• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bazen çok iyi yapıyorum canm. Hiç iz olmuyor. Ama bazıları kırmızı nokta bazıları morarma oldu. Normal yani. Etimi sıkıştırıyorum iyice ama elim her seferinde hafif olmuyor sanırım.

Amin canm inşAllah. Benim sabah yine kan geldi öyle ne yapacağımı bilmeden yattım kendi kendimi yiyorum.:KK43::KK43:
Progestan kullaniyomusun pruloton iğne var bide dr unla konuş gerek görürse pruloton vurdur hemen şuan nasilsin panik yatma yat dinlen

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattın inşallah hepimiz sağlıkla alırız meleklerimizi kucaklarımıza . Peki bu ilacı hamilelik boyuncami kullanacağız yoksa düzelme olursa bırakma gibi şansımız varmı

Amin inşallah. Onu bilmyorm canım.Doktora bağlı herlde.

dusuklugu de sorundu diye hatirliyorum. ona da bisi yapiyorlardi ama tam bilgim yok malesef. doktor sorun yok demis nasil olsa :KK66:
ama ogrendigim net birsey varsa, tiroid konusunu endokrin uzmani takip etmeli.
Haklısın canım haftaya kadın doğum kontrolüm var yine ona söyleyim bakalım ne diycek gerekirse o yönlendirsin bir doktora. Biraz da araştırdım beta hcg tiroid hormonu gibi çalışıp yanıltıyormuş o da tiroid çok diye tsh’ı azaltıyormuş. İlk üç ayda normal deniyor ama sonrasında bu hormonların düşük olmaması gerekiyormuş. Dahiliyeci de belki o yüzden 2 ay sonra yaptır dedi. 15-16. haftadan sonra normale dönmesi gerekiyormuş çünkü. Ben yine de 2 ay beklemem takip ederim bu durumu:)

iyi geceler kızlar tsh tiroid hormonum4.99 çıktı :KK43:doktorum dahiliyeye yönlendirdi ilaca basliycakmisim eğer kullanmasam bebeğimin gelişimi gerikiycekmis lütfen bu durumu yaşayanlar konu hakkında bilgisi olanlar varsa yazabilirmi ilacın zararı varmı yan etkisi varmı napmam ne etmem gerekiyor pazartesi dahiliyeye gideceğim ama pzarteiye kadar sanırım stresten kendimi bbitircem
Hiç stres yapma canım ben Doğumdan önce başladım kullanmaya aslında ilaç gibi değil vücudun üretemediği bir hormonu dışarıdan takviye şeklinde almanı sağlıyor. Ben hala kullanıyorum. 75 mg .

Merhaba canlar... Dun 4+4 olduk ve devlet hastanesine gittim. Doktor olusumun oldugunu ama net goremedigini soyledi. Hem kese var ama sen 1 hafta sonra gel daha net goruruz dedi. Ultrason goruntu kalitesi iyi degil. Bu konularda bilgim olmasina ragmen tam anlayamadim. ☺ Siz kese goruyor musunuz? Bilgili tecrubeli anneler ve adaylari... bakabilirler mi acaba?Eki Görüntüle 2220050
Canım hayırlı olsun öncelikle, sağlıkla kucağına al inşallh:) daha çok yeniymiş benim senin kadarken nokta işaretledi belki bu olabilir diye. Yani görünmemesi normal haftaya git kocaman bir kese görürsün kocaman dediğim de 13mm filan:)) benim özelde net görünen bebek devlet hastanesinin ultrason görüntüsünde hiç belli bile olmuyor kalitesi çok kötü. Doktor kalbini bile dinletti ama ben özelde daha küçükken gördüğüm bebeği devlette göremedim düşün yani:)

Canım hayırlı olsun öncelikle, sağlıkla kucağına al inşallh:) daha çok yeniymiş benim senin kadarken nokta işaretledi belki bu olabilir diye. Yani görünmemesi normal haftaya git kocaman bir kese görürsün kocaman dediğim de 13mm filan:)) benim özelde net görünen bebek devlet hastanesinin ultrason görüntüsünde hiç belli bile olmuyor kalitesi çok kötü. Doktor kalbini bile dinletti ama ben özelde daha küçükken gördüğüm bebeği devlette göremedim düşün yani:)
Cevap verdigin icin tesekkur ederim. Evet goruntu kaliteleri gercekten cok kotu. O yuzden nerede kese hic anlamadim. 1 hafta sonra ozele gidecegim. Ilk defa devlete gittim ve neden tercih edilmeyecegini anladim ☺

kizlar kontrolden ciktim kalp atisini duyduk cok sukur. sata gore 7+6 ultrasonra 7+1 cikti. doktorum oynamalarin normal oldugunu soyledi

Çok sevindim canım.Bikaç gün oynamalar çok normal.Bende de olmuştu ,doktorum normal demişti.Sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin İnşAllah Rabbim.

Doktor progestana iğneye coraspine devam diyor.
Progestan 2 alıyorum sabah akşam.
nedense baska bir dr.a daha gorunsen iyi mi olur diye dusunuyorum. su durumda pruloton igne yaparlar normalde. ama tabi dr degilim. sadece bana uygulanan prosesurden yola cikiyorum.

Haklısın canım haftaya kadın doğum kontrolüm var yine ona söyleyim bakalım ne diycek gerekirse o yönlendirsin bir doktora. Biraz da araştırdım beta hcg tiroid hormonu gibi çalışıp yanıltıyormuş o da tiroid çok diye tsh’ı azaltıyormuş. İlk üç ayda normal deniyor ama sonrasında bu hormonların düşük olmaması gerekiyormuş. Dahiliyeci de belki o yüzden 2 ay sonra yaptır dedi. 15-16. haftadan sonra normale dönmesi gerekiyormuş çünkü. Ben yine de 2 ay beklemem takip ederim bu durumu:)
aynen cnm. diger yine olctur bence de ;)

Zaten kan pihtilasma problemlerinde genellikle ilk gebelikte bir problem olmazmis cogunlukla. Bir makalede denk gelmistim.
boyle bir genelleme var.
ama ben ilk 2 gebeligi pihtilasma yuzunden kaybettim. igne aspirin ile dogurdum sukur ;)

Hiç stres yapma canım ben Doğumdan önce başladım kullanmaya aslında ilaç gibi değil vücudun üretemediği bir hormonu dışarıdan takviye şeklinde almanı sağlıyor. Ben hala kullanıyorum. 75 mg .
Aynen kuzenim doktor oda farzetki bir vitamin ilacı kullanıcaksin o yüzden için rahat etsin dedi benimkide hamilelikle başladı ilk gittiğim doktor genel kan testimi 1 ay sonra yapcakti iyikide doktor değiştirip kan tahlillerimi biran önce yapmışım çünkü bi anda daha çok artıyormuş ve bu ilk üç ayda çok önemliymiş organ oluşum dönemi olduğu için o yüzden ne kadar erken başlasam kâr

simdi Dip not ;)
kismet olursa yazin dogum yapacagiz ve o zaman ayva bulmak cok zor olur. tavsiyem simdiden ayvalarin cekirdeklerini buzlukta bekletin. cunku ;)
emzirme doneminde krem vs den cok ayva cekirdeginden yapilan jel cok daha etkili ve hizli iyilestiriyor. meyve oldugu icin de bebek rahatlikla emebiliyor. 1 ayvanin cekirdegini aksamdan cam cay bardagina koyun. uzerine azicik su ve agzini kapatin. sabaha jel oluyor. meme ucuna onu suruyoruz... hatta 8.ci aydan sonra surmeye baslamistim ben..

Çok var canım senin durumunda olan. Bunlardan biri de benim :KK43: Ben de 7+6’dayım. Çok halsizim bulantı kusmalardan dolayı yata yata belim ağrıdı artık. Suyu yudum yudum içmeye çalışıyorum çok önemli çünkü kustukça sıvı kaybı oluyor. Bir kere de serum aldım bende bulantıyı geçirmedi ama en azından vitamin mineral takviyesi oldu. Sen de serum taktır bence.
Suan medpamid diye bi ilac kullaniyorum canim dr.umu aradim o verdi bu sabah ilk kez ictim sanki iyi geldi bu sabah hic istifra etmedim insaallah gecmiştir artik hap iyi gelir insallahh gelmezsede dedigin gibi yapicam serum taktiricam :KK43:

Kızlar bide benim aklıma bisey daha takıldı şuan toplam 3 defa ultrasona girdim ilk kontrole girdiğimde doktorum kendi odasında baktı normal de sata göre 7+1 im ama bebeğim 7+6 gözüktü doktorum 5 gün önde gözüküyor dedi sonra beni aşağı katta daha net görülecek bir ultrasona götürdü bu sefer 7 hafta gözüktü bende tahlillerimi yapmadığı için bbaşka bir hastaneye gittim burdada 6+5 gözüktü noluyor bu bebek sürekli küçülüyor mu yoksa ultrason cihazları degisikmi gösteriyor anlamadım

Slm kızlar 6+5 olduk sükürler olsun ama hic bisey yiyemiyorum herseye midem bulaniyo istifra ediyorum su bile icemiyorum :KK43:( benimle ayni durumda olan hamisler varmi ?
Hayırlı olsun canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Su içmek önemli canım içine taze zencefil doğra öyle iç zencefil bulantıya iyi geliyor.

Back
X