- 27 Nisan 2014
- 2.756
- 4.057
-
- Konu Sahibi Homely_angel
- #63.881
Bizdede emekleme yok ben bayadır oturttuğum için artık oturabiliyo ama en fazla bi kaç dakika. Kendi ağzınla demişsin üstüne düştüm oturuyo diye. Sürekli yere koy inan çok farkediyo ağlasada koy bide az da tombikse ondan olabilir. Benim kuzenimin 6 aylıktı daha dönmüyodu doktorlar felan sorun var dedi ama sorun kuzenim hiç koymuyodu ya em fazla etrafına yastık koyuyodu cocuk 7 aylıkken dönmeye başladı. Bence 1 hafta üstüne düş eminim farkı görcen olmadı git doktora için rahat etsin. Diyetle sütle alakası yok millet süte laf etmeye yer arıyo
Canım bireysel farklılıklar diye birşey var, benimki 7aylık aynı seninki gibi hiç takılma zamanı gelince hepsini yapacaklar
Boyle boyle buyuyolar canim.yapacak bisey yok.allahim saglik versin.bugunlerini arattirmasin.inan baska dilegim yok.su an edizde de ayni yolda daha cetrefilli bi sekilde ilerliyoruz.kaan da aynı deniz gibi gülüm. Çok hareketli. O yüzden ona bişi öğretmek mümkün değildi. Daha busene biraz ayakları yere değdi ama normale dönmedi daha haftanın üç günü yüzme üç günü futbol var. Anca atıyor enerjisini. Satrancç turnuvalarına şuan yaştan dolayı almıyorlar ama iyi derecede biliyor. Peki o mutlu mu. Anne baba olarak biz mutlumuyuz. Malesef
Bana bir ara yrmek yedirmiyordu. Büyüyüp yaşlanıp öleceğim diye. Çocukların çoğu zaten merak ediyor ölümü
Senin biraz ağır kanlı demekki sürekli emmekten fırsat bulamıyo dönmeye felan :) şaka bir yana her çocuk farklı oluyo ve birden yapıyo bizim ki daha yeni yeni kendi kendine hareket edip dönüyo onda ağlayarak yapıyo. Arkadaşımın kızı 4.5 aylıkken emekledi şimdi 8 aylık yürüyo bezi felan taşıyıp üstüne çıkıyo. Benimki onun yanında çok hantal yani hareketli ama eli kolu hareketli. Bizimkilerde böyle demekki ben hiç sorun olur diye düşünmemiştimKuzum sürekli yerdeyiz. Hazirandan beri klimada yatıyoruz salonda. Yer yatağındayız. Gündüzleri de ince bi şey seriyorum altına sürekli yerde. Uğraştım dediğimde kucağımda oturtuyorum. Yerde oturtuyorum. Zaten yapıyordum bunları. Biraz farketti. Yani daha fazla olmalıydı.
Okonuda şanslıyım ben. Merve daha sakin çok şükür. Rabbim acımış :)Boyle boyle buyuyolar canim.yapacak bisey yok.allahim saglik versin.bugunlerini arattirmasin.inan baska dilegim yok.su an edizde de ayni yolda daha cetrefilli bi sekilde ilerliyoruz.
ara ara kafayi bozuyorum o ayri...
Canim kıyaslama zaten. Her bebek farklıdır. Erken emekleyen bebekler ileride profesör olmayacak. Ya da hareketleri geç yapan bebekler ileride hantal beceriksiz olmayacak. Hepsi farkli tamamliyor bu süreci. Arkadasimin bebegi 8 aylik falan oturdu 9 aylikken emekledi 15 aylikken yürüdü. Babasi kahroluyordu doktora götürüp durdular sacma sapan yere. Simdibebek 1.5 yaşında aman Allah düşman başına vermesin ateş parçası tutmasan kendi canını tehlikeye sokuyor tutsan çığlığı basıyor.. Duvarlari indirecek çocuk nerdeyse.. Rabbim sagliklarini versin yeter ki vucutlarinda bir sivilce farketsek aklımız çıkıyor.. Hareket er ya da geç öğrenilir..Bebek hiç kıyaslamam. Aynı aydaki bebekler hep yapınca acaba ne bileyim kas ve kemik gelişiminde mi bişey var diye düşündüm. Dvit ve demir sürekli kullanıyoruz. Annelik kafa takıklığı mı yapıyorum bilmiyorum
Endisenecek bsy yok etkinin cocugu 8. Ayinda döndü geç yürüdü geç dişi çıktı geç konuştu simdi zehir gibi hiçbir sorunu yokKızlar bizim bi sorunumuz var sanırım.
Kimseye dillendiremedim sadece kendim gözlemliyorum ama size yazmak istedim.
Çok çok takılmış durumdayım.
Oğlumu kapıp doktora gidicem eğer rahatlamazsam. Paylaşayım sizinle
Sizin bebeklerin yaptıklarına bakıyorum, okuduklarım içinde hepinizin bebekler
Emekliyor, oturuyor, kalkıyor, sürünüyor
İg de takip ettiklerimin bebekler ayağa kalkma çabasında, gayet bilinçli oynuyorlar oyuncaklarla vs
Çevremde 6.5 aylık olan bebeklerde hep Emekliyor, ilerliyor sürünüyor vs
Ömer daha sadece sağına yada soluna dönüyor ve yüz üstü dönüyor.
Sağ tarafına dönmeyi daha 2 gün oldu öğreneli. Sürünme vs yok. Oturma yok.
Ben biraz üstüne düştüm de şu 2 gündüe daha bi kaç saniye desteksiz oturabiliyor. Hemen devriliyor.
Yüz üstü döndüğünde ilerlemiyor mesela kendini ittirmek istiyor ama yapmıyor. Döne döne gitmeye gelmeye çalışıyor.
Bu benim kafama çok taktı. Bi kaç kişiye söyledim sen diyetten dolayı beslenemiyorsun haliyle sütünden yeterli vitamin alamıyor dediler cinlerim tepeme çıktı daha da kimseye demedim.
Ama bi gerilik var farkediyorum, pimpiriklik yapmıyorum ama var yani. Nasıl diyim nefesi değişse biliyoruz var işte bişey
Canım bizde 7 aylığız aynıyız takılmaCanım bireysel farklılıklar diye birşey var, benimki 7aylık aynı seninki gibi hiç takılma zamanı gelince hepsini yapacaklar
Ayın 15 için dilekçe verecem bende bu hafta yazmalıyımBizim idare haftaya yazını yazalım dedi. Lazım olan bişey olsa söylerdi cnm. Tabi her ilçe mem aynı olmayabilir, farklı belge istiyor olabilir. Sıkıntı olmuyor rahatlıkla izne ayrılabiliyorsun. 1 hafta önceden yazıyı ilçeye göndermek gerek dedi idare.
Canim bi anda yapamadigin dedigin seyi yapacaklar.sadece zamana birak.ama icini rahatlatmak istiyosan git dra donus.benim oglanda destekli oturamiyor.cunku bilerek ve isteyerek oturmuyo.oturdugu an kendini yere atiyo oturmamak icin.senin oglanda yapmak istemiyo.yapabileceginin farkinda degil henuz.Ya bana bi toplu cevap nasıl veriliyor bi öğretsenize :)
Zihinsel gelişimde çok şükür bi sorun yok. Kilo boy vs hiç bakmam. Zayıfmış kiloluymuş falan. Şuan tek gündem alerji bizim zaten.
Ne bileyim kendi kuruntum demek ki.
Zaten beslenememek ve psikolojik olarak bu durum beni biraz takıntılı biri yaptı
Oyyyy cok gecmis olsun canim acil şifalar dilerim dualarim enes ile...Kızlar çok kötü bi gün geçirdik. Enes havale geçirdi. Hastanedeydik akşama kadar. İlk 24 saat önemliymiş sürekli takipteyiz. Dua edin tekrarlamadan atlatalım
Aslında kiradayız. Eşim de öğretmen. Yeter heralde tek maaş. Ben hiç bakıcı arayışına girmedim. Çok önceden hamile kalmadan kararım belliydi. İzin alıp kendim bakıcam diyordum. Çünkü eşimin ailesi eşimi sömürüyor. Eşim de bu durumdan çok mutlu. Eee görsün bakalım beyefendi tek maaşa düşünce nasıl oluyormuş? Bu yıl annesine neler neler aldık.. her yıl elektrik süpürgesini yeniliyoruz. 5 tane süpürgesi oldu. Daha alsak yok demez. Bide en pahalısı en iyisini ister hep. Vel hasıl dertliydim bu durumdan ve böyle bir karar aldım :)Aslında ücretsiz izin en iuisi maddi durum el veriyorsa neyse 1 hafta kaldı idare edersin bir şekilde sen neden bakıcıya vermiyorsun bakıcı mı bulamamıştın canım hatlar karıştı bende iyice
cok gecmus olsun cnm. Allah saglik sihhat versin bebegine.Kızlar çok kötü bi gün geçirdik. Enes havale geçirdi. Hastanedeydik akşama kadar. İlk 24 saat önemliymiş sürekli takipteyiz. Dua edin tekrarlamadan atlatalım
Ayy yavrum cok gecmiss olsun.guzel haberlerle don insallahhKızlar çok kötü bi gün geçirdik. Enes havale geçirdi. Hastanedeydik akşama kadar. İlk 24 saat önemliymiş sürekli takipteyiz. Dua edin tekrarlamadan atlatalım
Cok geçmiş olsun şimdi nasılsınızKızlar çok kötü bi gün geçirdik. Enes havale geçirdi. Hastanedeydik akşama kadar. İlk 24 saat önemliymiş sürekli takipteyiz. Dua edin tekrarlamadan atlatalım
Allah acil şifalar versin. Çok geçmiş olsun. Dualarımız seninleKızlar çok kötü bi gün geçirdik. Enes havale geçirdi. Hastanedeydik akşama kadar. İlk 24 saat önemliymiş sürekli takipteyiz. Dua edin tekrarlamadan atlatalım