2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

tembel diyince hareketsiz diyeceksiniz sandim. İlk disin 13.aya kadar çikma suresi var, bebeginizin elinden gelen bir sey yok maalesef bu konuda
Hareketsiz degil hatta fazla harktli 6. Ayda emeklemeye basladı su an sıralıyo valla hareket konusunda fazla iyi 5 dk oturtmuyo:halay:dışarıdan surekli ay neden cıkmadı falan sacma sapan sorular olunca merak ettim. Neyse beklicez artık. Hepimize allah kolaylık versin:KK200:

Hareketsiz degil hatta fazla harktli 6. Ayda emeklemeye basladı su an sıralıyo valla hareket konusunda fazla iyi 5 dk oturtmuyo:halay:dışarıdan surekli ay neden cıkmadı falan sacma sapan sorular olunca merak ettim. Neyse beklicez artık. Hepimize allah kolaylık versin:KK200:
amin =) bizimkinde de dis var hareket yok, dönmüyor bile :-)

Kızlar kaynattığım ilikli kemikleri süzmeden dolaba koymuştum şimdi jöle kıvamını almışlar onu nasıl buz torbasına doldurabilirim biraz ısıtsam bozulur mu :/

canim oncelikle gecmis olsun, hastaymișsin.
Bizimki cok hareketsiz yaa, dönmüyor bile =)) doktora sordum kontrolde, oturmasina bakti, yuzustu koyup bakti, yapmamayi tercih ediyor demek ki dedi :-)

emeklemeden de yuruyebiliyorlar ya zaten ben de emeklememisim. Şu sira da yine ishal + kusma basladi, ust disler geliyor, fenalardayiz
Teşekkür ederim canım :) tembellik yapıyor yani kısacası seninki he :) çok ilginçler bu bebişler ya :) bizimki de emekleme olayını atlayacak direkt yürümeye geçecek büyük ihtimalle, yüzüstü durmayı hiç sevmiyor.

Valla bizim diş ortalıkta hiç yok, çıkarken neler olacak merak içindeyim ve korkuyorum.

Düzeliyormu ya, oh sevindim canım, yoksa kafa göz kalmayacak çocukta..

Halı ve oyun matı olan yerlerde serbest bırakıyorum da, yasak cazip geliyor tabi sürekli masa altı ve tv ünitesine yöneldiği için sürekli tepesindeyim sıpanın :)
Düzeliyor düzeliyor ben şimdi bırakıyorum aşırı korumacı davranmıyorum. Bütün evi geziyor çünkü kısıtlayamazsın ki. Bırak düştükçe öyle güzel koruyor ki kendini.

Teşekkür ederim canım :) tembellik yapıyor yani kısacası seninki he :) çok ilginçler bu bebişler ya :) bizimki de emekleme olayını atlayacak direkt yürümeye geçecek büyük ihtimalle, yüzüstü durmayı hiç sevmiyor.

Valla bizim diş ortalıkta hiç yok, çıkarken neler olacak merak içindeyim ve korkuyorum.
uykusuzluk diyecegim de seninki zaten uyumuyor, bence sen dislerin geldigini gorene kadar anlamayabilirsin :-)

Emekleme alıştırmaları yapıyorum güya dizlerini kiriyorum falan bizimki direk kendini yana atiyor usulca. Ne var bu yüzüstü durmada yahu
bende emeklesin diye önüne sevdiği oyuncağını koyuyorum bizimki geri geri gidiyor sonra oyuncağa ulaşamıyor diye sinir oluyor :)

Kizlar bugun kizimi dr goturdum yuzundeki kizariklar icin, alerji ile alakali degilmis egzamaymis. 4 yasina kadar gecmiyormus, surekli nemli tut yuzunu ve vucudunu dedi dr. Sut ve yumurta alerjisi varmi diye tekrar kan verdik sali gunu sonucu alacagiz ins alerjisj yoktur. Tabi ben 1 yas asisini sormayi unuttum sali gunune kaldi artik oda.

Hasta olan herkese bebişlere çok geçmiş olsun. Site yenilenmiş giremedim bir süre.

Bu hafta 9. Ay oluyoruz kızlardan birinin hala dişi çıkmadı. Neredeyse yürüyecek ama dişsiz :) bir yere tutunup kalkıyor tutuna turuna yürüyor sonra gaza gelip iki eli bırakıyor ve düşüyor. Sürekli peşindeyim ama bu seferde diğeri kıskanıyor. Tek kaldığım zamanlar baya zorlanmaya başladım.

İlk ayakkabasını alan oldu mu? Ne alacağım hangi marka iyidir hiç fikrim yok.
Maşallah canım senin kız bizim grubun en başını çekiyor desene. Benimkilerden biride ayaklanıyor ama bugün dr.a kontrole gittik dr. ayaklarını basışını kontrol etti be bir aydan önce ayağa kalmasını beklemeyin daha zamani var dedi. Bende o yüzden hiç ayakkabı sormayı düşünmedim.. Seni takip edecegiz bu durumda.
Bu sefer benim doğumuma giren çocuk dr.una gittik persentil hesabına göre 9 aya bakınca normal dedi ama sizi 8 ay olarak değerlendirmek lazım dedi. Yani 35 te doğdular sonuçta dedi be bu durumda önde oluyoruz zaten.
Şimdiye kadar ek gida ile yaptığım günlük menü aynen devam sadece kahvaltılarına birer tamamen ezilmiş ceviz ekleyeceğiz.
Gece uyanıp mama icmelerinede normal dedi. Henüz çok küçükler ve gece emmeleri çok normal dedi. Süt olmadığında mama vermelisin dedi. Yani gecede bir kere diye konuştuk ama bizde bazen 2 oluyor.

Kizlar bugun kizimi dr goturdum yuzundeki kizariklar icin, alerji ile alakali degilmis egzamaymis. 4 yasina kadar gecmiyormus, surekli nemli tut yuzunu ve vucudunu dedi dr. Sut ve yumurta alerjisi varmi diye tekrar kan verdik sali gunu sonucu alacagiz ins alerjisj yoktur. Tabi ben 1 yas asisini sormayi unuttum sali gunune kaldi artik oda.
Geçmiş olsun canım inşallah geçer 4 yaşa kadarda sürmez.
Hangi aşıyı soracaktın bize menenjit ile ilgili iki ası yazdı ama 1 yaştan sonra yapılacak dedi.

Ben şu yoğurt işini bi tutturamadım ya 4 kere yaptım çöp oldu önceden çok güzel yapardım fırında şimdi ihtiyacım var ya tutmuyor :)

Cam olarak satılan küçük yoğurt kaplarına, ya da çömlek de olur ama kapaklı olsun. Pastörize organik sütü ocakta ısıt, parmağın ile ölçtüğünde 7 sn de parmağın yanmayacak kadar sıcak olacak süt(40-45 derece).. Bu süte iki çorba kaşığı organik yoğurttan ekliyorsun canım ama eklemeyi şu şekil yapıyorsun: bir kase içine sıcak sütten bir kaç kaşık alıp iki kaşık yoğurdu da karıştırarak azıcık ılınmış olan bu karışımı alıp sıcak süte(40-45 derece olan süte) karıştırarak yediriyorsun. Ağzı kapalı cam veya çömlek kasedeki mayalanmış sütünü iki tane mutfak havlusuna heryerini kapatacak şekilde sar kenara koy, 4-5 saat sonra havluyu çıkar sallamadan buzdolabına koy 1-2 saat sonra yoğurdun hazır. Kase 700 gr filan oluyor, kullanım açısından az yoğurt daha iyi oluyor.
Egzama için ev sıcaklığı ve üstünü çok giydirmemen önemli canım, alerji değildir inşallah zaten bir olup bir olmuyordu diyordun. Ben bebengonun jakarlı atlet badylerini giydiriyorum vücudu nefes alıyor. Ve polyesterli hiç birşey giydirmiyorum grimelanj olan giysiler de polyesterli bilgin olsun canım. Geçmiş olsun.

X