Kizlar bu arada iki hundur prisandim bende cok sey konusulmus gida zehirlenmesi yasadim igneler serumlar ates cok zordu kizimla bide anneler hasra olmasiiin
Çok geçmiş olsun canım şimdi iyi misin
Allah yavrularımızı bizleri korusun
Maşallah canım sen baya baya yutturuyosun bende sün azcık salatalık rendeledim ağzına verdim zor yuttu hep sıvıya alışmış katı gıda zor olacak galiba
Kuzum senin sevmesi için erken çünkü daha erken şöyle düşün İpek daha 1 gaftadır 10 gündür ilgili ki ben ilgili değil diye 6 ay geçince bile başlayacak diyordum ama bir haftada çok su değişiyormuş cidden
Şimdi rende yapma eline ver ama o elindeyken hep gözün çocuğunda ağzında olsun boyutu önemli küçük verme hatta o ağzına götürünce hafif hafif alttan tut güvenmediğin yerde ana öyle tam tutma belli belirsiz tut ben kucağımdayken ve yuyabilecegi boydaysa ki dışarıda istediğimizde restoranda falan minik getirebiliyor oyle olunca hafif hafif tutuyorum yutar hepsini vs diye
Ama bence sıralı gitmelisin
Çocuğa yüklenme şöyle düşün
Bu mama bu sut içiyor bi ağzına geliyor kaşık mama bir gün başka marka kaşık mama bi gün salatalık yani çok karışık gidiyorsun sıralı gitmiyorsun alerji yapsa ne yaptı mesela bilemeyeceksin
YouTube’dan ek gıda videolarını izle söylediğim siteden doktorun yazısını oku öyle başla
Ki suan senin ki en fazla 4 çay kaşığı vs yer 7. Ayda falan tam çay bardağı porsiyonunu yiyorlar genelde
Sana önerim acele etme meme reddi neyse ama yemek reddi çok fena bsy arkadasım 4. Aydan itibaren yemek reddi yaşıyor bebe 21 aylık ve sadece uyurken emziğinin üçüne sürerek yemek yediriyor ve bu çocuk 11 12 gün aç kaldı yine yemedi
Allah korusun cidden çok zor
O yüzden acele etme sıralı davran başına sonra is açarsın
He sut konusuna gelince benim malum kopegimi kaybettim şutum azaldı hatta bu mememde gitti o yüzden biberonla İpek’e gerdim 12 de emdi saat 4 e 40 cc zorla içti 6 da 100 cc zorla içti 8 buçuk 9 gibi emerek uyudu ne içti bilmiyorum geçen gün o yüzden cc takılma aç değil demek ki zorlama bak çok zorluyorsun hem verme aralarını açarsan daha çok acıkır daha çok içer
Sıcaktan da içmiyorlar
Peki miktarını nasıl veriyorsun canım ilk gün 1 çay kaşığı 2. Gün 1 tatlı kaşığı şeklinde mi
Eline veriyorum kendi emiyor emmezse çatalla ezip 2 mama kaşığı aldım çay kaşığı kadar ağzı öyle veriyorum ama İpek kaşığın üstünden de kendi eliyle alıp yemek istiyor
Ve zeytinyağı döküyorum kaşıkla vereceğim zaman o şekilde sevmesi zeytinyağı tadını alınca baktım emmiyor havucu kaşıkla vermeye kalktım ondan eliyle alıp yuttu kendi
Asla zorlamıyorum asla ağzına sokmuyorum
Doktor ağzına 5 10 cm uzaklıkta kaşığı yanaştırın kendisi yanaşırsa verin asla ağzına zorla vermeyin dedi ki demese de ben öyle yapacaktım yemek reddi yasamamak için ki sunu gördüm gözlemlendiğim kadarıyla konuşulanlardan anladığım kadarıyla ve bizim anaokulundan bildiğim kadariyl zorla yemek yedirilen çocuklar cidden neredeyse uzun seneler boyu iştahsız ve zorla yemek yiyorlar zorla yemek yemeği bile bir yemek stili haline getirip zorlamadıkça yemek yemeyen yemek yemenin zorlanmak ağzına tıkılmak olduğunu sanıp böyle pekiştiren çocuklar var yıllarca zorlanarak yemek yiyorlar çünkü yemek yemek onlara zorlayarak öğretiyor oda yemek yemeği zorlanarak yemeliyim olarak kodluyor beynine o yüzden serbest bırakmak en iyisi diye düşünüyorum
Çocuk iştahsız ise yemek yemiyorsa öyle kabul etmek başka bir çocuk yaratmaya çalışmamak lazım
Çünkü her çocuk farklı
Doktor 2/4/6 çay kaşığı olarak demişti
Emmedi diyelim havucu patatesi 2 kaşık veriyorum onu da almazsa bırakıyorum 1 kaşık alırsa ertesi gün 2 yaparım illa 2. Gun 4 cay kaşığı dedi doktor diye 4 kaşık vermem