- 3 Aralık 2011
- 3.373
- 4.896
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
- #81.181
oinone27 cnm sıze de geçmiş olsun Rabbim şifa versin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok sağol canım kış bebeside hasta oluyordur ya 1 yaşında da hasta olsa yine bebek sonuçta hastalıklar zorBisküviyi 1 kez yaptim beğenmişti .Tekrar yapmaya firsatim olmadi .Yuz ustu dönüyor .Emekleyemiyor geri geri gidiyor .Bazen hosuna gidiyor bazen cok sinirlenip agliyor .Yemek yaparken 10 kere baslayip bırakıyorum .Brokoli veremiyorum gazdan dolayi .Ama diger malzemelerle pankeki deniyecem .Sagol canim .
Ya gecmis olsun .Bahar bir gelseydi .Buyuklerin yaz bebesi zor demelerini simdi cok iyi anliyorum .
Doktor çok ilgiliydi canım hatta ben sıcak bakmayınca istersen antibiyotiği bekle 2 gün sonra başla düzelmezse dedi ama bronşite çevirebilir dediği için korktum bende başlıyım o zaman.Doktoruna güveniyorsan verdiği ilacı kullan bence. İlerlerse daha kötü olabilir. Bende bir bebeğimde antibiyotik kullanmak zorunda kaldım üzüldüm. Ama doktorumuz ilerlese hastanelerde daha çok üzülürsün diyince kullandım 5 gün kadar ama tamamen iyileşti sonunda. Hava vermeyi bilmiyorum hiç ama.
Şurubu varmış canım onu yazmıştı. Nebulazatör buldum kuzenimden öyle olunca telefonda reçeteyi düzenledi doktor nebul olanı yazdı. İlk seferde maskeyi takınca ağladı doktor ağlarsa maskeyi çıkar havayı öyle çeksin demişti şimdi öyle yaptım bakalım. İnşallah ilerlemeden düzelir.hava makinasini da eczaneden ilaclarla birlikte almistik biz. Ventolin vermisti nebulizatore koyup maskeyi burnuna tutup solumasini sagliyorsun. Fazla hoslanmiyorlar ama biz 1 hafta gunde 4 kere kullanmistik. Sonra 3 2 1 diye azaltarak biraktirmisti hoca.
Hava + antibiyotik vermisti bize, klamer idi galiba adi, yoktu, muadilini kullandik.
Ventolinin uzerini iyi oku canim, hava makinasinda kullanilan bir ilac diye biliyorum. Hapi veya surubu da mi var, anlamadim orasini.
Çok sağol canım bende nebul olanı aldım kullanmays başladık. Antibiyotiğide akşam başlıyım o zaman iyice kötü olmasın.oinone27 canım hava makinen olsaydı ventolini nebul olarak verecekti yok dediğin icin şurup olarak vermiş kullan kesinlikle çok iyi bir surup alerjik durumlarda nefes açıcı bir surup bizde nebuluzatör oldugu icin flakon seklinde olani kullandik antibiyotiğide ver ihmal etme ki cigerlerine inmesin
Allah şifa versin
Bende nebul olanı aldım canım telefonda değiştirdi reçeteyi sağolsun. Antibiyotiğede başlıycam. Peki ne kadar serum kullanmam lazım onu sormayı unuttum. Yarım ventolin dedi ama serumu söylemedi siz ne kadar karıştırdınız?Geçmiş olsun canım. İlaçları kullan bence yoksa daha da ilerliyor. Biz de ilk başta ventolin şurup kullandık ama şurubu içiremiyordum ağzını sıkıca kapatıyordu zorla verince de tükürüyor ya da kusuyordu iki gün sonra kontrole gittik daha kötü olmuştu o yüzden. Eğer bebeğin içemiyorsa benimki gibi hava Makinesi kullan onun için ayrı ventolin var. İzotontik su ile karıştırıp öyle cihaza koyuluyor. İlerleyince klamer antibiyotik de kullandık. Ama ventolin antibiyotik değil broşları açıp balgamı çıkartıyor. Benimki bildiğin balgam kusuyordu ağlaya ağlaya yavrum. İyi ki çok beklememişsin.
Az suda gün kurusu ve bal kabağı dilimi kaynatıp püre yapabilirsin canım. Benimki püre yemek istemediği için gün kurusunu eline suyunu da su niyetine içirmiştim
Bize de 2 tane nebulazatör için yazmış diğeri sabah akşam ventolin günde 4 kere yarım demiş. Serumu ne kadar eklemem lazım canım?Nebulizator omron verdi rapor çıkardı doktor canım bize aldık.
Antibiyotiksiz atlatmasi zor deniliyor
Antibiyotik var surup gıbı
2 tane de hava cihazıyla verilen sıvı var
Bie de serum suyu katiyorsun
Birini günde 6 sefer yarim yarim veriyorsun
Diğerini sabah akşam
Ilkte bizim oğlan çok zorlandı sorun çıkardı ama dünden beri maşallah sakin duruyor
Amin canım çok sağoloinone27 cnm sıze de geçmiş olsun Rabbim şifa versin
Çok sağol canım kış bebeside hasta oluyordur ya 1 yaşında da hasta olsa yine bebek sonuçta hastalıklar zor
Doktor çok ilgiliydi canım hatta ben sıcak bakmayınca istersen antibiyotiği bekle 2 gün sonra başla düzelmezse dedi ama bronşite çevirebilir dediği için korktum bende başlıyım o zaman.
Şurubu varmış canım onu yazmıştı. Nebulazatör buldum kuzenimden öyle olunca telefonda reçeteyi düzenledi doktor nebul olanı yazdı. İlk seferde maskeyi takınca ağladı doktor ağlarsa maskeyi çıkar havayı öyle çeksin demişti şimdi öyle yaptım bakalım. İnşallah ilerlemeden düzelir.
Çok sağol canım bende nebul olanı aldım kullanmays başladık. Antibiyotiğide akşam başlıyım o zaman iyice kötü olmasın.
Bende nebul olanı aldım canım telefonda değiştirdi reçeteyi sağolsun. Antibiyotiğede başlıycam. Peki ne kadar serum kullanmam lazım onu sormayı unuttum. Yarım ventolin dedi ama serumu söylemedi siz ne kadar karıştırdınız?
Bize de 2 tane nebulazatör için yazmış diğeri sabah akşam ventolin günde 4 kere yarım demiş. Serumu ne kadar eklemem lazım canım?
Amin canım çok sağol
Gün kurusunu az bir suda hasladim. İyice yumuşadı suyuyla birlikte ezdim çatalla sulu püre oldu. Öyle verdimKabız bebeklere kuru kayısıyı nasıl veriyorduk? Brokoli pek yaramadı bize.
Cnm ben de o tarifleri uyguladım belki çok ileri derecede olmayana fayda eder ama sen şimdi ilaçları kullan bence onu normal zamanda takviye gibi yaparsın birbirine karışmasın sadece bir tavsiye :) :)Kızlar bide burda pekmez ve tereyağla bi tarif vardı öksürük için bilenler ölçüsünü yazabilir mi onuda yapayım
2 yemek kaşığı pekmez 1 yemek kaşığı tere yağı 1 tatlı kaşığı kadar da sıcak su , cezveye önce sıcak suyu koy hemen üzerine tere yağını koyup erit çok kısık aça bilirsin ocağı tere yağı eriyince ocaktan al içine pekmezi ilave et karıştır ilikken ver günde 2 defa sabah akşam ( 6 ay ve üzeri bebekler için ) , Şifa olsun inşallahKızlar bide burda pekmez ve tereyağla bi tarif vardı öksürük için bilenler ölçüsünü yazabilir mi onuda yapayım
Hastanede mi yatıyor bebeğin ben o kısmını kacirmisim evde tedavi görüyor sanıyordum kıyamam sana doğum zamanı bir de bebeğim sarılıktan yatarken ayrı kalmıştım ben de kizimdan o kadar zor günlerdi ki evlat hasreti hiç bir şeye benzemiyor sen coooook çok iyi anlıyorum inşaallah bebeğin hemencecik iyileşir de diğer bebeğine de kavuşursun canım Rabbim acil şifalar versin inşallahDün gelen doktor hafif balgam var çıkabilir dedı çok mutlu olmuştum cantamı falan hazırladım
Bugun gelen doktor tam iyileşsin öyle dedı yollamadı resmen yıkım oldu çok üzüldüm çıkarız dıye bekliyordum
Kızımı çok özledim Rabbim esirgesin hepsini acılarını göstermesin kimseyi de düşürmesın buralara çok şükür basit bir hastalık ama işte insanız üzülmeden edemiyor insan
Peki sadece ventolinemı canım bize bide sabah akşam ver diye budecort vermiş bunada eklemem lazım mı?Canım siringayla 1 ml ekliyoruz
Tamam canım aklımda bulunsun yinede tarifCnm ben de o tarifleri uyguladım belki çok ileri derecede olmayana fayda eder ama sen şimdi ilaçları kullan bence onu normal zamanda takviye gibi yaparsın birbirine karışmasın sadece bir tavsiye :) :)
Ahh canım çok geçmiş olsun..özlemişmişsinizdir tabi inşallah yarın kavuşursunuz birbirinize.Dün gelen doktor hafif balgam var çıkabilir dedı çok mutlu olmuştum cantamı falan hazırladım
Bugun gelen doktor tam iyileşsin öyle dedı yollamadı resmen yıkım oldu çok üzüldüm çıkarız dıye bekliyordum
Kızımı çok özledim Rabbim esirgesin hepsini acılarını göstermesin kimseyi de düşürmesın buralara çok şükür basit bir hastalık ama işte insanız üzülmeden edemiyor insan
Çok sağol canım :)2 yemek kaşığı pekmez 1 yemek kaşığı tere yağı 1 tatlı kaşığı kadar da sıcak su , cezveye önce sıcak suyu koy hemen üzerine tere yağını koyup erit çok kısık aça bilirsin ocağı tere yağı eriyince ocaktan al içine pekmezi ilave et karıştır ilikken ver günde 2 defa sabah akşam ( 6 ay ve üzeri bebekler için ) , Şifa olsun inşallah
Kizlar bebeklerinizr kahvalti olarak e veriyorsunuz? Yumurta alerjisi oldugu icin onu es geciyorum. Tabi bende yiyemiyorum, bebe biskuvisi labne muz baska bunlara ne ekleyebilirim.
Kızlar az önce oğlum uyandı yatakta emzirirken dalmışım 2 saniye bi çığlık yataktan düşmüş. Hemen aldım hafif yan düşmüş alnında çok az kızarıklık var çok ağlamadı sustu ama bnm elim ayağım boşandı ağlıyorum hala. Annemi aradım konuşamadım bile. Ne yapmam lazım? Annem dr a gitme bekle takip et hareketlerini ıyutma dedi. Şuan normal oğlum hareketli
Yok canım ya yatır kaldırı bile yapamadım ben çünkü eşim destekçi değil istemiyor uyku eğitimini. 7.30 da uyuyor 8.30 da 9.30 da 11 de 2 de 4 de 5 de 6 da sürekli uyanıyor. Emzirmesem de ya ayakta sallayarak ya kucağımda gezdirerek uyutmam gerekiyor tekrar dalabilmesi için. Ve çok yıpratıyor bu düzen insanı. İnş düzelirlerCanım ben de seninle aynı durumdayım dışarıdan bakınca 7.30 gibi uyuyup ertesi sabah 6.30 a kadar uyuyor ama bu süre zarfında her 2-3 saatte bir uyanıyor her seferinde meme vermesem de illa ki uyanıyor yani gecede 4-5 kere kalkıyor böyle olunca benim uyuduğum uykudan da hayır gelmiyor ne yapacağımı şaşırdım artık sürekli araştırıp okuyorum ama bir çare bulamadım allah bir çözüm yolu yollasa gece 2 kere kalkmaya razıyım şimdilik ama yok senin aklına bir şey geliyor mu klasik yatır kaldır falan haricinde
Hemen toparlanir insallah kuzum kiyamam ya .Dün gelen doktor hafif balgam var çıkabilir dedı çok mutlu olmuştum cantamı falan hazırladım
Evet cnm maalesef cuma akşamı yattıHastanede mi yatıyor bebeğin ben o kısmını kacirmisim evde tedavi görüyor sanıyordum kıyamam sana doğum zamanı bir de bebeğim sarılıktan yatarken ayrı kalmıştım ben de kizimdan o kadar zor günlerdi ki evlat hasreti hiç bir şeye benzemiyor sen coooook çok iyi anlıyorum inşaallah bebeğin hemencecik iyileşir de diğer bebeğine de kavuşursun canım Rabbim acil şifalar versin inşallah
İnşallah cnm inşallah Rabbim kimseyi buralara düşürmesınPeki sadece ventolinemı canım bize bide sabah akşam ver diye budecort vermiş bunada eklemem lazım mı?
Tamam canım aklımda bulunsun yinede tarif
Ahh canım çok geçmiş olsun..özlemişmişsinizdir tabi inşallah yarın kavuşursunuz birbirinize.
Çok sağol canım :)
İnşallah cnm bende çok fena grip oldum başımı tutamıyorumHemen toparlanir insallah kuzum kiyamam ya .
O kadar iyi anlıyorum ki seni inşallah yakın gelecekte biz de uykuları düzelenler kervanına katılırız amin allahım aminYok canım ya yatır kaldırı bile yapamadım ben çünkü eşim destekçi değil istemiyor uyku eğitimini. 7.30 da uyuyor 8.30 da 9.30 da 11 de 2 de 4 de 5 de 6 da sürekli uyanıyor. Emzirmesem de ya ayakta sallayarak ya kucağımda gezdirerek uyutmam gerekiyor tekrar dalabilmesi için. Ve çok yıpratıyor bu düzen insanı. İnş düzelirler