- 25 Temmuz 2017
- 768
- 819
- 23
- 37
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #61.001
Hayır canım bence balık burcu bebekleri :) uysal ve sakin olur diyor, benimki de aynı anlattığın gibi gece ama gündüz cop cop emiyoruz, kilo alımı da ayda 750-800 gr şimdilik Benim kızda senin bebeğin den bi hafta sonra doğdu, yani yakınlar zaman olarak. Ben de geçen bi şüphelendim iki saat yol gittik trafik vardı İstanbul malum minibüsün sıcağında ha ağladı ha şimdi ağlıcak kesin ağlıcak dedim ama iki saatten fazla süren yolda bi kere gık demedi. Uslu uslu bakındı, uyudu uyandı Arkadaşımın ablası balık burcu küçükken o da çok sakin iş pek ağlamamış kendi kendine oyalanırmış annesi de şaşırırmış Allah Allah bu nasıl bebek diye... Aptal falan mı olcak yoksa diye korkmuştum bi ara ama yok diğer kız bilgisayar mühendisi :) itü de falan yüksek lisans yapıyo.. Zeka ile ilgisi yokmuş sakinliğin. Tamamen karakteristik özellik canım :)YA kızlar benim oğlan mı tuhaf benim ki 10 da yatıyo sabaha kadar acıkmıyo belki 5 te bazen mızmızlanıyo ama pışpış dediğimde susuyo uyuyo ve gece ben uyumadan kıyamıyorum az süt içiriyorum inanılmaz az içiyo 60 cc felan. Gündüz de öyle böyle açıktım ağlaması yok cocukta versem içiyo vermezsem biraz mızmızlanıyo okadar. Zaten su sıra işhaf felan kalmadı iyice azaldı içmesi diş felan da yok içirirken illa bişeyle oyalamam lazım eline oyuncak felan veriyorum yoksa 30 cc içip daha ağzına almıyo çok mu iştahsız olacak ne
Çekinme canım o kadar, yazık bebeye. Çok katı kuralları anlamıyorum, eskiden 180 gün yokmuş. Biz de iskender yedirmicez sonuçta bebelerimize :) doktorlar öyle mi sanıyor bazen diye düşünüyorumEvet bende üstüne su veriyorum çocuk istiyorken vermek lazım gibi geliyor bana da ama doktorlar 180 gün deyince illa çekinerek veriyorum arada sırada
Geçmiş olsun kuzum Nasılsınız şimdi?Ben 6. Ay kontrolunden sonra ayirmayi dusunuyordum. Dun geceye kadar tabi. Efsun anne yani sepetten kafa ustu dusup hastanelik olunca gece bu aksam ayiracagim odasini. Dun gece ki telase yetti bize.
Iyi iyi kafasi saglam cikti sipanin.Geçmiş olsun kuzum Nasılsınız şimdi?
Yaaaa :) ozaman benimki gece sakinliğini burcundan almış gündüz 5 dk oturtmuyo çünkü :) ama en önemlisi de gece o uyku arası kalkması çok zor oluyo. Belki de ilerde de çok sakin olurlar bizimkilerde :)Hayır canım bence balık burcu bebekleri :) uysal ve sakin olur diyor, benimki de aynı anlattığın gibi gece ama gündüz cop cop emiyoruz, kilo alımı da ayda 750-800 gr şimdilik Benim kızda senin bebeğin den bi hafta sonra doğdu, yani yakınlar zaman olarak. Ben de geçen bi şüphelendim iki saat yol gittik trafik vardı İstanbul malum minibüsün sıcağında ha ağladı ha şimdi ağlıcak kesin ağlıcak dedim ama iki saatten fazla süren yolda bi kere gık demedi. Uslu uslu bakındı, uyudu uyandı Arkadaşımın ablası balık burcu küçükken o da çok sakin iş pek ağlamamış kendi kendine oyalanırmış annesi de şaşırırmış Allah Allah bu nasıl bebek diye... Aptal falan mı olcak yoksa diye korkmuştum bi ara ama yok diğer kız bilgisayar mühendisi :) itü de falan yüksek lisans yapıyo.. Zeka ile ilgisi yokmuş sakinliğin. Tamamen karakteristik özellik canım :)
Evet doğru sslında bende öyle düşünüyorum sonuçta eskiden bebek emek isteyince veriyorlarmıs içgüdüsel bir şey yani bebek hzır demekki zaten dediğin gibi hfif şeyler veriyoruz ama ben bir kaç gün antibiyotik verdim artık çocuk bir sey yemek istemiyor ağzını kilitliyor ilaç vereceğim sanıyor galiba halbuki çok istekliydi inşsllah düzelir bu durum moralim bozulduÇekinme canım o kadar, yazık bebeye. Çok katı kuralları anlamıyorum, eskiden 180 gün yokmuş. Biz de iskender yedirmicez sonuçta bebelerimize :) doktorlar öyle mi sanıyor bazen diye düşünüyorumişin şakası tabi de, çocuk sinyal veriyor diye düşünüyorum ben. 4 aylıkken kahvaltıya başlatmış anam beni, doktor tavsiyesiyle. Hepimiz yaşıyoruz :))
Sağlam kafa iyidir, sağlam vücutta bulunur o vücut da efsun da mevcut :)Iyi iyi kafasi saglam cikti sipanin.
Geçmiş olsun canımIyi iyi kafasi saglam cikti sipanin.
canım anne sütü alıyorsa bebeğin kaşıkla anne sütü ver mama alıyorsa mama kaşığa alışsın kaşıpı eline ver tabiki sende ynında olacaksın. Moralini bozma alışır inşallah bebişin yavas yavasİyi günler kızlar ben işe başladım artık hiç bakamıyorum buralara.kizim 6ayi geçti ek gıdaya basladim.baska başlayan var mı lütfen birbirimize yol gösterelim kızım kaşığa ağzını kapatıyor biberon almıyor.hergun ağlayarak gidip geliyorum ise.bi KV faktörü var tabi kızıma o bakiyo bize taşındı.bana viraz moral verin yaa yaa kendimi yemeye vurdum iyice
Gündüz ben de yemek yapamıyorum bazen, ama minik olduklarından, tenimizi istiyorlar bence :)Yaaaa :) ozaman benimki gece sakinliğini burcundan almış gündüz 5 dk oturtmuyo çünkü :) ama en önemlisi de gece o uyku arası kalkması çok zor oluyo. Belki de ilerde de çok sakin olurlar bizimkilerde :)
Ha ha bende o mesajı okuduğumda aynen içimden bu cümleyi kurdum sağlam kafa sağlam vücutta bulunur o da efsunda mevcut maşallah :)))Sağlam kafa iyidir, sağlam vücutta bulunur o vücut da efsun da mevcut :)
Ne biçim cümleler kurdum yav
Verdikce paylaşicam inş burda da cesaret edip başlayamamistim bakalım ne gostericek önümüzdeki günler yarın hastaneye gidip kan vericem onceTebrik ederim canım kararını, destekliyoruz seni.. Ben de gezmesiydi misafiriydi hiç bişey yapamadım. @lulicik demişti hangi pazartesi başlıcaz diye :) bi ay oldu bunu konuşalı . Ama ben inanıyorum, inanıyorum, inanıyorum. Er geç Vericez o kiloları. Yarın yürüyüşe başlıcam ben de.
Çok geçmiş olsun canımBen 6. Ay kontrolunden sonra ayirmayi dusunuyordum. Dun geceye kadar tabi. Efsun anne yani sepetten kafa ustu dusup hastanelik olunca gece bu aksam ayiracagim odasini. Dun gece ki telase yetti bize.
Benim düdüklünün buharda pişirme ve tencere pişirme özelliği de var onda pişiriyorum canımHoşgeldin canım sen bu sebzeleri haşlayıp direk eline mı veriyorsun ben tel süzgeçte haşladım buharda pişmiş gibi oldu sonra da tel süzgeçten geçirdim senkn havuzları nasıl büyük parca koparmış anlamadım da bende şimdiye kadar kabak ve havuç denedim kabağı hiç sevmiyo yaa kusmaya çalışıyor ama havuç tatlı geldi galiba sevdi hemen
Çok geçmiş olsun canım tekrardanŞimdi iyiyiz cnm. Subayevleri çocuk polikliniği. Orhan hocaya gittik. Tabi bir kere gittik. Öneririm gidin diyemem ama doğru teşhisi koydu. Doğru tedavi uyguladı. Bizim rutin kontrollerimiz düzcede.
Ah kıyamam yavrumaa... Düzelir annesi, üzülme hiç,, ilacı sevmemiştir dediğin gibi. Canım benimEvet doğru sslında bende öyle düşünüyorum sonuçta eskiden bebek emek isteyince veriyorlarmıs içgüdüsel bir şey yani bebek hzır demekki zaten dediğin gibi hfif şeyler veriyoruz ama ben bir kaç gün antibiyotik verdim artık çocuk bir sey yemek istemiyor ağzını kilitliyor ilaç vereceğim sanıyor galiba halbuki çok istekliydi inşsllah düzelir bu durum moralim bozuldu
Paylaş kız, bizi de kamçıla :)Verdikce paylaşicam inş burda da cesaret edip başlayamamistim bakalım ne gostericek önümüzdeki günler yarın hastaneye gidip kan vericem once
Benimki emmiyo ama sürekli ilgi konuşma oyun oynatılmak istiyo. Bende iş senden önemli mi diyip salıyorum herşeyi :)Gündüz ben de yemek yapamıyorum bazen, ama minik olduklarından, tenimizi istiyorlar bence :)
Ben de. Ama bazen iş yapıyorum iki üç dakika ağlıyor, sonra kızıyorum kendime Bazen ağlatmıyorum. Karışık. Tabi çok ağlarsa bırakmıyorum. İlgi istiyor, kucağa alınca susuyor :) ten tene temas dediğim kucak ve ilgi aslında, emme değil her zaman. İyi yapmışsın ama, salla işleri, o her zaman olur, bebe bi daha bu aylarına geri dönmücekBenimki emmiyo ama sürekli ilgi konuşma oyun oynatılmak istiyo. Bende iş senden önemli mi diyip salıyorum herşeyi :)
Tamam kız hadi inşPaylaş kız, bizi de kamçıla :)
Pisıge de mı dikkat edicez yaa ben sadece allerjik bisey olucak sandım yüzde vücutta falanÇok geçmiş olsun canım
Benim düdüklünün buharda pişirme ve tencere pişirme özelliği de var onda pişiriyorum canım
Kusmaya çalışıyor deşiğin oguruyor mu oguruyorsa dilinin ortasına geldiğinden normal kusmaya çalışması aydı öğürmesi ayrı
Damağıyla eziyet kuzum damakları sertleşti Memide ısırıyor bastırıyor damağıyla mesela baktım oynuyor çatalla ezip kaşıkla ağzına uzatıyorum kendi kaşığa uzanırsa yediriyorum uzanmazsa ağzına sokmuyorum
Resmen 1.5 gün havuç çıkardık alttan :) ve bize acayip pişik yaptı poponun kenarları minik minik su toplamış o yüzden 1 gün denedim
Dokto zaten sebzelerde fazla alerji durumu olmaz 1/2 gün deneyin baktınız bsy yok 3: güne gerek yok başka sebzeye geçin dedi
Ben yendiği miktara şimdi bakmıyorum Tadim olduğu için iki koparsa yada yalayıp emse yeter bugün şeftali verdim baya emdi mesela :)
Çok geçmiş olsun canım tekrardan
Çok sağol
Canım bazı bebeklerde gizli açlık oluyormuş acıksa bile belli etmezmiş oyuna ve uykuya devam edermiş yeğenimde var bu okadar zayıf ki benim miniğim acıksa da uykusu gelse de oynamaya devam ediyo uyuz annesi de acıkmamıştır diye üstüne düşmüyo oğlumdan 2.5 ay büyük ama herkes benimkini büyük sanıyor kardeşim üzülüyor ama bişey de yapamıyor anne anne gibi ilgilenmiyor malesefAslında bende öyleydim ama tatilde çok yoruldum yüzmek çok yoruyo. Sonra dışarı çıkıyoruz felan günlük 3 4 saat uykuyla durdum e o arada Güney mızmızlanınca kalkamadım sabah dank etti hep kafama. Heralde düzelirim artık. Bu ay bakıyorum zaten kilo alımı felan nasıl olcak ay sonunda kilo alımı az derse hemşire ozaman 5 saate bir kurarım artık alarmı
alıştırma bardağını denedin mi cnm ? biberon benim ki aventi kabil etmemisti lansinohu cok sevdi. ama her bebek farkli tabii. bende en.kötu alistirma bardagiyls veririm diyordumİyi günler kızlar ben işe başladım artık hiç bakamıyorum buralara.kizim 6ayi geçti ek gıdaya basladim.baska başlayan var mı lütfen birbirimize yol gösterelim kızım kaşığa ağzını kapatıyor biberon almıyor.hergun ağlayarak gidip geliyorum ise.bi KV faktörü var tabi kızıma o bakiyo bize taşındı.bana viraz moral verin yaa yaa kendimi yemeye vurdum iyice
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?