• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bizden haberler hem iyi hem kotu. 8 kilo olmus efsun boy 73 cm fazla uzamamis bu ay. Kalp duzelmis ritm bozuklugu kalmamis aciklik kapanmis.
Ama ortopedik sorunumuz var. Efsun ayaklarini hep sikiyor. Bu normal degimmis. Serbest kalmamasi sikintiymis yarin cocuk ortopedisine gidecegiz. Ileride yurume bozuklugu olabilirmis. Bakalim oyle iste.

2. Sorun kafasi. Kuckmus. Gecen ay 45 cm yazmisti kafasina yanlis olcmus bu ay 41 cm cikti. Son 2 ayda 1 cm buyumus. Bingildak hala acik o yuzden gelisim devam ediyor ciddi degil ama takip edilecek.
Seda görüştüğümüz güne göre konuşacak olursak merveyle efsunun arasında dağlar var. Mümkün değil aralarında 200-300 gr olması. Efsunun kilosu doğruysa merve 6 kilo olurdu 5 aylıkken. İşyerinde bi tartsana gene de. Kalbinin iyi olmasına sevindim. Yalnız o acıbademin doktorları seni stres topu yapıyorlar kuzum. O dediğin sıkıntı da zamanla düzelecektir

nemesis nemesis kalp kontrolünün iyi geçmesine sevindim.aynen bizimki de bazen böyle yapıyor ayaklarını ben de huylandim ama bence ellerini nasıl oynatiyorlarsa ayagiyla da oynuyorlardir doktora soracagim ve de baş cevresim bizimki son 4 aylık kontrolde 39 cm di saglik ocagi olcumunde her ay uzuyor ama bana biraz küçük gelmişti hemsire bisey demedi.doktora da kontrol amaçlı götürmek istemiyorum hastane mikrobu kapar diye..şimdi onu da taktim sen deyince

Canım yeni gördüm 4.ayımız bitti 5ten gün alcaz yarın:) tesekkurler bilgi için:) bu arada uyuma şekli nasıl benim kız, sallanarak uyuyordu şimdi onu bıraktık emerek uyuyor çok zor o da o konuda senin nasıldı
Bizimki sallanarak bile zor uyuyor.uyuma düzenimiz berbat tam anlamıyla. Gözleri kıpkırmızı oluyor uykusu var ayağımda sallıyorum çoook zor dalıyor.napıyım bilmiyorum daldı mi da 15dk en fazla yarım saat uyuyor...geceleri iyi en azından diyordum 3 gündür gece de sık kalkmaya başladı. Biz emmiyoruz.emerek uyuma bence rahat oluyor bence eger ki çektiğinde uyanmiyorsa.bir tek sütten keserken zor oluyor o da bi kaç gün sürüyor.

Kiz ben de hep parmaklarimi bükerim ailem eşim benle hep dalga gecer hatta :KK70: ama bir sebebi yok bilinçdışı yapıyorum bunu yere basarken düz basiyorum ama yürüyüşümde herhangi bir problem de yok :) baska sekil yapiyorsa bilemem ama benim ayaklarim da cocuklugumdan beri böyle
Bende şimdi farkettim bişi düşünürken öyle yapıyorum

Bizden haberler hem iyi hem kotu. 8 kilo olmus efsun boy 73 cm fazla uzamamis bu ay. Kalp duzelmis ritm bozuklugu kalmamis aciklik kapanmis.
Ama ortopedik sorunumuz var. Efsun ayaklarini hep sikiyor. Bu normal degimmis. Serbest kalmamasi sikintiymis yarin cocuk ortopedisine gidecegiz. Ileride yurume bozuklugu olabilirmis. Bakalim oyle iste.

2. Sorun kafasi. Kuckmus. Gecen ay 45 cm yazmisti kafasina yanlis olcmus bu ay 41 cm cikti. Son 2 ayda 1 cm buyumus. Bingildak hala acik o yuzden gelisim devam ediyor ciddi degil ama takip edilecek.
Bize de kafa kucuk diyolardi.ilk 2 ay istedikleri buyume oranini sagliyamadi.sonradan diger aylar artmaya basladi.sizin de bisey yoktur insallahh.
Ayaklarinda sikinti yaratacagini sanmiyorum.bizim de eller devamli kapali.bi sorun yaratir mi hic bilmiyorum.

Kaşığı sevmeyen bebelere çorbalarına ufak parça ekmek banıp elinizle vermeyi deneyebilirsiniz. Merve kaşığı sevmiyor. Köylü çocuğu. Ekmeği yemeğe banıp yiyecek.
Valla ek gıdayla uykunun benzerliği varmış galiba. Sizin şu dönem yaşadıklarınızı ben 2-3 aydır yaşıyordum. Gece hep emiyordu. Şimdi de kalkıyor ama en azından 3 saatte bir kalkıyor. Üşenmeseydim ben 4 aylıkken geçecektim oğlumda doktorumuz 4 aylıkken ver dediydi

nemesis nemesis bizimki de böyle çok yapıyor ya bak şimdi huylandim :110:
Surekli yapiyorsa sikinti.
Anaaa tutmamamsi mi lazımmış , benim kız da böyle tutuyor .
Surekli tutmamasi lazimmis. Yani arada yapiyorsa sorun yok.
Seda görüştüğümüz güne göre konuşacak olursak merveyle efsunun arasında dağlar var. Mümkün değil aralarında 200-300 gr olması. Efsunun kilosu doğruysa merve 6 kilo olurdu 5 aylıkken. İşyerinde bi tartsana gene de. Kalbinin iyi olmasına sevindim. Yalnız o acıbademin doktorları seni stres topu yapıyorlar kuzum. O dediğin sıkıntı da zamanla düzelecektir
Yarin anasaglikta asi var tartarlar yine. Tam tartamadi zaten cunku efsun kafayi koymadi tartiya ve cok tepindi :)
nemesis nemesis kalp kontrolünün iyi geçmesine sevindim.aynen bizimki de bazen böyle yapıyor ayaklarını ben de huylandim ama bence ellerini nasıl oynatiyorlarsa ayagiyla da oynuyorlardir doktora soracagim ve de baş cevresim bizimki son 4 aylık kontrolde 39 cm di saglik ocagi olcumunde her ay uzuyor ama bana biraz küçük gelmişti hemsire bisey demedi.doktora da kontrol amaçlı götürmek istemiyorum hastane mikrobu kapar diye..şimdi onu da taktim sen deyince
41 cm cikti kafasi. Yuzde 5 persentilde.kafanin kucuk olmasi degilde 2 ayda 1 cm uzamasi sorun. Ama bizim babanin kafada ufak. Genetik olabilir dedi. Birde bingildak acik bizim hala.o yuzden sorun degil simdilik gelisim var neticede takip edelim sadece dedi.

Ama bizimde böyle. Kaanında böyleydi. Kaan zıpkın gibi maşallah. Merve de efsunda hepimizin veletleri de öyle olacak.

Efsunun nerdeyse butun fotolarina baktim butun fotolarda ayak hep oyle. Kontrolden ciktik cikali bakiyorum ayagini hic duzeltmedi. Uyurken bile neredeyse kivrik.

Bende İpek’in emmesinden çok sıkıldım ve bunaldım
Hatta bu hafta öyle yoruldum öyle bıktım ki gelenler geldi bana
Bir haftadır hasta ve o yüzden emmek istemiyOr öksürükten emerken öksürüyor gıdıklanıyor bogazi aşırı mızmız hadi diyorum hasta ama by olayla biliyorsunuz memeye geçtikten sonra sağ memeyi red ediyordu ucunu emip yarmıştı yine bu haftaya kadar zar zor uyuyacağı zaman 5 fk da olsa ya da sağ gibi gösterip yatıp çapraz 10 dk emziroyodum sonra zaten ağlıyordu sol gibi sonuna kadar hiç emmedi zaten bu hafta artık hiç emmiyor yatırır yatırmaz ağlıyor sağ koluma gözünden uyku akıyor olsa dahi hatta geceleri uyandığında veriyordum uyku sersemi onuda anlıyor artık geceleri duyan etini kesiyoruz sanar öyle ağlıyor sağ memeyi vermekten sağ meme de sut kalmıyor doymuyor ek gıda desen yemiyor yoğurt sevmedi peynir sevmedi ancak ekmek emiyor ek gıda olayımız rezalet kaşığa gıcık ağzına getirir getirmez kitliyor
E malum hasta doktor sık emmesi lazim fazla sıvı alması lazım diyor e su da içmiyor suya zorla memeye zorla ek gıda zaten hiç oralı değil yoruldum tükendim bir haftadır ağlıyorum artık emzirme zamanı geldiğinde zorla emse emmiyor da bir kitliyor ağzı anlatamam dün o kadar sinirlendim ki solu bile emmek istemedi 5 saat geçmiş idrarda pembeliler arttı tabi bu Aralık’larda
Neyse parmağımla çenesini asagiya doğru ittireyim dedim öyle kitledi ki ağzı bende sinirlendim iyice ittirdim bunun ağzını bu da iyice agladi agladi agladi gebeRdi ağlamaktan Boğaz’ı iyice acıdı ve emmedi o agladi ben ağladım ve dedim 6 aydır zor bela emzirdim ek gıda da yemezse yemezsin verecem
Mamayı nokarim artık böyle ise dedim. Sonra tövbe allahım küstürmeyim en azından ise başlayana kadar emsin dedim
Acayip yoruldum bir de inanılmazı yumurtalıklarım agriyor İpek’in hastalığının üstüne olması beni iyice yordu
Hastalıktan mi 6. Ay da huy değişir diyorlar ondan mi onar mızmız emmiyor 2 gecedir 3 kere kalkti memeyi verim 3 dk iki emdi gerisi yok sonra sabah bezde kırmızılık idrar desen yok valla bu ay kilo bile almamiwtir
Kilo almasını da takmam ama hastalığını atlatabilmek icin bol bol emmesi lazim yok bebe emmiyor zaten ilk hastalığında emmedi inatla ateşi iyice arttı ne zaman emdi o zaman ates düşmüştü
Yorgunluk da değil tükendim sinirlerim yıprandı kendim iyi değilim sağlıklı düşünemez oldum psikohim bozuldu
Bakıyorum etrafıma bi arkadasım hiçbir derdi YÖK cougu 5 saat oyun halısına koy mizirdanmaz bile sigara içiyor niye cani cekiyormus rahatlıyormuş
Bi bakiyorum bi arkadaş birasını içiyor 2 güne bir denize gittikçe cani cekiyormus lan ben birayı geç daha kuru fasulye pilav yiyemedim gaz yapar yine diye
biri gezmek icin mama veriyor sağmıyor bile onla mi uğraşacağım diye biri annesine bırakıp eşiyle gezip tozuyor haftasonu tatile gidiyorlar lan diyorum sikinti bende mi ben mi abartıyorum
Canim valla herkesin ayri bi derdi var.diyorum ya psikolojim gel git benimde.aglayan bi bebege ne kadar dayanilir tahammul edilebilir biliyorum.edizi gorenler bi yakinlarinim cocugunu bana anlatip duruyolar.koyduklar yerde duruyomus hic aglamiyomus.bu niye boyle.kucaga alistirmissin o yuzden boyle.sutun yok ya o yuzden boyle.herseye bi cozumleri var.ve evet cok yiprandim.bazen bakamadigimi yetemedigimi becerwmedigimi dusunuyorum.ne zamana kadar surecek diyorum.
Ek gidaya gelince ediz suyu cay kasigi icmeyi severdi.ben de ek gidalarini kendi kasigiyla verdigimde agzini acmazdi.ama cay kasigiyla su icmeye alisik oldugu icin ek gidayi da cay kasigiyla vermeye calistim..
Yogurdu bardakla verdigim oldu.meyve puresini elimle yedirdigim oldu.elimi yalamasi hosuna gidiyodu.bi sure ayni meyvenin tadina alisinca sevince yavas yavas kasiga gectim o sekilde.sen de bi dene.
Moralini bozma bu bir surec.hep 6.aya gelince gececek derdim kendime.5.aydayim ama hala parlak bir isik gormedim.ama ne kadar moralim bozuk olsa da ne kadar yipransam da biliyorum ki bu bir surec.gececek.simdi ki hedefim 1yas.1yasina gelince gececek aglamarimiz:dua::işsiz::kızgın:

Bu sekilde tutuyor
Evrim teorisine göre atalarımız ağaç dallarında yaşadıkları için bebekler ayak parmaklarını bu şekilde kapatır yaşına kadar geçer demişti dr arkadaşımız. Gökçe Ada da ayaklarını daha iyi kullanır 1.5 orkide dallarını ayak parmaklarının arasına sıkıştırır hareket ettirir bundan da zevk alırdı. Bence bi sıkıntı yok. Bence bozulmamış genlere sahip :)

Canim valla herkesin ayri bi derdi var.diyorum ya psikolojim gel git benimde.aglayan bi bebege ne kadar dayanilir tahammul edilebilir biliyorum.edizi gorenler bi yakinlarinim cocugunu bana anlatip duruyolar.koyduklar yerde duruyomus hic aglamiyomus.bu niye boyle.kucaga alistirmissin o yuzden boyle.sutun yok ya o yuzden boyle.herseye bi cozumleri var.ve evet cok yiprandim.bazen bakamadigimi yetemedigimi becerwmedigimi dusunuyorum.ne zamana kadar surecek diyorum.
Ek gidaya gelince ediz suyu cay kasigi icmeyi severdi.ben de ek gidalarini kendi kasigiyla verdigimde agzini acmazdi.ama cay kasigiyla su icmeye alisik oldugu icin ek gidayi da cay kasigiyla vermeye calistim..
Yogurdu bardakla verdigim oldu.meyve puresini elimle yedirdigim oldu.elimi yalamasi hosuna gidiyodu.bi sure ayni meyvenin tadina alisinca sevince yavas yavas kasiga gectim o sekilde.sen de bi dene.
Moralini bozma bu bir surec.hep 6.aya gelince gececek derdim kendime.5.aydayim ama hala parlak bir isik gormedim.ama ne kadar moralim bozuk olsa da ne kadar yipransam da biliyorum ki bu bir surec.gececek.simdi ki hedefim 1yas.1yasina gelince gececek aglamarimiz:dua::işsiz::kızgın:
2ye çıkar sen onu.2 yaşında hersey sihirli bi değnek degmiscesine duzeliyor...

valla kız benim bebede anne diye ağlıyo ozaman :)) nasıl bir iş se çok net anneye benzer bişey çıkıyor ağzından muhtemelen konuştuğunda duyamıcam :))

bende aldım o dersi hatta erkek penisi falan tanıtılmıştı lan dedim banane bundan ben nerden tuvaletimi yapıyorum onu anlatsana demiştim içimden sonrada orkid vermişlerdi de erkekler girince bizimle dalga geçmişti. bende tabi bilmiyorum ne işe yaradığını üzülmüştüm.

kız bu atak döneminde iyice manyadı benim kızda. normaldede zaten saatte 1 emiyor. arabada falansak bunu 2 saate çıkartabiliyorum. onun dışında hep böyle. gecede uykuya geçiş sorunlu bu aralar emiyor emiyor sonra ben uyucam diye atar yapıyor uyu tamam canıma minnet ama yok döne döne bir hal oluyor sonuç uyuyana kadar bir daha emzirme seansı ve 3 saat oluyor bu süreç. eskiden bir iki iş yapardım uyuyunca şimdi kendimi zor kaldırıyorum yataktan. meme uçlarımda acıyor artık. ama valla ne yalan diyim ben çok mutluyum bu aya kadar ne uğraştım ne savaştım emsin diye. artık emzirerek anne ile bebek arasında bağ kurduğunu falan hissetmeye başladı düşün 6 aydır sadece savaşıyormuşum. İnşallah tekrar o eski günlere dönmem. boşver ataktır diştir bunlar hep memeye yapışık olcaklar zaten
Ağlarken anne diyo gibi di mi yaa... Ama tamamen tesadüfi bi ses tabi :) demek ortak dilleri bu:KK48:

Ek gıdaları öğün olarak veren arkadaşlar tum gunluk ek gida rutinlerinizi saat olarak yazar misiniz.meyveyi ne zaman yoğurdu ne zaman veriyorsunuz mesela...
İlk kez hipp pirinç unlu kasik mamasi verdim bugün tahilli yoktu markette..bayıldı bizim kız corbayi öyle yemiyor 4kasik verdim formül sütle yaptım. ...içine meyve koyup da verenler var mı kaşık manalarini ve saat kaçta diye sorsam yine..genelde gece uykusundan önce veriliyor değil mi muhallebiler

Back