• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

9-36 önerilmiyor canım aklında olsun. 6 aylık bebeğin güvenliği ve 12 yaşındaki çocuğun güvenliği aynı koltukla sağlanabilir mi? Diye düşündürüyor. Ayrıca oto koltuğunun köpüklerinin kullanım ömrü 6 yıl. Sonra işlevini yitiriyor.

Canım çok geçmiş olsun umarım iyidir bebeğin. Hareketlerinde davranışlarında değişiklik yoksa evde gözlem yapabilirsin. Benimki de geçen gün gözümün önünde koltuktan düştü. Yetişemedim. Ben bağırınca çok korktu ama görünürde birşey olmayınca ben de götürmedim. En korktuğum şey yatak. Benim yatağım aşırı yüksek. Popo hizamızda. Bazen yatakta bırakıp elimi yıkamaya tuvalete gidiyorum. Bir bakıyorum kenara gelmiş. Allah’a emanetler artık :KK43: bir de instagramda çocuk doktoru Ali Fuat serpen var. 50cm in altındaysa düşmeler riski değil ama üstündeyse takip edilmeli doktora götürülmeli diye bir paylaşım yapmıştı.
Teşekkürler canım. Evet büzüm yatak da baya yüksek 50 cm üzerinde. Bende hemen videoları falan açtım. Alından darbeler be laminata halıya falan düştüyse gözlerde kayma hareketlerde değişiklik yoksa korkmayın demiş doktorlar. Bizim ki de yan düşmüş alnından şakağa doğru birde normal şu an. 3 saat uyutmadım uyuyor şimdi. Alın tarafında beyin için çok sıkıntı yokmuş ama arkayı vurursa daha sıkıntılıymış kafasında. Amaan vallahi annelik çok zor yaa. Yarın ne görcez bakalım hergün aksiyon

Bende kıymalı kerevizli havuçlu pırasalı patatesli yada pirinçli yemek yapıyorum genelde. Aynı yani ama bugün kuzu incik aldım yarın onu iyice dağılıncaya kadar pişireceğim onunla havuç ve patatesi ezip yine pütürlü vereyim diyorum.
Ben bugün iki dilim somon fileto aldım küçük porsiyonlarla dondurdum. Cumartesi ben evdeyken ilk denemeyi yapmalıyım çünkü balık çok alerjen olabilir.
Sabahları bir kaşık yulaf ve çavdar ununu biraz su ile pişiriyorum beyaz peynir yumurta sarısı ve tereyağını pişmiş yulafunu ile karıştırıp yediriyorum.
Tek aklıma takılan benim bebeler 7 de uyku moduna giriyorlar yani uyumasalar da huzursuzluğu başlıyor. Akşam yemek olayını 5 gibi yapmam lazım bu durumda, ama bazen öğle yemeğini bile akşam üzerine sarkıtıyorlar. Bu gidişle çok yemek ziyan edeceğe benziyoruz.
Birde ne şekile zeytin tattırabilirim bilemedim tuzunu çıkartırım ama nasıl verebilirim bir fikrin varmı?
Benimkiler sonunda iyileşti sayılır ama 2 gün e kadar yine soğuyacakmış inşallah yine hastalık kapmazlar.
Zeytini püre diye düşündüm. annem geçen sene yapmıştı gene rica ettim beklemedeyim. Akşam yemeğini 5 buçuk 6 gibi veriyorum, öğle yemeğini yarım 1 en geç vermiş oluyorum. Öğleni daha erkene çekebilirsen ziyan olmaz bence. Benimkilerde de özellikle birinde saat 6 da akşam yemeğini yedi 7 de yatırdım diyelim Yok uyumuyor illa mama istiyor uyumak için. Akşam yemeğinide baya yemişti. Alışkanlıktan mı istiyor anlamadım her şeyin fazlası zarar sonuçta.

Teşekkürler canım. Yok çok da ağlamadı aslında hemen sustu normal hayatına döndü ama ben çok korktum. Kusma falan bişey yok şükür. Önlem almak lazım gerçekten ama işte insan herşeyi düşünemiyor yaşadıkça öğreniyoruz. Biberon hiç vermedim şimdi de o almıyor. Suyu alıştırma bardağının suluk ağzıyla içiyor. Kendi sütümü sağıp vermeyi jiç denemedim aslımda ama bu çarşamba tiyatroya gideceğiz kardeşimle o zaman sağıp bırakmayı düşünyorım eşime. Alıştırma bardağıyla içirsin. Genelde benim oğlum 7.30 gbi uyuyor tabi durmadan uyanıp tekrar uyutmamızı saymazsak sabaha kadar ciddi anlamda uyanmıyor o yüzden 6 gibi yediriyorum. Geçen yarım su bardağı kıymalı tarhana çorbası içti 6da yatırdık yine ıyandı. Başka derdi mi var bilmiyorum ki. Uyku eğitimi de veremedim. Çok kararlı davranamıyorum.
Canım ben de seninle aynı durumdayım dışarıdan bakınca 7.30 gibi uyuyup ertesi sabah 6.30 a kadar uyuyor ama bu süre zarfında her 2-3 saatte bir uyanıyor her seferinde meme vermesem de illa ki uyanıyor yani gecede 4-5 kere kalkıyor böyle olunca benim uyuduğum uykudan da hayır gelmiyor ne yapacağımı şaşırdım artık sürekli araştırıp okuyorum ama bir çare bulamadım allah bir çözüm yolu yollasa gece 2 kere kalkmaya razıyım şimdilik ama yok senin aklına bir şey geliyor mu klasik yatır kaldır falan haricinde

Doktordan geldik kızlar. Benim kızımında bronşları dolmuş. Boğazı baya kızarmış. Oysa ateş halsizlik çok öksürük yoktu. Ara ara öksürüyordu iyi ki hemen götürmüşüm. Hava vermemi istedi ama makinam yok. Yok deyince ilaç yazdı antibiyotik calpol ventolin yazmış. Eczaneye gelince öğrendim. Şimdi bu durumda antibiyotik kullanmalı mıyım? Yada hava verirsem daha mı iyi olur tecrübeli olan anneler bi yardım eder misiniz?

Sağol canım..
Bende elma dilimi meyveleri eline veriyorum
Peyniri eline veriyorum
Kendi ısırıyor
Blw olmuyor tam ama en azından yemesi acısından teşvik ediyorum iştahı azaldı zaten
Sadece mmeme ve bazen dilimli şeylerden istiyor. Yoğurt ve kaşıkla yenilecek Her şeyde ağzını kitliyor.
Buhar makinesinden dolayı tepki koydu bize .
Ilacida siringayla veriyorum
Kahvaltıda
Yumurtayı ezip öyle veriyorum
Peyniri de issirmasini ssgliyorum
Ayrı olunca yiyor
Yumurtayı yoğurtla karıştırinca sivilastigi için tukuruyor bazen
Gözlemleyerek gidiyoruz bakalım...

Bebiş içinde geç kalma.. canım biz bir gün sonra götürdük ona rağmen ciğeri dolmsu
Bizimde dolmuş bronşları canım. Salgın var sanırım ondan oldu anlamadım öyle kötüde gözükmüyordu kızım. Banada hava vermemi söyledi ama bende makina yok alsam mı acaba? Onuda kullanan arkadaşlarım çok zor diyordu hep. Hangi ilaçları verdi size? Antibiyotik vermiş bize almalı mıyım bilemedim.

Kızlar bebek bisküvisi yapıp verebilirsiniz ıhlamurla ıslatıp ve istediğiniz diğer şeyler ile karışık. Hem daha doyurucu oluyor. Ben sabah vermediysem öğlen armutla falan ıslatıp ara öğün olarak da verebiliyorum. Yulaf unu gibi lezzetsiz unu bile yemiş oluyor bu şekilde.

Birde ben geçen pankek gibi yaptım, yumurta sarısı, lor, peynir altı suyu ve brokoliyi yeteri kadar unla katılaştırıp, yağlı kağıt koyduğum tavada pişirdim. Brokoli koymadan omlet gibide yapılabilir.

Kahvaltı bizlerin bile çok alternatifi olmuyor, 2-3 güne dönüşümlü aynı şeyleri veriyorum bende
Bisküviyi 1 kez yaptim beğenmişti .Tekrar yapmaya firsatim olmadi .Yuz ustu dönüyor .Emekleyemiyor geri geri gidiyor .Bazen hosuna gidiyor bazen cok sinirlenip agliyor .Yemek yaparken 10 kere baslayip bırakıyorum .Brokoli veremiyorum gazdan dolayi .Ama diger malzemelerle pankeki deniyecem .Sagol canim .
Doktordan geldik kızlar. Benim kızımında bronşları dolmuş. Boğazı baya kızarmış. Oysa ateş halsizlik çok öksürük yoktu. Ara ara öksürüyordu iyi ki hemen götürmüşüm. Hava vermemi istedi ama makinam yok. Yok deyince ilaç yazdı antibiyotik calpol ventolin yazmış. Eczaneye gelince öğrendim. Şimdi bu durumda antibiyotik kullanmalı mıyım? Yada hava verirsem daha mı iyi olur tecrübeli olan anneler bi yardım eder misiniz?
Ya gecmis olsun .Bahar bir gelseydi .Buyuklerin yaz bebesi zor demelerini simdi cok iyi anliyorum .

Bizimde dolmuş bronşları canım. Salgın var sanırım ondan oldu anlamadım öyle kötüde gözükmüyordu kızım. Banada hava vermemi söyledi ama bende makina yok alsam mı acaba? Onuda kullanan arkadaşlarım çok zor diyordu hep. Hangi ilaçları verdi size? Antibiyotik vermiş bize almalı mıyım bilemedim.
Doktoruna güveniyorsan verdiği ilacı kullan bence. İlerlerse daha kötü olabilir. Bende bir bebeğimde antibiyotik kullanmak zorunda kaldım üzüldüm. Ama doktorumuz ilerlese hastanelerde daha çok üzülürsün diyince kullandım 5 gün kadar ama tamamen iyileşti sonunda. Hava vermeyi bilmiyorum hiç ama.

Laktoz intoleransı olduğu için gazı hiç bitmiyor ki. Doğdu, 3 hafta sonra başladı, bitmiyor da :KK43: hadi bakalım inşallah dediğin gibi olur ya :) o uyurken ses çıkacak diye ödüm patlıyor şu ara :)
Yaa çok geçmiş olsun :( inşallah canım Allah ömür versin o günleri de görelim , yatmadan eşinin yastığını falan düzelt belki az horlar ya da burnuna horlama için olan bantlardan yapıştır :)

Birinin 2 dişi çıktı diğerinde hala yok çıksa da rahatlasak. Benimkiler 2 ay hiç bir şey yemediler sonra her şeyi yemeye başladılar. Yani bir kaç haftadır heralde pütürlü vermem.
İkiz bebeğin biri farklı diğeri farklı huylu farklı gelişimli olunca da zor oluyor biri susunca diğeri ağlıyor gibi olur Allah güç kuvvet versin canım , anladım canım teşekkür ederim

Kabız bebeklere kuru kayısıyı nasıl veriyorduk? Brokoli pek yaramadı bize.
Gun kurusunu hasla yada buharda pisir nasil yapiyorsan ama suyu ile birlikte verirsen daha iyi olur. Guzelce ez suyu ile karistir bi kac gun boyle yaparsan kakasi yumusuyor cnm. Istersen zeytinyagida ekleyebilirsin.

hava makinasini da eczaneden ilaclarla birlikte almistik biz. Ventolin vermisti nebulizatore koyup maskeyi burnuna tutup solumasini sagliyorsun. Fazla hoslanmiyorlar ama biz 1 hafta gunde 4 kere kullanmistik. Sonra 3 2 1 diye azaltarak biraktirmisti hoca.

Hava + antibiyotik vermisti bize, klamer idi galiba adi, yoktu, muadilini kullandik.

Ventolinin uzerini iyi oku canim, hava makinasinda kullanilan bir ilac diye biliyorum. Hapi veya surubu da mi var, anlamadim orasini.

Yaa çok geçmiş olsun :KK43: inşallah canım Allah ömür versin o günleri de görelim , yatmadan eşinin yastığını falan düzelt belki az horlar ya da burnuna horlama için olan bantlardan yapıştır :)

İkiz bebeğin biri farklı diğeri farklı huylu farklı gelişimli olunca da zor oluyor biri susunca diğeri ağlıyor gibi olur Allah güç kuvvet versin canım , anladım canım teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim, inşallah :) ya uykusunda sırt üstü dönüyor, itiyorum ama yan döndüremiyorum bir türlü :)

Teşekkürler canım. Yok çok da ağlamadı aslında hemen sustu normal hayatına döndü ama ben çok korktum. Kusma falan bişey yok şükür. Önlem almak lazım gerçekten ama işte insan herşeyi düşünemiyor yaşadıkça öğreniyoruz. Biberon hiç vermedim şimdi de o almıyor. Suyu alıştırma bardağının suluk ağzıyla içiyor. Kendi sütümü sağıp vermeyi jiç denemedim aslımda ama bu çarşamba tiyatroya gideceğiz kardeşimle o zaman sağıp bırakmayı düşünyorım eşime. Alıştırma bardağıyla içirsin. Genelde benim oğlum 7.30 gbi uyuyor tabi durmadan uyanıp tekrar uyutmamızı saymazsak sabaha kadar ciddi anlamda uyanmıyor o yüzden 6 gibi yediriyorum. Geçen yarım su bardağı kıymalı tarhana çorbası içti 6da yatırdık yine ıyandı. Başka derdi mi var bilmiyorum ki. Uyku eğitimi de veremedim. Çok kararlı davranamıyorum.
Uykusu çok erken değil mi canım sen bilirsin ama o saatte uyuyup sabaha kadar uyuması çok zor sanki derin uyuması daha fazla uyanık kalıp yorulması lazım zaten öğlen de uyumuş oluyor şimdi tam meraklı zamanları ya gezmek keşfetmek bakmak istiyorlar çoğunlukla , uyku eğitiminden ziyade uyku saati düzeni oluştur iki uyku arasındaki zamanı doğru belirlediginden emin ol gerçi çoğunlukla bebekler karar veriyor ama bu diş konusu hem ek gıdaya hem uykuya direnme yaptırıyor biraz dişleri çıkıp acıları azalsa yavaş yavaş hepsi olacak inşallah , sütünü de mutlaka bir gün sağarak içir bir de öyle dene ama ilk defa tam dışarı çıkacağın zaman yapma ondan önce evde bir defa dene hem ne kadar sütun geliyor öğrenmiş oldum hem de öyle içerse uykusuna etki ediyor mu onu da öğrenirsin

oinone27 oinone27 canım hava makinen olsaydı ventolini nebul olarak verecekti yok dediğin icin şurup olarak vermiş kullan kesinlikle çok iyi bir surup alerjik durumlarda nefes açıcı bir surup bizde nebuluzatör oldugu icin flakon seklinde olani kullandik antibiyotiğide ver ihmal etme ki cigerlerine inmesin
Allah şifa versin

Geçmiş olsun canım. İlaçları kullan bence yoksa daha da ilerliyor. Biz de ilk başta ventolin şurup kullandık ama şurubu içiremiyordum ağzını sıkıca kapatıyordu zorla verince de tükürüyor ya da kusuyordu iki gün sonra kontrole gittik daha kötü olmuştu o yüzden. Eğer bebeğin içemiyorsa benimki gibi hava Makinesi kullan onun için ayrı ventolin var. İzotontik su ile karıştırıp öyle cihaza koyuluyor. İlerleyince klamer antibiyotik de kullandık. Ama ventolin antibiyotik değil broşları açıp balgamı çıkartıyor. Benimki bildiğin balgam kusuyordu ağlaya ağlaya yavrum. İyi ki çok beklememişsin.

Kabız bebeklere kuru kayısıyı nasıl veriyorduk? Brokoli pek yaramadı bize.
Az suda gün kurusu ve bal kabağı dilimi kaynatıp püre yapabilirsin canım. Benimki püre yemek istemediği için gün kurusunu eline suyunu da su niyetine içirmiştim

Ya ben de geçen verdim elma eline, kocaman parçayı kopardı. Korkudan başında bekledim boğuluyor mu diye. Ağzını açıp almaya da izin vermiyor. Yedi o şekilde ama hala korku var bende. Ama kendim bazen rendelemek yerine işim varsa küçük parçalar koparıp ağzına veriyorum elimle. Dişi de yok hala. 10 gün sonra 8. aylık oluyor.

Korkulmaması gerektiğini ben gözlemleyerek takip ederek öğrendim canım
Çok ağzını doldursa bile geveleyip geveleyip atıyorlar

Morarirsa hemen yüz üstü çevirip ellerinle karnına başı yap sırtına ittirerek vur canom

Nebulizator omron verdi rapor çıkardı doktor canım bize aldık.
Antibiyotiksiz atlatmasi zor deniliyor
Antibiyotik var surup gıbı
2 tane de hava cihazıyla verilen sıvı var
Bie de serum suyu katiyorsun
Birini günde 6 sefer yarim yarim veriyorsun
Diğerini sabah akşam
Ilkte bizim oğlan çok zorlandı sorun çıkardı ama dünden beri maşallah sakin duruyor

Ki
Kabız bebeklere kuru kayısıyı nasıl ve
riyorduk? Brokoli pek yaramadı bize.
Ben bebek süzgeçleri olur ya ellerine verdiğimiz onun içine biraz tatli elma biraz da tam olgunlaşmış armut koyuyorum ne zaman yese tuvaletini rahat yapıyor canım

Back