2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ya kızlar benim çocuk ek gıdayı reddediyo resmen ama onun için yaptıklarımı havuç kabak şehriye çorbası kaşık maması. 4 gündür kandıra kandıra mama ve sütü zaten zor içiriyorum. Bugün çorba yapmıştım kendimize ekmeğe batırdım ondan verdim yedi sonra vermedim ağladı. Ekmeği çok seviyo yoğurt peynir vs ama tatsız tuzsuz olanları yemiyo bende zorlamıyorum ama azda olsa tatsın istiyorum. Nasıl tatlandırabilirim corbalarını. Zeytinyağlı şehriye çorbası yaptım az tat versin diye kekik attım kendim tadına bakarken tiksindim okadar tatsız benimki ağzına değdirmedi. Ne gibi alternatif var bildiğiniz
cnm bizim doktir dediki kemik suyu katabilirsin veya sogan veya sarimsak da katabilirsin dedi piserken butun koy pisince cikar icinden dedi lezzet katsin diye.

Ya kızlar benim çocuk ek gıdayı reddediyo resmen ama onun için yaptıklarımı havuç kabak şehriye çorbası kaşık maması. 4 gündür kandıra kandıra mama ve sütü zaten zor içiriyorum. Bugün çorba yapmıştım kendimize ekmeğe batırdım ondan verdim yedi sonra vermedim ağladı. Ekmeği çok seviyo yoğurt peynir vs ama tatsız tuzsuz olanları yemiyo bende zorlamıyorum ama azda olsa tatsın istiyorum. Nasıl tatlandırabilirim corbalarını. Zeytinyağlı şehriye çorbası yaptım az tat versin diye kekik attım kendim tadına bakarken tiksindim okadar tatsız benimki ağzına değdirmedi. Ne gibi alternatif var bildiğiniz
Nane de koyabilirsin canım et suyu koyabilirsin

Kızlar yardım!!!! Bugün tarhana çorbası içirdim anında serpti yüzü boynu?? Alerjisi neye olabilir acaba domaas mi?? Daha önce yoğurt vermiştim süt alerjisi olamaz di mi
Canım tarhana en ağır çorbadır. Vereceğin besinleri önce küçücük tattrır. 1-2 gün bekle. Ben şuan tarhana veriyorum ama öncesinde içindeki malzemeleri ayrı ayrı vermiş olduğum halde tattırdım
Ben veriyorum cnm o kadar kisitlama yapmiyorum fazla yemedigi surece sorun olarak gormuyorum. Baharatsiz yaptigim butun yemeklerin suyundanda tadim yapmaya basladim benim icin onemli olan yemegi sevmesi. Bizim evde saglikli besinler tuketilir buyuk kizim abur cubur yerine yemek yemeyi tercih eder.fast food aliskanligimiz yok evimde duzenli sebze yemegi piser kucuk kizimda buna alisacak damak zevki ona gore gelisecek. Sonucta aldigimiz sutlerde sebzelerde meyvelerde eskisi kadar masum degil
İkinci çocukta böyle oluyor demi :)
Bu arada merve çok uyanıyor diye bende bir keresinde bir tatlı kaşığı pirinç unu pişirip sütüne karıştırıp vermiştim ama gene çok kalkmıştı. İşe yaramamıştı nedense

Bu arada kızlar pişirdiklerinizi paylaşmışsınız da ben İpek’e hiçbir şey yapmıyor Muş’um bunu gördüm :)
Aaa valla ben çocuğumu sabah yedirdikten sonra tekrar uykuya daldirip dogru mutfaga gidip dolapları açıp hevesle inceliyorum bugün ne pisirsem diye :) ben var bayilmak böyle şeylere :21: valla oglusum şanslı anası çeşit çeşit çorbalar hazirlayip termosla yaninda gezdiriyor

Yememesi çok normal küçük daha kuzum
İp l ağzını açmıyor
Eline aldığında mercimek kadar ısırıyor bir iki o kadar
Çoğumuzun bebesi böyledir Emin’im
Arkadaşımın bebesi 10 ağlık 7 8 de tam ağzını açıyor yemek yemek istiyorlar kendileri bölüp bölüp yemek istiyorlar yemek saati gelince anlayıp seviniyorlar demişti ben de açıkcası onu bekliyorum

Aaa valla ben çocuğumu sabah yedirdikten sonra tekrar uykuya daldirip dogru mutfaga gidip dolapları açıp hevesle inceliyorum bugün ne pisirsem diye :) ben var bayilmak böyle şeylere :21: valla oglusum şanslı anası çeşit çeşit çorbalar hazirlayip termosla yaninda gezdiriyor
Yemiyor ki bende yıldım o yüzden üstüne düşmüyorum tarhana yayla yaptım suana kadar
Yoğurttan resmen tiksiniyor dudağına Değince titriyor resmen
Yayla çorbasında da aynısını yaptı
Sebzeleri haşlayıp verdim meyve verdim
Ama öyle muhallebi mama bisküvi labne lor vs yapmadım hiç
Açıkcası çok da yapıp alıştırmak istemiyorum çünkü ise başlayınca onları nasıl yaparım bilmiyorum

Yemiyor ki bende yıldım o yüzden üstüne düşmüyorum tarhana yayla yaptım suana kadar
Açıkcası çok da yapıp alıştırmak istemiyorum çünkü ise başlayınca onları nasıl yaparım bilmiyorum
Benimki anne sutunu emerek hic istemezdi ama biberondan bayila bayila içerdi.. Şimdi o da yok.. Mamayi zaten hic bir zaman sevmedi. Bu sabah güzel bir çorba yapip termosa koyup carsiya çıktık. 4 saat sonra acıktı ama 70 cc falan mama icti. Bir iki saat sonra hic aglamayan bebek aglamaya basladi aç oldugu da aklima gelmiyor daha yeni yedi diye. Anam biraz corba tattirayim belki susar dedim bildigin koca bir kaseden 1.5 kase içti. Hepsi farkli bebelerin işte. Benimki de mama bebesi olmadı ama inşallah yemek yemeyi sevecek öyle görünüyor

Kitap okumaktan nefret eden bi ben miyim ya
Hem de bir edebiyatçı olarak :KK70:

Bu arada kızlar pişirdiklerinizi paylaşmışsınız da ben İpek’e hiçbir şey yapmıyor Muş’um bunu gördüm :)
Ooo hocam senin nasıl bi kitap arşivin vardır şimdi gözümde canlaniyoo :confused:
Intikam da süpermiş bu arada:))) ben de oğluma pek bisey yapmıyorum okul açılınca annem yapacak inşallah yoksa çocuk bi kaç ay sonra direk lahmacun kebap yer artık bizimle :KK70:

Hahaa valla kahkaha attimm.ben kizlarin nolarini otobua duraklarinda gorurdumm.bu numaralari.kim yazar.arayan var midir acaba diyee.
Guzell intikamm cesidi:sopa:
Bir kerede bana kazık atan kızın ev adresine kadar verip gel bekliyorum demiştim :KK70: oğlan gitmişti evin önünde beklemiştik :KK70:
Ben nomu veremem gizliden arayim dedim çocuğu gizliden aradım
Tava getirdim tabi :KK70: sonra çık gel dedim o da geldi salako :) apartmanın karışımda bekliyoruz arabaları perde ettik kendimize :KK70: oğlan diyor ben geldim aç kız diyor sen kimsin e dedi konuştuk ya gel dedin ne gelmesi sen kimsin diyo ya kapı numarana kadar bile verdin be kızım doyo sen ne diyon derken babasıyla indiler asagi tabi sonrası biz yandan yandan topuk:KK70:

Canım meraba benim oğlum da emeklemeye calisiyor beceremiyor oturamıyor da halen..bugün tam 6 aylık olduk ama ben bi 15 gündür tattiriyorum havuç patates yoğurt falan.. kilo alımını pek etkilemedi hatta 200gr almış bu ay geçen aylara göre çok çok düşük.. ek gıdayı henüz doyurucu olarak vermiyoruz genelde çoğunluk böyle su anda..

Offff direk beni özetlemişsn :KK9:arada bi gidip kitaplığa bakıyorum ve diyorum ki az kaldı yakında bu moda gecicemm insallahh:kahve::kahve::kahve: o kitap götürüp getirmeyenleri de allah bildiği yapsın valla geceleri uykumu kaciriyolar bazen ya yine gelirlerse kitaplarima göz dikerlersee....
Ciddimisiniz yaaaa. Anaa verin kız sizde onlardan alın. Bayılırım takas işlerine.

Ekin evvelsi gün bir tanıdığa gittim. Sofraya oturduk. Merveyi aldı. Çok iştahli çocuk değil. Kaan herşeyi siler süpürürdü dedim. Yeklerin suyundan falan verdi yedi zilli. Yoğurt veriyomusun dedi. Tekliflerimi geri çeviriyo sevmiyor hiç dedim. Anam kadının elinden yolarcasına yedi yoğurdu. Yalancı çıkarttı sıpa. Evde kendim yedirem dedim yemedi. Eee bende niye yemiyo.

Benimki anne sutunu emerek hic istemezdi ama biberondan bayila bayila içerdi.. Şimdi o da yok.. Mamayi zaten hic bir zaman sevmedi. Bu sabah güzel bir çorba yapip termosa koyup carsiya çıktık. 4 saat sonra acıktı ama 70 cc falan mama icti. Bir iki saat sonra hic aglamayan bebek aglamaya basladi aç oldugu da aklima gelmiyor daha yeni yedi diye. Anam biraz corba tattirayim belki susar dedim bildigin koca bir kaseden 1.5 kase içti. Hepsi farkli bebelerin işte. Benimki de mama bebesi olmadı ama inşallah yemek yemeyi sevecek öyle görünüyor
Ben ve eşimden yemek yemeği sevmeyen emmeyi de sevmeyen iştahsız nasıl bi bebe çıktı anlamıyorum
Gerçi o kadar kebap hamburger yedim mi hamileyken belki onları yemek istiyordur çocuk sebze neredeyse yemezdim :KK70:
İnsallah Benim bebe de sever ya
Ooo hocam senin nasıl bi kitap arşivin vardır şimdi gözümde canlaniyoo :confused:
Intikam da süpermiş bu arada:))) ben de oğluma pek bisey yapmıyorum okul açılınca annem yapacak inşallah yoksa çocuk bi kaç ay sonra direk lahmacun kebap yer artık bizimle :KK70:
Öyle deme sayılı bir kitap arşivim var
5 denecik :KK70:
Bebeyken okumuştum
Capriol ile clodin
Genç kızken yanı lise de
bir genç kızın gizli defteri oda tek kitabı ilk kitabını devamını okumadım üşendim :KK70:
Sonra Şenay düdek yaşanmış şehir hikayeleri onu sevmiştim ünlüleri başka adlarla yazdığı icin çok merak esip almıştım
Sadece bir gecelik bu kitaba bayılmıştım 1 gecede okumuştum öyle ağlamıştım ki annem yataktan gelip ne oluyor kızım iyi misin demişti
Bir de klasik Canan tan kitabı
Piraye :KK70:
Ha babamın zorla okuttuğu okutmaya çalıştığı okudum diye yalan attığım kitapları saymıyorum onlardan bi kütüphane vardı attım

Çok iyi intikam Benimde kocama asılan bi kız vardı biz çıkarken onun telefonunu kafenin erkek wc sine otobüs koltuğun arkasına paranın üzerine / yazmıştım :KK70:

Bizim kafa baya büyük ya o zaman 45 oldu :KK70:

Bir gün nereye bir yere telde mailimi veriyorum gsm_lee dedim adam ne ciesemli mi operatör gsm mo dedi ayni senin mantıkla :KK70:
O zamanlar z ler s idi
Böyle ergen ergen Nickler vardı
10ur sam@ gibi bizimki de onlardan iste :KK70:
muz kabız yapmış belli ki kuzum az ver ya da önceden kayısı tattırdıysan karıştır ver
Maşallah yav, gerçi ben bi ay geriden geliyorum ama diğer ay en fazla 42,5 olur 45iyiymiş :)

Ciddimisiniz yaaaa. Anaa verin kız sizde onlardan alın. Bayılırım takas işlerine.
Yaaa canım bu tipler şöyledir..kitaba verilen para boşa verilmiştir ama yüz çeşit ayakkabısı vardır bin çeşit giysisi vardır gelir benim kitaplarima göz diker :KK43:

Ekin evvelsi gün bir tanıdığa gittim. Sofraya oturduk. Merveyi aldı. Çok iştahli çocuk değil. Kaan herşeyi siler süpürürdü dedim. Yeklerin suyundan falan verdi yedi zilli. Yoğurt veriyomusun dedi. Tekliflerimi geri çeviriyo sevmiyor hiç dedim. Anam kadının elinden yolarcasına yedi yoğurdu. Yalancı çıkarttı sıpa. Evde kendim yedirem dedim yemedi. Eee bende niye yemiyo.
Ortam değişikliği ve şaşkınlık bence :) aa değişik biri bana değişik bişi yediriyoo... Gibi mi geliyo nedir... Sıpalar :KK45::KK45:

Valla o gün elti de denedi yemedi sipa anlamadım pekmez koy diyor annemde bir cay kaşığı denesem mk bilemedim
İçine şeftali doğradım kayısı koydum öyle de yemedi
Çilek verebilsem belki öyle yerdi çileği severdi bence ama veremiyorum alerjik diye
Karpuz seviyor karpuz mu koysam acaba

Maşallah yav, gerçi ben bi ay geriden geliyorum ama diğer ay en fazla 42,5 olur 45iyiymiş :)
Benim koca kafa doğdu 38 mi ne 3 hafta ileriydi kafa ondan gelemedi zaten zoddiri :KK70: %95 persitil mk ne diyorlar ha ondaymks biz korktuk baya büyüyor diye ama doktor sıkıntı yok dedi
Şapka alıyorum büyük diğer ay olmuyor
Kafa büyüyor bizde boy falan hak getire :)

Yil olmus 2018 hala mi pirinc unu oneren doktorlar var. Verme bacim pirinc unu. Faydasi Yok kilo aldirma amacli bir besin.
Tam pirinç unu nasıl acep ben pirinçli kaşık mamasi veriyorum arada da tam pirinç unu tam yulaf unu siparisi vercektim netten.

Selam arkadaşlar, bayadır girmiyordum, ek gıdalara geçilmiş mevzular derin..
Benim bebeğim 6aylık oldu 4 gün önce ek gıdaya geçecektim ama ne yazık ki hasta oldu, ateşi 39,7lere çıktı, anlayamadık sebebini, çok şükür 3-4gün sürdü şuan geçti, doktor iyice düzelsin aşısını yaparız ek gıdayı konuşuruz dedi.
Size bir kaç sorum var, benim bebeğim henüz oturamıyor, devriliyor, emekleme pozisyonuna geçince direk ağlıyo, kucak istiyor genelde, yutabilirmi acaba, ek gıda için erken mi? Sadece anne sütü verdim bu zamana kadar, kilo alımı azaldı, gecede çok uyanıyor, ek gıdaya geçince umarım rahatlarım biraz..
Sizde durum nedir? Nasıl başladınız ek gıdaya, neler veriyorsunuz?
Gecmis olsun Ana kucağında hafif yatar pozisyonda veriyordum ben oturtmuyorken.şimdi 5bucuk ayligis azcık oturtuyorum da yine oturarak yedirmek biraz zor oluyor agzindan çıkarıyor.İlk ek gıdaya başlayınca oguruyorlar sonra alisiyorlar.Bence gelmiştir zamanı fazla da geç kalırsa alisamiyor çocuklar. İşte yese güzel de bizimki yemiyor fazla hala alışma asamasindayiz...

Gunluk menumuz degisiyor zaten cnm hergun muhallebi vermiyorum birgun meyve puresi birgun yogurt sabah corbayi guzel yediyse uykuya sade anne sutuyle geciyoruz corbalara un kullanmiyorum et sulu yapiyorum genelde yada yumurta ve yogurt terbiyeli corbalari cok seviyor
Siz buyuksunuz bizden sanırım baya ogune gecmissiniz bizim kız sadece meyve yiyor oburkuleri tam sevmedi napicaz bilmiyorum...

X