- 3 Aralık 2011
- 3.373
- 4.896
-
- Konu Sahibi ayprensesii
- #82.181
Teşekkür ederim bugün yaptığım tuttu galiba akşam açtım dolaba koydum sabah bakıcam ama olmuş gibiydi yapmasam neyse ama yapıyordum yani ne oldu anlamadımCam olarak satılan küçük yoğurt kaplarına, ya da çömlek de olur ama kapaklı olsun. Pastörize organik sütü ocakta ısıt, parmağın ile ölçtüğünde 7 sn de parmağın yanmayacak kadar sıcak olacak süt(40-45 derece).. Bu süte iki çorba kaşığı organik yoğurttan ekliyorsun canım ama eklemeyi şu şekil yapıyorsun: bir kase içine sıcak sütten bir kaç kaşık alıp iki kaşık yoğurdu da karıştırarak azıcık ılınmış olan bu karışımı alıp sıcak süte(40-45 derece olan süte) karıştırarak yediriyorsun. Ağzı kapalı cam veya çömlek kasedeki mayalanmış sütünü iki tane mutfak havlusuna heryerini kapatacak şekilde sar kenara koy, 4-5 saat sonra havluyu çıkar sallamadan buzdolabına koy 1-2 saat sonra yoğurdun hazır. Kase 700 gr filan oluyor, kullanım açısından az yoğurt daha iyi oluyor.
Egzama için ev sıcaklığı ve üstünü çok giydirmemen önemli canım, alerji değildir inşallah zaten bir olup bir olmuyordu diyordun. Ben bebengonun jakarlı atlet badylerini giydiriyorum vücudu nefes alıyor. Ve polyesterli hiç birşey giydirmiyorum grimelanj olan giysiler de polyesterli bilgin olsun canım. Geçmiş olsun.
Geçmiş olsun bizim de süt ve yumurta alerjisi var ben artık alıştım başka şekilde alır onlarda ki vitamini ne yapalımKizlar bugun kizimi dr goturdum yuzundeki kizariklar icin, alerji ile alakali degilmis egzamaymis. 4 yasina kadar gecmiyormus, surekli nemli tut yuzunu ve vucudunu dedi dr. Sut ve yumurta alerjisi varmi diye tekrar kan verdik sali gunu sonucu alacagiz ins alerjisj yoktur. Tabi ben 1 yas asisini sormayi unuttum sali gunune kaldi artik oda.
Ne atağı bu canım bitmedi mi ataklar bebişin kaç aylık bizimkinden büyükse bizi de bekliyor o atak o zamanMerhaba kızlar nasılsınız?
Kızım son zamanlarda çok huysuzlaştı ne yapacağımı şaşırdım. Çığlıklarla uyanıyor geceleri, gündüz hep üstümde. Ben diştir diyordum ama bi baktım aaa atak dönemiymişen zor ataklardan birisi buymuş sanırım. Tam 1 ay sürüyor biz atak olduğunu bilmeden farketmeden 5-6 günü geçirdik gerçi :)
Telefonumda bozuldu hemen şarjı bitiyor. Kızımda gün içinde pek fırsat vermiyor. O yüzden pek bakamıyorum buraya arada instagrama bakıyorum şarjdan çıkartmadan.
Herkes iyidir umarım :)
Sütle alakalı da ola bilir canım tutmamasıTeşekkür ederim bugün yaptığım tuttu galiba akşam açtım dolaba koydum sabah bakıcam ama olmuş gibiydi yapmasam neyse ama yapıyordum yani ne oldu anlamadım
1 yas asisinda yumurtami ne varmis ya cnm onu soracaktim.Geçmiş olsun canım inşallah geçer 4 yaşa kadarda sürmez.
Hangi aşıyı soracaktın bize menenjit ile ilgili iki ası yazdı ama 1 yaştan sonra yapılacak dedi.
Ev sicakligi 22 dereceyi gecmiyor cnm, ustunu zaten kalin giydirmiyorum mumkun oldugunca ince giydiriyorum. Atlet olarak bende delikli olanlardan giydiriyorum.Cam olarak satılan küçük yoğurt kaplarına, ya da çömlek de olur ama kapaklı olsun. Pastörize organik sütü ocakta ısıt, parmağın ile ölçtüğünde 7 sn de parmağın yanmayacak kadar sıcak olacak süt(40-45 derece).. Bu süte iki çorba kaşığı organik yoğurttan ekliyorsun canım ama eklemeyi şu şekil yapıyorsun: bir kase içine sıcak sütten bir kaç kaşık alıp iki kaşık yoğurdu da karıştırarak azıcık ılınmış olan bu karışımı alıp sıcak süte(40-45 derece olan süte) karıştırarak yediriyorsun. Ağzı kapalı cam veya çömlek kasedeki mayalanmış sütünü iki tane mutfak havlusuna heryerini kapatacak şekilde sar kenara koy, 4-5 saat sonra havluyu çıkar sallamadan buzdolabına koy 1-2 saat sonra yoğurdun hazır. Kase 700 gr filan oluyor, kullanım açısından az yoğurt daha iyi oluyor.
Egzama için ev sıcaklığı ve üstünü çok giydirmemen önemli canım, alerji değildir inşallah zaten bir olup bir olmuyordu diyordun. Ben bebengonun jakarlı atlet badylerini giydiriyorum vücudu nefes alıyor. Ve polyesterli hiç birşey giydirmiyorum grimelanj olan giysiler de polyesterli bilgin olsun canım. Geçmiş olsun.
Aa Kazen bize gelmisömrümden ömür aldınız şu 4 gün
Günaydın canım . 28 31 hafta arası atak değil ama anneyi kaybetme anksiyetesi yaşıyormuş bebekler. Ondan olabilir. Benim oğlumda babasını bırakmayan çocuk bensiz durmuyor sürekli ağlayıp uyanıyor. Dün gece odasına koyduk uyutup defalarca ağlayrak uyandı en sonunda ayağıma yastık koydum salonda ayağımda uyudu benle olunca. Diş de olabilir tabi bizimkinde daha dişin esamesi yok.Kizlar gunaydun .Dun gece oglumu guc bela 12 ye dogru uyuttum .3 saat ugrastim .Uyut beni diye agliyor ama uyuyamiyor
Sinirden agladim .Cocuk agliyor hickira hickira kendinden gecti .Esim gelmis onun sesini bastirmak icin sinirli sinirli ogluuum diye bağırıyor. Kovdum odadan sana noluyor da küçücük bebeğe bagiriyorsun keyfinden mi ağlıyor,boyle susturamazsın al cok istiyorsan gezdir dedim .
Neyse saat 3 bi uyandi oglan 6 ya kadar uyuyamadik .Emiyor emiyor gozleri kapali arkasini donuyor 2 dk sonra agliyor .1 saat daha uyuduk.Hala agliyor ,ciglik atiyor .
Dis huzursuzlugu mu acaba
Benimki her daim koala .Babasiyla max 1 saat oyalaniyor onda bile gözünün önünde olcam.Günaydın canım . 28 31 hafta arası atak değil ama anneyi kaybetme anksiyetesi yaşıyormuş bebekler. Ondan olabilir. Benim oğlumda babasını bırakmayan çocuk bensiz durmuyor sürekli ağlayıp uyanıyor. Dün gece odasına koyduk uyutup defalarca ağlayrak uyandı en sonunda ayağıma yastık koydum salonda ayağımda uyudu benle olunca. Diş de olabilir tabi bizimkinde daha dişin esamesi yok.
Muhtemelen diştir canım böyle durumlarda aklıma başka bir şey gelmiyor ağrıyan yerleri olmasa öyle cığıra cığıra ağlamazlar diş ağrısına yetişkinler bile dayanamıyor bebekler nasıl dayansin , inşallah bir an önce bütün bebekler atlatır bu ağrılı dönemleri hepsi rahatlarBenimki her daim koala .Babasiyla max 1 saat oyalaniyor onda bile gözünün önünde olcam.
Disleri iyice göründü ne zaman patlar bilmiyorum. Hastalikla birlesti cok ağır geldi .Hayırlısiyla atlatiriz insallah yaa
Insallah yaa aglarken oksurdu sonra kustu. Goz altlari mosmor su anMuhtemelen diştir canım böyle durumlarda aklıma başka bir şey gelmiyor ağrıyan yerleri olmasa öyle cığıra cığıra ağlamazlar diş ağrısına yetişkinler bile dayanamıyor bebekler nasıl dayansin , inşallah bir an önce bütün bebekler atlatır bu ağrılı dönemleri hepsi rahatlar
8 aylık olduk biz canım ama ataklar daha çook uzun süre devam ediyor 75.haftaya kadar bitmiyor yani :) okuduğum sayfada en zor ataklardan birinin bu haftada olan olduğu yazıyordu.Ne atağı bu canım bitmedi mi ataklar bebişin kaç aylık bizimkinden büyükse bizi de bekliyor o atak o zamansana da Allah kolaylık versin inşallah canım bebeklerin her dönemi ayrı zor hiç bir dönem diğerinden kolay değil
Geçmiş olsun canım dişleri gözükmüş ya ondandır muhtemelen patlar 1-2 güne kadar.Insallah yaa aglarken oksurdu sonra kustu. Goz altlari mosmor su an
Abi çünkü bir anda şaşırdık, girmek istedik siteye giremedik başta. Derken şimdi baya hoşumuza gitmeye başladı. Elinize sağlıkömrümden ömür aldınız şu 4 gün