2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286

Oncelikle çok huyuk rica ediyirum alacaginiz kitabin yazari kimdir meslegi egitimi nedur araştirin ki dogru kaynaklardan faydalanin medyatiklik cok buyuk bur zehir. Bu bagirmayan annelerin yazarin sosyoloji mezunu bir bayan parasiyla ozel universitelerde egitimler almis kesinlikle ben yazdiklarina guvenmem.Çok kiymetli akademisyenlerimiz var onlarin kitaplarini okuyun

Çocugun guvenli bağlanmasi icin ayni odada yatmasi diye bir şart yok zaten ihtiyaç duydugunuzda yaninda olnaniz onemli.Kesinlikle hu konunun cibsellik boyu var 6. Aydan sonra anne babaninda nirmal hayatina yavaşca donmesi gerekir ki onlarin da psikolojik sagligi iyi olsun çunku cinsellik bir evliligin yapi taşlarindandir.

Doktorunuz sorduğuna göre muhtemelen içeride ufak çaplı bi kanama alanı oluşmuştur genelde dışarı akan kan ile temizlenir ama sizin gibi bazı şanslı azınlıklarda rahîm absorbe eder çoğunu kalanı da eski kan olduğu için kahve leke şeklinde gelir kırmızıya dönmediği sürece bir sorun olmayacaktır zaten doktorunuz da muhtemelen bu yüzden kanama olmadığı için bahsetmemistir

Biraz hareketlerinizi yavaşlatin sık sık dinlenmeye çalışın bir kaç hafta içinde tamamen gececektir

Evet bende yazarin ozgecmisini okuyunca ee sosyolojiymis bunun meslegi diye dusundum acikcasi :) ha su da var su konudada tam olarak kati degilim okul okumakla yapilan meslek her zaman tutmaya biliyor. Akademisyenler arasindada iyi arastirmaci ve bu konulara kendini adamis kisileri bulmak gerek :)
Kisacaaa Tavsiyeleriniz varsa lutfen soyleyin :) cunku nekadar bakarsak bakalim medyatik olmadigi zaman malesef taniyamiyoruz kisileri.

Fotoğrafta fena görünmüyor canım, bence daha erken o yüzden bol bol araştıracağım. Mesela bugün de eşimle girdik bir yere, urbo2 için süspansiyon açısından zayıf dedi. Malum Türkiye nin kaldırımları berbat.

Kesinlikle katılıyorum söylediklerinize hatta sadece meslek de değil kendi yaşam tarzı da önemli yazarın mesela çok çok okunup yöntemleri neredeyse her ülkede uygulanan tracy hogg kendi çocuklarını terk edip başka ülkelere çocuk bakıcılığı yapmaya gitmiş bir kişi söyledikleri ne kadar icsellestirilebilir tereddüt konusu bence

İsimle çok güzel olmuş bence :)

Valla canım ben o yanında yatmaya göre bağlanma olayına inanmıyorum şahsen. Ben bebekken hastaneden geldiğim andan itibaren ayrı odamda yatmışım, asla da annemler için yatağında uyumamışım. Annem yanında uyumam için can atmış ama asla uyumuyormuşum. Çok şükür de anneme de babama da hep bağlıydım. Bence bebek de olsa kişilikleri var ve dediğin gibi mahremiyet de önemli. Ayrıca 2 yaşına gelip alışmış çocuğu ayırmak daha zor bence.

Benim fikirlerim de yabancılarla birebir aynı. 3 aylık bile olsa bebeğim yanımda yatarken yapamayız biz o işi yani.
Bizim bebek odasında şu an bir tek kişilik yata var, ama divan gibi süslü bişi. Belki onu bir süre kaldırmam odadan diyorum. Odaya uyumlu kırlentlerle filan süslerim. Böylece hem alt açma sırasında kullanırım hem de gerektiğinde yanına uzanırım.

Kızlar ilk defa idrarımdan sonra tuvalet kağıdında çok açık kahverengi bi renk gördüm bugüne kadar hiç olmayınca şimdi kafama takıldı

Biraz izle bakalım canım, bir de uzanıp dinlen. Normal akıntı bile olabilir. Bu ara DHA koyu kıvamlı akıntılar olabilir yazıyordu çünkü.

Biz başka odamıza geçiyoruz. Bu arada o adamın kitabını okuyunca kendimi çok kötü hissettim. Çok eksik hissettim. Ben kötü anneyim dedim. İyice düşündüm. Bu adam kaç çocuk doğurdu. Kaç gece çocuğun başında uykusuz kaldı kaç kere ufak çocukla markete pazara gitti diye sordum kendime. Bol keseden atmak kolay dedim ve kendime geldim. Gerçekler çok farklı. Milletin içinde çocuğuna kızıp iteleyen annelere çok kızardım. Aynısını fazlasını ben yapmaya başladım. Yorgunluk stres içinde ideal annelik kalmıyor. Şimdi öyle anneleri görünce kimbilir bu raddeye gelene kadar bu anne neler yaşadı diyorum

Kızlar ben bebegin hareketlerini hissediyordum daha doğrusu pit pit attığını hissediyordum karnımda 2 3 gündür hiç bir şey hissetmiyorum çok tedirginim moralim çok bozuk

Bunu daha önce de yazmıştık canım görmemişsindir belki. İlk hareketleri hissettikten sonra endişelenmemek lazımmış, sürekli hissedeceğiz diye bir şey yok henüz.

Cnm bu zamanlarda öyle oluyor. Gene de doktoruna sor. Benimde bir haftadır hareket etmiyordu. Dün doktor iyice baktı bişi yoktu. Doktorumuzda normal dedi
Ya belkide normaldir Yarın mesaj atacağım canım bakalım ne diyecek Sağol cevabın için midemin rahatsızlığı devam ediyor bebeğe bir şey olsa geçerdi herhalde ama insan korkuyor işte

Guvenli baglanma farkli bisey canim. Yoksa tabiki butun cocuklar baglidir anne babaya. Mesela marketten geldin cocuk parka gidelim diye tutturdu posetleri eve birakip inebiliriz diyorsun ve cocuk sana guveniyorsa buradan anlayabiliyorsun guvenli baglandigini. Yada bi yere birakacaksin su kadar sure sonra alacagim diyorsun cocuk sorun cikarmadan kaliyor vs. Gibi. Ama bu kesinlikle ayni yatakta yatınca olacak diye bisey de yok tabi. Ayri yatıran anne de her ihtiyacinda yaninda olarak bunu saglar. Iste ona buna gore degil de herkes kendi yasantisina cocuguna gore tercih eder evlatlarimiz icin en iyisi olsun diye ugrasiyoriz hepimiz

Bende yapamam acikcasi :) o yuzden cocuk biraz duzene girince odayi ayirmak şart. Teoriyi guzel kaptik insallah uygulamaya dokebilriz

Bunu daha önce de yazmıştık canım görmemişsindir belki. İlk hareketleri hissettikten sonra endişelenmemek lazımmış, sürekli hissedeceğiz diye bir şey yok henüz.
Evet gormedim demekki bazen kaciriyorum tlf dan girdigim icin. Cok teşekkür ederim cevabin icin yaaa işte canım önceki Gebelikte kalp atislari durdugu icin cok tedirginim zaten bilemiyorum ne yapacağımı mide bulantim var hafif de olsa inşallah iyidir bebek

Yok canim kesinlikle sucluluk duymamak lazim. Kitaplara göre olmuyor annelik. Cogunda zaten nasil davranmayacagindan neyin yanlis oldugundan bahsediyor çözüm onerileri cok az. Okuyacagiz arastiracagiz ama yine bizi icgudulerimiz yönlendirecek. Her cocuk ayri karakter

Bahsettiğin konularda da sorunsuzmuşum işte canım, örneğim annemler evde badana yapacakmış ve ev soğuk olacak diye beni 6 saat uzaklıktaki ananeme bırakacaklarmış. Bana anlatmışlar durumu ki oldukça küçükmüşüm, annem büyük insan gibi hiç sorun çıkarmadan kaldım der hep. Yani odayla alakası olduğunu zannetmiyorum, çocuğun ihtiyacı olduğunda anneyi yanında hissetmesi ve çok küçükken de olsa verilen sözün tutulması güvenin aşılanmasında önemli etkendir diyen düşünüyorum. Tabi yaşayıp göreceğiz bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…