek durumu bizde alerjiden dolayı sıkıntılı ama 2 öğün ve 1 meyve öğününu güzel yiyor. 3. Ana öğünü pek yemez oda genelde sabah kahvaltısı oluyor.
Arabalarla oynamaya bayılıyor. Özellikle park etme oyununu çok seviyor. Puzzle bizimde seviyor. Çizgi film günde yarım saat civarında izliyor. Oda 2 aydır falan öncesinde izletmiyordum.
Bizde de konuşma olarak biraz geri tek kelimeler kullanıyor. 2 li cümleye geçmedi. Zamanı var diye düşünüyorum. Çünkü pskiloglar normal diyor. Sevgiler öpüyorum deniz ı de
Alışıyorlar. Biraz zaman alsa bile eninde sonunda alışıyorlar. Pazartesi işe başladım. Ve sabah 8 öğlen 1 olarak gidiyor şuan okula ve maşallah duruyor ağlamadan. Evet yarım gün çalışıyorum. Okul Öncesi Öğretmeniyim. O yüzden bu sene sabahçı olarak başladım. Sağol canım.Oyun grubu çok faydalı olmuştur. Ne güzel bir kreş bulmuşsunuzevimize yakın olsa ben de teyzesi ile gönderirdim. Maşallah ona ağlamadan duruyor. Deniz de bana çok bağlı bakalım nasıl alışacak hiç bilmiyorum. Hastalık durumu elbetteki olacak kreş mikrobu denilen şey ilk sene böyle yapıyormuş. Senin evdeyken alıştırman çok iyi olmuş gerçekten. İşin hayırlı olsun canım. Yarım gün mü çalışacaksın?
Ya konuşma bir kerede açılan bişey, yani bir güncelleme geliyor ve papağan gibi oluyorlar. Yakında size de gelir güncelleme
Kıyaslama yapıldığında anneler geç kaldı diye düşünüyor ama yavaş yavaş çözecekler konuşmayı.
Biz de öpüyoruz siziii
Merhabalar benim oglumda da 25-30 kelime var ama cumle yok. Alıcı dil cok iyi herseyi anlayıp kolayca yapıyor. Kendince her derdini de anlatiyor ama artik 2.5 yasinda ve stres olmaya başladım.Alışıyorlar. Biraz zaman alsa bile eninde sonunda alışıyorlar. Pazartesi işe başladım. Ve sabah 8 öğlen 1 olarak gidiyor şuan okula ve maşallah duruyor ağlamadan. Evet yarım gün çalışıyorum. Okul Öncesi Öğretmeniyim. O yüzden bu sene sabahçı olarak başladım. Sağol canım.
Her kez bi anda konuşacak diyor. O yüzden bekliyoruz bakalım.
Çocuk psikologuna götürdük. Sorular sordu yönergeler yaptırdı. Hiç bir sorunu yok dert etmeyin ama sosyalleşmesi lazım dedi. O yüzden oyun grubuna başladı. Başladığımızdan beri kelime sayısı arttı. 2 yaşında götürmüştük. Şuan 2 buçuk yaşında psikolog 2 ay daha süre verdi. Sonrasında gelişim testi yapacak ama. Tedirgin olmayın bir şeyi yok sadece zamana ihtiyacı var dedi. Bekleyin diyor. Her şeyi normal olduğu için. Yavaştan bebek gitti baba gitti dede gitti demeye başladı. Ama hala çok yavaş gelişmesi. Şu pandemiden dolayı çocukların konuşması 2 buçuk yaşına sarkmış durumda.. Bende kafama çok takıyorum. Herkes normal beklemek lazım sabırlı olun diyor. Okulun pskilogu da kendi psikologumuzda bekleyin diyor. Oyun grubunun her yönden faydasını gördük. Şuan yarım gün gidiyor.Merhabalar benim oglumda da 25-30 kelime var ama cumle yok. Alıcı dil cok iyi herseyi anlayıp kolayca yapıyor. Kendince her derdini de anlatiyor ama artik 2.5 yasinda ve stres olmaya başladım.
Cocuk psikologuna mi muayene oldunuz yoksa konusma terapisti mi biraz bilgi verir misiniz bende artik götürmek istiyorum.
Oyun grubu bulmustum ama covid in tekrar artmasiyla göndermeyi erteliyordum ama artik ciddi ciddi göndermeyi düşünüyorum.
Cok Teşekkür ederim bilgiler icin.bende en kisa sürede cocuk psikologuna götüreceğim. Cocuklar pandemide hep kapali kaldılar. Bizimkinde inat da cok fazla insallah oyun grubu bizi de çözer. Oyun grubunda cok hasta oldu mu peki ben en cok hastaliktan korkuyorum ondan hep erteliyorumÇocuk psikologuna götürdük. Sorular sordu yönergeler yaptırdı. Hiç bir sorunu yok dert etmeyin ama sosyalleşmesi lazım dedi. O yüzden oyun grubuna başladı. Başladığımızdan beri kelime sayısı arttı. 2 yaşında götürmüştük. Şuan 2 buçuk yaşında psikolog 2 ay daha süre verdi. Sonrasında gelişim testi yapacak ama. Tedirgin olmayın bir şeyi yok sadece zamana ihtiyacı var dedi. Bekleyin diyor. Her şeyi normal olduğu için. Yavaştan bebek gitti baba gitti dede gitti demeye başladı. Ama hala çok yavaş gelişmesi. Şu pandemiden dolayı çocukların konuşması 2 buçuk yaşına sarkmış durumda.. Bende kafama çok takıyorum. Herkes normal beklemek lazım sabırlı olun diyor. Okulun pskilogu da kendi psikologumuzda bekleyin diyor. Oyun grubunun her yönden faydasını gördük. Şuan yarım gün gidiyor.
İnat hangisinde yok ki canım :)) malesef ki 4 aydır sürekli burnu akıyor öksürüyor. 2 hafta iyiyse 3. Hafta hasta ama bu hastalıklarda çok ileri boyutta olmadı bizim. Bende bi ara alsam mı okuldan dedim ama okulun faydasının yanında tolere ediyorum Napalım. Şuan ki çocuklar malesef sokakta değilde evde oyun grubunda ya da oyun alanında.Cok Teşekkür ederim bilgiler icin.bende en kisa sürede cocuk psikologuna götüreceğim. Cocuklar pandemide hep kapali kaldılar. Bizimkinde inat da cok fazla insallah oyun grubu bizi de çözer. Oyun grubunda cok hasta oldu mu peki ben en cok hastaliktan korkuyorum ondan hep erteliyorum
Cok haklisin artik bende o riski alip gonderecegim. bi konussa su inadı siniri de gecer belkiİnat hangisinde yok ki canım :)) malesef ki 4 aydır sürekli burnu akıyor öksürüyor. 2 hafta iyiyse 3. Hafta hasta ama bu hastalıklarda çok ileri boyutta olmadı bizim. Bende bi ara alsam mı okuldan dedim ama okulun faydasının yanında tolere ediyorum Napalım. Şuan ki çocuklar malesef sokakta değilde evde oyun grubunda ya da oyun alanında.
Kesinlikle göze al derim. Ki bizimki de sanki inadından konuşmuyor. Bir şey söylüyor ne dedin diyoruz tekrar etmiyor bile. Kendince bir dili var Japonca konuşuyor diyoruz. Kitap okumayı da çok seven bir çocuk. Tv de yeni yeni izlemeye başladı. Sürekli evde konuşuluyor. Artık elimizden gelenin fazlasını yaptık. Hala konuşmuyorsa zamanı var dedik. Sizde durumlar nasıl?Cok haklisin artik bende o riski alip gonderecegim. bi konussa su inadı siniri de gecer belki
Bizimki de aynen böyle cümlesi yok ama hic susmuyor surekli bıdır bıdır. Bazen degisik kelimeler soyluyor efendim tekrar soyler misin deyince asla soylemiyor.Kesinlikle göze al derim. Ki bizimki de sanki inadından konuşmuyor. Bir şey söylüyor ne dedin diyoruz tekrar etmiyor bile. Kendince bir dili var Japonca konuşuyor diyoruz. Kitap okumayı da çok seven bir çocuk. Tv de yeni yeni izlemeye başladı. Sürekli evde konuşuluyor. Artık elimizden gelenin fazlasını yaptık. Hala konuşmuyorsa zamanı var dedik. Sizde durumlar nasıl?
Anlamazliktan gelmek bence işe yaramıyor. Sakince bir kelimeyi farklı şekillerde söylemek gerekiyor 3 4 kere. Mesela su öğreteceksin ya. Su içtin. Baba su ver. Anne su ver. Su sulukta. Ama bizde bunlarda nadiren işe yarıyor. Kendi isterse bir kere söylemeyle kelimeyi öğreniyor. Biraz zamana bırakmak lazım. İnşallah sever de başlar ama zaman tanıyın okula alışması için. Daha yaşları küçük olduğu için 1 hafta da alismalari güç oluyor en azından 1 ay gibi düşünün tam alışmasıni.Bizimki de aynen böyle cümlesi yok ama hic susmuyor surekli bıdır bıdır. Bazen degisik kelimeler soyluyor efendim tekrar soyler misin deyince asla soylemiyor.
Kendince derdini o kadar iyi anlatiyor ki bir ara anlamayayim mecbur konussun diye salak yapıyordum o zaman da cok sinirleniyor.
Diyorum ya bir konussa sinir stres kalmayacak aslında
Bugun daha once gezip begendigim anaokuluyla görüştüm haftaya oraya oryantasyona gidecegiz insallah sever
Eglenmeyi ve hareketi cok seviyor umarim sever orayi daAnlamazliktan gelmek bence işe yaramıyor. Sakince bir kelimeyi farklı şekillerde söylemek gerekiyor 3 4 kere. Mesela su öğreteceksin ya. Su içtin. Baba su ver. Anne su ver. Su sulukta. Ama bizde bunlarda nadiren işe yarıyor. Kendi isterse bir kere söylemeyle kelimeyi öğreniyor. Biraz zamana bırakmak lazım. İnşallah sever de başlar ama zaman tanıyın okula alışması için. Daha yaşları küçük olduğu için 1 hafta da alismalari güç oluyor en azından 1 ay gibi düşünün tam alışmasıni.
Kesinlikle çocuklar insan ve arkadaş görmeden büyüdüler resmen haliyle dilleri de geri kaldı. Anne çalışıyorsa mecburen vermek istiyordur. Ki ben 4 yaşına kendim bakarım 4 yaşında birlikte okula başlarız diyordum. Ama baktım oyun grubuna alıştı bende öyle başladım. İyi de oldu :)Eglenmeyi ve hareketi cok seviyor umarim sever orayi da
Bugun anaokulunun sorumlusu da soyluyor pandemide cocuklar sosyallikten uzak kaldiklarindan 2020 dogumlu cocuklari bile vermek isteyen cok veli varmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?