• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Canim sana ne kadar uyar bilmem ama ben genelde yaptigim programi anlatayim. Sabah 9.30- 10 arasi hipp kasik mamasi ve 3 adet hünnap bisküvi ilave edip veriyorum. 11 gibi meyve püresi veriyorum. 13:00 de ev yapimi corba veriyorum ortalama 130 cc civarı. Tabi hemen yemiyor savasiyoruz yerken. Corbadan 1.5 saat sonra ya meyve püresi veriyorum ya da meyve filesine bir dilim koyup eline veriyorum. Saat 17 de ya çorbanin kalan kısmını veriyorum ya da normal biberon mamasi veriyorum. Zaten daha sonra bir kez daha mama içip gece uykusuna geçiyor. Ve en önemlisi her öğününe zeytinyag ileve ediyorum kabiz olmamasi icin + bol su
Birdilimkek Birdilimkek cnm seninki kaç aylık tam olarak? Maşallah... güzel besleniyor. Seninkini okuyunca dedim ki ben bebeyi aç bırakıyorum. Biz tadımlara başlayalı 10 gün olmuştur. Ama hiç öğün saat hiç bişey belirlemedim. Bugün tam 6 aylık.

Emzirmiyormusun canım artık?gece uyanınca yada gündüzleri süt olarak ne kadar veriyorsun?
Sutum geliyor ama artık işkence haline geldi emzirmeyi bıraktım ben de canim zaten 6 aya az kaldi. Biberon mamasi gece 23 civari 120 cc 03:30 civari 90 cc sabah 6:30 civarı 90 cc iciyor genelde

Birdilimkek Birdilimkek cnm seninki kaç aylık tam olarak? Maşallah... güzel besleniyor. Seninkini okuyunca dedim ki ben bebeyi aç bırakıyorum. Biz tadımlara başlayalı 10 gün olmuştur. Ama hiç öğün saat hiç bişey belirlemedim. Bugün tam 6 aylık.
Benimki 10 şubat dogumlu canim. Ek gıdaya gecene kadar hic düzenli beslenmemiz olmadı meme reddinden dolayi. Şimdi oynatarak kandirarak güldürerek bir düzen oturtmaya calisiyorum yaklaşık 1 hafta oldu ek gıdaya başlayalı inşallah faydalı olur

Gunaydin hanimlar,

Uzun zamandir sizi takip ediyorum, deneyimlerinizden cok faydalandim. Belki benimde size bir katkim olur diye doktorumuzun bize verdigi ekgida ile ilgili bilgileri sizinki paylasmak istedigin.

Doktorumuz 4. ayda baslayabilecegimizi soyledi ama ben 6. ayi beklemek istedim ailede gida alerjisi olmadigi icin bekleyebilecegimi soyledi.

Baslangic icin verilebilecek sebze ve meyveler:
Karnibahar, brokoli, havuc, yesilfasulye, balkabagi ve kabak.
Muz, armut, kavun, seftali ve mango.

4 ile 6 ay arasi annesutu veya mama verilip sadece az miktarda tadim yapilacak.

6 ile 7 ay arasi ihtiyaci kadar annesutu veya mama istersen gunde 1 kere kasik mama, taze ezilmis meyve, kucuk parca kepekli ekmek. Sicak yemek olarakta sebze ve patates yanindada pirinc yada makarna.
İyi de 6-7 ay arasindaki bebekler genelde dissiz olsa da en fazla iki dişi olur makarnayi nasıl yiyecekler? Genelde mantikli ama makarna mantiksiz bence

Canim benim bebegimle ilgili tek problemim beslenme. Onun disinda hic sorun yasamiyorum diyebilirim. Ama bu biraz da bizim elimizde. Mesela komşum bebeğine o kadar hassas davraniyor ki bebek hapsirsa kiz iç cekiyor. Sirtinda hep ince havlu ayaklari hep çorapli. Dışarıda az esinti olsa evden cikarmiyor. Sonuc: simdiden ağlama krizli panik bir bebek. Ben cok rahatim ayaklari buz gibi olana kadar şort dahi giydirmem gece 2 ye kadar bebek arabasinda sahilde dolaşirim. Yatağını oyuncak doldurur ev işlerimi yaparim. Çoğunlukla uyurken bulurum daha sonra. Ama bebegimin bu şekilde kişiliği oluşmaya başladı bence. Yapışık ikiz gibi değiliz. Uykusu gelirse beni beklemez ağlamaz koyar başını uyur. Bugün eşimle dışarıda bulusacagiz muhtemelen beslenme saati ve uykusu dışarıda olacak ama hic zorlamam disarida istedigi kadar yesin sonra da uyusun. Ben sosyal hayatima devam ediyorum
Ben başta çok sıkıyodum aman yeme düzeni bozulmasın aman uykusu bozulmasın eşim de askerdeydi çok gezme fırsatım olmadı o yüzden. Annemlerde kaldığımdan hep birinin kucağındaydı bebeğim hep ilgi vardı. Sonra eşim geldi baktım böyle gitmiyo saldım çayıra. Hastalık üşüme konusunda felan bende fazla rahatım galiba hatta okadar rahatım ki 3 kere grip yaptım 5 aylık cocuğu ama alışsın ne yapıyım sakındıkça öyle alışıyo. Şimdi geziyorum o kadar ince düşünmüyorum başta zorlandık ama şimdi alıştık ama evdeyken yanlız durup oynama konusunu hala aşamıyoruz hep yanında bizi istiyo hep oynatılmak gezdirilmek oyalanmak istiyo. Onu da aşarsak çok rahatlıcam ama olmuyo

Canim sana ne kadar uyar bilmem ama ben genelde yaptigim programi anlatayim. Sabah 9.30- 10 arasi hipp kasik mamasi ve 3 adet hünnap bisküvi ilave edip veriyorum. 11 gibi meyve püresi veriyorum. 13:00 de ev yapimi corba veriyorum ortalama 130 cc civarı. Tabi hemen yemiyor savasiyoruz yerken. Corbadan 1.5 saat sonra ya meyve püresi veriyorum ya da meyve filesine bir dilim koyup eline veriyorum. Saat 17 de ya çorbanin kalan kısmını veriyorum ya da normal biberon mamasi veriyorum. Zaten daha sonra bir kez daha mama içip gece uykusuna geçiyor. Ve en önemlisi her öğününe zeytinyag ileve ediyorum kabiz olmamasi icin + bol su
Canım corbayı nasıl yapıyosun peki

Ben başta çok sıkıyodum aman yeme düzeni bozulmasın aman uykusu bozulmasın eşim de askerdeydi çok gezme fırsatım olmadı o yüzden. Annemlerde kaldığımdan hep birinin kucağındaydı bebeğim hep ilgi vardı. Sonra eşim geldi baktım böyle gitmiyo saldım çayıra. Hastalık üşüme konusunda felan bende fazla rahatım galiba hatta okadar rahatım ki 3 kere grip yaptım 5 aylık cocuğu ama alışsın ne yapıyım sakındıkça öyle alışıyo. Şimdi geziyorum o kadar ince düşünmüyorum başta zorlandık ama şimdi alıştık ama evdeyken yanlız durup oynama konusunu hala aşamıyoruz hep yanında bizi istiyo hep oynatılmak gezdirilmek oyalanmak istiyo. Onu da aşarsak çok rahatlıcam ama olmuyo
Ben de bazen 2 saat hep ziplatiyorum oynatiyorum bir de benim bebek oynarken hirpalanmaya bayiliyor resmen dövuyorum bebegi o gülmekten bayiliyor :D babasi öyle alistirdi simdiden erkek oldugunu belli etti ilerde vay evimin haline :) ama sana tavsiyem yavas yavas kendi haline birakmaya başla ser yere bir örtü at üstüne oyuncaklarla oynasin sen de gözünün gorebilecegi yerlerde islerini hallet ya da dinlen.

Canım corbayı nasıl yapıyosun peki
Simdeye kadar iki cesit corba ile geldim canim zaten bir hafta oldu çorbaya geçeli
İlk tarif:
Bir küçük patates
Bir küçük havuç
Bir yarım kabak
1 kaşık pirinç
Hepsini minik bir tencereye koyup soguk su ilave ediyorum 10 dakika kadar pistiktn sonra az zeytinyag ilave edip 10-15 dakika daha pisiriyip blenderdan geciriyorum. Kesinlikle tuz yok ama tatlansin diye azıcık kekik ilave ediyorum. Gercekten tadi cok güzel bir corba oluyor!
İkinci tarif:
Az tereyağda 1 kaşık tam bugday ununu kavuruyorum. Üzerine 1 çay kasigi dolu olmayacak kadar salça ve az zeytinyag koyuyorum . Daha sonra cok kavrulmadan yarim çay bardagindan az şehriye koyup kaynar su ilave ediyorum. Sehriyeler iyice dagilmaya baslayinca altini kapatip blendera vuruyorum. Bu çorbayi daha iyi yiyor. Yine az kekik atiyorum bazen. Ve corbalarin kıvamini biraz yogun yapiyorum

Son düzenleme:
Ben de bazen 2 saat hep ziplatiyorum oynatiyorum bir de benim bebek oynarken hirpalanmaya bayiliyor resmen dövuyorum bebegi o gülmekten bayiliyor :KK70: babasi öyle alistirdi simdiden erkek oldugunu belli etti ilerde vay evimin haline :) ama sana tavsiyem yavas yavas kendi haline birakmaya başla ser yere bir örtü at üstüne oyuncaklarla oynasin sen de gözünün gorebilecegi yerlerde islerini hallet ya da dinlen.
Ozaman oynuyo zaten ama fazla 40 dk felan ama gözünün önünde olmam lazım. İstiyorum ki kendi başına uslu uslu takılsın acayip sıkılma huyu var oyuncaklarını bile sırayla veriyorum sıra başa döndüğünde onu unutmuş oluyo ilgiyle bakıyo. Bende hırpalayarak seviyorum hafif ısırıyo gibi yapıyorum kolunu kahkaha atıyo :)

Simdeye kadar iki cesit corba ile geldim canim zaten bir hafta oldu çorbaya geçeli
İlk tarif:
Bir küçük patates
Bir küçük havuç
Bir yarım kabak
1 kaşık pirinç
Hepsini minik bir tencereye koyup soguk su ilave ediyorum 10 dakika kadar pistiktn sonra az zeytinyag ilave edip 10-15 dakika daha pisiriyip blenderdan geciriyorum. Kesinlikle tuz yok ama tatlansin diye azıcık kekik ilave ediyorum. Gercekten tadi cok güzel bir corba oluyor!
İkinci tarif:
Az tereyağda 1 kaşık tam bugday ununu kavuruyorum. Üzerine 1 çay kasigi dolu olmayacak kadar salça ve az zeytinyag koyuyorum . Daha sonra cok kavrulmadan yarim çay bardagindan az şehriye koyup kaynar su ilave ediyorum. Sehriyeler iyice dagilmaya baslayinca altini kapatip blendera vuruyorum. Bu çorbayi daha iyi yiyor. Yine az kekik atiyorum bazen. Ve corbalarin kıvamini biraz yogun yapiyorum
Bende 20 gün sonra başlıcam fikir olsun istiyorum. Bu arada neden blenderdan geçiriyosun şehriyeyi felan yutabilirler aslında

Ozaman oynuyo zaten ama fazla 40 dk felan ama gözünün önünde olmam lazım. İstiyorum ki kendi başına uslu uslu takılsın acayip sıkılma huyu var oyuncaklarını bile sırayla veriyorum sıra başa döndüğünde onu unutmuş oluyo ilgiyle bakıyo. Bende hırpalayarak seviyorum hafif ısırıyo gibi yapıyorum kolunu kahkaha atıyo :)
Zamanla oyuncaklara cevreye ilgisi arttikca seni rahat birakacaktir canim. Ben bazen birakip üst kata bile cikiyorum ama simdi emeklemeye başladı sık sık kontrol ediyorum ne yaptigini

Yemez yemez, yedi diye sevinirsin......... :(

Eklentiler

• 20180803_142644-1.jpg
    20180803_142644-1.jpg
    49 KB · Görüntüleme: 80
İyi de 6-7 ay arasindaki bebekler genelde dissiz olsa da en fazla iki dişi olur makarnayi nasıl yiyecekler? Genelde mantikli ama makarna mantiksiz bence

Ben gecici olarak yurtdisinda yaziyorum burda sehriye gibi minik makarnalar var onlardan tavsiye etmislerdi yutabilir cignemeden diye ama ben henuz denemedim

Back