- 3 Ekim 2012
- 2.434
- 2.339
-
- Konu Sahibi Homely_angel
- #63.901
Çok geçmiş olsun cnm. Nasıl farkettinKızlar çok kötü bi gün geçirdik. Enes havale geçirdi. Hastanedeydik akşama kadar. İlk 24 saat önemliymiş sürekli takipteyiz. Dua edin tekrarlamadan atlatalım
Aynı bizim 5 yıl önceki halimiz. Eşim savurgandı. Kendi de derdi paraya değer vermiyorum diye. Tek maaşa düşünce gördü gününü. Şimdi evde açık lamba görünce söyleniyor hemenAslında kiradayız. Eşim de öğretmen. Yeter heralde tek maaş. Ben hiç bakıcı arayışına girmedim. Çok önceden hamile kalmadan kararım belliydi. İzin alıp kendim bakıcam diyordum. Çünkü eşimin ailesi eşimi sömürüyor. Eşim de bu durumdan çok mutlu. Eee görsün bakalım beyefendi tek maaşa düşünce nasıl oluyormuş? Bu yıl annesine neler neler aldık.. her yıl elektrik süpürgesini yeniliyoruz. 5 tane süpürgesi oldu. Daha alsak yok demez. Bide en pahalısı en iyisini ister hep. Vel hasıl dertliydim bu durumdan ve böyle bir karar aldım :)
Kendim yediriyorum blw uygulayamam uzun süre temizlik konusunda tahammülsüzümBu arada beni blw de korkutan boğazına kaçması gelan değil pis olması. Bugün omlet verdim heryere attı altına örtü serdim ama fırlattı felan heryeri yumurta oldu. Benimde yumurta kokusuna karsı hassaslığım vardır çok midem bulanır sonrada alırsam e çamaşır suyuyla yıkayamıyorum önündeki tablayı. Diğer türlü de hep koku alıyorum sirkeli suyla yıkayınca. Meyve veriyoruö boğazına kolladına kadar her yeri batıyo her ek gıda sonrası yıkıyorum. Daha tek güneyi yıkamayı beceremiyorum hiç durmuyo mecbur bende soyunup giriyorum bildiğin bana işkence oluyo. Siz nasıl sabrediyosunuz bu kadar
Canım sakın kötü hislere kapılma her bebeğin gelişimi farklıdırKızlar bizim bi sorunumuz var sanırım.
Kimseye dillendiremedim sadece kendim gözlemliyorum ama size yazmak istedim.
Çok çok takılmış durumdayım.
Oğlumu kapıp doktora gidicem eğer rahatlamazsam. Paylaşayım sizinle
Sizin bebeklerin yaptıklarına bakıyorum, okuduklarım içinde hepinizin bebekler
Emekliyor, oturuyor, kalkıyor, sürünüyor
İg de takip ettiklerimin bebekler ayağa kalkma çabasında, gayet bilinçli oynuyorlar oyuncaklarla vs
Çevremde 6.5 aylık olan bebeklerde hep Emekliyor, ilerliyor sürünüyor vs
Ömer daha sadece sağına yada soluna dönüyor ve yüz üstü dönüyor.
Sağ tarafına dönmeyi daha 2 gün oldu öğreneli. Sürünme vs yok. Oturma yok.
Ben biraz üstüne düştüm de şu 2 gündüe daha bi kaç saniye desteksiz oturabiliyor. Hemen devriliyor.
Yüz üstü döndüğünde ilerlemiyor mesela kendini ittirmek istiyor ama yapmıyor. Döne döne gitmeye gelmeye çalışıyor.
Bu benim kafama çok taktı. Bi kaç kişiye söyledim sen diyetten dolayı beslenemiyorsun haliyle sütünden yeterli vitamin alamıyor dediler cinlerim tepeme çıktı daha da kimseye demedim.
Ama bi gerilik var farkediyorum, pimpiriklik yapmıyorum ama var yani. Nasıl diyim nefesi değişse biliyoruz var işte bişey
Aha işte benim fikir meyve ve ekmek ha bide kaşar gerisini ben yediriyim diyorum zaten duşa bile vaktim yok temizlik beni çok yıpratıyoKendim yediriyorum blw uygulayamam uzun süre temizlik konusunda tahammülsüzüm
Zaten kendi yemeyi elbet öğrencek
Şimdilik elma armut yemeyi öğrensin
Dökülen şeyleri ben yedirrim :)
Duş işini akşam hallediyorum eşimi de rüzgarın odasının kapısına dikiyorum kalkarsa hemen seslen diyeAha işte benim fikir meyve ve ekmek ha bide kaşar gerisini ben yediriyim diyorum zaten duşa bile vaktim yok temizlik beni çok yıpratıyo
Ateş yükselmeden ateş düşürücü veriyorum. 3 4 saatte bir. şimdi daha iyi ateş olmadığı için. inşallah da olmazCok geçmiş olsun şimdi nasılsınız
Acil şifalar diliyorum
Sabah fark ettim ateşini ilk ölçtüğümde 37 lerdeydi. Evde açılmamış calpol yoktu eşimi gönderdim hemen o sürede 38.8 oldu. gelince verdim. 15 dk falan geçti sanırım Kucağımda yatıyordu. Kasılma oldu gözü sabit bi yere takıldı bi kaç dk sürdü farkedilmeyecek gibi değildi yani. Rabbim göstermesin kimseyeÇok geçmiş olsun cnm. Nasıl farkettin
Diş diyeceğim çünkü yüksek ihtimalKızlar bir konuda fikrinizi almalıyım. Kızım gayet sakin bir bebekti. Ta ki son 1 aya kadar. Bu ay ne olduysa aşırı sinirli, eline almaması gereken birşeyi elinden aldığımızda bas bas bağırıyor. Ya da yerde oynarken sıkıldı mızmızlanma bile olmadan ben ona doğru koşarken bile katıla katıla ağlıyor. Pat diye yetişmemi istiyor. Uykusu geldiği anda uyumak istiyor. Uyumazsa bağırarak ağlıyor. Ya da emmek istiyorsa saniyesinde meme ağzında olmalı yok gecikirse gene ağlıyor. Üstünü değiştirmemden nefret ediyor. Her üst değişimimiz ağlamakla son buluyor. Herkes diyordu ay çok sakin hep mi böyle diye... Nazara mı geldik? Yoksa yanlış birşey yapıyorum da farkında mı değilim? Acaba benim tutum davranışlarımda düzeltmem gereken birşey var mı?
Umut verici :) umarım benimki de düzelir. Ya herkese bişeyler almak istiyor. Psikopata bağladı. Anlatsam gülersiniz. Hediye almaya bayılıyor. Tanıyıp tanımadığı herkese alır. Bu huyunu da malesef ailesi kötüye kullanıyor.Aynı bizim 5 yıl önceki halimiz. Eşim savurgandı. Kendi de derdi paraya değer vermiyorum diye. Tek maaşa düşünce gördü gününü. Şimdi evde açık lamba görünce söyleniyor hemen
Genelde tatlı dille konuşurum. Daha da dikkat edeceğim cnmDiş diyeceğim çünkü yüksek ihtimal
Ama sinirli olması da senin bebişle iletişimin nasıl canım
Hep tatlı dille konuş bebeklere çok yansıyor ruh halimiz sinirimiz.
Üst değiştirirken aynı sorun bizde de var sanki cimciklemişim gibi ağlıyor
Diyorum yüzüğüm filan mı çizdi acaba bakıyorum yüzük takmamışım da :) geçer merak etme
Adresimi özelden gönderebilirim şaka bi yana benimkine ve ailesine kalsa şu anda çöpümüz yoktu. Bi köy evi alsak dedik en son kv ve kp e ne gerek var yiyin dediler. Evlendiğimizde kocamın kredisi ve kk borcunu bi duysan şaşarsın. Ev ve araba aldırana kadar göbeğim çatladı. Yani bacım sana çok iş düşüyorUmut verici :) umarım benimki de düzelir. Ya herkese bişeyler almak istiyor. Psikopata bağladı. Anlatsam gülersiniz. Hediye almaya bayılıyor. Tanıyıp tanımadığı herkese alır. Bu huyunu da malesef ailesi kötüye kullanıyor.
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm umarım iyisinizdir şimdi.Ateş yükselmeden ateş düşürücü veriyorum. 3 4 saatte bir. şimdi daha iyi ateş olmadığı için. inşallah da olmaz
Sabah fark ettim ateşini ilk ölçtüğümde 37 lerdeydi. Evde açılmamış calpol yoktu eşimi gönderdim hemen o sürede 38.8 oldu. gelince verdim. 15 dk falan geçti sanırım Kucağımda yatıyordu. Kasılma oldu gözü sabit bi yere takıldı bi kaç dk sürdü farkedilmeyecek gibi değildi yani. Rabbim göstermesin kimseye
Cok geçmiş olsun canm Robbim bir daha yasatmasin şafi ismiyle şifa versinAteş yükselmeden ateş düşürücü veriyorum. 3 4 saatte bir. şimdi daha iyi ateş olmadığı için. inşallah da olmaz
Sabah fark ettim ateşini ilk ölçtüğümde 37 lerdeydi. Evde açılmamış calpol yoktu eşimi gönderdim hemen o sürede 38.8 oldu. gelince verdim. 15 dk falan geçti sanırım Kucağımda yatıyordu. Kasılma oldu gözü sabit bi yere takıldı bi kaç dk sürdü farkedilmeyecek gibi değildi yani. Rabbim göstermesin kimseye
Çok geçmiş olsun. Hepimizin her an başına gelebilir. İnşallah tez vakitte sağlığına kavuşur Enes cikKızlar çok kötü bi gün geçirdik. Enes havale geçirdi. Hastanedeydik akşama kadar. İlk 24 saat önemliymiş sürekli takipteyiz. Dua edin tekrarlamadan atlatalım
Çok geçmiş olsun. Oğlumda farklı versiyonu olmuştu da. Allahtan kucağındaymış canım. Kalbim sıkışıyor böyle şeylerde. Verilmiş sadakan varmış cnm. Çok geçmiş olsunAteş yükselmeden ateş düşürücü veriyorum. 3 4 saatte bir. şimdi daha iyi ateş olmadığı için. inşallah da olmaz
Canım hemen nasıl müdahale ettiniz?o durumda ilaç alabiliyormu?Hepiniz çok sağolun kızlar
Olur mu kız 7 aylık normal bir bebek okadarını yapmaz. Arada istisnalar oluyor onlarda bizim grupta toplanınca normal bebekler azınlıkta kalmışCanım sakın kötü hislere kapılma her bebeğin gelişimi farklıdır
Kuzenimin bebeği benimkinden 1 hafta büyük olmasına rağmen poposunu kaldıramıyor kaba motor gelişimi geç olacak belli ki tabi ki takibi bırakma doktora götür ama ben sanmıyorum bi sıkıntı olacağını normalde 7 aylıkken desteksiz oturup emekleyip tutunup kalmaları lazım kimi bebek bunu erken yapıyor
Kimi çaba sarfediyor kimi zamanını bekliyor
Emin ol senin bebeğin geç davranmadı, o görüp duydukların erken yaptı.