- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #14.061
Ya iste benimde kafamda o var ilk olarak ikincide tamam ilk zamanlarda bebek surekli emmek istedigi icin kalk git emzir yatir zor olucak orasi kesinde onun disinda bebegin artik akli ermeye basladiginda bu seferde anne babaya zor olucak.
Acaba bu annesini babasindan, babasini annesinden kiskananlar neden yapiyor onu benim dikkatimi cekiyor cevremde oyle cok fazla kisi var. Koca koca insanlar birde :)
Ay bu cocuk sahibi olmak bir zor yetistirmek ayri zor yaa( bende bagirmayan anneler diye bir kitap aldim bakalim nasil seyler diyor
Çocugun guvenli bağlanmasi icin ayni odada yatmasi diye bir şart yok zaten ihtiyaç duydugunuzda yaninda olnaniz onemli.Kesinlikle hu konunun cibsellik boyu var 6. Aydan sonra anne babaninda nirmal hayatina yavaşca donmesi gerekir ki onlarin da psikolojik sagligi iyi olsun çunku cinsellik bir evliligin yapi taşlarindandir.Ben genellikle yabanci kaynaklari okuyorum. Genellikle ilk birkac ay anneye kolaylik bebeginde dis dunyaya adapte olmasi icin anne ve bebek ayni odada farkli yatakta yatabilir diyor. Ama 6. Aydan sonra odanin ayrilmasi taraftari oradaki uzmanlar. Birde su var yabancilar cinsellige daha duskun oldugu icin odayi cabuk ayiriyor. Cocugun bu tarz eylemlere sahit olmasino istemiyorlar ki bence cok mantikli.
Teşekkür canım öyle yapayım şu günlük pedlerden koydum şimdi kontrol için.. normal de rahatım da geçen doktor sormuştu herhangi bi kan vs oldu mu diye o sorudan sonra böyle bişi olunca meraklandim inşallah bişey değildir
Teşekkür canım öyle yapayım şu günlük pedlerden koydum şimdi kontrol için.. normal de rahatım da geçen doktor sormuştu herhangi bi kan vs oldu mu diye o sorudan sonra böyle bişi olunca meraklandim inşallah bişey değildir
Evet bende yazarin ozgecmisini okuyunca ee sosyolojiymis bunun meslegi diye dusundum acikcasi :) ha su da var su konudada tam olarak kati degilim okul okumakla yapilan meslek her zaman tutmaya biliyor. Akademisyenler arasindada iyi arastirmaci ve bu konulara kendini adamis kisileri bulmak gerek :)Oncelikle çok huyuk rica ediyirum alacaginiz kitabin yazari kimdir meslegi egitimi nedur araştirin ki dogru kaynaklardan faydalanin medyatiklik cok buyuk bur zehir. Bu bagirmayan annelerin yazarin sosyoloji mezunu bir bayan parasiyla ozel universitelerde egitimler almis kesinlikle ben yazdiklarina guvenmem.Çok kiymetli akademisyenlerimiz var onlarin kitaplarini okuyun
Piere cardin e normalde bakmam bile ama bu arabaya denk gelirsen bak mutlaka canım yok yok Tek elle kapanma( urbo2gibi) tutma yerinden ileri itilip ters yöndede kullanma, puset dışında oturma yeride yatak moduna geçebiliyor, tutma yerleri deri, herşey tuşla, kemeri sökeyim büyüsün die bişey yok, ayak örtüsü çok hoş tek mevzu piere cardine güvenmek :)) bide kapatırken iki parça kapatmak lazım bu şeklde olmasının bi zorluğu varmı acaba
Evet bende yazarin ozgecmisini okuyunca ee sosyolojiymis bunun meslegi diye dusundum acikcasi :) ha su da var su konudada tam olarak kati degilim okul okumakla yapilan meslek her zaman tutmaya biliyor. Akademisyenler arasindada iyi arastirmaci ve bu konulara kendini adamis kisileri bulmak gerek :)
Kisacaaa Tavsiyeleriniz varsa lutfen soyleyin :) cunku nekadar bakarsak bakalim medyatik olmadigi zaman malesef taniyamiyoruz kisileri.
selam hanimlar
oglusum eylulde dogdugu icin hep kislik kadife tulumlar almistim.renkleride turuncu sari yesil cogunlukta.
kizim olucak fakat bunlarida giydiririm diye dusundum .3 ay sonramiz nede olsa yaz yeni ciciler alirim kizima :))
bugun abisini cicilerini ayirdim yikadim, utulenmeyi bekliyolar :))
bi kac tane pembe mor kiyafet alirim tamamdir diye dusunuyorum.
bebek arabasi, besik ,puset, mama sandalyesi, kanguru,park yatagi ,yan yatma yastigi (ozellikle kusan bebislerde cok yararli oluyo) kuveti, kovasi buyuk parcalarin hepsi tamam :)
2. cocuklar daha kolay buyuyor sanirim :)
yarin tontisimi goremeye gidicem cok heyecanliyim :)
sonrasinda kendimi e bebege atıp.biberon emzik hastane cikisi almak istiyorum insallah
cokmu acele ediyorumki acaba
ay sonuda eminonune gecip kapi susu hediyeliklerini yapmak icin malzemeler alicam kismetse
isimimizde hazir oglum CAN
kizim CANSIN uyumlu olsun istedik .sizce nasil kizlar
Adem gunese niyeyse bir gicigim var adamin neyine gicigim onuda bilmiyorumda :) sanirim bizim arkadaslarin onu okuyup okuyup soyleymis boyleymis demesinden gicik oldum. Birde yatak odam okadar kucukku bir tane besik koyacak yerim yok boyle bir durumda ben napim benim bebem bana guvenli baglanamicakmi yani. Birde kafamda su da var tamam cocuklar 2 yasina kadar yatsinda mahremiyet nasil saglaniyor cocuk buyuyor farkindaligi artiyor.
Ben genellikle yabanci kaynaklari okuyorum. Genellikle ilk birkac ay anneye kolaylik bebeginde dis dunyaya adapte olmasi icin anne ve bebek ayni odada farkli yatakta yatabilir diyor. Ama 6. Aydan sonra odanin ayrilmasi taraftari oradaki uzmanlar. Birde su var yabancilar cinsellige daha duskun oldugu icin odayi cabuk ayiriyor. Cocugun bu tarz eylemlere sahit olmasino istemiyorlar ki bence cok mantikli.
Kızlar ilk defa idrarımdan sonra tuvalet kağıdında çok açık kahverengi bi renk gördüm bugüne kadar hiç olmayınca şimdi kafama takıldı
Biz başka odamıza geçiyoruz. Bu arada o adamın kitabını okuyunca kendimi çok kötü hissettim. Çok eksik hissettim. Ben kötü anneyim dedim. İyice düşündüm. Bu adam kaç çocuk doğurdu. Kaç gece çocuğun başında uykusuz kaldı kaç kere ufak çocukla markete pazara gitti diye sordum kendime. Bol keseden atmak kolay dedim ve kendime geldim. Gerçekler çok farklı. Milletin içinde çocuğuna kızıp iteleyen annelere çok kızardım. Aynısını fazlasını ben yapmaya başladım. Yorgunluk stres içinde ideal annelik kalmıyor. Şimdi öyle anneleri görünce kimbilir bu raddeye gelene kadar bu anne neler yaşadı diyorumAdem gunesin bazi fikirleri bana da cok uc geliyor. Ama anadolu pedagojisi guvenli baglanma gibi dusuncelerinj cok kendime yakin buluyorum. Icime sinen bu. Batili yazarlar cok cok uzak geliyor bana. Kültürlerimiz farkli basta. Meslegim geregi cok kitap okudum 6 yil cocuklarla calistim ama dediginiz gibi pratik cok farkli bisey.
Bu arada kizimla 3 bucuk yil ayni odada yattik hic bişeye sahit olmadicocugun dalgin uyudugu saatleri biliyorsun zaten. Ayri oda da olsa o saatlere dikkat etmek lazim:) kalktigi anda solugu yaninizda aliyor çünkü:)
Kızlar ben bebegin hareketlerini hissediyordum daha doğrusu pit pit attığını hissediyordum karnımda 2 3 gündür hiç bir şey hissetmiyorum çok tedirginim moralim çok bozuk
Ya belkide normaldir Yarın mesaj atacağım canım bakalım ne diyecek Sağol cevabın için midemin rahatsızlığı devam ediyor bebeğe bir şey olsa geçerdi herhalde ama insan korkuyor işteCnm bu zamanlarda öyle oluyor. Gene de doktoruna sor. Benimde bir haftadır hareket etmiyordu. Dün doktor iyice baktı bişi yoktu. Doktorumuzda normal dedi
Guvenli baglanma farkli bisey canim. Yoksa tabiki butun cocuklar baglidir anne babaya. Mesela marketten geldin cocuk parka gidelim diye tutturdu posetleri eve birakip inebiliriz diyorsun ve cocuk sana guveniyorsa buradan anlayabiliyorsun guvenli baglandigini. Yada bi yere birakacaksin su kadar sure sonra alacagim diyorsun cocuk sorun cikarmadan kaliyor vs. Gibi. Ama bu kesinlikle ayni yatakta yatınca olacak diye bisey de yok tabi. Ayri yatıran anne de her ihtiyacinda yaninda olarak bunu saglar. Iste ona buna gore degil de herkes kendi yasantisina cocuguna gore tercih eder evlatlarimiz icin en iyisi olsun diye ugrasiyoriz hepimizValla canım ben o yanında yatmaya göre bağlanma olayına inanmıyorum şahsen. Ben bebekken hastaneden geldiğim andan itibaren ayrı odamda yatmışım, asla da annemler için yatağında uyumamışım. Annem yanında uyumam için can atmış ama asla uyumuyormuşum. Çok şükür de anneme de babama da hep bağlıydım. Bence bebek de olsa kişilikleri var ve dediğin gibi mahremiyet de önemli. Ayrıca 2 yaşına gelip alışmış çocuğu ayırmak daha zor bence.
Bende yapamam acikcasi :) o yuzden cocuk biraz duzene girince odayi ayirmak şart. Teoriyi guzel kaptik insallah uygulamaya dokebilrizBenim fikirlerim de yabancılarla birebir aynı. 3 aylık bile olsa bebeğim yanımda yatarken yapamayız biz o işi yani.
Bizim bebek odasında şu an bir tek kişilik yata var, ama divan gibi süslü bişi. Belki onu bir süre kaldırmam odadan diyorum. Odaya uyumlu kırlentlerle filan süslerim. Böylece hem alt açma sırasında kullanırım hem de gerektiğinde yanına uzanırım.
Evet gormedim demekki bazen kaciriyorum tlf dan girdigim icin. Cok teşekkür ederim cevabin icin yaaa işte canım önceki Gebelikte kalp atislari durdugu icin cok tedirginim zaten bilemiyorum ne yapacağımı mide bulantim var hafif de olsa inşallah iyidir bebekBunu daha önce de yazmıştık canım görmemişsindir belki. İlk hareketleri hissettikten sonra endişelenmemek lazımmış, sürekli hissedeceğiz diye bir şey yok henüz.
Yok canim kesinlikle sucluluk duymamak lazim. Kitaplara göre olmuyor annelik. Cogunda zaten nasil davranmayacagindan neyin yanlis oldugundan bahsediyor çözüm onerileri cok az. Okuyacagiz arastiracagiz ama yine bizi icgudulerimiz yönlendirecek. Her cocuk ayri karakterBiz başka odamıza geçiyoruz. Bu arada o adamın kitabını okuyunca kendimi çok kötü hissettim. Çok eksik hissettim. Ben kötü anneyim dedim. İyice düşündüm. Bu adam kaç çocuk doğurdu. Kaç gece çocuğun başında uykusuz kaldı kaç kere ufak çocukla markete pazara gitti diye sordum kendime. Bol keseden atmak kolay dedim ve kendime geldim. Gerçekler çok farklı. Milletin içinde çocuğuna kızıp iteleyen annelere çok kızardım. Aynısını fazlasını ben yapmaya başladım. Yorgunluk stres içinde ideal annelik kalmıyor. Şimdi öyle anneleri görünce kimbilir bu raddeye gelene kadar bu anne neler yaşadı diyorum
Guvenli baglanma farkli bisey canim. Yoksa tabiki butun cocuklar baglidir anne babaya. Mesela marketten geldin cocuk parka gidelim diye tutturdu posetleri eve birakip inebiliriz diyorsun ve cocuk sana guveniyorsa buradan anlayabiliyorsun guvenli baglandigini. Yada bi yere birakacaksin su kadar sure sonra alacagim diyorsun cocuk sorun cikarmadan kaliyor vs. Gibi. Ama bu kesinlikle ayni yatakta yatınca olacak diye bisey de yok tabi. Ayri yatıran anne de her ihtiyacinda yaninda olarak bunu saglar. Iste ona buna gore degil de herkes kendi yasantisina cocuguna gore tercih eder evlatlarimiz icin en iyisi olsun diye ugrasiyoriz hepimiz
Bende yapamam acikcasi :) o yuzden cocuk biraz duzene girince odayi ayirmak şart. Teoriyi guzel kaptik insallah uygulamaya dokebilriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?