• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ayrıca brokoli de denedim sevdi onda da sorun yaşamadım
Yemek yiyordum Ikea da brokoli vardı yemeğimin yanında ayırıp eline verdim onlarda buharda haşlanmış yedi onları sonra kakada yeşil yeşil çıkardı daha sindiremiyorlar mi tam anlamıyla gıdaları bilemedim

Senin alıştırma bardağı bu bana önerdiğin wee marka mi
İpek onu sevmedi ve o acayip akıtıyor onda şutu nasıl veriyorsun ki akmıyor mu bu de 30 cc zaten o sürekli doldur boşalt mi yapıyorsun
Bende bebedorun alıştırma bardağı vardı 6+ aylık onla vermek istedim sütü İpek istemedi içmedi büyük geldi ağzına yine eski biberonu olan lansinoh verdim ama emzik ağzını değiştirmedim hala 1 ay tek delik
Pipeklo suluk alsak çekmeyi nasıl öğreteceğiz ya öğrense de ben ise başlayınca biberon kullanmasam keşke
canım o bebekler o kadar zeki ve yetenekliler ki. sadece acele etmemek lazım. hani diyosunuz ya daha çok küçükler yutamazlar blendırdan geçirin diye. bizimde ağzımıza aldığımız lokmaları biz de yutamıyouz. bebek te yutamaz tabiki. yutmak için çiğnemeyi öğreniyorlar.boğazlarına büyük gelen lokmayı yutmazlar sadece ağızlarında gevelerken boğazlarına kaçırabilirler. o yüzden bence pipetliyi teklif et. ilk denemeler başarısız olabilir ama alışacaktır sonra. merve nevam suyu biberondan içmiyor mesela. cam bardaktan içiyor. hatta oğlumun suluğu vardı ağzı pipetli gibi olanlardan. dün onu verdim içine çekip içti.

Selam kızlar daha önce de yazmıştım yardımınıza ihyiyacım var. Birkaç gün önce kabak verdim öğürdü. Havuç verdim öğürdü. Bugün patetes verdim yine kustu yiyemiyor öocugum . Ağzında bekletiyor ağzını kapamıyor kapayınca da öğrüyor. Bu nor mal mi
tek seferde çok vermiyordun değilmi canım

kızlar size bir sorum olacak nisan ayında verem aşısı yaptırdıkya hani,aşı yeri yeni belirdi demiştim geçen haftalarda,3,5 ay sonra ancak yeri şişti,şimdi şiş ve içi bembeyazdı 2 gündür ateşleniyor kuzum ondan olabilirmi ki? gece ateşi 37.9 du fakülte hastanesinin cocuk aciline götürdük stajyer dr lar vardı pek güvenemedim ateşi 38 in üzerine çıkınca tehlike olur şuan tehlike yok diyor.2 derece daha artsın bekleyelim diyecektim nerdeyse ! Baktı kontrol etti hiçbirşeyi yok idrar baktılar temiz çıktı çok şükür.Aşıdan olabilirmi dedim yok ondan olmaz dedi ama birtek o var şuan farklı beliren.anlayamadım başına gelen oldumu ?
kesinlikle ondan. o derece iddialıyım bak. aynı şey oğlumda da oldu çünkü. aşıdan sonra değil de o aşı yeri iltihaplanınca oldu. herkes iltihabı sıkma sakın dedi. doktor bile. ellememiştim bende. kıyafeti değiştirirken elim sürttü ve delindi iltihap yeri. sonra aktıkça aktı. inan yarım şırıngadan fazla akmıştır. 2-3 saat sonra kuzumun neşesi yerine gelmişti.

Evet bulamaçtan nefret etti resmen ayrı ayrıda nasıl yutacak bilemedim
oğlumun doktoru 50 yaşında 2 çocuk annesi bir bayandı. ben onun tavsiyelerini hep mantıklı bulmuşumdur. keşke öyle doktor buralarda bulabilsem. o demişti. ayrı ayrı ver tadını bilsin. sevmediği şeyi sevdiği şeyle karıştırıp verirsin demişti. zaten karışık verince neyin alerji yaptığını bulmak ta zor. yutuyorlar canım. tabakta ezdiriver. zaten 2-3 çay kaşığı değilmi

canım merhaba
başlangıc ölçüleriyle
1 tatli kaşıği labne ( 3 tatlı kasiğina kadar yavas yavas çıkacak)
yarım ceviz (artırilmayacak)
1 çay kaşığı katı yumurta sarısı (yarım yumurta sarısına kadar yarım çay kaşığı artırilacak)
1 tane hipp organik bebe bisküvisi (2 taneden fazla olmayacak artirilsada)
30 ml anne sutu yada devam maması (90 ml kadar artıcak)
1 cay kaşığı avakado ( 3 cay kasigina kadar arttirılabilir)
bir tatlı kaşığı hipp yulaflı kaşık maması (kıvamı kasıkla yenebilecek kadar olmasi yeterli)
Ceviz için erken değil mi?

Kızlar çıktık travmatik bi durum söz konusu değil gayet iyi dedi
Kendi çocuk doktorunuz görsün dedi bizde yarın kontrol dedik yarın görsün pişik vs olabilir ondan tutuyor olabilir kulagini dedi
Ödem şişme kulakta akıntı yoksa tomografi cekmiyoruz dedi
Şiddetli kusma olur öyle bu kusar ki ilaçla bile durmaz dedi uyku halı olur hareketli bir çocuksa eser kalmaz dedi
Uykudan uyanmazsa seslendiğiniz de kalkmazsa asıl o zaman sorun dedi
canım oğlumdan sonra düşen okadar çocuk duydumki. ama herhangibir problem yaşayanını duymadım hiç. merve de alışkanlık yaptı artık sürekli düşüyor. geçen merve ağlanıyodu. içerde yemek hazırlıyordum. oğluma merveyle ilgilenmesini söyledim. eline oyuncak falan veriver dedim. o da koltuğa çıkarmış yanına sözde kırlent koymuş. oyununa geri delmiş. haliyle küt sesi hemen geldi. gittim herzamanki gibi ağladı. korkmuş. kucakladım. sarıldım gezdirdim sustu. o gün 2 çocuğu olan 2 arkadaşımla buluştum. onlara anlatmaya başlamıştım ki hemen düşmeyen çocuk varmı allah aşkına yaaa dediler. :)
bak benim daha öncesinde hosteslik yapmış bir arkadaşım vardı. eğitimde onlara bebek uçaktan düz zemine düşsün ona hiçbişi olmaz demişler. o da 2 çocuk büyüttü. geçen sene oğlum okulda kafasını çarpmış. doktora götürdük. seviyorum eski doktorları yaaa. adam korkmayın bişi olmaz dedi. doktorluk hayatım boyunca bunun gibi çok vaka geldi önüme sadece iki çocukta sıkıntı çıktı dedi. 5inci kattan bebek düştü mesela hiç bişisi yoktu dedi. şimdiden düşüp kalkmaya başladılar bence düşeceklerse kemikleri daha çok yumuşakken düşsünler.

canım merhaba
başlangıc ölçüleriyle
1 tatli kaşıği labne ( 3 tatlı kasiğina kadar yavas yavas çıkacak)
yarım ceviz (artırilmayacak)
1 çay kaşığı katı yumurta sarısı (yarım yumurta sarısına kadar yarım çay kaşığı artırilacak)
1 tane hipp organik bebe bisküvisi (2 taneden fazla olmayacak artirilsada)
30 ml anne sutu yada devam maması (90 ml kadar artıcak)
1 cay kaşığı avakado ( 3 cay kasigina kadar arttirılabilir)
bir tatlı kaşığı hipp yulaflı kaşık maması (kıvamı kasıkla yenebilecek kadar olmasi yeterli)
Bunun hepsi bulamac mi yapilcak. Yahu cok igrenc birsey oldu bu. Yenmez ki.

1 haftadır katı diyetteyim. Temas bile etmiyorum gıdalara. Dün kanlı kaka yaptı yine kızlar çok üzgünüm :KK43: zaten 3-4 şey yemiştim. Dünden beri tamamen kestim. Sadece patates marul ve zeytin yiyorum. 1 hafta böyle devam edip şu 3-4 gün içinde yediğim salatalık domates ve biber i tek tek deneyip ekliycem. Domates yüksek ihtimal ama bilmiyorum. Dua edin bize olur mu :KK43: herşeyi tolere etsin yavrum 1 ay sonra özgürce yedirebileyim
geçmiş olsun canım. inşallah atlatır kuzucuk

kesinlikle ondan. o derece iddialıyım bak. aynı şey oğlumda da oldu çünkü. aşıdan sonra değil de o aşı yeri iltihaplanınca oldu. herkes iltihabı sıkma sakın dedi. doktor bile. ellememiştim bende. kıyafeti değiştirirken elim sürttü ve delindi iltihap yeri. sonra aktıkça aktı. inan yarım şırıngadan fazla akmıştır. 2-3 saat sonra kuzumun neşesi yerine gelmişti.
sağlık ocağında aile hekimi bildi ondan olduğunu koskoca üniversite hastanesi bilemedide,antibiyotik krem sür demişti aile hekimi sürdük hemen patladı kendiliğinden ateşide geçti çok şükür,burda çoğu kişide onla alakası yok demiş ama bebeklerin bünyesine göre değişiyor demekki

sağlık ocağında aile hekimi bildi ondan olduğunu koskoca üniversite hastanesi bilemedide,antibiyotik krem sür demişti aile hekimi sürdük hemen patladı kendiliğinden ateşide geçti çok şükür,burda çoğu kişide onla alakası yok demiş ama bebeklerin bünyesine göre değişiyor demekki
biz de eşimle çok araştırdık. ben oğlumu salon çocuğu gibi değil sokak çocuğu gibi yetiştireceğim demiştim. hertürlü mikroba alışıktır. zaten kendisi mikrop :-) herkes sakın patlatmayın mikrop kapar o kendiliğinden geçer dedi. netten doktorlara mail atıyordum o derece. ateşin sebebi bilinmiyor bi türlü. 2-3 gün hep mutsuz ateşli mızmız hareketsiz çocuk içindeki irin akınca 2-3 saat içinde eski böceğe dönüştü.

Back