• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
tesekkur ederim denedim yumurtayla ilgili benim oglumla alakali yemedi yutmadi çikardı yani kahvaltı gibi olmadi bolca labne yiyip baska bisey yemedi 3 gun boyunca fikir ayrıliğı olabilir normal ama aaa tiksindim koptum felan biraz ağir geldi bana sende uygun gormedin fikrini paylastın bende sana açıkladım. Bu kadar ben o sekilde yediremedim. Tadi guzel oluncada bu şekilde verdim tarif dr un tarifi ben size saygi duyarim ama kendimede saygi duyulmasini beklerim
canım neden alınıyorsunki herkes yapacak beğenecek diye bir şey yok yaptığımız her yorumda eleştirilere açık olmamız lazım bence sonuçta birbirimizden bilgi alıyoruz hep. ben fotografını aldım yazdığının deniycem bakalım biz yemek yaparkende karıştırmıyormuyuz yağ salça soğan tuz vs.. buda bebeklerin yemeği sevenler olacaktır belkide denemek lazım.

canım neden alınıyorsunki herkes yapacak beğenecek diye bir şey yok yaptığımız her yorumda eleştirilere açık olmamız lazım bence sonuçta birbirimizden bilgi alıyoruz hep. ben fotografını aldım yazdığının deniycem bakalım biz yemek yaparkende karıştırmıyormuyuz yağ salça soğan tuz vs.. buda bebeklerin yemeği sevenler olacaktır belkide denemek lazım.
canım ona bi lafim yok begenmeyebilirler uygulamayabilirlerde allahin nimetine tiksindim felan deyince sinirlendim sadece ben arkadas sormus yazdım tabiki yoruma aciğim herkesidusuncesi fakli yorum sadece ters geldi. Denersende insallah sever kuzucuk afiyet olsun

Kızlar sabah oğlumu yanıma aldım hem emsin hem koca yatak geniş geniş uyuruz dedim her zaman yastıkla destekleyen ben uyku sersemi unuttum :KK43: uykuya dalmıştık paat diye bi ses duymamla kalkmam bir oldu yavrum yüzüstü yerde :KK43: 1 tur dönüyordu ama 3 tur dönmüş resmen bir de yavrum 3 günlük sünnetli
Nasıl ağladım kahroldum :KK43: ama maşallah çok iyi az ağladı gülüyor şuan bir Sıkıntımız olmaz inşallah
İnşallah olmaz canim geçmiş olsun

Kizlar ben sabah kahvaltida 3 buskiviyi suyla yada anne sutuyle yumusatiyorum
1 kibrit olcusu beyaz peynir
1 cay kasigi pekmez
2 gune birde yumurta sarisi
Bazen zeytin yalatiyorum
Yarim cay bardagida ihlamur
Sonra bol emiyor yine
Ogleden sonra ilk kabak patates buharda pisirdim cok sevdi
Bugunde havuc patates verecegim
Bizim bebe kasik mamasini hic sevmedi yemiyor
Bazi geceler uyumuyorsa
2 buskivi
1 kucuk muzun yarisi
Biraz tarcin
Pirinc unlu muhallebi yapiyorum bunu bayilarak yiyor ve cok guzel uyuyor

Kizlar ben sabah kahvaltida 3 buskiviyi suyla yada anne sutuyle yumusatiyorum
1 kibrit olcusu beyaz peynir
1 cay kasigi pekmez
2 gune birde yumurta sarisi
Bazen zeytin yalatiyorum
Yarim cay bardagida ihlamur
Sonra bol emiyor yine
Ogleden sonra ilk kabak patates buharda pisirdim cok sevdi
Bugunde havuc patates verecegim
Bizim bebe kasik mamasini hic sevmedi yemiyor
Bazi geceler uyumuyorsa
2 buskivi
1 kucuk muzun yarisi
Biraz tarcin
Pirinc unlu muhallebi yapiyorum bunu bayilarak yiyor ve cok guzel uyuyor
canım muhallebiyi nasıl yapıyorsun bunlarlamı o ayrımı
2 buskivi
1 kucuk muzun yarisi
Biraz tarcin
Pirinc unlu muhallebi

Kızlar benim kız geceleri yan yatmaya başladı öğleden önce uyumaz oldu tabi ben pert zaten gündüz uykusu 40 dk yı geçmiyordu şimdi hiç dinlenemiyorum
:işsiz: Size sorum şu : Biz artık Gökçe Ada yanımızdayken yemek yiyemez olduk her şeye saldırıp yalanıyor geviş getirip sofraya melül melül bakıyor. Suyu fincanla veriyorum çoğunu döktüğünden arada kaşıkla veriyordum kaşığı da elimden alıyor kenditutmak istiyor. Zaten 40+3 te doğdu kilosu da iyi maşallah ek gıdaya biraz erKen başlasam nolur?

Kızlar benim kız geceleri yan yatmaya başladı öğleden önce uyumaz oldu tabi ben pert zaten gündüz uykusu 40 dk yı geçmiyordu şimdi hiç dinlenemiyorum
:işsiz: Size sorum şu : Biz artık Gökçe Ada yanımızdayken yemek yiyemez olduk her şeye saldırıp yalanıyor geviş getirip sofraya melül melül bakıyor. Suyu fincanla veriyorum çoğunu döktüğünden arada kaşıkla veriyordum kaşığı da elimden alıyor kenditutmak istiyor. Zaten 40+3 te doğdu kilosu da iyi maşallah ek gıdaya biraz erKen başlasam nolur?
Valla ben başladım kilosu yerinde maşallah ama çok saldırıyor sofrada kıyamıyorum
İlk yoğurtla şeftaliyle başladım
2 gün sonra yoğurtla kayısı verdim
Eline ekmek veriyorum
Karpuz vs yediriyorum
Yarın da farklı bi meyveli yoğurt yedircem hergün vermedim 5. Ayımızı yeni doldurduk çünkü

Dr ne uygun gorduyse o cnm ben demedim

Tadı kötü değil baktım. Sizler kahvaltiya basladıginizda onerinizi yazarsıniz bende yapmaya çalışırım. Ayri ayri verdim ama malesef dusundugunuz kadar kolay degil yumurta mesala yapısip kalıyo yutamiyo bebe biskuvisini eline verince bitaneyi yiyemiyo ceviz zaten imkansiz avakado azicik zaten vitamin versin diye onu meyve olarak da yedirebilirsiniz birtek labneyi ellerini batira batira yiyo yani bulamactan baska çozum kalmiyo dr un tavsiyesi kafamdan uydurmadim zaten bu kadar tepki verecek tiksindim diycek ne var anlamadim zaten yazmiyodum artik biseyde yazmam siz kendi bildiğinizi yaparsiniz
Valla canım bir buçuk yıl olacak belki yazışmaya başlayalı. Aramızda artık samimiyetler oluşacak diye beklerken böyle alınganlık görünce gene hayal kırıklığı...
Valla koptum diye yazarken senin yazdıklarınla bir alakası yok ben nemessisin olaya espiri katmasına güldüm. Onunda orda niyeti bariz belli. Kimsenin nimete saygısızlık ettiği yok. Herhangibir art niyette yok. İstersen yazma istersen alınmaya devam et senin kararın sadece bilmeni isterim okadar.
Ben bulamaç yapmanı tavsiye etmem diye melis34 e de söyledim o tepki göstermedi hiç. Bende bulamacı doğru bulmuyorum diye fikrimi söyledim. Bana doktorum söyledi. Bende bi tarafımdan uydurmadım yani.

Valla canım bir buçuk yıl olacak belki yazışmaya başlayalı. Aramızda artık samimiyetler oluşacak diye beklerken böyle alınganlık görünce gene hayal kırıklığı...
Valla koptum diye yazarken senin yazdıklarınla bir alakası yok ben nemessisin olaya espiri katmasına güldüm. Onunda orda niyeti bariz belli. Kimsenin nimete saygısızlık ettiği yok. Herhangibir art niyette yok. İstersen yazma istersen alınmaya devam et senin kararın sadece bilmeni isterim okadar.
Ben bulamaç yapmanı tavsiye etmem diye melis34 e de söyledim o tepki göstermedi hiç. Bende bulamacı doğru bulmuyorum diye fikrimi söyledim. Bana doktorum söyledi. Bende bi tarafımdan uydurmadım yani.
Benim tepkim sana değildi herkesin kızacağı şeyler farklı dogru bulmamana saygı duyuyorum bir cok arkadaş doğru olmadığını soyledi hepsine saygım sonsuz bunu söyleme biçimiyle alakalı durum hepimiz fikri bir olacak degil ama hala ortada tiksindirici olacak bisey olmadiğı kanisındayim beni sinirlendiren buydu alınganlık yada kusmekle alakasi yok sadece arada yazıyodum yazmamakla bisey kaybetmem çunku fikirleri saygi duymak yerine ayy tiksinç diye dalga geçilmesini hoş karşılamıyorum

Bugün nasıl geçti?
KV biberonu ağzına sikiyor şırınga gibi sanki daha iyi yada biz alışmaya başladık. Balkondan aşağı bakıyor beni görünce öyle çırpınıyor ki işi birakasim geliyor.kasiga hala ağzını açmıyor sadece beni emmek istiyor nasıl ek gıdaya geçtik anlamış degilim

Merhaba kizlar nasilsiniz herkes iyidir inaallah
Birikmis msjlar var okuyamadım
Kizlar yardminiza ihtiyacim var biz 6 aylik olduk ama daha ek gidaya baslamadim temmuz bssinda agzindan burnunda fiskirarak kusma nefes tikanma morarma oldu 4 gun hastanede yatmistik midesi usutmustu uzerine pirinc unu mamasi vermistim sonra hastanelik olmustuk cok şükür istanbula donduk suan iyi oglum ama gun icin sık sık kusuyor dun biraz fazla kustu gene hastaneye goturdum butun tahliller iyi cok şükür ama mama artik agir geliyo mideye ek gidaya basla dedi dun ve bugun oatates havuc hasladim catalla pure yaptim icine bir damla zeytinyağı ekledim cok az yedirdim ama bundan sonra ne yapim nasil yapicam neler yedirmem lazim sizler nelerle basladiniz paylasabilirmisiniz acaba

Kızlar ben de tadımlara başladım. 3 gün oluyor başlayalı. Tuhaf olan bugün hiç kaka yapmadı. En az günde 1 kez yapardı. Su da veriyorum. Patates ve kabak haşlaması verdim şimdiye kadar. Daha doğrusu annem verdi. İlla başlayalım dedi. Başladık. Kaka yapmaması normal mi kabız mı oldu ki

Kızlar ben de tadımlara başladım. 3 gün oluyor başlayalı. Tuhaf olan bugün hiç kaka yapmadı. En az günde 1 kez yapardı. Su da veriyorum. Patates ve kabak haşlaması verdim şimdiye kadar. Daha doğrusu annem verdi. İlla başlayalım dedi. Başladık. Kaka yapmaması normal mi kabız mı oldu ki
Benimki de ilk verdiğimde 3gunfe yaptı kakasini

cnm suyu damlatmaz bardakla verebilirsin.emdikce geliyor cok nadir uzerine akiyor.biz cok rahat ettik tavsiye ederim. ek gidaya birsey diyemeyecegim genelde gece uykusu bozulunca ek gidaya geciliyormus diye biliyorum. kac ayliksiniz bilmiyorum yavastan basla istersen zaten bizde basladik göya oyle de hemen baslanmiyormus. 2 gundur 2,3 tatli kasigi sebze puresi veriyoruz midesi bulaniyor gibi yapiyor alisik olmadigi icin. yani bir adaptasyon sureci de var. bizim doktorda zaten ilk gun 1 tatli kasigi 2 gun 1 corba kasigi sonra 2 corba kasigi diye arttirarak ver demisti.

cnm iyi yapmissin ilk sebze puresi vermek daha iyi oluyormus icine 2 tatli kasigi irmik de katabilirsin biraz daha muhallebimsi oluyor.(bizim doktorun tarifinde vardi) ilk meyva verince sonradan sebzeyi kabul etmeyebiliyormuslar. 60cc' ye ulaşana kadar sebze sonra yogurt en son meyva püresi bizim de bugun gunduz kabiz olmus biliyor musun annem dedi mosmor olmus tuvaletini yaparken yavrum, demek ki ek gidadan oluyormus.

Canım biz 4 buçuk ayı geçtik. Hergün kaka yapardı hem de neredeyse her bez değiştirmede. Tam 4 aylık olduğumuz hafta hiç yapmadı. Doktor bi haftayı geçerse o zaman konuşuruz normal dedi. Tam da bi hafta sonra yaptı :) şimdi de iki günde bir yapıyor. Yani Hergün yapınca insan endişeleniyor, ama normal diyorlar. Öyledir seninki de inşallah.

Back