2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Adem güneş şuan adını hatırrladığım biriisi sadece. Daha okuduğum araştırdığım çok var. Kendimiz de gidiyoruz 6 ayda biir.

Adem gunesi bende pek tutmuyorum. Asiri dinci geliyor bana.

Adem gunesi bende pek tutmuyorum. Asiri dinci geliyor bana.

Adem gunese niyeyse bir gicigim var adamin neyine gicigim onuda bilmiyorumda :) sanirim bizim arkadaslarin onu okuyup okuyup soyleymis boyleymis demesinden gicik oldum. Birde yatak odam okadar kucukku bir tane besik koyacak yerim yok boyle bir durumda ben napim benim bebem bana guvenli baglanamicakmi yani. Birde kafamda su da var tamam cocuklar 2 yasina kadar yatsinda mahremiyet nasil saglaniyor cocuk buyuyor farkindaligi artiyor.

Herkesin inancı kendine. Kendisini dindar göstermeye çalışıyorsa orda hile var derim. Ben sadece güvenli bağlanma diye kitabını okuduğumu hatırlıyorum. Okur gözüyle bakınca Rahatsız edici bişisine rastlamadım. Verdiği bilgilerin doğrulunu eleştirmek çok haddime değil. Uzman değilim. Kendi çapunda merak icabı okuyan bir garibanım

Bebek arabasi olarak baby to go nun pinna diye bir arabasi var hosuma gitti aslinda puset falan da koyduk icine sigdi yani onun gibi bulamadim baska hafif olup kullanisli olan belki onu alirim

Medyatik olanlar herzaman itici gelmiştir aslında. Bu adamda çok medyatik heryerden çıkıyo

Ben genellikle yabanci kaynaklari okuyorum. Genellikle ilk birkac ay anneye kolaylik bebeginde dis dunyaya adapte olmasi icin anne ve bebek ayni odada farkli yatakta yatabilir diyor. Ama 6. Aydan sonra odanin ayrilmasi taraftari oradaki uzmanlar. Birde su var yabancilar cinsellige daha duskun oldugu icin odayi cabuk ayiriyor. Cocugun bu tarz eylemlere sahit olmasino istemiyorlar ki bence cok mantikli.

Ya iste benimde kafamda o var ilk olarak ikincide tamam ilk zamanlarda bebek surekli emmek istedigi icin kalk git emzir yatir zor olucak orasi kesinde onun disinda bebegin artik akli ermeye basladiginda bu seferde anne babaya zor olucak.
Acaba bu annesini babasindan, babasini annesinden kiskananlar neden yapiyor onu benim dikkatimi cekiyor cevremde oyle cok fazla kisi var. Koca koca insanlar birde :)
Ay bu cocuk sahibi olmak bir zor yetistirmek ayri zor yaa ( bende bagirmayan anneler diye bir kitap aldim bakalim nasil seyler diyor

Ay bende okadına sinir oluyorum kız. Bağırmayan anne olurmu. Dediğim gibi sağda solda çok gezinen diyetisyen psikolog vs pek hoşuma gitmiyo.

Ne güzel ingilizcen yeterli. Almanyada pedagoji okumuş bir arkadaşım var oda 6 aylıkken ayırmıştı. Şimdi seni okuuyunca hatırladım bak.

Kızlar ilk defa idrarımdan sonra tuvalet kağıdında çok açık kahverengi bi renk gördüm bugüne kadar hiç olmayınca şimdi kafama takıldı

Ne güzel ingilizcen yeterli. Almanyada pedagoji okumuş bir arkadaşım var oda 6 aylıkken ayırmıştı. Şimdi seni okuuyunca hatırladım bak.

Valla gecenlerde bir kitap aldim kitabin ilk sayfasinda diyor ki bu dahil hicbir kitap isinize yaramayacak cunku hicbir cocuk digerinin aynisi degil. Hicbir annenin sartida digeri ile ayni degil. Simdi 2 oda 1 salon evde yasayip. Daha buyuk cocugu olaanlar var. Dogal olarak 6. Ayda ayirayim cocugu diyemiyor. Cunku yer yok. Ha 5 arti 1 evi olup cocugundan dolayi ayrilamayanda var. Benim gorumcemin mesela biri 3 biri 6 yasinda iki cocugu var. Her gece yataklarinda yatip her sabah ailelerinin yaninda uyaniyorlar. Bu isler pek teoriyle pratikte birbirini tutmuyor. Yasayaral ogrenecegiz artik :)

Kızlar ben bebegin hareketlerini hissediyordum daha doğrusu pit pit attığını hissediyordum karnımda 2 3 gündür hiç bir şey hissetmiyorum çok tedirginim moralim çok bozuk
Cnm bu zamanlarda öyle oluyor. Gene de doktoruna sor. Benimde bir haftadır hareket etmiyordu. Dün doktor iyice baktı bişi yoktu. Doktorumuzda normal dedi

Lekelenme olmus olabilir arada peceteyle kontrol et idrara cikmasanda tekrar olursa hemen acile git.
Teşekkür canım öyle yapayım şu günlük pedlerden koydum şimdi kontrol için.. normal de rahatım da geçen doktor sormuştu herhangi bi kan vs oldu mu diye o sorudan sonra böyle bişi olunca meraklandim inşallah bişey değildir

Kesinlikle öyle.

Adem gunesin bazi fikirleri bana da cok uc geliyor. Ama anadolu pedagojisi guvenli baglanma gibi dusuncelerinj cok kendime yakin buluyorum. Icime sinen bu. Batili yazarlar cok cok uzak geliyor bana. Kültürlerimiz farkli basta. Meslegim geregi cok kitap okudum 6 yil cocuklarla calistim ama dediginiz gibi pratik cok farkli bisey.

Bu arada kizimla 3 bucuk yil ayni odada yattik hic bişeye sahit olmadi cocugun dalgin uyudugu saatleri biliyorsun zaten. Ayri oda da olsa o saatlere dikkat etmek lazim:) kalktigi anda solugu yaninizda aliyor çünkü:)

bencede- ayrı da olsa bir de olsa zamanlama önemli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…