2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
canım o bebekler o kadar zeki ve yetenekliler ki. sadece acele etmemek lazım. hani diyosunuz ya daha çok küçükler yutamazlar blendırdan geçirin diye. bizimde ağzımıza aldığımız lokmaları biz de yutamıyouz. bebek te yutamaz tabiki. yutmak için çiğnemeyi öğreniyorlar.boğazlarına büyük gelen lokmayı yutmazlar sadece ağızlarında gevelerken boğazlarına kaçırabilirler. o yüzden bence pipetliyi teklif et. ilk denemeler başarısız olabilir ama alışacaktır sonra. merve nevam suyu biberondan içmiyor mesela. cam bardaktan içiyor. hatta oğlumun suluğu vardı ağzı pipetli gibi olanlardan. dün onu verdim içine çekip içti.

tek seferde çok vermiyordun değilmi canım

kesinlikle ondan. o derece iddialıyım bak. aynı şey oğlumda da oldu çünkü. aşıdan sonra değil de o aşı yeri iltihaplanınca oldu. herkes iltihabı sıkma sakın dedi. doktor bile. ellememiştim bende. kıyafeti değiştirirken elim sürttü ve delindi iltihap yeri. sonra aktıkça aktı. inan yarım şırıngadan fazla akmıştır. 2-3 saat sonra kuzumun neşesi yerine gelmişti.

Evet bulamaçtan nefret etti resmen ayrı ayrıda nasıl yutacak bilemedim
oğlumun doktoru 50 yaşında 2 çocuk annesi bir bayandı. ben onun tavsiyelerini hep mantıklı bulmuşumdur. keşke öyle doktor buralarda bulabilsem. o demişti. ayrı ayrı ver tadını bilsin. sevmediği şeyi sevdiği şeyle karıştırıp verirsin demişti. zaten karışık verince neyin alerji yaptığını bulmak ta zor. yutuyorlar canım. tabakta ezdiriver. zaten 2-3 çay kaşığı değilmi

Ceviz için erken değil mi?

canım oğlumdan sonra düşen okadar çocuk duydumki. ama herhangibir problem yaşayanını duymadım hiç. merve de alışkanlık yaptı artık sürekli düşüyor. geçen merve ağlanıyodu. içerde yemek hazırlıyordum. oğluma merveyle ilgilenmesini söyledim. eline oyuncak falan veriver dedim. o da koltuğa çıkarmış yanına sözde kırlent koymuş. oyununa geri delmiş. haliyle küt sesi hemen geldi. gittim herzamanki gibi ağladı. korkmuş. kucakladım. sarıldım gezdirdim sustu. o gün 2 çocuğu olan 2 arkadaşımla buluştum. onlara anlatmaya başlamıştım ki hemen düşmeyen çocuk varmı allah aşkına yaaa dediler. :)
bak benim daha öncesinde hosteslik yapmış bir arkadaşım vardı. eğitimde onlara bebek uçaktan düz zemine düşsün ona hiçbişi olmaz demişler. o da 2 çocuk büyüttü. geçen sene oğlum okulda kafasını çarpmış. doktora götürdük. seviyorum eski doktorları yaaa. adam korkmayın bişi olmaz dedi. doktorluk hayatım boyunca bunun gibi çok vaka geldi önüme sadece iki çocukta sıkıntı çıktı dedi. 5inci kattan bebek düştü mesela hiç bişisi yoktu dedi. şimdiden düşüp kalkmaya başladılar bence düşeceklerse kemikleri daha çok yumuşakken düşsünler.

Bunun hepsi bulamac mi yapilcak. Yahu cok igrenc birsey oldu bu. Yenmez ki.

geçmiş olsun canım. inşallah atlatır kuzucuk

sağlık ocağında aile hekimi bildi ondan olduğunu koskoca üniversite hastanesi bilemedide,antibiyotik krem sür demişti aile hekimi sürdük hemen patladı kendiliğinden ateşide geçti çok şükür,burda çoğu kişide onla alakası yok demiş ama bebeklerin bünyesine göre değişiyor demekki

biz de eşimle çok araştırdık. ben oğlumu salon çocuğu gibi değil sokak çocuğu gibi yetiştireceğim demiştim. hertürlü mikroba alışıktır. zaten kendisi mikrop herkes sakın patlatmayın mikrop kapar o kendiliğinden geçer dedi. netten doktorlara mail atıyordum o derece. ateşin sebebi bilinmiyor bi türlü. 2-3 gün hep mutsuz ateşli mızmız hareketsiz çocuk içindeki irin akınca 2-3 saat içinde eski böceğe dönüştü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…