• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Yahu kizlar bir sey diyecegim ama vurmayin olur mu :KK43:

Ben emzirmekten cok biktim ya... bir yanim diyor sacmalama bak burada ki arkadaslar emzirmek icin cok ugrasiyor. Sagip vermek icin canini disine takıyor.
Ama diger yanim cok bikti. Efsun surekli memede. Ozellikle gece uykuya geciste 1.5 2 saat emiyor. Ozellikle gecen hafta yildim. 5 saat emdi ya. Bildigin durdu durdu emdi.bikkinlik geldi. Surekli memeye yapisik takiliyoruz. Gunduzleri saat basi en fazla 1.5 saatte emiyor.geceleri uykuya gecerken nornal rutininde 1.5 2 saat emiyor. Emiyor yani. Surekli. Artik gogus uclarim ayri bir sekle burundu. Surekli agizda olmakta buzustu gitti. :KK14:
Hani diyorum ya bu aya takviyeye ihtiyac duymadan geldik cok buyuk nimet. Nankorluk yapmak istemiyorum ama isyann diye bagircam artik.
Bu kadar emmeye bıkman çok normal canım. 2 saat falan çok çok uzun. Ek gıdaya başlayınca biraz daha azalır belki. Biraz emince çeksen uyanıyor mu

Kızlar arkadasimin kadın Doğum
Doktorunun Bİ lafı var çocuk doğunca göreceksin söyle erken yürüdü böyle erken konustu yok senin ki niye geç konuşuyor benim ki 5 aylıkken konustu yok 7 ayda bezi bıraktı vs derler derler ama sonuç bebe buyuyunce sanayide tornacı olur Bunlara hiç takılma onemli olan onu sevmeniz ve iyi bir eğitim vermeniz demis
O yüzden takılmayın
Ben 7 aylıkken konuşmuşum 9 aylıkken de yürümüşüm konuşmada hecelemedir yanı bence anlamsız çıkan seslerdir
1.5 yaşımda da bezi bırakmışım
Ne oldu bir profesör olmadım odtu de bitirmedim :KK70: hiç takılmayın insanlar kendilerinin övünecek bsyi olmayınca sürekli çocuklarının aslında ovunulmemesi gereken normal seyrinde olan seyleri abartarak övünüyorlar he diyin geçin
Suan mesela malum salyalanip bubu gibi dudakları titretiyorlar ya es kaza ba ba kelimesi çıkıyor ağzından arkadasimin bebesinin ama ona sorsan konuşuyor 5 Aydan beri :KK70:
Bende madem öyle benim kız dogdugu günden beri ağlarken anne diyo diyecektim de sustum:KK70:
valla kız benim bebede anne diye ağlıyo ozaman :)) nasıl bir iş se çok net anneye benzer bişey çıkıyor ağzından muhtemelen konuştuğunda duyamıcam :))

Ki bize cibsellik dersi verdiler orta iki ve sonda ergenlik üreme hatta sonunda orkid verilmişti kızlara
Erkeklere korunmanın önemi vs anlatılmiati
bende aldım o dersi hatta erkek penisi falan tanıtılmıştı lan dedim banane bundan ben nerden tuvaletimi yapıyorum onu anlatsana demiştim içimden sonrada orkid vermişlerdi de erkekler girince bizimle dalga geçmişti. bende tabi bilmiyorum ne işe yaradığını üzülmüştüm.

Ben emzirmekten cok biktim ya... bir yanim diyor sacmalama bak burada ki arkadaslar emzirmek icin cok ugrasiyor. Sagip vermek icin canini disine takıyor.
Ama diger yanim cok bikti. Efsun surekli memede. Ozellikle gece uykuya geciste 1.5 2 saat emiyor. Ozellikle gecen hafta yildim. 5 saat emdi ya. Bildigin durdu durdu emdi.bikkinlik geldi. Surekli memeye yapisik takiliyoruz. Gunduzleri saat basi en fazla 1.5 saatte emiyor.geceleri uykuya gecerken nornal rutininde 1.5 2 saat emiyor. Emiyor yani. Surekli. Artik gogus uclarim ayri bir sekle burundu. Surekli agizda olmakta buzustu gitti. :KK14:
Hani diyorum ya bu aya takviyeye ihtiyac duymadan geldik cok buyuk nimet. Nankorluk yapmak istemiyorum ama isyann diye bagircam artik.
kız bu atak döneminde iyice manyadı benim kızda. normaldede zaten saatte 1 emiyor. arabada falansak bunu 2 saate çıkartabiliyorum. onun dışında hep böyle. gecede uykuya geçiş sorunlu bu aralar emiyor emiyor sonra ben uyucam diye atar yapıyor uyu tamam canıma minnet ama yok döne döne bir hal oluyor sonuç uyuyana kadar bir daha emzirme seansı ve 3 saat oluyor bu süreç. eskiden bir iki iş yapardım uyuyunca şimdi kendimi zor kaldırıyorum yataktan. meme uçlarımda acıyor artık. ama valla ne yalan diyim ben çok mutluyum bu aya kadar ne uğraştım ne savaştım emsin diye. artık emzirerek anne ile bebek arasında bağ kurduğunu falan hissetmeye başladı düşün 6 aydır sadece savaşıyormuşum. İnşallah tekrar o eski günlere dönmem. boşver ataktır diştir bunlar hep memeye yapışık olcaklar zaten

kızlar ya bu ek gıdada bebeler ne yerse kakalarında oluyormu. dün havuç verdim bugün bütün bütün havuç vardı kakasında gece sabaha kadar uyuyamadı döndü durdu acaba ondan mıydı

Ben bide doğumun makattan yapıldığını sanardım. 22 yaşımda ablam yeğenimi doğuracağında öğrendim vajinadan olduğunu. Bide ablamla zıtlaşıyordum3-4 ay sonra doğurcan nerenden çıkıcak bebek bilmiyomusun diye :)
o bebeği doğurmak olmaz ama s..çmak olurdu :KK45:

canım o kadar emzirmek için çabalayan var bırakma sakın kendini ne güzel bak rabbimin hikmeti gece kalk mama ısıt derdi yok,gittiğin yerde eziyeti yok ver emsin yattığı yerden ben çoğu kez uyuyorum bile emerken,bende çalıştığım için çok özlüyorum eve gidince o emme süresi hiç bitmesin istiyorum.hep emse ben onu izlesem keske :halay: ama tabi 5 saat çok uzun süre yani ara ara bırak beklesin midesi dinlensin 1 saat sonra geri emzir.Çünkü bende haftasonu gündüz yanıma alıp yatıyorum hem ben uyuyorum hem o meme açık olunca durup durup emiyor sürekli:KK45:

Günaydın canım emzirme serüvenime tek memeyle devam ediyorum devam sütüde veriyorum ek gıdaya da geçtim sürekli emzirmek çok yorucu senin gibi olsam bende çıldırma noktasına gelirdim bende çok emziremiyorum dayanamıyorum bakıyorum emzik gibi kullanmasına fazla müsade etmiyorum hatta gece kalkınca saata bakıp 15 dak fazla emzirmiyorum yüreğim sıkılıyor enerjim düşüyor bir acayip haller içine giriyorum efsun seni emzik gibi kullanıyor yeğenlerimde öyleydi sabaha kadar memede uyurlardı garibim 2 yaşına kadar süründü onun gibi olmak istemediğimden fazla memede durmasına izin vermiyorum memede uyumasıda ileride sorun yalnız uyuması sorun olacak efsunu ilgisini başka birşeye çekmeye çalışsan acaba doymuyor mu ek gıdaya geçince az çok belli olur
Yok iste efsun 2 saat emiyor mesela sonda birakiyor uyuyor. 4 5 saat uyanmaz. Yani bir emzik olayi yok.
Bu kadar emmeye bıkman çok normal canım. 2 saat falan çok çok uzun. Ek gıdaya başlayınca biraz daha azalır belki. Biraz emince çeksen uyanıyor mu
Uyaniyor. O kendisi birakmadan cekersem ciglik atarak uyaniyor. Hadi diyelim uyanmadi en fazla yarim saate uyanip yine agliyor. Ama eger kendisi birakana kadar emzirirsem 4 5 saat kalkmiyor. Hatta odasini ayirdim ayirali 6 saati buluyor kalkmasi tekrar emmek icin.
valla kız benim bebede anne diye ağlıyo ozaman :)) nasıl bir iş se çok net anneye benzer bişey çıkıyor ağzından muhtemelen konuştuğunda duyamıcam :))

bende aldım o dersi hatta erkek penisi falan tanıtılmıştı lan dedim banane bundan ben nerden tuvaletimi yapıyorum onu anlatsana demiştim içimden sonrada orkid vermişlerdi de erkekler girince bizimle dalga geçmişti. bende tabi bilmiyorum ne işe yaradığını üzülmüştüm.

kız bu atak döneminde iyice manyadı benim kızda. normaldede zaten saatte 1 emiyor. arabada falansak bunu 2 saate çıkartabiliyorum. onun dışında hep böyle. gecede uykuya geçiş sorunlu bu aralar emiyor emiyor sonra ben uyucam diye atar yapıyor uyu tamam canıma minnet ama yok döne döne bir hal oluyor sonuç uyuyana kadar bir daha emzirme seansı ve 3 saat oluyor bu süreç. eskiden bir iki iş yapardım uyuyunca şimdi kendimi zor kaldırıyorum yataktan. meme uçlarımda acıyor artık. ama valla ne yalan diyim ben çok mutluyum bu aya kadar ne uğraştım ne savaştım emsin diye. artık emzirerek anne ile bebek arasında bağ kurduğunu falan hissetmeye başladı düşün 6 aydır sadece savaşıyormuşum. İnşallah tekrar o eski günlere dönmem. boşver ataktır diştir bunlar hep memeye yapışık olcaklar zaten[/QUOTE
O atak zaten beni mahvetti ondan beri toplayamadim. 3 4 gun gece uyku gecis emmesi 5 saati buldu. Oyle ki uykuya daliyor agzindan meme dusuyor. Uyku sersemi memeyi arayip bulup geri aliyor agzina. Cap cap buluyor meme ucunu tutup agzona goturuyor. Ben cektim bir keresinde sakladim memeyi bu kez ciglik atip uyaniyor.

canım o kadar emzirmek için çabalayan var bırakma sakın kendini ne güzel bak rabbimin hikmeti gece kalk mama ısıt derdi yok,gittiğin yerde eziyeti yok ver emsin yattığı yerden ben çoğu kez uyuyorum bile emerken,bende çalıştığım için çok özlüyorum eve gidince o emme süresi hiç bitmesin istiyorum.hep emse ben onu izlesem keske :halay: ama tabi 5 saat çok uzun süre yani ara ara bırak beklesin midesi dinlensin 1 saat sonra geri emzir.Çünkü bende haftasonu gündüz yanıma alıp yatıyorum hem ben uyuyorum hem o meme açık olunca durup durup emiyor sürekli:KK45:
Zaten diyorum ya bir yandanda nankorluk yapiyor gibi hissediyorum. Ben birde yatarak emzirmeye korkuyorum bogulur filan diye. Emzirmeyi birakmayi dusunmuyorum zaten o ayri. Hatta kendisi biraksa uzulurumde suan. Ama arada bir nefes alnak istiyorum. Eskisen biberon alirken en azindan arada sutumu sagip anneme birakiyordum 1 2 saat o bakiyordu bende bir dolasiyordum. Ama artik o da yok. Esimden baskasindan biberon almıyor. Zaten 2 mizden baskasinda durmuyorda.

mabada mabada cevabin altintinda kalmis sacma bir sey olmus.
O atak zaten beni mahvetti ondan beri toplayamadim. 3 4 gun gece uyku gecis emmesi 5 saati buldu. Oyle ki uykuya daliyor agzindan meme dusuyor. Uyku sersemi memeyi arayip bulup geri aliyor agzina. Cap cap buluyor meme ucunu tutup agzona goturuyor. Ben cektim bir keresinde sakladim memeyi bu kez ciglik atip uyaniyor. Demistim. Tekrar ekleyeyim buraya.

Zaten diyorum ya bir yandanda nankorluk yapiyor gibi hissediyorum. Ben birde yatarak emzirmeye korkuyorum bogulur filan diye. Emzirmeyi birakmayi dusunmuyorum zaten o ayri. Hatta kendisi biraksa uzulurumde suan. Ama arada bir nefes alnak istiyorum. Eskisen biberon alirken en azindan arada sutumu sagip anneme birakiyordum 1 2 saat o bakiyordu bende bir dolasiyordum. Ama artik o da yok. Esimden baskasindan biberon almıyor. Zaten 2 mizden baskasinda durmuyorda.

O atak zaten beni mahvetti ondan beri toplayamadim. 3 4 gun gece uyku gecis emmesi 5 saati buldu. Oyle ki uykuya daliyor agzindan meme dusuyor. Uyku sersemi memeyi arayip bulup geri aliyor agzina. Cap cap buluyor meme ucunu tutup agzona goturuyor. Ben cektim bir keresinde sakladim memeyi bu kez ciglik atip uyaniyor. Demistim. Tekrar ekleyeyim buraya.
Çok normal okadar süre dayanamaman. Ben normaline dayanamıyorum anlatmıştım sana. Aynen merve de beni bırakrsa ben de üzülürüm. Kıyamam ona bırakmam da. Kaan uykuya dalacağında 1-2 saat memede kalıyordu. O yüzden burda kızlara alıştırın ama istiyorsanız vermezsiniz diyordum hatta. Ama işte kimi bebek ne kadar uğraşsanda almıyor malesef. Şunu yap diyecek durum yok sen zaten duygularjnı paylaşmışsın sadece.
Seni emerken çaktıgmadan ağzına emzik vermeyi denedin mi. Gerçi o çakal uyku sersemi de olsa anlar

Çok normal okadar süre dayanamaman. Ben normaline dayanamıyorum anlatmıştım sana. Aynen merve de beni bırakrsa ben de üzülürüm. Kıyamam ona bırakmam da. Kaan uykuya dalacağında 1-2 saat memede kalıyordu. O yüzden burda kızlara alıştırın ama istiyorsanız vermezsiniz diyordum hatta. Ama işte kimi bebek ne kadar uğraşsanda almıyor malesef. Şunu yap diyecek durum yok sen zaten duygularjnı paylaşmışsın sadece.
Seni emerken çaktıgmadan ağzına emzik vermeyi denedin mi. Gerçi o çakal uyku sersemi de olsa anlar
Denedim denemezmiyim. 30 saniye filan surdu anlamasi. Bu kez sinirlenip daha cok agladi.ceza veriyor sanki sipa bana.

yok canım ya artık büyüdüler ben 4 aylıktan itibaren yatarak emziriyorum hem sana hem ona eziyet diğer türlü.benim cimcimem de biberon hiç almadı 1 haftadır biberon alıyor çok sevinçliyim anlatamam,darısı size inşallah.

Emin ol doymuyorlar. Benimki de aynıydı. Tadımlara geçince az buçuk bişeyler yeyince bile memeyi bir tık azalttı. Çok azaldı diyemem ama eskiye nazaran daha iyi.

Benimde emzirme sorunum var . Göğsümde egzamà çıkmıştı o gün bu gündür devam ediyor . Iyileşti şükür egzamà krem verdi doktor ama emzirince göğsümun ucu ayrılıyor . Tekrar krem kullanıyorum ve sagiyorum. İki günde duzeliyir ucu 2 gün daha emzirmiyorum sagiyorum iyice duzelsin diye . Sonra emzirmeye başlıyorum 2 - 3 günde tekrar yariliyor göğsüm tekrar krem tekrar sağım ve bu döngü bir aydır böyle. Sagarsam sorun yok ama ben emzirmek istiyorum sütüm de azaldı .:kızgın::kızgın::kızgın:

yok canım ya artık büyüdüler ben 4 aylıktan itibaren yatarak emziriyorum hem sana hem ona eziyet diğer türlü.benim cimcimem de biberon hiç almadı 1 haftadır biberon alıyor çok sevinçliyim anlatamam,darısı size inşallah.
Gunduz uykusunda yatarak emziriyorum zaten.ama gece uykusunda artik cok yorulmus oluyorum uyur kalirim uatune cokerim filan diye korkuyorum. Birde zaten odasini ayirdim ya yatakta uyursa bu kez alirken uyanacak. O da olmuyor yani.
Emin ol doymuyorlar. Benimki de aynıydı. Tadımlara geçince az buçuk bişeyler yeyince bile memeyi bir tık azalttı. Çok azaldı diyemem ama eskiye nazaran daha iyi.
Doymadigini sanmiyorum. Cunku acaba sut gelmiyor mu diye takip ediyorum. Cekme yutma sesini duyuyorum.zaten bu aralar o kadar sik emdi ki memeler davul. 6 aydir her sagimda 80 90 cc cikwrdi sut. Dun hayatinda ilk kez 150 cc sagim yaptim tek memeden. Sirf ne kadar cikacak acaba sut mu yok diye sagdim. Surekli emdigi icin sanirim sut uretimide arttik. Allah carpmasin o da ayri dert boynum filan tutuldu artik memelerin agirligindan zaten 95 bedendi 120 filan oldu iki tane karpuz var onumde resmen. Bel agrisindan boyun agrisindan oluyorum.

Gunduz uykusunda yatarak emziriyorum zaten.ama gece uykusunda artik cok yorulmus oluyorum uyur kalirim uatune cokerim filan diye korkuyorum. Birde zaten odasini ayirdim ya yatakta uyursa bu kez alirken uyanacak. O da olmuyor yani.

Doymadigini sanmiyorum. Cunku acaba sut gelmiyor mu diye takip ediyorum. Cekme yutma sesini duyuyorum.zaten bu aralar o kadar sik emdi ki memeler davul. 6 aydir her sagimda 80 90 cc cikwrdi sut. Dun hayatinda ilk kez 150 cc sagim yaptim tek memeden. Sirf ne kadar cikacak acaba sut mu yok diye sagdim. Surekli emdigi icin sanirim sut uretimide arttik. Allah carpmasin o da ayri dert boynum filan tutuldu artik memelerin agirligindan zaten 95 bedendi 120 filan oldu iki tane karpuz var onumde resmen. Bel agrisindan boyun agrisindan oluyorum.
Haline sukret cnm seninki yine emince 5 saat falan uyuyomus ben uykuyu resmen unuttum emiyo 10 dk uyuyor geri uyaniyor yemin ederim psikolojim tukenmeye basladi su son 1 aydir uykusuzum dun asidan sonra daha beter oldu hic uyumuyoruz.

Çok geçmiş olsun kuzum İpek’te emmiyor cikdirmis durumdayım insallah çabucak atlatır Gökçe kız
ağzınin içinde ki tahriş geçmiş dedi doktor ama yok bugün su saat oldu iki kere minnacık emdi emerken öksürüyor falan ondan mi istemiyor anlamadim ağlıyorum valla her emzirmeye çalıştıkça hele sağ meme reddi beni o kadar çok yordu ki yıldım

İyiyiz şükür kuzum emmiyor ve ilaçlı havaya devam

Ne karaciğer tahribatı sacmalamis bebe zaten suan kabagi iki dişliyor bırakıyor oturup bi kabak bile yemiyor ki sen başla minnacık bsy yiyorlar zaten 7. 8. Aya kadar

disarida buyumix yoğurt varmis sutasin bana onu önerdiler nasıl bilmiyorum zorda kalırsan kullan diye
kuzum biyoloji derslerinde okulu mu astın yoksa uyuyor muydun :KK70:
Bende baslamaya karar verdim cnm bir bebek bizim kadar yiyecek hali yok

Cnm bir bebek 2 saat aktif ememez efsuncuk seni emzik gibi kullaniyor bence.birde ek gida zamani gelince bebekler memeye cok dusuyormus

Bende sağmaktan bıktım ama sonra sütün var yine şülür diyorum. Ama zor gerçekten kuzeniminde çok düşkündü gece 20 kere kalktığını bilirim diyo şimdi 2 yaşında hala alışkanlığı var su için kalkıyo bu seferde. 9 10. Aydan sonra gece beslenmesine gerek yok diye biliyorum sonra bi düzenleme yaparsın sen ona. Bide şöyle düşün emmese sürekli bişey isticek sürekli oyun sürekli gezdir oyalanıyo öyle ben artık yapacak bişi bulamıyorum sürekli yıkıyorum çocuğu :)

Haline sukret cnm seninki yine emince 5 saat falan uyuyomus ben uykuyu resmen unuttum emiyo 10 dk uyuyor geri uyaniyor yemin ederim psikolojim tukenmeye basladi su son 1 aydir uykusuzum dun asidan sonra daha beter oldu hic uyumuyoruz.
Uykudan yana sorunumuz yok neyseki. Seviyor uyumayi. O da olsa heralde aglardim.
Bizim asilar yarin. Bakalim biz ne halt yiyecegiz
Cnm bir bebek 2 saat aktif ememez efsuncuk seni emzik gibi kullaniyor bence.birde ek gida zamani gelince bebekler memeye cok dusuyormus
Soyle anlatayim. Ilk 15 20 dakika aktif emiyor. Emiyor yutuyor emiyor yutuyor. Sonra bi 10 dakika duruyor. 10 dakika daha emiyor. 10 dakika duruyor 5 dk emiyor gibi. Dinlene dinlene emiyor yani.ama mesela o ilk aktif emme bittikten sonra nemeyi cikardam bile uyaniyor araniyor bulamazsa agliyor.birde bunu sadece gece uyku gecis emmelerinde yapiyor. Gunduzleri normal. Saat basi 15 20 dakika emip birakiyor.
Bende sağmaktan bıktım ama sonra sütün var yine şülür diyorum. Ama zor gerçekten kuzeniminde çok düşkündü gece 20 kere kalktığını bilirim diyo şimdi 2 yaşında hala alışkanlığı var su için kalkıyo bu seferde. 9 10. Aydan sonra gece beslenmesine gerek yok diye biliyorum sonra bi düzenleme yaparsın sen ona. Bide şöyle düşün emmese sürekli bişey isticek sürekli oyun sürekli gezdir oyalanıyo öyle ben artık yapacak bişi bulamıyorum sürekli yıkıyorum çocuğu :)
Gunduz o oyalamalar ayri zaten. Kitap oku kart bak piyano cal kulla oyna oyuncak oyna sarki soyle dans et foldu sana 2 saat. Sonra disari cikiyoruz dolasiyoruz filan. Surterken ondan iyisi yok.

Back