- 11 Mart 2010
- 727
- 610
- 103
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #61.061
Ay gecmis olsun cnm ya bundan sonra artik heryer tehlike inlar icin dustu duseceklerKızlar sabah İpek yataktan düşmüştü kendi odasında ki oda da yatmıyor henüz koltuk yüksekliğinde altını aldım yanda banyoya gidip suyu acasiya koca yatağın kapısının olduğu yere sen hangi ara sürünüp emekleyip geldin kapıdan çıkarken pat sesi duymamla kafamı bi çevirdim İpek sağ kolunun üstüne düşmüş bakmamla zaten aynı anda düşmüş ağlamaya başladı kusma yok genel davranışları gülme vs aynı diye doktora yazmadım
Gitmedim ama sabah kulagini tutuyordu babam hafif arkası kızarmış katlanma yeri pişik olmuş her galde dedi hafif kızarıklık vardı pişik kremi sürdüm
Baktım hala kulagini çekiştiriyor yutuyor vuruyor doktora yazdım gösterilsin dedi
Güven çocuk acile gidiyoruz suan dua edin korktum baya bsy varsa kendimi hiç affetmem
Sağmasanda az emzirsense genede sütün geliyor dimi canım?Sagmiyorum canim tatildeyim zaten firsatim olmuyor sadece geceleri ve bazen gündüzleri bir kez amziriyorum zar zor.. Artik eskisi kadar onemsemiyorum ben de oldugu kadar..
Benimde baya azaldı sütüm 4 kere felan sağıyorum ama artmıyo artık bende saldım galiba birazSagmiyorum canim tatildeyim zaten firsatim olmuyor sadece geceleri ve bazen gündüzleri bir kez amziriyorum zar zor.. Artik eskisi kadar onemsemiyorum ben de oldugu kadar..
Kızlar sabah İpek yataktan düşmüştü kendi odasında ki oda da yatmıyor henüz koltuk yüksekliğinde altını aldım yanda banyoya gidip suyu acasiya koca yatağın kapısının olduğu yere sen hangi ara sürünüp emekleyip geldin kapıdan çıkarken pat sesi duymamla kafamı bi çevirdim İpek sağ kolunun üstüne düşmüş bakmamla zaten aynı anda düşmüş ağlamaya başladı kusma yok genel davranışları gülme vs aynı diye doktora yazmadım
Gitmedim ama sabah kulagini tutuyordu babam hafif arkası kızarmış katlanma yeri pişik olmuş her galde dedi hafif kızarıklık vardı pişik kremi sürdüm
Baktım hala kulagini çekiştiriyor yutuyor vuruyor doktora yazdım gösterilsin dedi
Güven çocuk acile gidiyoruz suan dua edin korktum baya bsy varsa kendimi hiç affetmem
Çok geçmiş olsun canım Allah korusun bebeklerimiziKızlar çıktık travmatik bi durum söz konusu değil gayet iyi dedi
Kendi çocuk doktorunuz görsün dedi bizde yarın kontrol dedik yarın görsün pişik vs olabilir ondan tutuyor olabilir kulagini dedi
Ödem şişme kulakta akıntı yoksa tomografi cekmiyoruz dedi
Şiddetli kusma olur öyle bu kusar ki ilaçla bile durmaz dedi uyku halı olur hareketli bir çocuksa eser kalmaz dedi
Uykudan uyanmazsa seslendiğiniz de kalkmazsa asıl o zaman sorun dedi
Canim diğer arkadaşlar ne der bilmiyorum ama meme emen bebekler gece çok sik kalkiyor sadece açlıktan değil sıcaktan anne isteginden vs.memede uykuya da dalıyorsa mecbur emip emin kalkıyor. Bizim de gündüz uykularimiz hiç yok sözde uyku eğitimi vercektim ben de sallamakla bile uymuyor nasıl veriyim uyusun diye gözüne bakiyorum bir de eğitimle hepten cildiririm kısır döngü gibi yani...gece 1 kere kalkıyor allahtan 1 kere de sabah 6da kalkıyor ama biz emmiyoruz...ya kizlar benim bebise bir haller oldu. tasindik ondan mi, sicaklardan mi , yoksa doymuyor mu anlamadim.kac gündür gece 4,5 kereden asagiya kalkmiyor . aksam uyuturken meme emiyor bir sure sonra agliyor ciglik atarak. gunduzde evde surekli mizmiz zaten ters döndüğünden beri surekli ters dönüyor geri donemeyince aglamaya başliyor. hicbir isimi yapamiyorum.valla cöktüm.uyku egitimi vermem lazim evi tam düzmeden vermek istemiyorum.
Ben de saldim çünkü hep boşa gidiyor sutlerim hiç isteyerek emmiyor sutumu mamaya gelince götürüyor gunde bir kere sagiyorum artik zaten bitmek uzere..onları da buzluga atıyorum kaşık mamasina başlayınca ona koycam çünkü biberonla hep ziyan ediyor..Benimde baya azaldı sütüm 4 kere felan sağıyorum ama artmıyo artık bende saldım galiba biraz
Geçmiş olsun canimKızlar sabah İpek yataktan düşmüştü kendi odasında ki oda da yatmıyor henüz koltuk yüksekliğinde altını aldım yanda banyoya gidip suyu acasiya koca yatağın kapısının olduğu yere sen hangi ara sürünüp emekleyip geldin kapıdan çıkarken pat sesi duymamla kafamı bi çevirdim İpek sağ kolunun üstüne düşmüş bakmamla zaten aynı anda düşmüş ağlamaya başladı kusma yok genel davranışları gülme vs aynı diye doktora yazmadım
Coook geçmis olsun canimKızlar çıktık travmatik bi durum söz konusu değil gayet iyi dedi
Kendi çocuk doktorunuz görsün dedi bizde yarın kontrol dedik yarın görsün pişik vs olabilir ondan tutuyor olabilir kulagini dedi
Ödem şişme kulakta akıntı yoksa tomografi cekmiyoruz dedi
Şiddetli kusma olur öyle bu kusar ki ilaçla bile durmaz dedi uyku halı olur hareketli bir çocuksa eser kalmaz dedi
Uykudan uyanmazsa seslendiğiniz de kalkmazsa asıl o zaman sorun dedi
Yaaa, Allah ikinize de kolaylık ve kuvvet versin. İnş biter sıkıntılarınız1 haftadır katı diyetteyim. Temas bile etmiyorum gıdalara. Dün kanlı kaka yaptı yine kızlar çok üzgünümzaten 3-4 şey yemiştim. Dünden beri tamamen kestim. Sadece patates marul ve zeytin yiyorum. 1 hafta böyle devam edip şu 3-4 gün içinde yediğim salatalık domates ve biber i tek tek deneyip ekliycem. Domates yüksek ihtimal ama bilmiyorum. Dua edin bize olur mu herşeyi tolere etsin yavrum 1 ay sonra özgürce yedirebileyim
Bizimde tam tersi mamayı 90 zor içiyo oda kandıra kandıra oyalaya oyalaya sütü 150 içiyo o yüzden sütüm hiç ama hiç yetmiyo o yüzden hemşire bana tadımları 6 aya kadar bitir 6 aydan sonra öğünlere geç dedi. Ama bana erken geliyo benim bebekte çok istiyo sofraya bakıp ağlıyo suyla felan kanmıyo artık bide dün kayınbabam cheseecake vermiş çatalın ucuyla sonra gördüm kızdım ama Güney sürekli ağladı bidaha istedi çatallara saldırdı başka bişi veriyorum ağzına susmadı. Biran önce 6. Ay olsun sonra öğüne başlamak istiyorum en azından 1 öğün versem yeterBen de saldim çünkü hep boşa gidiyor sutlerim hiç isteyerek emmiyor sutumu mamaya gelince götürüyor gunde bir kere sagiyorum artik zaten bitmek uzere..onları da buzluga atıyorum kaşık mamasina başlayınca ona koycam çünkü biberonla hep ziyan ediyor..
Ah yavrum... İnşallah bişey çıkmamıştır. Çok geçmiş olsun ..Kızlar sabah İpek yataktan düşmüştü kendi odasında ki oda da yatmıyor henüz koltuk yüksekliğinde altını aldım yanda banyoya gidip suyu acasiya koca yatağın kapısının olduğu yere sen hangi ara sürünüp emekleyip geldin kapıdan çıkarken pat sesi duymamla kafamı bi çevirdim İpek sağ kolunun üstüne düşmüş bakmamla zaten aynı anda düşmüş ağlamaya başladı kusma yok genel davranışları gülme vs aynı diye doktora yazmadım
gecmis olsun cnm insallah birseyi yoktur. buyuduler tehlikeler de artiyor dun efsun düşmüştü bugun de ipekKızlar sabah İpek yataktan düşmüştü kendi odasında ki oda da yatmıyor henüz koltuk yüksekliğinde altını aldım yanda banyoya gidip suyu acasiya koca yatağın kapısının olduğu yere sen hangi ara sürünüp emekleyip geldin kapıdan çıkarken pat sesi duymamla kafamı bi çevirdim İpek sağ kolunun üstüne düşmüş bakmamla zaten aynı anda düşmüş ağlamaya başladı kusma yok genel davranışları gülme vs aynı diye doktora yazmadım
Geçmiş olsun canımİnsallah hiçbir zaman gerek duymayız bu yazılanları kontrol etmeyi bacım
Başarırsın inan buna...Ya son bir senedir zaten stres benim göbek adım oldu erken doğum riski erken doğum prematüre bebek derken çok saçma bı yeme düzenim vardı ve hep veririm dikkat edersen veririm dedim durdum yok sütüm etkilenmesin bebek biraz buyusun falan hep erteleedim işte ve sonuç kendi başıma halledemeyecwgim kadar büyüdüm ve yardım almaya karar verdim inş basaririm
tavsiyem hepsini bulamaç yapıp verme. ayrı ayrı ver.Ek gıdaya geçen anneler bize bir kahvaltı tarifi verebilirmisiniz.
tatlım diğer sonuçlar çıktımı? domates olması yüksek ihtimal çünkü salatalık düşük alerjen grubunda. kendini yıpratma bu süreçte bebeğinin en çok ihtiyacı olan sensin unutma ek gıda serüveninde de bağışıklığı baya düşecek ve anne sütünden aldıkları onun hasta olmasını vs engelleyecek. sende kendine iyi bakmalısın. hurma ve incir hakkında bir şey dedimi bilmiyorum doktor bana sütün azalıcak dedi ve 2 avuç hurma ve ncir yiyeceksin demişti. ben hurma yı ağzıma süremiyorum normalde. inciri de hiç sevmezdim. uru incire aıştım hurmayıda püre yapıp tatlı yaparken şeker yerine kullanıyorum. en azından vitaminleri geçer sütümün kalitesi artar. ama 2 haftada 2 kere hasta oldum biri kusma ishal biri besin zehirlenmesi ve tamamen beslenmemdeki dengesizliklerle alakalı olarak bağışıklığım yerlerde. çalıştığımdan artık yoruluorumda mutfakta durmak yormaya başladı. asla herşeyi kendim halledebilirim diye düşünme kimden yardım isteyebiliyorsan al. düşün artık anneme salçasız yaprak sardırıp arada kutlama niyetli çıkarıp yiyorum :))1 haftadır katı diyetteyim. Temas bile etmiyorum gıdalara. Dün kanlı kaka yaptı yine kızlar çok üzgünümzaten 3-4 şey yemiştim. Dünden beri tamamen kestim. Sadece patates marul ve zeytin yiyorum. 1 hafta böyle devam edip şu 3-4 gün içinde yediğim salatalık domates ve biber i tek tek deneyip ekliycem. Domates yüksek ihtimal ama bilmiyorum. Dua edin bize olur mu herşeyi tolere etsin yavrum 1 ay sonra özgürce yedirebileyim
cnm sıcaklardan bence benim kızım 1 kere kalkardım şimdi 3 hatta 4 ü buluyor. geçen hastayım kolum kalkmıyor 12-5 arası her saat uyandı. emiyor biraz uyuyorda. ama birde atak dönemindeyiz bana yapıştı resmen.ya kizlar benim bebise bir haller oldu. tasindik ondan mi, sicaklardan mi , yoksa doymuyor mu anlamadim.kac gündür gece 4,5 kereden asagiya kalkmiyor . aksam uyuturken meme emiyor bir sure sonra agliyor ciglik atarak. gunduzde evde surekli mizmiz zaten ters döndüğünden beri surekli ters dönüyor geri donemeyince aglamaya başliyor. hicbir isimi yapamiyorum.valla cöktüm.uyku egitimi vermem lazim evi tam düzmeden vermek istemiyorum.
aynıyız. çoğu araştırdığım şeyleri unutmuşum. tekrar araştırmak ta zor geliyor. arkadaşlarıma soruveriyorum artık.Ikinci çocuğum olmasına rağmen bu ek gıda işine yeni başlıyor gibiyim. Yine de yararlandığım şeyleri paylaşmak istedim. Ilk bebeğimde gurme bebek sitesinden çok faydalanmıştım. Bir sürü tarif ve bilgi var hangi gıda kaçıncı ayda başlanıyor gibi. Şimdi instagramda da bir sürü sayfa var güzel tarifler veren annelerden mamalar mutfakta bebek var makarnavitma hatırladıklarım.Makarnavitma nın hazır karışımları da var sebze corması bebek biskuvisi muhallebisi vb. size sadece pişirmek kalıyor. Çalışanlar için kolaylık bence. Aklıma gelenler bunlar. Bir de bebeğim hiç yemiyor iştahsız olacak diye düşünmeyin benim büyük oğlum bebekken çok güzel yiyordu şimdi zorla yediriyoruz 3 yaşına kadar inek sütü içmeyen çocuk sütle yaşıyor resmen. Demem o ki beslenme alışkanlıkları ve tercihler değişebiliyor hele çocuklarda üzülmeyin stres olmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?