2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Herkese iyi aksamlar.
Yine oturmadan aksam oldu :))
Benim tosbige ispanak yemegi yaptim yemedi .Kalktım yeni yemek yaptim biraz yedi .
Kizlar bugun bir bakici adayı buldum. 50 55 yaslarinda filan. Bizim karsi apartmanda oturuyor. Beni iyi taniyan biri referans oldu. Daha zaman oldugu icin ayak ustu konustuk .Kadina olur ya da olmaz demedim .Biraz gozlemledim kendimce .
Konuşması düzgün, sakin birine benziyor. Yalniz yaşıyormuş. Torun hasreti varmis yurt dışında oldugu icin goremiyormus filan .Eger olursa torunum gibi severim dedi .Bunu cok icten soyledi.Ne yalan soyleyim benim de kanım kaynadi.Bir kac kisiye sorcam kadini .
Bu kadinla anlaşırsak 2 3 ay görüşcez benim koala alissin diye .Zaten kadının acil ise filan ihtiyacı yok maksadi zaman gecirmek yalnızlıktan kurtulmak .

Nelere dikkat etmeliyim, en basta neleri konuşmaliyim sizce ?
Ozellikle bakıcısi olan anneler goruslerinizi bekliyorum

Teyzemle devam. Yani çok rahat ettim. Kendi çocukları da ikiz olduğu için tecrübeli ve en önemlisi çok güveniyorum. Başta çekincelerim vardı. Yani aile bireyi maaş hani yanlış anlaşılma olur mu yanlışlıkla kırarmıyım diye ama şu ana kadar iyi gidiyoruz.
Yani memnun değilsen bebeler bağlanmadan yeni birini bul diyecem ama ikiz bakıcı bulmak çok zor. Bakıcı kv ile anlaşıyor mu? Asıl onlar bütün gün beraber. Ben ilk bakıcımla bu yüzden yollarımı ayırdım mesela. Annemle anlaşamadılar
K.v. ile anlaşıyorlar çünkü benim k.v. misafir gibi hiçbirşeye karışmıyor. Kadın bildiğini okuyor. Ama yinede istanbulda yakin semtte birini bulmak zor sabah 8 de is başı olayi hepten zor. Gerçi bana zor değil ama bakıcı sektörü çok nazlı burnundan kıl aldırmayan bir sektör.

Herkese iyi aksamlar.
Yine oturmadan aksam oldu :))
Benim tosbige ispanak yemegi yaptim yemedi .Kalktım yeni yemek yaptim biraz yedi .
Kizlar bugun bir bakici adayı buldum. 50 55 yaslarinda filan. Bizim karsi apartmanda oturuyor. Beni iyi taniyan biri referans oldu. Daha zaman oldugu icin ayak ustu konustuk .Kadina olur ya da olmaz demedim .Biraz gozlemledim kendimce .
Konuşması düzgün, sakin birine benziyor. Yalniz yaşıyormuş. Torun hasreti varmis yurt dışında oldugu icin goremiyormus filan .Eger olursa torunum gibi severim dedi .Bunu cok icten soyledi.Ne yalan soyleyim benim de kanım kaynadi.Bir kac kisiye sorcam kadini .
Bu kadinla anlaşırsak 2 3 ay görüşcez benim koala alissin diye .Zaten kadının acil ise filan ihtiyacı yok maksadi zaman gecirmek yalnızlıktan kurtulmak .

Nelere dikkat etmeliyim, en basta neleri konuşmaliyim sizce ?
Ozellikle bakıcısi olan anneler goruslerinizi bekliyorum
Ev temizliği olacak mı peki yani benimkine hergün süpürulecek demistim, en son haftada 3 e çok şükür dedim.
Utu kendim istemedim kazaya sebep olur korkusundan ama bebeklerin çamaşırını tersinden katlayıp koymaya başladı. Simdi kalkıp tekrar konusmaya bende geriliyorum mesela.
Sonra bizimki ıslak mendille toz alıyor fln. Yani baştan temizlik yapacaksa ne sekilde yapılacak sen söyle bence. Bebek odasının bezini falan ayır mesela. Yaptığın yemek tariflerini falan üşenme yaz ver. Kafasına göre yapmasın.
Ev temizliği olacaksa bebis artık emekliyordur zaten kesin hergün düzenli iste.
Ben k.v. yanında olduğu için baska birseye pek takılmıyorum ama sen güvenlik önlemlerini alırsın zaten. Hayırlısı olsun canım insallah.
Peki fiyat konustun mu?

Ev temizliği olacak mı peki yani benimkine hergün süpürulecek demistim, en son haftada 3 e çok şükür dedim.
Utu kendim istemedim kazaya sebep olur korkusundan ama bebeklerin çamaşırını tersinden katlayıp koymaya başladı. Simdi kalkıp tekrar konusmaya bende geriliyorum mesela.
Sonra bizimki ıslak mendille toz alıyor fln. Yani baştan temizlik yapacaksa ne sekilde yapılacak sen söyle bence. Bebek odasının bezini falan ayır mesela. Yaptığın yemek tariflerini falan üşenme yaz ver. Kafasına göre yapmasın.
Ev temizliği olacaksa bebis artık emekliyordur zaten kesin hergün düzenli iste.
Ben k.v. yanında olduğu için baska birseye pek takılmıyorum ama sen güvenlik önlemlerini alırsın zaten. Hayırlısı olsun canım insallah.
Peki fiyat konustun mu?
Temizligi dahil etmeyi düşünmüyorum su an icin .Ama o zamana ne olur biter bilmiyorum .Ben mayis sonunda başlayacağım. Araya yaz tatili girecek .Oglan uyum sağlayamazsa o kisa donemde annem de idare eder.O yuzden net baslama tarihini eylul olarak konustum .14 aylik olcak bebe.Cok cabuk huy degistiriyorlar .Eger fazla hareketli olursa yemeklerini bile kendim ayarlar giderim ona gore fiyat veririm .Çocuğa iyi baksin bir aksilik yaşamayalım diye .
Bu yaşta olmasi biraz düşündürüyor. Ama daha genc biri de telefona tv ye düşkün çıkabilir. Hos tv yi kaldircam zaten kullanmıyoruz. Bir de kucuk çocuğu olmamasi ,yalniz yasamasi cezbetti beni. Yok cocugum hasta okula gitmedi getireyim mi ya da cocugun toplantisi var ,cocugum hasta dr a goturcem muhabbeti olmaz en azindan ..Ayrica yakinlik da oyle .Uzaktan gelse 15 dk rötar yapsa benim bittigim andir .Arkadaslarim boyle sorunlar yasiyor hep .

K.v. ile anlaşıyorlar çünkü benim k.v. misafir gibi hiçbirşeye karışmıyor. Kadın bildiğini okuyor. Ama yinede istanbulda yakin semtte birini bulmak zor sabah 8 de is başı olayi hepten zor. Gerçi bana zor değil ama bakıcı sektörü çok nazlı burnundan kıl aldırmayan bir sektör.
Her şeyi en başta açık açık konuş. Sonra yok söylemedin olmasın. Başta söylemediğini sonra istesende yaptıramıyorsun.

3-4 saatte bir sağman lazım günde 1-2 az bence. Hem sütün azalır. Belki de bu yüzden olmuştur.
Kızımda günde 1-2 kere emiyordu son zamanlarda hem o yüzden hemde çok fırsat bulamadığımdan sık sağamıyordum canım. 1-2 gün daha sık sağıp dökeyim bakalım düzelecek mi.

Günaydın kızlar, mutlu haftasonları :)
Bebeklerinize balığı eti ve köfteyi ne kadar büyüklükte yediriyorsunuz? 1 tepeleme çorba kaşığı şeklinde okudum 1-2 yerde öyle yediermeye çalışıyorum ama doğru mu bilmiyorum doktorunuz bişey dedi mi bu konuda?

Bebeklerinize balığı eti ve köfteyi ne kadar büyüklükte yediriyorsunuz? 1 tepeleme çorba kaşığı şeklinde okudum 1-2 yerde öyle yediermeye çalışıyorum ama doğru mu bilmiyorum doktorunuz bişey dedi mi bu konuda?
Balik yemiyo maalesef kokusundan tiksiniyor .Ara verip tekrar deneyecegim .3 misket kadar kiymadan yapiyorum kofte .Diger malzemelerle cogaliyor ama sonuc olarak minnak 1 kofte yiyor .

Balik 1 2 denedim yemedi cok minik agzina aldi o kadar. Kofteyide ne yazik ki yemiyor, gecenlerde irmikli kofte yaptim onu yedi, yemedigi icin fazla yapmiyorum 1 misket kadar kiyma kullaniyorum.

meraba kizlar ebebekte satilan grunn marka uzum pekmezi kullanan var mi?.doktora uzum pekmezi yedirmemizi tavsiye etti.arastirirken buna denk geldim.organik sertifikali ve sekersiz diyor.

Bende merak ediyorum bebeğiyle uyuyanlar nasıl uyuyor diye. Benimkiler doğduklarından beri yataklarında uyuyorlar. Çok gazlı zamanlarımızda biri diğerini uyandırmasın diye birini aramıza alıyordum. Ama ertesi gün diğerini hak geçmesin diye. Neyse o zmn yattıkları yerde uyuyolardı. Bu aralar sabaha karşı biri uyanınca yanıma almayı denedim. hem diğerini uyandırmasın hem de hevesleniyorum beraber uyuyalım diye. Ama yok yani benimkiler mi fazla hareketli anlamadım. Eşimin üzerinden geçip komidinin üstüne çıkıyor. Yok aşağıya doğru gidip sarkıyor gibi gibi. Zaten kediler de var. Onları yakalamaya çalışıyorlar. Gerisin geri götürdüm yataklarına bir sakatlık çıkmadan :KK43:
Ne güzel işte ya, böyle devam etsinler. Biraz büyüyünce arada yanında yatarlar, öyle alırsın hevesini :) keşke benimki de yatağında yatsa.

Selam kızlar,
Bugün sabahtan kalktık diyetisyen randevum vardı 10 kilo verdim şükür 25 kaldı😩 oradan da tırnak batmam için podolog a gittim. Burada tırnak batması yaşayan kızlar vardı turnak batmamı çukardı baya derinmiş ağladım resmen ama kurtuldum. Turnak uzayıp yatağına düzgünce oturana kadar takip edecekmiş düzenli. Cerrahi operasyonda doğal yapıyı bozuyor doktor sonuçta. O yüzden cerrahi işlem taraftarı değilim ben.
Bizden haberler bu kadar oğlumu bu hafta doktor kontrolüne götüreceğim 9. Ay. Bexero aşı vurulacak 420 lira civarıymış😱😱 allah kolaylık versin çocuğu olana

Evet canım. Doğum sonrası yaz bitti kapalı ayakkabıya geçtik başladı. Bende hiç yoktu tırnak batması
Canım geçmiş olsun... Konuyla alakasız ama sen gıda işnden anlıyorsun cuma kuzu kıyma çektirdim kasaptan akşam üstü sonra parçalara bölüp deepfreeze koydum ama küçük Bir parça ertesi gün yaparım diye buzdolabınin alt gözünde duruyor bugünde spontan bir şekilde disaridaydim ve yapamadım yarına pisirsem olurmu yoksa kullanmayayim mı

Kızlar belki daha önce de konuşulmuştur ama benim şu an çok kafam karıştı memenjit aşısı yaptırdınız mı? 1 yaşına kadar bekleyip tek doz mu yaptıracaksınız? Bi de adında benekli geçen başka bir aşı daha mı var farklı olarak ? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

1 yaşından sonra tek doz düşünüyorum.
Kızlar ben kızımı kataterle emziriyordum. 8 aylık olduğunda yani 1 ay önce sürekli katateri çıkartıp beni ittiriyordu oyun oynuyordu kataterle bende emzirmeyi kestim sağmaya başladım. Günde 1-2 kere sağdım verdim içiyordu. 2 gündür sütü içmiyor anlamadımda başta bugün sütün tadına baktım sütüm tuzlanmış :oha:
İnternetten baktım tam sağılmayan gögüslerde olabiliyormuş süt tam boşalmadığı için beklediği için tuzlanıyormuş. Sanırım makina tam çekemiyor o yüzden oldu diye düşünüyorum. Zaten hep azdı sütüm. Aranızda böyle bişey yaşayan var mı?

Kesilmeden önce düZZensiz sağımda benimde öyleydi

Canım geçmiş olsun... Konuyla alakasız ama sen gıda işnden anlıyorsun cuma kuzu kıyma çektirdim kasaptan akşam üstü sonra parçalara bölüp deepfreeze koydum ama küçük Bir parça ertesi gün yaparım diye buzdolabınin alt gözünde duruyor bugünde spontan bir şekilde disaridaydim ve yapamadım yarına pisirsem olurmu yoksa kullanmayayim mı
Pişirebilirsin canım 2 gün hatta peynir gözünde 3 gün muhafaza edilir et. Isıtıp soğutma olmadıktan sonra sıkıntı yok

Selam kızlar,
Bugün sabahtan kalktık diyetisyen randevum vardı 10 kilo verdim şükür 25 kaldı😩 oradan da tırnak batmam için podolog a gittim. Burada tırnak batması yaşayan kızlar vardı turnak batmamı çukardı baya derinmiş ağladım resmen ama kurtuldum. Turnak uzayıp yatağına düzgünce oturana kadar takip edecekmiş düzenli. Cerrahi operasyonda doğal yapıyı bozuyor doktor sonuçta. O yüzden cerrahi işlem taraftarı değilim ben.
Bizden haberler bu kadar oğlumu bu hafta doktor kontrolüne götüreceğim 9. Ay. Bexero aşı vurulacak 420 lira civarıymış😱😱 allah kolaylık versin çocuğu olana
selam canım. Bu ne aşısı ?

Kızlar günaydın, lütfen menenjit aşılarını ihmal etmeyin. Bizim doktor da 13.aylıkken yapacaktı fakat geçen ay kontrole gittiğimizde hemen yaptırdı. Çünkü 1ayda 2tane menenjit vakası görülmüş, daha önce türkiyede görülmeyen. Tehlikeli ve geri dönüşü zor bir mikrop. İhmal etmeyin lütfen

Kızlar benekli menenjit normal menenjitten farklı bir hastalık mı bilen var mı onun da aşısı ayrı mı

X