- 15 Şubat 2017
- 727
- 636
- 103
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #62.221
6 aylık olduk 5 gün öncekaç aylık bebeğin
6 aylıktan itibaren verdim ben
Hahaha aslında benimde merak ettiklerim var benimkisi benim isminin ilk iki harfiyle eşimin isminin ilk iki harfini birleştirdim
Canım öncelikle Allah kurbaninizi kabul etsin. Eger aile bir araya gelince kalabalik oluyorsa birkac saat içinde hallolur bir sekilde idare edersin. Bence kurbaninizi söylemeniz daha mantikli. Zaten bebegin oldugu için senden fazla iş beklemezler. Kesip parcalama işinde kocan da rol alır zaten. Biz 4 ortak bir dana kesecez asıl ben napicam görümceler 4 cocukla geldi şimdiden. Bebegi elimden indirsem olmaz etleri kusbasi yapip paketleyip ondan sonra kaldiriyoruz tüm günümüzü alıyor. Yani ben de cok zorlanicam ama bebegimle ne kadar yapabilirsem o... Bence sen de hem kesip hem saklamaktansa açık açık söyleyin ne kadar yardım edebilirsen...Kızlar Merhaba ben içim daraldı birileriyle pqylasmassam çatlıcam
Bu yıl kurbanlık meselesi eşimle aramizda sorun oldu.6yillik evliyiz..Evliliğimiz süresince bazen kurban kestik bazen de kredilerimiz olduğu donemlrde kesmedik...Bu yıl borcumuz yok kendi evimiz Arabamız var..Kurban kesmek bize düşüyor evet ama kizimla nasil yapicam cunku eşimin ailesinde kurbanlik için danaya girilir elltilerim akrabalar kalabaliktir karı koca herkes kurbanın kesiminde yer alır ogleden sonraya kadar surer.Evlenene kadar elime et degdirmemisken direk böyle bir şey beni zorlasa da allah için görevimiz deyip yaptım ama zor oluyor.Bu yıl kayinpederim eşime kesip kesmeyecegimizi sormuş o da sareya nasıl ilgilensin baba bebek küçük demiş...O da olmaz size düşer deyince esim de ben parasini vereyim siz kesin demiş bana da sen kimseye söyleme biz kesiyor bilinmeyelim dedi.bir babanın mi bilmesi önemli dedim evet o önemli dedi ..Bana bunu söyleyince bozuldum çünkü KP im emekli ve çiftçi bu yıl yeni harman kaldırdılar parası var ve de zaten o girecekti biz olsak da olmasak da...Eşime o gun pek birşey söylemedim çünkü biz ailelerimize yardim ederiz aramızda hiç para sorunu olmaz 300 500 verse de karışmam kardeşim okuyor ben de ona veririm.Ayrica evlerimiz ayridir hesaplarimiz ayridir.ama benim canımı sıkan madem biz para verdik neden biz kesiyor görünmüyoruz ki kesmeyelim dedik ve neden olsun oğlum siz de girin biz hallederiz olmadı kasaba yaptiririz denmedi..kesmiyoruz dedigimizde neden soruç ediliyor anlamiyorum..geçen gün eltim siz niye kesmiyorsunuz deyince kayinvalidem biz onlarla beraber seyapariz dedi.Ne demek seyapariz düzgünce söylesin o zaman.Esim dun aksam babama gidicem para vermeye dedi suratımin asikligini gorunce senin derdini biliyorum,kurbanlik parasini veriyorum diye boyle yapiyorsun , hayrim olsun diyemiyorsun, ben seni düşünüyorum ilgilenemezsin diye sen küçük hesaplar yapıyorsun hata bende sana soylemeseydim ruhun duymazdi diye söylendi. Canım çok sıkıldı.eşimle aramız iyidir ailesiyle de öyle severim onları. Boyle manevi Allah rızası için olan birseyde böyle düşündüğüm için de Vicdanen kötü hissediyorum ayrıca. Ama bir yandan bana firsatcilik gibi geldi ben yanlış mı düşünüyorum onlarin kurban parasını biz veriyoruz öyle olmuyor mu..dünden beri limoni eşimle aramız
Parça parça yazıyorum ama.. Evet kp nin biz hallederiz oğlum demesi daha güzel olurmuş, haklısın canım. Ama bırak demiyorsa içine öyle siniyorsa kendi bileceği iş ve kendi hesap verecek, ayıp etmiş...Kızlar Merhaba ben içim daraldı birileriyle pqylasmassam çatlıcam
Bu yıl kurbanlık meselesi eşimle aramizda sorun oldu.6yillik evliyiz..Evliliğimiz süresince bazen kurban kestik bazen de kredilerimiz olduğu donemlrde kesmedik...Bu yıl borcumuz yok kendi evimiz Arabamız var..Kurban kesmek bize düşüyor evet ama kizimla nasil yapicam cunku eşimin ailesinde kurbanlik için danaya girilir elltilerim akrabalar kalabaliktir karı koca herkes kurbanın kesiminde yer alır ogleden sonraya kadar surer.Evlenene kadar elime et degdirmemisken direk böyle bir şey beni zorlasa da allah için görevimiz deyip yaptım ama zor oluyor.Bu yıl kayinpederim eşime kesip kesmeyecegimizi sormuş o da sareya nasıl ilgilensin baba bebek küçük demiş...O da olmaz size düşer deyince esim de ben parasini vereyim siz kesin demiş bana da sen kimseye söyleme biz kesiyor bilinmeyelim dedi.bir babanın mi bilmesi önemli dedim evet o önemli dedi ..Bana bunu söyleyince bozuldum çünkü KP im emekli ve çiftçi bu yıl yeni harman kaldırdılar parası var ve de zaten o girecekti biz olsak da olmasak da...Eşime o gun pek birşey söylemedim çünkü biz ailelerimize yardim ederiz aramızda hiç para sorunu olmaz 300 500 verse de karışmam kardeşim okuyor ben de ona veririm.Ayrica evlerimiz ayridir hesaplarimiz ayridir.ama benim canımı sıkan madem biz para verdik neden biz kesiyor görünmüyoruz ki kesmeyelim dedik ve neden olsun oğlum siz de girin biz hallederiz olmadı kasaba yaptiririz denmedi..kesmiyoruz dedigimizde neden soruç ediliyor anlamiyorum..geçen gün eltim siz niye kesmiyorsunuz deyince kayinvalidem biz onlarla beraber seyapariz dedi.Ne demek seyapariz düzgünce söylesin o zaman.Esim dun aksam babama gidicem para vermeye dedi suratımin asikligini gorunce senin derdini biliyorum,kurbanlik parasini veriyorum diye boyle yapiyorsun , hayrim olsun diyemiyorsun, ben seni düşünüyorum ilgilenemezsin diye sen küçük hesaplar yapıyorsun hata bende sana soylemeseydim ruhun duymazdi diye söylendi. Canım çok sıkıldı.eşimle aramız iyidir ailesiyle de öyle severim onları. Boyle manevi Allah rızası için olan birseyde böyle düşündüğüm için de Vicdanen kötü hissediyorum ayrıca. Ama bir yandan bana firsatcilik gibi geldi ben yanlış mı düşünüyorum onlarin kurban parasını biz veriyoruz öyle olmuyor mu..dünden beri limoni eşimle aramız
verebilirsin çorbadan6 aylık olduk 5 gün önce
Evet durmuyorlar durdukları yerde artık Geçmiş olsun canımBu arada.. Bi saattir ayaktayız, emzirirken uyumuştu ıraz, karyola da, sağına soluna yastık koymuştum. Bi güzel uyuyordu. Biz de salonda yatıverelim dedik ilk defa, kapılar açık, odalar yanana, telsiz de açık, kendimce güvenli ya! Gece 03:15 gibi bir ağlama koptu, koştuk. Düşmüş yavrum. Kucagima alınca çabuk sakinledi. Alnını çarpmış, hafif bi kızarıklık... İyi gibi kızlar. Şimdi uyudu. Yarın doktor kontrolümüz var. Babik geç gelince adana dan, 3 gün sonraya kaldı 5 aylık kontrol. Doktora da sorarım. Ama iyi gibi. İnşallah bişeyi çıkmaz. Dört bi yanını yastıklamak lazım artık demek ki.
Bizde kayinvalidemlerde kesiliyor kendileri yapıyorlar öyle gelmiş ayrı kestirince de bozulurlar.Canm kasapta kestirin orda ayiriyorlar poşet poşet yapip herkesin evine gonderin biz oyle yapıyoruz bn evlendigimden beri boyle cunku bn o kadar insani agirlayamam hem eve sigmazlar kimseys bsy soylemeden kurban kesip herkesin payini ayirip dagitsaydiniz keske
Danaya giriliyor ya 6 7 kişi..aslında saklamalarinın sebebi kayinvalidemlerin bu durumda girmemiş olmaları.neyse ben de uzattım sanırım Rabbim kabul etsin öyle ya da böyle sizinkini de canim sagol.. .Niye sakliyorsunuz ki anlamadim. Beraberce kestirdik deyin. Benim babam her sene bize annaneme alir birer koc hepimiz adina kestirir.
Canım mesajı iki kez okudum. Biz de aynı mantıkla uğraşmamak için kurban parası veriyoruz fakir bir aileye. Ama kim her ne yaparsa yapsın onu Allah bilsin. Allah kabul etsin. Maalesef insanlar sormayı anlatmayı pek seviyor. Kardeşim bu bi ibadet. Namaz gibi. Kimseyi de ilgilendirmez. Di mi? Ama insanlar, kestiniz mi diye soruyor ya? Yok, biz seni kesicez bu bayram..deyiveresim geliyor. Ben olsam ne yapardım bilmiyorum ama boşver, eşin parasını vermiş. Kim ne bilirse bilsin. Yazdıklarından bu olgunluk ve anlayışta olduğunu çıkardım aslında, muhakkak sen de çok önemsemiyosundur ama insan gıcık oluyo bazen işte... Anlıyorum. Konuşan konuşsun. Sen ahirette, Rabbim kurbanımızı kabul ettin mi diye Allah la konuşacağın zamanları düşün. Bi abdest al ve Kuran meali aç niyetlenerek... Kuran okumak Allah ile konuşmaktır biliyorsun. Ben daraldığım ve işin içinden çıkamadığım zaman elime alıp niyetlendim, besmele ve salavat ile bi sayfa açıyorum. Allah sana en güzelini söyleyip ferahlatıcaktır içini... Eşinle de konuş aslında neye takıldığını, o da anlayacaktır inşallah..
Haklisin canım Sağol aslında ben böyle şeyleri sorun yapıcak biri değilim gerçekten ben saklanması olayina takıldım sanırım..Ve kesmiyormusunuz diye sorulmasina ve sorulunca da birsey diyememeye galiba.Ama onemli değil Allahım kabul etsin artık böyle birşey için vesvese yapmak daha çok zarar getircek bana.Ha bir de,. Siz kesime yardım etmeyeceksiniz ya, kimse konuşmasın neden diye bıt bıt bıt.. Ondan söylememeyi düşünmüştür belki. Bilmem.. Aklıma öyle geldi
Evet bu saatten sonra ben de söylenmesini isterim artık yardım da ederim açıkçası ama o zaman da kayinvalidemlerin girmediği ortaya çıkar diye istemiyorlar bence.Ben de bir şey demiyecegim allah kabul etsin sizinki de canimCanım öncelikle Allah kurbaninizi kabul etsin. Eger aile bir araya gelince kalabalik oluyorsa birkac saat içinde hallolur bir sekilde idare edersin. Bence kurbaninizi söylemeniz daha mantikli. Zaten bebegin oldugu için senden fazla iş beklemezler. Kesip parcalama işinde kocan da rol alır zaten. Biz 4 ortak bir dana kesecez asıl ben napicam görümceler 4 cocukla geldi şimdiden. Bebegi elimden indirsem olmaz etleri kusbasi yapip paketleyip ondan sonra kaldiriyoruz tüm günümüzü alıyor. Yani ben de cok zorlanicam ama bebegimle ne kadar yapabilirsem o... Bence sen de hem kesip hem saklamaktansa açık açık söyleyin ne kadar yardım edebilirsen...
Ne sacma siz giriyorsunuz ama kv ler girmis gibi görünsün diye sakliyorsunuz. Hayır kulu kandirirlar da Allah biliyor gerçeği çok saçma.Bizde kayinvalidemlerde kesiliyor kendileri yapıyorlar öyle gelmiş ayrı kestirince de bozulurlar.
Danaya giriliyor ya 6 7 kişi..aslında saklamalarinın sebebi kayinvalidemlerin bu durumda girmemiş olmaları.neyse ben de uzattım sanırım Rabbim kabul etsin öyle ya da böyle sizinkini de canim sagol.. .
Haklisin canım Sağol aslında ben böyle şeyleri sorun yapıcak biri değilim gerçekten ben saklanması olayina takıldım sanırım..Ve kesmiyormusunuz diye sorulmasina ve sorulunca da birsey diyememeye galiba.Ama onemli değil Allahım kabul etsin artık böyle birşey için vesvese yapmak daha çok zarar getircek bana.
Evet bu saatten sonra ben de söylenmesini isterim artık yardım da ederim açıkçası ama o zaman da kayinvalidemlerin girmediği ortaya çıkar diye istemiyorlar bence.Ben de bir şey demiyecegim allah kabul etsin sizinki de canim
İşte aynen ben de buna takıldım onların hesabı artık bu ne kadar doğruysa Allah katindaNe sacma siz giriyorsunuz ama kv ler girmis gibi görünsün diye sakliyorsunuz. Hayır kulu kandirirlar da Allah biliyor gerçeği çok saçma.
niye yasal değil isim anlayamadım.Işın karacanın kızının adıda mia mesela ona nasıl izin verdilerAhahha :) bugun bu soruyu 2.ci cevaplayisim olacak. :)
Nemesis benim ortaokuldan beri nickimdir. Asimovun nemesis romanindan kalmadir. Hala daha arada cikar okurum. O donem nemesis kavramina ilgim olustu. Baya inceledim mitolojiyi. Nemesis mitolojide iyimi kotumu bilinmryen bir tanricadir. Kimi kaynak acimasiz intikam tanricasi der kimi kaynak kadinlarin ce çocuklarin koruyucusu adalet tanricasi der. Bu belirsizligi seviyorum. Birde zamaninda cok intikamlar almisligim var. O yuzden gecrnin kizi olmak bana yakisiyor.
Eger izin verilseydi yasal olarak, efsunun ismini helena koyacaktim. Mitolojide nemesisin kizidir.olmadi ama ben kendim helena olarak seviyorum hep.
ben o zamanki ayrıldığım erkek arkadaşımın numarasını yazıp netlogdan kadın hesabı açmış biriyim.Ne kadar arayan olduysa hattını kapattı garibim çok mutlu olmuştum ahahaha :)Allah’ım o chat muhabbetleri neydi ya niceyasımızı büyütürdük yasımızı 18 yazsak koca koca adamlar yazardı
Ay bi de yonja netlog vardı
Hey gidi günler hey
Oralara boy boy fotoğraflarımızı koyarken simdi bebek bezi ne alsam diye konusur olduk
4 aydan başladım ben yoğurda az az zaten şimdide veriyorum,kendim lor yaptım yedirdim dünde labne yaptım bugünde onu yediricemverebilirsin çorbadan
evde yoğurt mayalayıp yedirmeye başlmalısın
Aspirin çıkarıyor canım , ama kuruduktan sonra çıkarır mı bilmiyorumKizlar bu demir damlasinin lekesini cikarabilen varmi. Telef oldu her kiyafet.
Benimki daha ek gıdaya başlamadı ama o fileleri bende merak ediyorum onunla uğraşsın dursun mantıklı geliyorMeb kızlar ii gecele herkese sürekli giremiyorum ama takip ediyorum arada yazdiklariniizi.. malum ek gıdaya korka korka başlamıştım ben havuç yoğurt patates kabak falan gidiyorum öyle ama iyice ezip veriyorum bazen karışık bazen tektek veriyorum. Haşlayıp ezmeden bebeğe verenleri tebrik ediyorum vallakeşke bende cesaret edebilsem Meyveleri de ezip veriyorum ebebekte şu file emzikleri gördüm daha kolay olur mu acaba meyveleri vermek.. bide biz bu aylarda peynir yumurta pekmez falan verebiliyo muyuz ben erken sanıyodum
Benimki daha ek gıdaya başlamadı ama o fileleri bende merak ediyorum onunla uğraşsın dursun mantıklı geliyor
Kizlar simdi yeni gundemimizi aciyorum :)) disarida kullanilan mama sandalyeleri oldum olasi oralarin kirliligi beni eahatsiz eder normalde titiz birisi degilim camasir suyu kullanmam mesela ama onlar bana bi batiyo bugun oturrtun kiZimi muSlin bez orttum ustune ki agzina verdigim dis kasiyicilarini falan onun ustune koydu. Sonra dedim su mama sandalyesi ortuleri vardi kullan at anam ne pahaliymis onlar oyle yok tam geciyomus bilmemneymia kollari varmis bes tanesine 16 tl diyo en ucuz yer sonra bende madame coco da gezerken kullan at masa ortusu vardi indirime girmis 10 tanesi 20 tl onlardan aldim kolsa keser kol bile yaparim koca ortudeneyecegim bakalim zaten disarilara gidip yemek bile yiyemiyorum su alerji diyetinden de neyseee
Bilmem acikcasi gidip sormadim nufur mudurlugune ama hem esim zaten begenmedi hemde ailedekiler izin verilmez filan dedi kaldi oyleniye yasal değil isim anlayamadım.Işın karacanın kızının adıda mia mesela ona nasıl izin verdiler
Fileyi ben kullanamadim. Wee nin ayni mantikta silikon olan zimbirtisi var ondan aldim. Efsus sevdi.Benimki daha ek gıdaya başlamadı ama o fileleri bende merak ediyorum onunla uğraşsın dursun mantıklı geliyor
Brn islak mendille silip geciyorum. O kadar da sey yapmamak lazim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?