2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Yememesi çok normal küçük daha kuzum
İp l ağzını açmıyor
Eline aldığında mercimek kadar ısırıyor bir iki o kadar
Çoğumuzun bebesi böyledir Emin’im
Arkadaşımın bebesi 10 ağlık 7 8 de tam ağzını açıyor yemek yemek istiyorlar kendileri bölüp bölüp yemek istiyorlar yemek saati gelince anlayıp seviniyorlar demişti ben de açıkcası onu bekliyorum
İnşallah öyle olur canım küçük kardeşim 10 yaşında hala annem demese yemek yemez hep peşinde gezmek zorunda ye diye kendisi acıkmaz bile öyle olsun istemiyorum çok zor çünkü. Bu seferde tiksindirmek istemiyorum yemeklerden. Bugün akşam kuru fasülye yiyoduk azcık suyuna ekmek içi banıp verdim bayıldı 2 kere daha verdim minik minik çok sevdi oda biliyo ağzının tadını şahsen ben ona yaptığım seyleri tadarken tiksiniyorum hiç sevmem baharatsız tuzsuz şeyleri :)

Ben yedirdim ama sor nasıl yedirdim. Gönülsüz.. Sağdan gelirse kaşık kafayı sola, soldan gelirse sağa çeviriyor :) minik minik verdim ama tam gaz şebeklik ve ben de yeyip bayılıyorum gibi yaparak... Yarısı da önlükte kaldı, dilinle ittiriyor ben de o ittirdiğini kaşıkla alıp tekrar sokuyorum ağzına :) zor yani...

hah işte öyle yapmaya devam edersen ortaokulda bile yemek yedirmeye çalıştığın bir beben olur. kuzenimden biliyorum :)
birde yeme reddi yaşayabilirsin ki o daha kötü. nacizane tavsiyem zorlama. şebeklikte yapma. zamanla öğrenecek zaten yemeği.

Tam pirinç unu nasıl acep ben pirinçli kaşık mamasi veriyorum arada da tam pirinç unu tam yulaf unu siparisi vercektim netten.

Gecmis olsun Ana kucağında hafif yatar pozisyonda veriyordum ben oturtmuyorken.şimdi 5bucuk ayligis azcık oturtuyorum da yine oturarak yedirmek biraz zor oluyor agzindan çıkarıyor.İlk ek gıdaya başlayınca oguruyorlar sonra alisiyorlar.Bence gelmiştir zamanı fazla da geç kalırsa alisamiyor çocuklar. İşte yese güzel de bizimki yemiyor fazla hala alışma asamasindayiz...

Siz buyuksunuz bizden sanırım baya ogune gecmissiniz bizim kız sadece meyve yiyor oburkuleri tam sevmedi napicaz bilmiyorum...
Yavaş yavaş alışırlar canım bence, aramızda 10 gün var diye hatırlıyorum. Meyve ile başladık biz de bugün. O çıkardı ben soktum ağzına :)

Bi de şu pirinç unu yulaf unu bilmem ne unu... Hepsi yakın minvalde diye düşünüyorum, hiçbiri çok sağlıklı değil zaten. Az az olduğu sürece çok da şaapmıcam ben.. Hayır karşıyım normalde de, pirinç yemiyorum zaten uzun zamandır. Ama illa karşımıza çıkıyo işe. Mesela organik bebe bisküvisi, di mi. İşte onda da un var bacım. Ne kadar organik?! %85 organik olsa yeter... %15 illa bişi olcak yalan yanlış :KK43:

Kesinlikle ben de saygı duyuyorum hem araştırmalarına hem zekana hem de paylaşımciligina. Bi masallah da benden :)
Ben bir sürü okuyirum filan sonra hiiic bisey hatırlamıyorum .
nemesis nemesis denmi bahsediyonuz bacım. aaaaaaa öyle demeyin yahuu. Çok nalet bir kadındır buuuu. Ketumdur. Sır vermez bildiklerini paylaşmaz. Kötüdür.
Hümanist miiiii?
:KK57: Nayır. İnsan sevmez. Derdine hayatta koşmaz.
Duygusalmı?
- Yok canım daha neler.
Pimpiriklimi?
-ahahaha
Vesvese?
- en gamsızıdır.
:KK57:

Benimki anne sutunu emerek hic istemezdi ama biberondan bayila bayila içerdi.. Şimdi o da yok.. Mamayi zaten hic bir zaman sevmedi. Bu sabah güzel bir çorba yapip termosa koyup carsiya çıktık. 4 saat sonra acıktı ama 70 cc falan mama icti. Bir iki saat sonra hic aglamayan bebek aglamaya basladi aç oldugu da aklima gelmiyor daha yeni yedi diye. Anam biraz corba tattirayim belki susar dedim bildigin koca bir kaseden 1.5 kase içti. Hepsi farkli bebelerin işte. Benimki de mama bebesi olmadı ama inşallah yemek yemeyi sevecek öyle görünüyor
Maşallah ne güzel canım çok severim kolayca yiyen ağzını açan bebeği hep özenmişimdir. Benimki kaşığa ağzını kitliyo elimle veriyorum artık

Valla o gün elti de denedi yemedi sipa anlamadım pekmez koy diyor annemde bir cay kaşığı denesem mk bilemedim
İçine şeftali doğradım kayısı koydum öyle de yemedi
Çilek verebilsem belki öyle yerdi çileği severdi bence ama veremiyorum alerjik diye
Karpuz seviyor karpuz mu koysam acaba
Ben kaşık mamasının içine meyve ve azcık pekmez koyuyorum şimdilik bişey olmadı şükür ha severek mi yiyo yine yok :)

hah işte öyle yapmaya devam edersen ortaokulda bile yemek yedirmeye çalıştığın bir beben olur. kuzenimden biliyorum :)
birde yeme reddi yaşayabilirsin ki o daha kötü. nacizane tavsiyem zorlama. şebeklikte yapma. zamanla öğrenecek zaten yemeği.
Yok bacım ya. Öyle zorlama değil. Yani ağzını kitlese falan yedirmem. Eninde sonunda yedi minik minik...
Veee ve ve... Ben o kaşıkla peşinden koşmucam inşallah çünkü nefret ettim o görüntüden. Yemezsen yeme modu güzel benim için, hele bi büyüsün :)
Valla kendi bilir. Eltimin kızı öyle, şımarttılar çocuğu, iki saat bi tabak makarna mı yenir? Yemiceksen kaldırıyorum. Benim cevap bu. Büyük konuşmak istemiyorum da benim kafada arkadaşlar var, aynen böyle yapıyorlar. Öyle bik bik bikleyemez. Çarpasım gelir ağzına. Çarpmam tabi o ayrı:KK70:

Yok bacım ya. Öyle zorlama değil. Yani ağzını kitlese falan yedirmem. Eninde sonunda yedi minik minik...
Veee ve ve... Ben o kaşıkla peşinden koşmucam inşallah çünkü nefret ettim o görüntüden. Yemezsen yeme modu güzel benim için, hele bi büyüsün :)
Valla kendi bilir. Eltimin kızı öyle, şımarttılar çocuğu, iki saat bi tabak makarna mı yenir? Yemiceksen kaldırıyorum. Benim cevap bu. Büyük konuşmak istemiyorum da benim kafada arkadaşlar var, aynen böyle yapıyorlar. Öyle bik bik bikleyemez. Çarpasım gelir ağzına. Çarpmam tabi o ayrı:KK70:
bizim kuzenin kızıda aynı. ortaokulda şuan. hala peşindeler. bık bık bık had bi lokma hadi bidaha yok. gece de annesine kalk patates kızart diyor. kadın kızartıyor sırf yesin diye. 2 dal alıp bırakıyor.

bizim kuzenin kızıda aynı. ortaokulda şuan. hala peşindeler. bık bık bık had bi lokma hadi bidaha yok. gece de annesine kalk patates kızart diyor. kadın kızartıyor sırf yesin diye. 2 dal alıp bırakıyor.
Kı zart mam :))

İnşallah diyim de, Allah ın gücüne gitmesin...

Bacım bizim ilk gündü ya bugün, şaşkaloz anlamadı ağzına doğru uzatılan şeyin onun iyiliği için olduğunu. Bu ne la? Mı dedi içinden bilmiyorum :) ama öyle aşırı zorlama şeklinde değil. Diliyle ittirdi ben soktum, onu yedi :)

Yemiyor dediğiniz ölçü nedir kızlar. Ben 1 ay önce başladım tam olarak. Toplam iki yemek kaşığını hiiç geçmemiştir. Çoğu zaman bir tatlı kaşığı olmuştur mesela.
Bir yemek kaşığı gibiydi verdim armut püresi, sabah öğle ve akşam Yani 3-4 yemek kaşığı falandı sanırım püre. Yarımdan biraz fazla armut. Bitti, bitirdi :))

Kı zart mam :))

İnşallah diyim de, Allah ın gücüne gitmesin...

Bacım bizim ilk gündü ya bugün, şaşkaloz anlamadı ağzına doğru uzatılan şeyin onun iyiliği için olduğunu. Bu ne la? Mı dedi içinden bilmiyorum :) ama öyle aşırı zorlama şeklinde değil. Diliyle ittirdi ben soktum, onu yedi :)
benim sıpada ağzına aldığı herşeyi tükürüyor. bugün balıkçıya gittik orada eline köy ekmeğinin kabuğunu verdim. kemirdi durdu. seve seve ekmek sevdi çocuk :KK70:

X