- 3 Ekim 2012
- 2.434
- 2.339
-
- Konu Sahibi Homely_angel
- #63.861
Aman zekası normalin altında olsada koşmam bee. Büyük konuşmayayım ama ödev yaptırmak anlatmak için peşinden koşamam. O bişiler öğrenmek için peşimden koşsun. Sahi sınıf öğretmeni arkadaşlarım bu yavrular ödevleri kendileri yapamıyormu. Yapamıyorlarsa neden o ödevler veriliyor uoksa benim etrafımdakiler dangalakmı. Ablamlar 3 sene boyunca her akşam ödev faslı geçiyorlaedı. Ödevi ablamla kontrolleri eniştemle yapılıyordu yeğenimin. Bu sene özel okula verdiler orda etütte falan çoğu yapılıyormuş kalanını kendisi yapmaya başlamış. Bide ödevler için etüt merkezleri açılmış. Hayatımda ödevle ilgili bir defa ablama ortaokulda dönem ödevi konusunda yardım et dedim. Baktım kapris yapıyo kendim hallederim dedim. Başka da hatırlamam. Ne babamın ne anamın bir gün okula geldiklerini hatırlamam. Bu yeni nesil sistem öğrenciye yapamayacağı ödevlermi veriyor yeni nesil mi beceriksizMaşallah valla boşver iyi yönden düşün sen hiç hadi şunu öğrenelim felan diye peşinde dolaşmıcaksın kendisi zaten istekli. İnşallah ilerdede iyi öğretmenlere düşer zeka dan önemli diğer konuda doğru öğretmen bence
@lulicik in dediği gibi 8.aydan sonra daha iyi olur cnmBen
Bende bugun yaptim bize vermedim rahatsiz eder diye. Tahillar daha gec baslanmiyormuydu bilemedim simdi.
Mesela benim kardeşimin peşinde annem kosuyo. Yazı yazmaktan nefret ediyo tek sevdiği matematik dersi kafası da çok iyi basıyo. Sınıfın en iyisi. Ama yazı ödevini yaparken çok yoruyo bazen yaptırmıyo annem çünkü kitaptaki 1 sayfalık soru cevapları deftere yaz diyo öğretmeni de tamam zolamayın dedi çoğu ödevden öyle yırtıyo :) ama zor gerçekten sürekli annem hadi hadi diyo. Bırakınca yapmıyo öğretmeni de çok bişi demiyo annemin de içi rahat etmiyo öyle belki bizim de etmez bırakamayızAman zekası normalin altında olsada koşmam bee. Büyük konuşmayayım ama ödev yaptırmak anlatmak için peşinden koşamam. O bişiler öğrenmek için peşimden koşsun. Sahi sınıf öğretmeni arkadaşlarım bu yavrular ödevleri kendileri yapamıyormu. Yapamıyorlarsa neden o ödevler veriliyor uoksa benim etrafımdakiler dangalakmı. Ablamlar 3 sene boyunca her akşam ödev faslı geçiyorlaedı. Ödevi ablamla kontrolleri eniştemle yapılıyordu yeğenimin. Bu sene özel okula verdiler orda etütte falan çoğu yapılıyormuş kalanını kendisi yapmaya başlamış. Bide ödevler için etüt merkezleri açılmış. Hayatımda ödevle ilgili bir defa ablama ortaokulda dönem ödevi konusunda yardım et dedim. Baktım kapris yapıyo kendim hallederim dedim. Başka da hatırlamam. Ne babamın ne anamın bir gün okula geldiklerini hatırlamam. Bu yeni nesil sistem öğrenciye yapamayacağı ödevlermi veriyor yeni nesil mi beceriksiz
Bizim idare haftaya yazını yazalım dedi. Lazım olan bişey olsa söylerdi cnm. Tabi her ilçe mem aynı olmayabilir, farklı belge istiyor olabilir. Sıkıntı olmuyor rahatlıkla izne ayrılabiliyorsun. 1 hafta önceden yazıyı ilçeye göndermek gerek dedi idare.Dilekçe dışında başka belge lazım değil mi
Bazı anne babalar ödevin dört dörtlük olması için her seferinde çocuğunun ödevini yapıyor. E çocukta bu duruma alışıyor. Şahsen benim için ailenin yaptığı harika ödev değil, çocuğun yaptığı emek verdiği ödev daha değerli. Bazı öğretmenler de hakikaten çocuğun yapamayacağı ödev veriyor. Yani durum kişilere göre değişiyor cnmAman zekası normalin altında olsada koşmam bee. Büyük konuşmayayım ama ödev yaptırmak anlatmak için peşinden koşamam. O bişiler öğrenmek için peşimden koşsun. Sahi sınıf öğretmeni arkadaşlarım bu yavrular ödevleri kendileri yapamıyormu. Yapamıyorlarsa neden o ödevler veriliyor uoksa benim etrafımdakiler dangalakmı. Ablamlar 3 sene boyunca her akşam ödev faslı geçiyorlaedı. Ödevi ablamla kontrolleri eniştemle yapılıyordu yeğenimin. Bu sene özel okula verdiler orda etütte falan çoğu yapılıyormuş kalanını kendisi yapmaya başlamış. Bide ödevler için etüt merkezleri açılmış. Hayatımda ödevle ilgili bir defa ablama ortaokulda dönem ödevi konusunda yardım et dedim. Baktım kapris yapıyo kendim hallederim dedim. Başka da hatırlamam. Ne babamın ne anamın bir gün okula geldiklerini hatırlamam. Bu yeni nesil sistem öğrenciye yapamayacağı ödevlermi veriyor yeni nesil mi beceriksiz
Bizdede emekleme yok ben bayadır oturttuğum için artık oturabiliyo ama en fazla bi kaç dakika. Kendi ağzınla demişsin üstüne düştüm oturuyo diye. Sürekli yere koy inan çok farkediyo ağlasada koy bide az da tombikse ondan olabilir. Benim kuzenimin 6 aylıktı daha dönmüyodu doktorlar felan sorun var dedi ama sorun kuzenim hiç koymuyodu ya em fazla etrafına yastık koyuyodu cocuk 7 aylıkken dönmeye başladı. Bence 1 hafta üstüne düş eminim farkı görcen olmadı git doktora için rahat etsin. Diyetle sütle alakası yok millet süte laf etmeye yer arıyoKızlar bizim bi sorunumuz var sanırım.
Kimseye dillendiremedim sadece kendim gözlemliyorum ama size yazmak istedim.
Çok çok takılmış durumdayım.
Oğlumu kapıp doktora gidicem eğer rahatlamazsam. Paylaşayım sizinle
Sizin bebeklerin yaptıklarına bakıyorum, okuduklarım içinde hepinizin bebekler
Emekliyor, oturuyor, kalkıyor, sürünüyor
İg de takip ettiklerimin bebekler ayağa kalkma çabasında, gayet bilinçli oynuyorlar oyuncaklarla vs
Çevremde 6.5 aylık olan bebeklerde hep Emekliyor, ilerliyor sürünüyor vs
Ömer daha sadece sağına yada soluna dönüyor ve yüz üstü dönüyor.
Sağ tarafına dönmeyi daha 2 gün oldu öğreneli. Sürünme vs yok. Oturma yok.
Ben biraz üstüne düştüm de şu 2 gündüe daha bi kaç saniye desteksiz oturabiliyor. Hemen devriliyor.
Yüz üstü döndüğünde ilerlemiyor mesela kendini ittirmek istiyor ama yapmıyor. Döne döne gitmeye gelmeye çalışıyor.
Bu benim kafama çok taktı. Bi kaç kişiye söyledim sen diyetten dolayı beslenemiyorsun haliyle sütünden yeterli vitamin alamıyor dediler cinlerim tepeme çıktı daha da kimseye demedim.
Ama bi gerilik var farkediyorum, pimpiriklik yapmıyorum ama var yani. Nasıl diyim nefesi değişse biliyoruz var işte bişey
Aksine hiç yorulmuyo canım o tarz bişey olsa hissederimCabuk yorulmasi varmi varsa tiroid testi yapıyorlar. Bence genel bir kan testi yaptir.
YA ne güzelmiş şanslısınız sağol canım düşünmen yeter ben bulurum bir şekilde afiyet olsun yarasın senin bebişe :)Canim kabagin ana vatanı sakarya. Benim kendi babamin sakaryada arazileri var orda hobi olarak yetistirirler öyle. Ama kv de yasadigi lojmanin bahcesinde yetistiriyor her sene. Yakin olsak paylasirdim seninle valla. Ama istersen yine kargoyla yollarim. Bunlar yapay gübre ilaç falan görmüyor
Aslında ücretsiz izin en iuisi maddi durum el veriyorsa neyse 1 hafta kaldı idare edersin bir şekilde sen neden bakıcıya vermiyorsun bakıcı mı bulamamıştın canım hatlar karıştı bende iyiceBen yanımda okula getiriyorum. Şuan okulun mescidinde uyuyor. Arada Arkadaşların kucağında geziyor. Ama hiçbir toplantıya katılamadım. Zaten ücretsiz izne ayrılacağım için kimse de laf etmedi. Sürekli emdiği için yanından ayrılamıyorum.
El ayak hastalığı olabilir mi ki döküntü oluyor omdakızlar selam, 3 gün sebepsiz ateş yaşadık şimdi ateş yok ama dün yüzü kızarıktı sıcaktan diye düşündüm gece geçmişti şimdi yine yüzünde var ve omuzlarına kollarına yayılmış ateşin döküntüsümü acaba? yaşayan oldumu ?
Fazla hareketli cocuklar boyle oluyo galiba.deniz de okuma yazma yoktu cunku kitaplari sevmezdi.kucukken masal okumama bile izin vermezdi.ama matematige kafasi zehir gibi.toplama cikarma yapabikiyodu kresten.su an ileri duzeyde problem hazirlayip cozebiliyo.satranc 1.ligimiz var.vee bu cocuklar gercekten zor oluyo.cok duygusal bir cocuk.bugunlerdeki konumuz "ölüm"Normal bir çocuk değil ki. 2 haneli sayıları kafasında topluyor. Bir yılı geçti sanırım okumaya başlayalı. 1.sınıfa kadar nolur bilmiyorum. Evet zihinsel açıdan erken değil belki geç bile. Ama dürtülerini kontrol etme olgunluk gösterebilme başkalarıyla uyum iletişim konularında çok çok geride kalıyor. Çok ta hassas çokta sinirli. Ama biz de pedagog gibi düşünüyorduk. İletişim en önemli şey. O yüzden dediğiniz gibi en mantıklısı böyle oldu
Örnek tabi canımÖrnek olarak herşeyi yazmış sanırım ya. Bi öğünde hepsini ver demiş olamaz demi :)
Banada çok geldi olduğu kadar:)Valla ciddi soyluyorum ilk once sen yiyeceksin sandim bunlari niye kasik mamasi yiyeceksin diye düşündüm sonradan anladim bebegine oldugunu. Bana cok geldi ama doktorun daha iyi bilir.
37,4ateş değilki 38 altı ateş sayılmazOlabilir canim dis. Benim oglan 2 dis cikardi
Canım bireysel farklılıklar diye birşey var, benimki 7aylık aynı seninki gibi hiç takılma zamanı gelince hepsini yapacaklarKızlar bizim bi sorunumuz var sanırım.
İg de takip ettiklerimin bebekler ayağa kalkma çabasında, gayet bilinçli oynuyorlar oyuncaklarla vs
Ben biraz üstüne düştüm de şu 2 gündüe daha bi kaç saniye desteksiz oturabiliyor. Hemen devriliyor.
Yüz üstü döndüğünde ilerlemiyor mesela kendini ittirmek istiyor ama yapmıyor. Döne döne gitmeye gelmeye çalışıyor.
Bu benim kafama çok taktı. Bi kaç kişiye söyledim sen diyetten dolayı beslenemiyorsun haliyle sütünden yeterli vitamin alamıyor dediler cinlerim tepeme çıktı daha da kimseye demedim.
Ama bi gerilik var farkediyorum, pimpiriklik yapmıyorum ama var yani. Nasıl diyim nefesi değişse biliyoruz var işte bişey
6.hastalık aynısını yaşadıkEl ayak hastalığı olabilir mi ki döküntü oluyor omda
Bnde vermemiştm doktor verebilirsn dedi canımMercimek çorbası verebilir miyiz ki ? Gaz yapar diye vermemiştim. Ay verebiliyorsak çok iyi olur
Fazla hareketli cocuklar boyle oluyo galiba.deniz de okuma yazma yoktu cunku kitaplari sevmezdi.kucukken masal okumama bile izin vermezdi.ama matematige kafasi zehir gibi.toplama cikarma yapabikiyodu kresten.su an ileri duzeyde problem hazirlayip cozebiliyo.satranc 1.ligimiz var.vee bu cocuklar gercekten zor oluyo.cok duygusal bir cocuk.bugunlerdeki konumuz "ölüm"
Biz yaslanip olunce kendisi ve kardesi ne yapacaklarmis...verecek cevap bulamiyosun bazen...
Bazi okullarda bu cocuklara yonelik siniflari olabiliyo.benim bulundugum cevrede yok maalesef.belki sen bulabilirsin.dillerinden daha iyi anliyabiliyolar en azindan.
Böyle şeylere boş yere stres yapma canım benimki de 6 aylık sürünme emekleme diye birşey yok , destekli oturtuyorum kendi başına dönebiliyor o kadar ve her bebek emeklemek zorunda değil benim kardeşim sürünmeden direk yurumustu 9 aylıkkenKızlar bizim bi sorunumuz var sanırım.