gunaydin. ben hasimatoyum. yani triod bezim calismiyor tam olarak. 10 yildir ilac kullaniyorum. troid hormonu bebegin gelisimi, zeka gelisimi, dusmemesi, eksik dogum kilosuyla dogmamasi vs icin cokkkkkkkkk onemli. eger bu hormon anne de eksikse tsh degeri yukselir. o zamanda ilac kullanmak gerekir. ilk 3 ay 2.5; diger aylar 3 un altinda olmasi istenir. her ay kan vererek ilac dozu ayarlanir. mumkunse dahiliyeye degil endokrin uzmanina gidin.iyi geceler kızlar tsh tiroid hormonum4.99 çıktıdoktorum dahiliyeye yönlendirdi ilaca basliycakmisim eğer kullanmasam bebeğimin gelişimi gerikiycekmis lütfen bu durumu yaşayanlar konu hakkında bilgisi olanlar varsa yazabilirmi ilacın zararı varmı yan etkisi varmı napmam ne etmem gerekiyor pazartesi dahiliyeye gideceğim ama pzarteiye kadar sanırım stresten kendimi bbitircem
Ben de oksapar kullanıyorum. Doktor clexane oksapar farketmez hangisini bulursan dedi. Bakalım haftaya 6+1 de çağırdı hayırlısıyla duyarız bizde inşAllah.
İnşallah cnm
Canım suyu limon damlatarak falan içsen belki faydası olur. Su içmek çok önemli çünkü allah yardımcınız olsun. Bir an önce geçer inşallahBenim daha 5dk önce öğüre öğüre kasıklarım ağrıdı. Çok zor canım gerçekten.Bende hiç su içemyrm.Sürekli çubuk kreker yiyorum
Çok var canım senin durumunda olan. Bunlardan biri de benimSlm kızlar 6+5 olduk sükürler olsun ama hic bisey yiyemiyorum herseye midem bulaniyo istifra ediyorum su bile icemiyorum( benimle ayni durumda olan hamisler varmi ?
Benim de ablam kullandı hamileliği boyunca, şu an bebeğini kucağına almak için gün sayıyoriyi geceler kızlar tsh tiroid hormonum4.99 çıktıdoktorum dahiliyeye yönlendirdi ilaca basliycakmisim eğer kullanmasam bebeğimin gelişimi gerikiycekmis lütfen bu durumu yaşayanlar konu hakkında bilgisi olanlar varsa yazabilirmi ilacın zararı varmı yan etkisi varmı napmam ne etmem gerekiyor pazartesi dahiliyeye gideceğim ama pzarteiye kadar sanırım stresten kendimi bbitircem
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattın inşallah hepimiz sağlıkla alırız meleklerimizi kucaklarımıza . Peki bu ilacı hamilelik boyuncami kullanacağız yoksa düzelme olursa bırakma gibi şansımız varmıBenim de 2buçuğun üstünde diye doktorum direk tiroid ilacına başlattı canım.25 mg kullnyorm en hafifinden.Hamilelikte 2,5altı olması lazımmış.İlacın hiç bir zararı yok aksine bebek v senin içn faydalı.Gönlünü ferah tut pazartesi doktorun yazar ztn ilacını.
doktorumda beni çok telaslandirdi ilacın bi yan etkisi zararı varmi dedim kullanmazsan zararlı çocuğunun gelişiminin yavaslamasini zekasinin gerilemesini istemiyorsan mecbur kullanacaksın dedi zaten ben bunları duyunca hemen iki göz iki çesmegunaydin. ben hasimatoyum. yani triod bezim calismiyor tam olarak. 10 yildir ilac kullaniyorum. troid hormonu bebegin gelisimi, zeka gelisimi, dusmemesi, eksik dogum kilosuyla dogmamasi vs icin cokkkkkkkkk onemli. eger bu hormon anne de eksikse tsh degeri yukselir. o zamanda ilac kullanmak gerekir. ilk 3 ay 2.5; diger aylar 3 un altinda olmasi istenir. her ay kan vererek ilac dozu ayarlanir. mumkunse dahiliyeye degil endokrin uzmanina gidin.
ben gebe degilken 25 mg kullaniyrdum. ilk gebelikle beraber ilac dozum hep yukseldi. suan 125mg kullaniyorum. ayrica oglumda da ilac kullaniyordum. Kisacasi korkmayin, bu ilac bebege zarar degil yarar verir
dusuklugu de sorundu diye hatirliyorum. ona da bisi yapiyorlardi ama tam bilgim yok malesef. doktor sorun yok demis nasil olsaKızlar yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla Tsh’ın düşük olması önemli değil öyle mi? Benim Tsh 0.39 çıktı alt sınır da 0.32’ydi doktorum dahiliyeye yönlendirdi belki o yüzden bulantı oluyordur diye. Dahiliye doktoru bir şey yok gayet iyi bu değer dedi. 2 ay sonra tekrar baktır değerine dedi. Daha da düşerse bu bebekte sıkıntı yaratır mı acaba? Benim de aklıma bu takıldı. Hamile kalmadan 1ay önce 1.05 çıkmıştı. Hamilelikle baya düşmüş.
Ayyy Allah sağlıkla kavuştursun inşallah darısı bizim başımızaBenim de ablam kullandı hamileliği boyunca, şu an bebeğini kucağına almak için gün sayıyor
sen hic guzel canini sıkma....doktorumda beni çok telaslandirdi ilacın bi yan etkisi zararı varmi dedim kullanmazsan zararlı çocuğunun gelişiminin yavaslamasini zekasinin gerilemesini istemiyorsan mecbur kullanacaksın dedi zaten ben bunları duyunca hemen iki göz iki çesmedoktorum önerdi dahiliyeyi doktoru çok iyiymiş ona görün dedi . Canım bu arada senin ikinci gebeliğin galiba ilkinde bir sıkıntı oldumu gebelik boyunca bu tsh hormonundan kaynaklı bebisin gelişim olarak nasıldı biraz bilgi verirmisin
Sanada çok geçmiş olsun canım benim doğumdan sonra devam etsede üzülmem pek çünkü hayat bu mutlaka bir takım sorunlar çıkıyor benim tek korkum bebesim di oda çok şükür içimi rahatlattiniz Allah evlatlarinizi size bağışlasınsen hic guzel canini sıkma....
ilaci kullanmam yeterli. bazilarinda sadece gebelikte oluyor bu tsh yukselmesi, dogum sonrasi gecebiliyor, ilaca gerek kalmayabiliyor. benimki omurluk o farkli
hamdolsun super zeka bir oglum var. gelisimi muhtesem. hicbir sorun yasamadim. ilaci aldiktan sonra tsh sorununu unut gitsin, o derece onemsiz hale gelecek cunku
Evet sıkıştırıyorum katlanıcaz artık :)olur canim..
igneyi yapmadan ince etini sıkıstiriyorsun degil mi?
İnşallah canımIlk çocuğunda hiç bir problem yaşamayıp 2ci çocukta bolca iğne kulanan var Inş sağlıkla aliriz bebislerimizi
Bazen çok iyi yapıyorum canm. Hiç iz olmuyor. Ama bazıları kırmızı nokta bazıları morarma oldu. Normal yani. Etimi sıkıştırıyorum iyice ama elim her seferinde hafif olmuyor sanırım.Canım bir şey soracağım iğnenin yerinde kızarma morarma oluyor mu sende de bende oluyor da merak ettim
Amin canm inşAllah. Benim sabah yine kan geldi öyle ne yapacağımı bilmeden yattım kendi kendimi yiyorum.Ilk çocuğunda hiç bir problem yaşamayıp 2ci çocukta bolca iğne kulanan var Inş sağlıkla aliriz bebislerimizi
Doktor ne diyor bu duruma progestan günde kaç içiyorsunBazen çok iyi yapıyorum canm. Hiç iz olmuyor. Ama bazıları kırmızı nokta bazıları morarma oldu. Normal yani. Etimi sıkıştırıyorum iyice ama elim her seferinde hafif olmuyor sanırım.
Amin canm inşAllah. Benim sabah yine kan geldi öyle ne yapacağımı bilmeden yattım kendi kendimi yiyorum.
Doktor progestana iğneye coraspine devam diyor.Doktor ne diyor bu duruma progestan günde kaç içiyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?