• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Ay aynısı benimkinin yaa. Çok sinir bozucular. Kontrole gittiğinde msjını okurum inşallah. Çok merak ettim 🙏🏼🙏🏼 inşallah kilo almıştır bebeğin. Kilo almamış olsa ondan dert, doktor sana demiştim dıcek, benimki azarlar bile kesin 🙄 öf ya
Cuma gidicez yazarım kilo durumunu, azarlamasin diye ben yalandan mama verdim aslında diyorum 😂

Nasıl yani, doğum kilosu mu önemli yoksa son ödemsiz kiloları mı o kısmı anlamadım. 3500 doğup 3200 olduysa hangisini baz almalıyız
Doğum kilosu önemli diye biliyorum. Çünkü 6. Aydaki ve 1 yaşındaki hesaplamalar doğum kilosu üzerinden. 6. Ayda doğum kilosunun 2 kati 1 yaşında da doğum kilosunun 3 kati olmalı en az şeklinde bir yorum var.

Çok değişik ya, sorma var ya. Benim 4440 doğdu 4085e kadar düştü sarılık vs olunca. Şuan 5100 civarı. 1 kilo mu almış oluyor?
Evet, daha ne kadar alacak ya 5 kilo mu? Zorla midesini büyütecek bebenin. Merco 3340tan 4150 oldu 1 ayda, sen de iyi demiştin gayet. En düşük kilodan hesaplanıyor, doğduğu kilo gerçek kilosu olmuyormuş.

Ben hala sütle uğraşıyorum canum. Bugün doktor kontrolü var. Kesin mamaya devam edin der. Doktorlar mamacı. Ben de sütümü arttırmak için cebelleşiyorum. Bugün doktordan sonra sadece emzirmeye başlayacağım, Sağlk ocağı hemşiresiyle bebişin bir hafta kilo takibini yapacağız. Geceleri ve sabahları yani günde iki kez mama vermeyi planlıyorum sadece bakalım.
Süt işi biraz kaygılı bir süreç canım, ben de her gün bu geceyi çıkarabilir miyiz diye kaygılanıyorum inan. Evde ne mama var ne dolapta yedek anne sütü. Süt gelmezse ne yaparım diye düşünmüyor değilim. Biraz sabır ve bol çaba Allah bir şekilde veriyor rızklarını 😂 Ne dedi doktor bugünkü kontrolde?

Evet, daha ne kadar alacak ya 5 kilo mu? Zorla midesini büyütecek bebenin. Merco 3340tan 4150 oldu 1 ayda, sen de iyi demiştin gayet. En düşük kilodan hesaplanıyor, doğduğu kilo gerçek kilosu olmuyormuş.
Aynen zaten bebek şiş şişti. Onun gerçek kilo olmadığı çok belliydi
3200 olanı canım. Bizimkini öyle hesapladılar, düştüğü en düşük kilo üzerinden.
O zaman 4085 üzerinden hesaplamalıyım ben de

Back