2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar gunaydun .Dun gece oglumu guc bela 12 ye dogru uyuttum .3 saat ugrastim .Uyut beni diye agliyor ama uyuyamiyor:KK43:
Sinirden agladim .Cocuk agliyor hickira hickira kendinden gecti .Esim gelmis onun sesini bastirmak icin sinirli sinirli ogluuum diye bağırıyor. Kovdum odadan sana noluyor da küçücük bebeğe bagiriyorsun keyfinden mi ağlıyor,boyle susturamazsın al cok istiyorsan gezdir dedim .
Neyse saat 3 bi uyandi oglan 6 ya kadar uyuyamadik .Emiyor emiyor gozleri kapali arkasini donuyor 2 dk sonra agliyor .1 saat daha uyuduk.Hala agliyor ,ciglik atiyor .
Dis huzursuzlugu mu acaba :KK43:
Günaydınnnn
diştir canım, huzursuzluğu uzun sürebiliyor ama doktorun dediği gibi, ilk diş çok zorluyor, sonrakiler biraz daha kolay atlatılıyor.

Nasıl çıktığını görünce sıradakilerin durumunu analiz edebiliyorsun, ben ilkinde memeyi ısırınca anlayabilmiştim :-)

Insallah yaa aglarken oksurdu sonra kustu. Goz altlari mosmor su an
Kıyamam yavrum ağlarken boğazları tahriş oluyor uykusuz kaldıkça da huysuzlaşıyorlar :KK43: Rabbim bebeklerimize sağlık huzur bize de güç kuvvet versin inşallah

8 aylık olduk biz canım ama ataklar daha çook uzun süre devam ediyor 75.haftaya kadar bitmiyor yani :) okuduğum sayfada en zor ataklardan birinin bu haftada olan olduğu yazıyordu.
Biz de dün 8 aylık olduk , yandı gülüm keten helva , bu aralar benimki hastalıktan mi ne bilmiyorum ama memeyi pek yemek istemiyor zorla veriyorum uyku şekli de değişti hep memede emerken uyurdu şimdi memeyi biraz emip çıkarıyor kendini geri atıyor ya bacağımda sallıyorum ya da kucağımda gezerken kafasını omzuma koyup uyuyor ya da bebek arabasında gezdiriyoruz evin içinde her defa farklı bir şekilde uyuyor sırayla bütün yöntemleri deniyorum :KK43:

Kizlar konuya bakin dogruysa ben şok :KK17:
Okudum canım olaya tek taraflı bakmak istemiyorum ama eğer kadının anlattıkları doğruysa komşu adamın gelip kapıyı ittirmesi evinde kocası olmayan kadına öyle sert hareketler falan sinir oldum madem şikayetçi kadınla değil de kocasıyla konuşsun , hem çocuklu evde illaki ses olur bebeği mumyalayip oturtacak mi kadın birazcık anlayış gostersinler kızlarının da uykusu baya hafifmis minicik çocuğun ayak sesine mi uyanmış benim kızım yan dairedeki tadilatın matkap sesine bile uyanmıyor , ya kadın yalan söylüyor ya da komşuları çok anlayışsız en iyisi ikisinden biri taşınsin aklıma başka çözüm gelmedi

Kizlar muhtemelen görmüşsünüzdür çocuklar için olan çizgi filmlerde videolarda bulunan tehlikelerle ilgili bir paylasim yayildi sosyal medyada.

Siz izletmeseniz de, misafirlikte vs dikkat etmek gerek. Bizim komsunun cocuguna izlettiler, cocuk dedigim 13 yasinda, aylarca uyuyamadi.

Yolculukta falan cocuk aglamasin diye malum video sitesini açip izleten de çok oluyor. Zaman kötü, bazi oyunlar, reklamlar, videolar çocuklarin kendine zarar vermesini hatta haberlerde goruyoruz, hayatini sonlandirmasini tesvik edebiliyor. İşimiz zor gercekten anne olarak...

Blw yapanlar ?
Bebeğinizin dişi çıkmış mıydı başladığınızda?
8aylık olduk daha diş yok ama birkaç kere eline verdim sebze filan. Ya attı direk yere ya da kocaman parça kopardı tıkadı kendini. Öğürdü çok fena kustu,gözleri kızardı. E doğal olarak korktum ben de. o_O
Sizce diş olmadan blw tehlikeli mi?
Avakado var yumuşak onu verip denesem mi yoksa yaptığım pütürlü püreleri yemesine fırsat mı versem?

Merhaba arkadaslar, hastalıktan yeni yeni çıkıyoruz kızımın öksürüğü azaldı prospan kullandık, ateş takibi yaptık sürekli şimdi daha iyi ama sanırım şimdi de balgam sorunu var çıkaramadı, o öksürünce benim tutup çıkarasım geliyor, nasıl geçer ki, bol sıvı vermeye çalışıyorum

S Susammmmm Afilim92 Afilim92 kızlar bizim oğlanın hala günlük hayatını uykusunu olumsuz etkileyecek kadar gaz ve kaka sorunu var yaa. Sizde de devam ediyor galiba, ne zaman bitecek bu :deli:
Hadi benimki laktoz intoleransından öyle de, sizinki niye öyle anlamıyorum ben ya. Laktoz intoleransı en kötü 1 yaşında geçer diyorlar. Bağırsaklarının düzelmesi de 2-3 ay sürse 1.5 yaşına doğru düzelir herhalde diyorum ama yine de pek ümidim yok ya. 6. aydan ümitliydim, fos çıktı. 8.5 aylık oldu hala kaka yapacak, gaz çıkaracak diye ortalığı yıkıyor.

Geçmiş olsun canım dişleri gözükmüş ya ondandır muhtemelen patlar 1-2 güne kadar.
Sagol canim .Her sabah bakiyorum ama daha vakti var gibi :)
Günaydınnnn
diştir canım, huzursuzluğu uzun sürebiliyor ama doktorun dediği gibi, ilk diş çok zorluyor, sonrakiler biraz daha kolay atlatılıyor.

Nasıl çıktığını görünce sıradakilerin durumunu analiz edebiliyorsun, ben ilkinde memeyi ısırınca anlayabilmiştim :-)
Daha gorunmeden bilecan yakiyor cikinca düşünemiyorum ki
S Susammmmm Afilim92 Afilim92 kızlar bizim oğlanın hala günlük hayatını uykusunu olumsuz etkileyecek kadar gaz ve kaka sorunu var yaa. Sizde de devam ediyor galiba, ne zaman bitecek bu :deli:
Cok sukur fazla kabiz olmuyor ama gaz yapiyor hala yogurt muz filan.Ve ben baklagil ,turp filan yersem hemen belli ediyor .
Kıyamam yavrum ağlarken boğazları tahriş oluyor uykusuz kaldıkça da huysuzlaşıyorlar :KK43: Rabbim bebeklerimize sağlık huzur bize de güç kuvvet versin inşallah
Amin insallah canim .
Kizlar muhtemelen görmüşsünüzdür çocuklar için olan çizgi filmlerde videolarda bulunan tehlikelerle ilgili bir paylasim yayildi sosyal medyada.

Siz izletmeseniz de, misafirlikte vs dikkat etmek gerek. Bizim komsunun cocuguna izlettiler, cocuk dedigim 13 yasinda, aylarca uyuyamadi.

Yolculukta falan cocuk aglamasin diye malum video sitesini açip izleten de çok oluyor. Zaman kötü, bazi oyunlar, reklamlar, videolar çocuklarin kendine zarar vermesini hatta haberlerde goruyoruz, hayatini sonlandirmasini tesvik edebiliyor. İşimiz zor gercekten anne olarak...
Simdi koruyabiliyoruz ,onlem aliyoruz ama sonra cok zorlanacak gibi görünüyoruz. Ben tv izlemiyorum artik .Esim de cok nadir açıyor biz baska odadaysak filan .Telefon ekranina asla baktirmiyorum .Misafirlige gidersek tv yi kapattiriyorum .Laf soyleyen olursa kapatmayacaksaniz kalkalım ya da saygi duyun bu benim görüşüm çocuğum icin diyorum .
Belki okurken size abarti gelebilir ama su an zihinleri pırıl pırıl. Benim gönlüm razi gelmiyor algilarini köreltmeye ,dikkat eksikliğini artirip,dil gelisimini geriletmeye

selam kızlar ne zamandır yazamadım..bu bir kabus olmalı dediğim günler geçirdim bizim bebiş benim ve babasının aylardır geçmeyen soğuk algınlığı ve gribinden mi kaptı yoksa açık havada mı üşüttük bilmiyorum ama öksürükle başlayıp 10 gün sürdü semptomları çok ağır geçirdi sabahlara kadar inledi resmen çocuk aciller falan derken bugünlere geldik. bu süreçte özel hastane doktorlarına da acayip irrite oldum ne varsa devlet hastanesi doktorlarında var özelde parayla rezil olunuyor. çocuğun antibiyotikten iştahı gitti bişi yemez oldu ve uyku düzeni kötüydü beter oldu şu an başlangıç noktasından bile daha geriye gittik. doğduğundan berii kendi yatağında yatan bebe benim yanımda yatar oldu 2 hafta önce 3 saatten fazla uyumuyor diye şikayet ediyordum şu an 45 dakikadan fazla uyumuyor sanırım allah bana da bir ceza verdi şikayetlerimden dolayı geceleri uyku nedir ben de bilmiyorum artık uykusuzluk mahvediyor beni. bizim bebiş yeni doğan zamanlarından beter bir şekilde meme manyağı oldu. gittikçe bağımsızlaşacağına bama bana daha doğrusu memeye bağımlı hale geldi :KK43: uyku eğitimi vermiş olsaydım sanırım bozulurdu bu süreçte o da. yazamadım ama burada sizleri hep okudum. sitede format yenilenmiş gelsin yeni hitler. ekşide site hakkında ne yazmışlar diye baktım bdv kısmına yardırmışlar. diğer bölümlere bişi demeyeyim şimdi ama bizim bu temmuz anaları grubu iyi ki var birbirimizin halinden anlıyoruz hepimizin dertleri aynı birbirimize çözüm önerileri sunuyoruz. eskiden nutria mı ne öyle bi forum varmış şu an o da ölü bi tek burası aktif kullanıcılı. eski temmuz annelerine bakıyorum çocuğu okula başlayanlar var inşallah sağlıkla biz de o günleri görürüz. son olarak yaaa anne olmak kolay değil analık sabır işi diyenlerin ağzına kürekle vurasım geliyor ben böyle şeylerden motiive olmuyorum zaten uykusuzluk yorgunluk had safhada pozitif şeyler duymak istiyorum herşey bebek büyüdükçe kolaylaşacak diye (yoksa bu da mı yalan?)

selam kızlar ne zamandır yazamadım..bu bir kabus olmalı dediğim günler geçirdim bizim bebiş benim ve babasının aylardır geçmeyen soğuk algınlığı ve gribinden mi kaptı yoksa açık havada mı üşüttük bilmiyorum ama öksürükle başlayıp 10 gün sürdü semptomları çok ağır geçirdi sabahlara kadar inledi resmen çocuk aciller falan derken bugünlere geldik. bu süreçte özel hastane doktorlarına da acayip irrite oldum ne varsa devlet hastanesi doktorlarında var özelde parayla rezil olunuyor. çocuğun antibiyotikten iştahı gitti bişi yemez oldu ve uyku düzeni kötüydü beter oldu şu an başlangıç noktasından bile daha geriye gittik. doğduğundan berii kendi yatağında yatan bebe benim yanımda yatar oldu 2 hafta önce 3 saatten fazla uyumuyor diye şikayet ediyordum şu an 45 dakikadan fazla uyumuyor sanırım allah bana da bir ceza verdi şikayetlerimden dolayı geceleri uyku nedir ben de bilmiyorum artık uykusuzluk mahvediyor beni. bizim bebiş yeni doğan zamanlarından beter bir şekilde meme manyağı oldu. gittikçe bağımsızlaşacağına bama bana daha doğrusu memeye bağımlı hale geldi :KK43: uyku eğitimi vermiş olsaydım sanırım bozulurdu bu süreçte o da. yazamadım ama burada sizleri hep okudum. sitede format yenilenmiş gelsin yeni hitler. ekşide site hakkında ne yazmışlar diye baktım bdv kısmına yardırmışlar. diğer bölümlere bişi demeyeyim şimdi ama bizim bu temmuz anaları grubu iyi ki var birbirimizin halinden anlıyoruz hepimizin dertleri aynı birbirimize çözüm önerileri sunuyoruz. eskiden nutria mı ne öyle bi forum varmış şu an o da ölü bi tek burası aktif kullanıcılı. eski temmuz annelerine bakıyorum çocuğu okula başlayanlar var inşallah sağlıkla biz de o günleri görürüz. son olarak yaaa anne olmak kolay değil analık sabır işi diyenlerin ağzına kürekle vurasım geliyor ben böyle şeylerden motiive olmuyorum zaten uykusuzluk yorgunluk had safhada pozitif şeyler duymak istiyorum herşey bebek büyüdükçe kolaylaşacak diye (yoksa bu da mı yalan?)
Geçmiş olsun canım. Bu ara 28 31 hafta anneyi kaybetme korkusu yaşıyorlarmış belki ondan da sana düşmüş olabilir korkma. Birde emin ol kolaylaşacak büyüdükçe. Dertleri tabiki büyüyecek ama kendileri de büyüyüp dertlerini çözecekler bizimle konuşacaklar yürüyecekler.

Gecmis olsun canim .Herkesi yokladi hastalik maalesef .Insallah bahar gelince rahata kavusuruz .Bu donemde aşırı hassas bebekler .Benimki de hep kucakta .Gece birlikte yatmamiza ragmen gelip burnumun dibine kafasini koyuyor karnıma elini

Okudum canım olaya tek taraflı bakmak istemiyorum ama eğer kadının anlattıkları doğruysa komşu adamın gelip kapıyı ittirmesi evinde kocası olmayan kadına öyle sert hareketler falan sinir oldum madem şikayetçi kadınla değil de kocasıyla konuşsun , hem çocuklu evde illaki ses olur bebeği mumyalayip oturtacak mi kadın birazcık anlayış gostersinler kızlarının da uykusu baya hafifmis minicik çocuğun ayak sesine mi uyanmış benim kızım yan dairedeki tadilatın matkap sesine bile uyanmıyor , ya kadın yalan söylüyor ya da komşuları çok anlayışsız en iyisi ikisinden biri taşınsin aklıma başka çözüm gelmedi

Yani bunca zamandır çözüm bulmadan devam edip oturmak çok saçma geldi banada , benim bebeğim evimde dolaşanayacaksa napim öyle evi..

X