- 7 Temmuz 2008
- 1.229
- 2.305
-
- Konu Sahibi ayprensesii
- #83.081
Geçmiş olsun cnm hava değişimi çok hasas zamanlardayız. Serum fizyolojik bol bol ve prospan şurup başka ne yapılabilir bilmiyorum.Kızlar benim bebelerden biri üşüttü sanırım sabah gözleri çapak içindeydi burnu dolu ve öksürüyor. Öksürüğü için yapılabilecek birşey bilen varmı aksama iyiye gitmezse yarın dr.a götüreceğim.
ay valla, insallah hepsi bol bol uyusun. Uykusuzluk bitirdi biziEskiden kızımda kullanmıştım ondan pek bir işe yaramamıştı , dün gece mecbur calpol verdim o da ise yaramadı , ablası da böyleydi uykusu için ne denersem etki etmezdi ama şimdi top atsan uyanmaz öğlene kadar uyuyor zor uyandiriyoruz oğlum da biraz büyüyüp ablası gibi olsaydi rahat ederdim ben de
Hayırlı olsun , diğer dişleri de sağlıkla gelsin miniklerin :) samimi, doğal kutlamalar daha tercih edilebilir, bakalım dediğin gibi çocuklarımız nasıl olacak, gecen gün ben de bunu düşünmüştümSonunda ikinci kızımında dişleri çıktı. Bu haftasonu diş buğdayı yapıcam. Ben işte aileden bir kaç kişi, bir kaç arkadaş diye düşünürken ananem saolsun dıdısının dıdısınıda çağırmış. Sanırım evim en kalabalık gününü yaşayacak. Geçen gün kuzenim geldiğinde 2 saat ağlayan bebeler napacak bakalım.
İnstagramda şöyle bakayım dedim insanlar ne kadar çok abartmışlar. Daha bunun doğum günleri var. Hiç sevmiyorum böyle şeyleri doğum odamıda süslermemiştim hiç. Umarım kızlarda bana çeker ilerde beklentileri yüksek olmaz :)
Bizde kabızlık yok canım muhtemelen diştendir bizdeBenimkide oyle ama dismi kabizlikmi anlamiyorum cunku sabah kaka yapti bildigin top olmus
Nasıl bir şey canım iciriyor muyuz her bebek kullanabilir mi ? Yarın Dr randevumuz var kansızlığına da bakılacak yarın bi danisayim bakalım bizimki ne diyecekKızlar bizim oğlanda geceleri fişten dolayı çok fenaydı. Yattığı kalktığı belli olmuyordu. Hala da çıkmış değil dişler, artık her gece calpol vererek yatırıyorum ama hiç bir faydası olmuyordu. Bi arkadaşım TETAGİL diye bir granül önerdi dıoktoru söylemiş ona. Aldım 3gündür kullanıyoruz, şükür gece uykularımız yarı oranında düzeldi. Fikir olsun size de
Bizde aynı durumdayız canım. Akşam oğlumu yatırdım ve burnu akıyor hapşuruk gözler sulu sulu. Dopduğundan beri en kötü gecemizdi şuan bayılmak üzereyim eşim de izin alacak sanırım eve erken gelecek o da hiç uyumadı. Birde diş var bizim. Sanırım bu nezle de dişten dolayı. 3 gğn bekleyeceğim bakalım ateş yok burnunu çekiyorum elma suyu falan yaptım tavuk çorbası yapcam geçmezse doktora gideriz. Ama mahvolduk gece zerre uyumadık kucakta gezdi sabaha kadar sanırım ağrıyor eklemleri ovdum durmadan ayağımda salladım sabaha kadarKızlar benim bebelerden biri üşüttü sanırım sabah gözleri çapak içindeydi burnu dolu ve öksürüyor. Öksürüğü için yapılabilecek birşey bilen varmı aksama iyiye gitmezse yarın dr.a götüreceğim.
Ahh canım çok geçmiş olsun firmaya şikayet et hemen. Evet ben ikea kullanıyorum bana çok sağlam geliyor. Kızımda ilk günlere nazaran daha rahat içerisinde. Hatta kızım salıncakta sallanır gibi sallamaya çalışıyor ayaklarını annemlerdeki mama sandaşyesi sallanıyor ama ikea sallanmıyor hiç.Kızlar Günaydın
İlk olarak IKEA mama sandalyesi kullananlar memnun mu acaba? Hatırladığım kadarıya @nevesta81 ve galibaoinone27 mi kullanıyordu acaba? Bebekler hareketlendi artık, sizce düşme tehlikesi falan olur mu? Kemeriyle bağlayınca sağlam oluyor mu? (etiketledim ama olmuyor galiba)
Neden soruyorum, çünkü dün ben mutfakta yemek yaparken gözlerimin önünde önce mama sandalyesinin tepsisi kırıldı ve yere düştü, ardından da oğlum yüzüstü yere kapaklandı... Acilde travma doktoruna götürdük, 2 saat gözlemledi, uyumasına yemesine karışmıyorlar sadece ilk uykusunda 30 dk sonra uyandırıp kontrol ediliyor. Fiziksel olarak alnı mosmor oldu ama ailecek psikolojik travmayı zor atlatacağız gibi
Aaa inanamadım okuyunca keşke söyleseydin ama iş.işten geçmiş canım. Bizim beşğin yanında korumalardan 2 tane yedek verdiler. Firma kapanmış ama beşiğin markası yada üretildği yerle iletişime geçsen hallederler aslındaKızlar o an şoka girdim ve dilim bağlandı resmen hiçbirşey diyemedim. Evime gelmişler hiç tanımıyorum kadına söyleyince utanır eder diye düşündüm o an. Sonra düşününce o kıza bir kötülük de ben yaptım kendisini ve ailesini uyarmayarak sonuçta yaptığı normal bir davranış değil. Ya çok şımarmış ya çok yalnız ve ilgisiz bilemedim yani. İnşallah yavrularımıza doğru yolu gösterip eğitebiliriz. İnşallah hiç böyle davranışlarıyla karşılaşmayız. İnsan çok mahcup olur ne yapacağını bilemez o an ne bileyim.
Parçalar çıkık değil bu arada kırık eşim yerine sokuşturmaya çalıştı ama olmadı çivilerim falan dedi ama güvenli olmaz bence zaten sabah benimki beşiğe tutunup kalkmak istedi yerine tutturduğumuz parça elinde kaldı öyle olunca bi heyecanla öbürküleri çekiştirmek istedi falan. Sanırım ön parçayı komple değiştirmek gerekecek. İşin kötüsü aldığımız yer de dükkanı kapattı eşim de böyle şeylerle hiç ilgilenmez yani öyle kalır büyük ihtimalle.
Kiloya göre yazması lazım canım içinfeKızlar doktor klamoks bıd 100ml antibiyotk verdi boğaz iltihap var dedi brazda ateş var aranızda o antbyotği kullanmş olan var mı kaç ölçek verceğmide blmyorm
İki bebek olunca çok normal tabi biz bi tanesiyle bile böyle zor günler yaşıyorsak sizi düşünemiyorum bile. Bi ara bizde diş çıkartıyor geceleri uyumuyor diye akşamları calpol veriyorduk 1 çay kaşığı ama hala diş yok bizde :)Kızlar her okuduğum çarpı ikiyim ne anlatsam boş yani, Allah hepimize yardım etsin.
Cumartesi eşim kuzeninin nişanına gitti bende arkadaşımla gece 12 e kadar bütün günü geçirdim.
Doğumdan beri böyle birgün hiç olmamıştı. Hem ateş, hem diş, hem iştahsızlık, hem de yabancılama derken ikiside benim kucağımda çığlıklarla ağladılar. Eşim eve geldi ve hiçbirşey olmamış gibi hayatlarına devam ettiler.
Neyse onu atlattık derken pazar günü ben bebelere yemek yaparken eşim ikisinide çamaşır sepetlerine koymuş oynatıyordu bir ara telefonuna dalmış ve bir tanesi düştü çığlık kıyamet ona koştuk derken kaşla göz arasında diğerine düştü ve işte ikinci cumartesi vakası da böylece gelmiş oldu.
Neyseki bugün sadece diş ağrımız var ama hergün calpol vermezsem uyuyamıyor ağrıdan.
Yarım ölçek ama yinede içim içimi yiyor.
Bizim öyle canım. Süs ayakkabılara bile zor giriyordu ayakları. Geçen ayakkabı baktık sırf merakımdan denedik olmadıKızlar oğlumun ayaklarınin üstü tombul olduğu için ayakkabı olmuyor. Olanlar öne doğru çok uzun kalıyor. Bu durumu yaşayan var mı?
sag olasin canim.Ahh canım çok geçmiş olsun firmaya şikayet et hemen. Evet ben ikea kullanıyorum bana çok sağlam geliyor. Kızımda ilk günlere nazaran daha rahat içerisinde. Hatta kızım salıncakta sallanır gibi sallamaya çalışıyor ayaklarını annemlerdeki mama sandaşyesi sallanıyor ama ikea sallanmıyor hiç.
Aaa inanamadım okuyunca keşke söyleseydin ama iş.işten geçmiş canım. Bizim beşğin yanında korumalardan 2 tane yedek verdiler. Firma kapanmış ama beşiğin markası yada üretildği yerle iletişime geçsen hallederler aslında
Kiloya göre yazması lazım canım içinfe
İki bebek olunca çok normal tabi biz bi tanesiyle bile böyle zor günler yaşıyorsak sizi düşünemiyorum bile. Bi ara bizde diş çıkartıyor geceleri uyumuyor diye akşamları calpol veriyorduk 1 çay kaşığı ama hala diş yok bizde :)
Bizim öyle canım. Süs ayakkabılara bile zor giriyordu ayakları. Geçen ayakkabı baktık sırf merakımdan denedik olmadı
su sisesi, kumanda, cep telefonuKızım sanırım tüm oyuncaklarından sıkıldı. 5 dk bile oynamıyor. Gerçi öyle çok oyuncak almadım çok alma taraftarıda değilim ama çaresiz kaldım. En sevdiklerinin bile suratına bakmaz oldu 2-3 gündür bana bakıp bakıp mızırdıyor. Oyuncak alsam diyorum ne almalıyım bilemedim ki :/
Kızlar birebir aynı şeyi yaşadım ateş çıkmıyor ama semptomlar bebeyi mahvediyor tabi ana babayı da bu durumda çok ilerlemedikçe dr lar antibiyotik vermiyor bizim artık iyice ses gitmişti ve çocuk ağlamaktan durmuyordu devlet acilinde nefes açıcı iğne buhar fln vermişlerdi ne kadar fayda etti bilmiyorum bizim çok uzun sürdü geçmesi inş sizin öyle olmaz ama geçiyor ıhlamur fln da iyi gelmiştiBizde aynı durumdayız canım. Akşam oğlumu yatırdım ve burnu akıyor hapşuruk gözler sulu sulu. Dopduğundan beri en kötü gecemizdi şuan bayılmak üzereyim eşim de izin alacak sanırım eve erken gelecek o da hiç uyumadı. Birde diş var bizim. Sanırım bu nezle de dişten dolayı. 3 gğn bekleyeceğim bakalım ateş yok burnunu çekiyorum elma suyu falan yaptım tavuk çorbası yapcam geçmezse doktora gideriz. Ama mahvolduk gece zerre uyumadık kucakta gezdi sabaha kadar sanırım ağrıyor eklemleri ovdum durmadan ayağımda salladım sabaha kadar
Ben de ebebek Şubat indiriminde oyuncaklar almıştım ilk gördüğünde bi dakka ilgilendi sonrasında asla ilgisini çekmedi hepsini kaldırdım şehirdışında ananesine gittik eve geldiğimizde daha ilgiliydi bi de beyin gelişimleri koşa sürede çok farkediyor şimdi ilgilenmiyorsa birkaç ay sonra tekrar dene benceKızım sanırım tüm oyuncaklarından sıkıldı. 5 dk bile oynamıyor. Gerçi öyle çok oyuncak almadım çok alma taraftarıda değilim ama çaresiz kaldım. En sevdiklerinin bile suratına bakmaz oldu 2-3 gündür bana bakıp bakıp mızırdıyor. Oyuncak alsam diyorum ne almalıyım bilemedim ki :/
Canim ben oyuncakları önüne dökmüyorum.3 4 parca veriyorum. 3 5 gun sonra değiştiriyorum ozlemis oluyor. Ama benimki de memlekette kucak ve bahce sefasina alıştığı icin 10 dk bile oyalanmiyor.Az once durduramadim komsuya götürdüm 1 saatligine .Mutfak esyalarina bayiliyor .Silikon eldiven saklama kutusuyla filan oynuyor genelde ben yemek yaparken.Kızım sanırım tüm oyuncaklarından sıkıldı. 5 dk bile oynamıyor. Gerçi öyle çok oyuncak almadım çok alma taraftarıda değilim ama çaresiz kaldım. En sevdiklerinin bile suratına bakmaz oldu 2-3 gündür bana bakıp bakıp mızırdıyor. Oyuncak alsam diyorum ne almalıyım bilemedim ki :/
Vakumlu mama sandalyesi oyuncaklarindan alabilirsin .Onunla ozdeslestirip kötü anilarini daha kolay unutur bence.sag olasin canim.
Sikayet ettim, uretici firmanin kurucusu aradi.
İşte her turlu elimizden ne gelirse telafi edelim falan dedi, yarim saat ozur diledi de yasadigimiz olayin hicbir sekilde telafisi yok dedim, ayrica sizin hicbir seyinize de ihtiyacimiz yok, bu olayi korkuyu yasadik daha geri donusu olamaz ve her yerde de soyleyecegim bu markayi kullanmayin diye dedim.
aslinda tamamen urun kusurlu, sinirimden onu gormeye dayanamadigim icin attim o nefretle. aslinda atmasaydim mahkemeye tasiyabilirdim de neyse... Bir de once tepsi yere dustu, ardindan oglum dustu, ya tepsinin uzerine duşseydi ya bu kadar ucuz atlatmasaydi, ki hala korkuyor garibim. Onu guldurmek tek amacimiz oldu, bir unutsa...
İkeaninkini de siparis verdim, size sordum, her yerden yorumlari okudum, bir daha asla once yorumlari/sikayetleri okumadan çop bile almam cocuga. Her yere de kemeriyle bagliyordum zaten artik mama sandalyesine de istisnasiz baglayacagim, tabi oturursa. Cunku ondan da korkabilir ama oyuncakla, sevdigi seylerle falan kafasini dagitmaya calisacagim. Sandalyesiz de olmuyor ki...
Kayisi suyu kullaniyorum ben .Kizlar evde bebe biskuvisi yapsam neyle islatabilirim, ihlamur olabilir, baska neler denediniz
Ben gecenlerde e bebekten egitici tirtil ve radyo almistim baya bir ilgisini cekti oynuyor. Ozellikle tirtilla cok oynuyor tirtil sarki soyluyor anne ari gibi seyler soyluyor onunda hosuna gidiyor.Kızım sanırım tüm oyuncaklarından sıkıldı. 5 dk bile oynamıyor. Gerçi öyle çok oyuncak almadım çok alma taraftarıda değilim ama çaresiz kaldım. En sevdiklerinin bile suratına bakmaz oldu 2-3 gündür bana bakıp bakıp mızırdıyor. Oyuncak alsam diyorum ne almalıyım bilemedim ki :/
Çok geçmiş olsun cnm, diş eklenince gerçekçem işler daha kötü oluyor umarım hemen iyileşirBizde aynı durumdayız canım. Akşam oğlumu yatırdım ve burnu akıyor hapşuruk gözler sulu sulu. Dopduğundan beri en kötü gecemizdi şuan bayılmak üzereyim eşim de izin alacak sanırım eve erken gelecek o da hiç uyumadı. Birde diş var bizim. Sanırım bu nezle de dişten dolayı. 3 gğn bekleyeceğim bakalım ateş yok burnunu çekiyorum elma suyu falan yaptım tavuk çorbası yapcam geçmezse doktora gideriz. Ama mahvolduk gece zerre uyumadık kucakta gezdi sabaha kadar sanırım ağrıyor eklemleri ovdum durmadan ayağımda salladım sabaha kadar