2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286

Kuzum sürekli yerdeyiz. Hazirandan beri klimada yatıyoruz salonda. Yer yatağındayız. Gündüzleri de ince bi şey seriyorum altına sürekli yerde. Uğraştım dediğimde kucağımda oturtuyorum. Yerde oturtuyorum. Zaten yapıyordum bunları. Biraz farketti. Yani daha fazla olmalıydı.

Canım bireysel farklılıklar diye birşey var, benimki 7aylık aynı seninki gibi hiç takılma zamanı gelince hepsini yapacaklar

Bebek hiç kıyaslamam. Aynı aydaki bebekler hep yapınca acaba ne bileyim kas ve kemik gelişiminde mi bişey var diye düşündüm. Dvit ve demir sürekli kullanıyoruz. Annelik kafa takıklığı mı yapıyorum bilmiyorum

Boyle boyle buyuyolar canim.yapacak bisey yok.allahim saglik versin.bugunlerini arattirmasin.inan baska dilegim yok.su an edizde de ayni yolda daha cetrefilli bi sekilde ilerliyoruz.
ara ara kafayi bozuyorum o ayri...

Senin biraz ağır kanlı demekki sürekli emmekten fırsat bulamıyo dönmeye felan :) şaka bir yana her çocuk farklı oluyo ve birden yapıyo bizim ki daha yeni yeni kendi kendine hareket edip dönüyo onda ağlayarak yapıyo. Arkadaşımın kızı 4.5 aylıkken emekledi şimdi 8 aylık yürüyo bezi felan taşıyıp üstüne çıkıyo. Benimki onun yanında çok hantal yani hareketli ama eli kolu hareketli. Bizimkilerde böyle demekki ben hiç sorun olur diye düşünmemiştim

@-kedilivebebekli-
Canım stres yapma hemen. İçin rahat edecekse gidersin doktora. Benim oğlum da bizim grupta en son gülen bebekti. Göz teması yokmu cart curt çok takıldım. Bebeğin tercih meselesi birazda. Kimi bebek 15 aylıkken yürür kimi 9 aylıkken. Kimisi 5 aylıkken emekler kimi hiç emeklemez. Oturması 1 haftada alışıyorlar. Yeni başldmışsın oturrtmaya en iyisini yapmışsın. Bende 6 aylıkken başlamıştım zaten. Ha o sütün beslemiyor nedir abi yaa. Öyle saçmalık mı olur. Beslenmeyen çocuk gece çok kalkar emmek ister gündüz mızmız olur.

Canim kıyaslama zaten. Her bebek farklıdır. Erken emekleyen bebekler ileride profesör olmayacak. Ya da hareketleri geç yapan bebekler ileride hantal beceriksiz olmayacak. Hepsi farkli tamamliyor bu süreci. Arkadasimin bebegi 8 aylik falan oturdu 9 aylikken emekledi 15 aylikken yürüdü. Babasi kahroluyordu doktora götürüp durdular sacma sapan yere. Simdibebek 1.5 yaşında aman Allah düşman başına vermesin ateş parçası tutmasan kendi canını tehlikeye sokuyor tutsan çığlığı basıyor.. Duvarlari indirecek çocuk nerdeyse.. Rabbim sagliklarini versin yeter ki vucutlarinda bir sivilce farketsek aklımız çıkıyor.. Hareket er ya da geç öğrenilir..

Endisenecek bsy yok etkinin cocugu 8. Ayinda döndü geç yürüdü geç dişi çıktı geç konuştu simdi zehir gibi hiçbir sorunu yok
Zihinsel sikinti yoksa dert etme

Arkadaşımın doktorunun bi sözü var yazmıştım yine yazıyorum benim çocuğum erkenden yürüdü benim çocuğum erkenden konuştu 5 aylıkken konuştu 7 aylıkken yürü diye hava atarlar ama sonuç organize sanayi de tornacı demis
Hic. Takılmayın önemli olan ona ne verdiğiniz onu nasıl eğittiğiniz nasıl bi anne baba olduğunuz demis

Ya bana bi toplu cevap nasıl veriliyor bi öğretsenize :)

Zihinsel gelişimde çok şükür bi sorun yok. Kilo boy vs hiç bakmam. Zayıfmış kiloluymuş falan. Şuan tek gündem alerji bizim zaten.
Ne bileyim kendi kuruntum demek ki.
Zaten beslenememek ve psikolojik olarak bu durum beni biraz takıntılı biri yaptı

Ayın 15 için dilekçe verecem bende bu hafta yazmalıyım

Canim bi anda yapamadigin dedigin seyi yapacaklar.sadece zamana birak.ama icini rahatlatmak istiyosan git dra donus.benim oglanda destekli oturamiyor.cunku bilerek ve isteyerek oturmuyo.oturdugu an kendini yere atiyo oturmamak icin.senin oglanda yapmak istemiyo.yapabileceginin farkinda degil henuz.

Aslında ücretsiz izin en iuisi maddi durum el veriyorsa neyse 1 hafta kaldı idare edersin bir şekilde sen neden bakıcıya vermiyorsun bakıcı mı bulamamıştın canım hatlar karıştı bende iyice
Aslında kiradayız. Eşim de öğretmen. Yeter heralde tek maaş. Ben hiç bakıcı arayışına girmedim. Çok önceden hamile kalmadan kararım belliydi. İzin alıp kendim bakıcam diyordum. Çünkü eşimin ailesi eşimi sömürüyor. Eşim de bu durumdan çok mutlu. Eee görsün bakalım beyefendi tek maaşa düşünce nasıl oluyormuş? Bu yıl annesine neler neler aldık.. her yıl elektrik süpürgesini yeniliyoruz. 5 tane süpürgesi oldu. Daha alsak yok demez. Bide en pahalısı en iyisini ister hep. Vel hasıl dertliydim bu durumdan ve böyle bir karar aldım :)

Kızlar çok kötü bi gün geçirdik. Enes havale geçirdi. Hastanedeydik akşama kadar. İlk 24 saat önemliymiş sürekli takipteyiz. Dua edin tekrarlamadan atlatalım
cok gecmus olsun cnm. Allah saglik sihhat versin bebegine.

kizlar benim yine belim tutuldu , sanirim tatilde bebek yatagi asagi seviyede park yatakti oradan bebegi al emzirdikten sonra egilerek yerine koymaktan belim tutuldu simdi tuvalete bile zor oturuyorum ayağa kalkamiyorum tutunamadan. insallah gecer. ilacta alamiyorum. Aman ilk kez yatagi asagi aldiysaniz dikkat edin belinize, internette yaziyor dizi kirarak egilmek lazimmis. bende yakinda asagiya alacaktim ama su an 2 kere dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…