- 12 Eylül 2015
- 4.951
- 6.142
- 158
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #62.241
Ben bebegi oturtmadan once islak mendille siliyorum canim. Daha fazlasini isteyen sanfalyesini yanında tasiyacakKizlar simdi yeni gundemimizi aciyorum :)) disarida kullanilan mama sandalyeleri oldum olasi oralarin kirliligi beni eahatsiz eder normalde titiz birisi degilim camasir suyu kullanmam mesela ama onlar bana bi batiyo bugun oturrtun kiZimi muSlin bez orttum ustune ki agzina verdigim dis kasiyicilarini falan onun ustune koydu. Sonra dedim su mama sandalyesi ortuleri vardi kullan at anam ne pahaliymis onlar oyle yok tam geciyomus bilmemneymia kollari varmis bes tanesine 16 tl diyo en ucuz yer sonra bende madame coco da gezerken kullan at masa ortusu vardi indirime girmis 10 tanesi 20 tl onlardan aldim kolsa keser kol bile yaparim koca ortudeneyecegim bakalim zaten disarilara gidip yemek bile yiyemiyorum su alerji diyetinden de neyseee
Iste onu diyorum islak mendille 2 tur silip koyuyorum onune. Azicikta mikrop alsin :)Olurda idealistligim tutar disarda blw yapmaya kalkarsam lazım olur :) ben sahsen birazda onu dusunerek aldim :)
Öyle vallahi canım benim de kizdigim nokta o ama biraz da eşimin isguzarligi...sırf bu kesme Merasimi yüzünden kurban gelsin istemiyorum tövbe Estağfurullah. ..onlar toplu giriyorken ayrı kesmek de olmuyor.Her bayram aynı şey bu bayram hepten sinirlendim ben olsam utanirdım böyle birşeye neyse soylenmiyor hersey kalp kirmak da istemiyorum bir sorunumuz olmadi daha çok sukur iste Allah bilir neyin dogru oldugunu.Allah kabul etsin canım sizinkini de.sareya canım bizim kv de benzer şekilde benden iş bekledi taaa aylar öncesinden söyledi hatta bunu. Daha ramazan ayı bile girmemişti düşün. Ben de yapamam demiştim. Biz şimdiye kadar onlarda hiç kurban kesmedik daha. Birlikte oturup akşama kadar et kesecekmişim. 2 tane oğlu var. Onlar yardım etsin, benim canım ne ki zaten bana ağır gelir o iş dedim. Sonuç olarak biz kv evinde kesmemeye karar verdik vekaleten bağış yapacağız.
Seninki bir de kendi hayrina sayacakmış ne güzel düşünmüş. Size kesmek düşer derken bizim adımıza kesmek düşer demek istemiş herhalde. Valla bizim çevrede durumu iyiyse kendinden ayrı bir de çocukları adina keserler. Bunu söyle bence sen kv kp tarafina
Çok cicilermis bunlar amaKizlar e bebekte dehset guzel bir seri baslamis. Bayildim hepsine. Birde tekstilde yuzde 50 indirim varmis. Hepsinden aldim ben :)
Geçmiş olsun canım Allah koruyor bebelerimiziEvet, öyle imiş. Eşşek kadar yatak dedim, yastık var dedim. İlk kez yataktan düştü Gece bırakılır mı yaa? Kafama s.Cayım.
Önerin için teşekkür ederim canım.
Cok guzel oluyor bence. Yunan adalarinda tatil parasi kazandim 2 gunde. Bayramda gidip catir harcayacagim. Oh mis..Bu dolar euro ne olacak yaaa
Ayy onu hiç deme canım yaaa biraz tl vardı doları 4.8 olduğundan beri alayim almayayım diye kararsız kalıyorum düşer diye bekliyorum bugün bi baktım 7tl olmuş dolar şaka gibiiBu dolar euro ne olacak yaaa
Çok teşekkür ederim...Evet durmuyorlar durdukları yerde artık Geçmiş olsun canım
Aslında canım yazdıktan sonra düşündüm de şunu atlamışım, neden saklıyorsunuz ki, doğru sonuna kadar haklısın. Yalana girer bu çünkü. Boşuna neden yalan söylensin? Kızdım kendime sonra, sanki var olan bi durumun saklanmasını destekler gibi.. Sen de söylersin eşine, var olan bi durumu saklamak doğru değil diye, istersen.. Yoksa vebali onlara.. Onlar yüzünden söylenmiş bi yalan olucak. Sen doğru olanı demişsin zaten. Üzülme canım.Bizde kayinvalidemlerde kesiliyor kendileri yapıyorlar öyle gelmiş ayrı kestirince de bozulurlar.
Danaya giriliyor ya 6 7 kişi..aslında saklamalarinın sebebi kayinvalidemlerin bu durumda girmemiş olmaları.neyse ben de uzattım sanırım Rabbim kabul etsin öyle ya da böyle sizinkini de canim sagol.. .
Haklisin canım Sağol aslında ben böyle şeyleri sorun yapıcak biri değilim gerçekten ben saklanması olayina takıldım sanırım..Ve kesmiyormusunuz diye sorulmasina ve sorulunca da birsey diyememeye galiba.Ama onemli değil Allahım kabul etsin artık böyle birşey için vesvese yapmak daha çok zarar getircek bana.
Evet bu saatten sonra ben de söylenmesini isterim artık yardım da ederim açıkçası ama o zaman da kayinvalidemlerin girmediği ortaya çıkar diye istemiyorlar bence.Ben de bir şey demiyecegim allah kabul etsin sizinki de canim
Şimdilik yok ama kapıdadır belki diş. İnşallah uzun sürmez, kıyamam yavruya ..BiZde dünden beri 38 e yakın bir ateş.inanılmaz huzursuz bir saniye bile durmadan ağlıyor meme asla istemiyor ek gıdayı görmeye tahammülü yok.anlamadım bir anda bişey oldu çocuğa.diş desem hiç belli bişey yok damakta.
Aranızda bizim gibi olan varmı?
Bi de meyveyi cam rende ile rendeleyip, pütürüyle ver kaşıkla dedi.Kızlar 5 aylık doktor kontrolü, 67 cm boy 6900 gr, 600 gr almış bu ay. 41,5 baş çevresi ve ek gıda başlangıcı için bi adet mama sandalyesi almış bulunmaktayız :) doktor dedi ki önce 10 gün meyve, sonra yoğurt eklenecek, bi çay kaşığı, bi tatlı kaşığı, bi yemek kaşığı, yarım su bardağı ve tam su bardağına kadar giderek artacak. Önce sebze diye biliyorum ama vs dedim. Dedi ki evet öyle bi bilgi var dolanan ama bilimsel değil dedi. İstersen öyle başlayabilirsin ama ben kendi çocuklarımda da meyve-yoğurt-sebze sıralaması ile gittim, bi sıkıntı yaşamadım, hepsini yiyorlar dedi. Neden önce meyve dedim. Çünkü dedi bağırsakları çalıştırır ve kabız olma riski çok düşer, bağırsakları gıdaya hazırlar dedi.. Ben de doktorun dediği gibi başlayacağım. Önce meyve ile. 10 gün Sonra yoğurt +meyve. Sonra sebze çorbasına başlayacağız. Elimde bi liste var. Fotoğraf paylaşıcam belki fikir edinmek isteyen olur Bizden böyle kızlar....
Gayet iyi bu rahatligin. Benim kizim 7 yasinda 5 yasina kadar tum yemeklerini biz yedirdik ondan sonrada aksam bazen biz yediriyorduk taaki ali dogana kadar. Oglusta oyle olsun istemiyorum ama herkes o kadar karsiki artik korktum bide bakici onune kor ilgilenmez bogulur diye korkuyordum ama @nemesis guzel. aciklamis saolsun. Bende blw yapayim ama ben simdiye kadar kasikla verdim.Ben öğretmenim 17 eylül de işe başlıyorum. Henuz bakıcım yok. Annem gelemem modunda belki bi ihtimal öğlene kadar eşim bakabilir oda henüz net değil. Durum bu kadar bulanık ve vahimken blw ye başladım. Başka bir alternatif aklımın ucundan geçmiyor. İlerde bebenin peşinden kaşıkla dolanmak istemiyorum. Başlarda biraz zor ama 3-5 ay sonra bizim yemeklerden yiyecek. Hatta bebeğe yapma bahanesiyle bizimde daha iyi besleneceğimizi düşünüyorum. Boğulma riski çok az bebek öğürüyor zaten. Bakacak kişi de mecbur uyum sağlayacak. Hadi yapmazsa diye hiç düşünmedim. Garip bi rahatlık var bende
Cok guzel aciklamissin sagol canimBlw de boğulma riski kasikla beslenmeye gore daha az. Bebellerin ogurme refleksi dilin hemen ortasinda biraz buyuk lokma alsa aninda ogurup tukurur. Ama kasikla beslerken pureyi tukurmek zor oldugu icin bogaza kayma yapisma ve tukuremeyerek bogulma riski daha fazla.
Eline salatalik elma biber vs. Veriyorum bazilarini kopartip atiyor. Ama blw olarak yapmiyorum oyalansin damagini kasisin falan diye. Tam olarak nasil veriyorsunuz sebzeleri meyveleri yani menunuz nasilHenuz zaten tadim asamasindalar. Yani bugunr kadar çiğnemeden yutuyorlardi. Simdi ezmek cignemek sutten mamadan kati biseyi yutmayi ogrenmek durumundalar. Ilk zamanlar tepki vermeleri.normal. zamanla ogrenecekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?