- 25 Temmuz 2017
- 768
- 819
- 23
- 37
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #62.321
Açıklama için sağol canım Deneyimleyip daha neler öğrencez bakalım :)Sert olan sebze buharda firinda tost makinesinde pisiriliyo meyveler de yumusatiliyo yumusak olanlar direk veriliyo onemli olan tutabilecegi boyutlarda olmasi dik oturtuyosun gerisi onun
Kacmiyor cnm cok guzel cikartiyor once oguruyor ki bunu cok gorebilirsin panik olma sonra oksuruyor daha ikeriki asama kusmakmis cok sukur ben görmedim. Patates gibi yapiskan seyleri genede tost yada firinda tavsiye ediyorlar.
Ayy benimse hep hayalimdir evimin bir odasinda suvardan duvara kitaplik yapmak. Okuyorum oyuzden okuyabildigimce ama verince kaybolan geri donmeyende cok
Muhallebiyi diyorsun de mi. Onu da soran oluyor falan diye. Aslında o da vermeme taraftarı. Genel liste o. Pirinç unu vermeyi düşünmüyorum ben. Ama şimdi herkese herşeyi diyemiyorsun sanki biz nasıl büyüdük, vs. Olay o değil ki, herşeyi abartan bi imaj çiziyosun böyle ama, un un değil, pirinç pirinç değil. 1950den önceymiş o, besleyici gerçek buğdaylar.pirinçler.. Maalesef ..maalesef... Maalesef böyle. Ben de ekmek yemicem diyorum da. Nereye kadar? Sahanda yumurtaya neyi banıcam, ceviz mi banayımYil olmus 2018 hala mi pirinc unu oneren doktorlar var. Verme bacim pirinc unu. Faydasi Yok kilo aldirma amacli bir besin.
Canım çok geçmiş olsun öncelikle. 5 ay destekli oturma çalışmaları yaptınız mı? Birden oturamaz ama yavaş yavaş alışır. Biz 5 ay 5 günlük olduk. Dün kademeli mama sandalyesi aldık. Oturtuyorum ben. Tabi maksimum yarım saat. İki hafta daha en azından. Bizimki de sağ sol yastık desteği olmazsa yamuluyor. Valla çok da geç vermemek lazım sanki ek gıdayı. 4 ile 6 ay arasında bi dönem var alışması için onu kaçırmamak için 5. Ay başlayalım dedi bizim doktor. Bu sabah başladım ben armut püresi verdim. Nasıl oldu? Bayılarak yemedi ama ufak ufak yutturdum, fena değildi. Şebeklik yapıp ben de yedim kaşıkla, beni taklit etsin, özensin vs. Diye ama... Yok. Yarısı önlükte yarısı midede :) bugün ara ara 3 kez ful bi Armut un yarısını bitirmeyi planlıyorum. Bizden böyle şimdilik. Senin aklına takılan bi nebze olsun cevap olmuş mudur bilmiyorum ..Selam arkadaşlar, bayadır girmiyordum, ek gıdalara geçilmiş mevzular derin..
Benim bebeğim 6aylık oldu 4 gün önce ek gıdaya geçecektim ama ne yazık ki hasta oldu, ateşi 39,7lere çıktı, anlayamadık sebebini, çok şükür 3-4gün sürdü şuan geçti, doktor iyice düzelsin aşısını yaparız ek gıdayı konuşuruz dedi.
Size bir kaç sorum var, benim bebeğim henüz oturamıyor, devriliyor, emekleme pozisyonuna geçince direk ağlıyo, kucak istiyor genelde, yutabilirmi acaba, ek gıda için erken mi? Sadece anne sütü verdim bu zamana kadar, kilo alımı azaldı, gecede çok uyanıyor, ek gıdaya geçince umarım rahatlarım biraz..
Sizde durum nedir? Nasıl başladınız ek gıdaya, neler veriyorsunuz?
Bi de canım kilo alımı giderek azalacak artık zaten. Bizim 800 dü. Bu ay 600,bi dahaki ay 300-400 olsa yeter de artar bile Alamazsa da canı sağolsun. Havalar çok sıcak, su da kaybediyorlar. Biz de sadece anne sütü alıyoruz bu arada. Bugün ilk defa armut püresi eklendi :)Selam arkadaşlar, bayadır girmiyordum, ek gıdalara geçilmiş mevzular derin..
Benim bebeğim 6aylık oldu 4 gün önce ek gıdaya geçecektim ama ne yazık ki hasta oldu, ateşi 39,7lere çıktı, anlayamadık sebebini, çok şükür 3-4gün sürdü şuan geçti, doktor iyice düzelsin aşısını yaparız ek gıdayı konuşuruz dedi.
Size bir kaç sorum var, benim bebeğim henüz oturamıyor, devriliyor, emekleme pozisyonuna geçince direk ağlıyo, kucak istiyor genelde, yutabilirmi acaba, ek gıda için erken mi? Sadece anne sütü verdim bu zamana kadar, kilo alımı azaldı, gecede çok uyanıyor, ek gıdaya geçince umarım rahatlarım biraz..
Sizde durum nedir? Nasıl başladınız ek gıdaya, neler veriyorsunuz?
Canım dün sormayı unuttum, az önce sordum, daviness marka. Karton kutuda dedi.Sorabilirsen sevinirim canım ben buradaki kuaföre güvenemiyorum çünkü en azından boyami kendim alıp oyle boyatirim
Bi tatlı kaşığı sonuçta. Ben de arada koyabilirim ya. Valla dikkat edicem biçok şeye ama herşeyden koruyamıcaz zaten, napalım. O kadar oluversinAynen ama ek gidaya yeni gectigimiz icin pirinc sindirimi daha kolay oldugu icin simdilik onu sectim ilerleyen zamanlarda irmikte denemeyi dusunuyorum.
Ama yinede pirinc ununun kasik mamalarindan daha masum oldugugu dusunuyorum.
Doktorum gece sik uyandigi icin kasik mamasi onermisti.onun yerine simdilik pirinc unu verdim
Ben veriyorum cnm o kadar kisitlama yapmiyorum fazla yemedigi surece sorun olarak gormuyorum. Baharatsiz yaptigim butun yemeklerin suyundanda tadim yapmaya basladim benim icin onemli olan yemegi sevmesi. Bizim evde saglikli besinler tuketilir buyuk kizim abur cubur yerine yemek yemeyi tercih eder.fast food aliskanligimiz yok evimde duzenli sebze yemegi piser kucuk kizimda buna alisacak damak zevki ona gore gelisecek. Sonucta aldigimiz sutlerde sebzelerde meyvelerde eskisi kadar masum degilBi tatlı kaşığı sonuçta. Ben de arada koyabilirim ya. Valla dikkat edicem biçok şeye ama herşeyden koruyamıcaz zaten, napalım. O kadar oluversin
Canım kitapları paylaşır mısın bizlere de fikir olsun.. Bende çok severim kitap okumayı ama doğumdan beri bi türlü fırsat bulamıyorum yaaKur kiz tabi efsununda simdiden kitaplari birikmeye basladi. Birde ona kitaplik secmeye calisiyorum. Birkac tane begendik. Ama suan esimin ailesi bizde 1 haftadir beklemeye aldik alim kurum islerini. Gitsinler yaptiracagim kitapligini.
Olsun belki kiyafetlerin başı agriyodur iyi gelirAnam ben normal aspirin sandim ya la
Benim bebe zayif oldugu halde irmikPirincten daha faydali tahillar var ama yulaf unu irmik vs. Pirinc unu gercekten sadece kalori katan baskada bir islevi olmayan besin. Kof kilo aldirma amacli.
Canim benim bebe zayif zaten ama ben de pirinc unu yerine irmik kullaniyorumm zaten ek gıda olarak sadece corba yapiyorum günlük ve sebzelere ya normal pirinç ya da irmik ekliyorum hir tatli kaşığı. Bence de mama vermektense pirinc unu bile daha iyidir ama hep pirinc unu verme degistir arada yulaf unu irmik tam bugday unu gibi..Aynen ama ek gidaya yeni gectigimiz icin pirinc sindirimi daha kolay oldugu icin simdilik onu sectim ilerleyen zamanlarda irmikte denemeyi dusunuyorum.
Ama yinede pirinc ununun kasik mamalarindan daha masum oldugugu dusunuyorum.
Doktorum gece sik uyandigi icin kasik mamasi onermisti.onun yerine simdilik pirinc unu verdim
Gunluk menumuz degisiyor zaten cnm hergun muhallebi vermiyorum birgun meyve puresi birgun yogurt sabah corbayi guzel yediyse uykuya sade anne sutuyle geciyoruz corbalara un kullanmiyorum et sulu yapiyorum genelde yada yumurta ve yogurt terbiyeli corbalari cok seviyorBenim bebe zayif oldugu halde irmik
Canim benim bebe zayif zaten ama ben de pirinc unu yerine irmik kullaniyorumm zaten ek gıda olarak sadece corba yapiyorum günlük ve sebzelere ya normal pirinç ya da irmik ekliyorum hir tatli kaşığı. Bence de mama vermektense pirinc unu bile daha iyidir ama hep pirinc unu verme degistir arada yulaf unu irmik tam bugday unu gibi..
Bebeklere 1 yaşına kadar domates veya domatesli bir sey verilmez zaten domates alerjen besinlerdendir.Kızlar yardım!!!! Bugün tarhana çorbası içirdim anında serpti yüzü boynu?? Alerjisi neye olabilir acaba domaas mi?? Daha önce yoğurt vermiştim süt alerjisi olamaz di mi
Evde degilim canim eve gecince resimlerini ceker paylasirim.Canım kitapları paylaşır mısın bizlere de fikir olsun.. Bende çok severim kitap okumayı ama doğumdan beri bi türlü fırsat bulamıyorum yaa
Ne güzel... Katılıyorum kelimesi kelimesineBen veriyorum cnm o kadar kisitlama yapmiyorum fazla yemedigi surece sorun olarak gormuyorum. Baharatsiz yaptigim butun yemeklerin suyundanda tadim yapmaya basladim benim icin onemli olan yemegi sevmesi. Bizim evde saglikli besinler tuketilir buyuk kizim abur cubur yerine yemek yemeyi tercih eder.fast food aliskanligimiz yok evimde duzenli sebze yemegi piser kucuk kizimda buna alisacak damak zevki ona gore gelisecek. Sonucta aldigimiz sutlerde sebzelerde meyvelerde eskisi kadar masum degil
Çok güzel bir soru bence :) mavi en sevdiğim renk uçurtma da bana umut verir önceki hamileliğimde bebeğimin kalp atışları durmustu kürtaj olmak zorunda kalmıstım tekrar bebeğim olması biraz zaman aldı maviuçurtma benim umudumdu yani. sadece maviuçurtma yı kabul etmedi mersinli olunca 33 ekledimBiraz saçma olabilir ama bişey sorucam, bu nickleri merak ediyorum ben ya, nasıl koydunuz :) mesela ben oğlum olacak gibi hissediyordum, adını da rüzgar koymak istiyordum. Ama rüzgar nicki var diye kabul etmedi, çiçek de hoşuma giden bi isimdi rüzgarçiçek yazıverdim. Sizin isim hikayeleriniz nasıl kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?