2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Merhaba arkadaşlar. Bugün havuç verdim ilk kez oğluma yemesi öğürdü sürekli ben de yoğurda koydum verdim daha önce çok kez yoğurt bermiştim sade olarak. Sırtı alerji gibi kabarmış 4 5 yerden. Havuç alerjen midir?? Havuç kabartmış olabilir mi??

Normalde haftalık cam silen 3 günde bir evi kaldırıp mutfak dolabı silen sürekli temizlik yapan yemeklerini aksatmayan biriydim şimdi evi süpürüyüm yeter diyorum nasıl bu hale geldim ben bile anlamadım pis bişey oldum cocukla ilgilencem diye :)

İşte benimki ondan gündüz de 4 saat aç duruyo azcık mızmkzlanıyo okadar bende takıntılıyım diye umursamıyorum ve iştahı gitgide azaldı gerçekten. Bak korktum şimdi çok mu saldım acaba ya bana da zaten süzülmüş gibi geliyo şuan çok pişman oldum

Benimki de biberon almıyor. 6. Ayı doldurmadığı için ek gıdaya başlamadım. Yazdıklarını okuyunca resmen zangır zangır titredim. Joker den alıştırma bardağı sipariş verdim. Benimki severse yazarım mutlaka. Süt iznin var mı?

Tatlim ben calisiyorum 2 ayi gecti bineron benim tercihim vermedim alistirma bardagi yadapipetli suluk kullanabilirsun hangisini alirsa sut vermek icin. Su icerken ziyan ediyor eline verincede sute aynisini yapmasin diye sizin icirmeniz daha iyi bu asamada. Bende agustosta baslicam insallah ek gidaya

Kizlarrr size soru kizim icin kitap alicam nasil bisey almaliyim. Kagit kitap gecti bence hikaye kitabi almak istiyorum ama bilemedim ne slsam

Ben 6. Ay kontrolunden sonra ayirmayi dusunuyordum. Dun geceye kadar tabi. Efsun anne yani sepetten kafa ustu dusup hastanelik olunca gece bu aksam ayiracagim odasini. Dun gece ki telase yetti bize.
Geçmiş olsun ne kadar dikkat etsek de hemen hemen herkesin başına geliyor maalesef bu tarz kazalar. Umarım önemli birşey yoktur.

Ikinci çocuğum olmasına rağmen bu ek gıda işine yeni başlıyor gibiyim. Yine de yararlandığım şeyleri paylaşmak istedim. Ilk bebeğimde gurme bebek sitesinden çok faydalanmıştım. Bir sürü tarif ve bilgi var hangi gıda kaçıncı ayda başlanıyor gibi. Şimdi instagramda da bir sürü sayfa var güzel tarifler veren annelerden mamalar mutfakta bebek var makarnavitma hatırladıklarım.Makarnavitma nın hazır karışımları da var sebze corması bebek biskuvisi muhallebisi vb. size sadece pişirmek kalıyor. Çalışanlar için kolaylık bence. Aklıma gelenler bunlar. Bir de bebeğim hiç yemiyor iştahsız olacak diye düşünmeyin benim büyük oğlum bebekken çok güzel yiyordu şimdi zorla yediriyoruz 3 yaşına kadar inek sütü içmeyen çocuk sütle yaşıyor resmen. Demem o ki beslenme alışkanlıkları ve tercihler değişebiliyor hele çocuklarda üzülmeyin stres olmayın.

Pişik alerjik gösterge değil ama ek gıdaya geçince pişik olabilir çocuklar demişti doktor içindeki asitlerden mi bilmiyorum havuç nedense pişik yapı bizde
3 saate bir alıyorum altına bez aynı ıslak mendil aynı havucu dışarı atar atmaz pişik oldu ve havucu nedende 1.5 gün kaka olarak çıkardı normalde kabak bir kere kaka olarak çıkıp başka da çıkmamıştı dün şeftali de öyle oldu ama havuç sürekli kaka da göründü
Ayrıca brokoli de denedim sevdi onda da sorun yaşamadım
Yemek yiyordum Ikea da brokoli vardı yemeğimin yanında ayırıp eline verdim onlarda buharda haşlanmış yedi onları sonra kakada yeşil yeşil çıkardı daha sindiremiyorlar mi tam anlamıyla gıdaları bilemedim
Yoğurtta kabarma olmadıysa havuçtadır ama keşke karıştırıp vermeseydin
Alerji durumundan dolayı doktorlar hep tek feminist deneme yalın karışım yapmayın diyor
Senin alıştırma bardağı bu bana önerdiğin wee marka mi
İpek onu sevmedi ve o acayip akıtıyor onda şutu nasıl veriyorsun ki akmıyor mu bu de 30 cc zaten o sürekli doldur boşalt mi yapıyorsun
Bende bebedorun alıştırma bardağı vardı 6+ aylık onla vermek istedim sütü İpek istemedi içmedi büyük geldi ağzına yine eski biberonu olan lansinoh verdim ama emzik ağzını değiştirmedim hala 1 ay tek delik
Pipeklo suluk alsak çekmeyi nasıl öğreteceğiz ya öğrense de ben ise başlayınca biberon kullanmasam keşke

Ölüyorum senin su oto düzeltmelerine

Peki anne sütüyle hazırladığınızıda mı kaşıkla veriyoruz bide ısıtıyo muyuz anne sütünü çok ısıda vitaminler ölüyomuş ya ondan sordum bide neden günde 1 tane :)
tabi kaşıkla veriyoruz, zaten kaşık maması ayrıca biberon almıyoruz biz sütü bile kaşıkla içiyor sıpa :) ben işe başlamadan önce süt depolamıştım dolaba o yüzden önceden çıkarıp buzluktan oda sıcaklığına geldiğinde cam biberona koyup sıcak suyun içine bekletiyoruz bermari usulü ısıtılıyor yani hafif ılıyacak şekilde .Günde 1 tane olmasının sebebide sütüm yetiyor çok şükür besleyici olması açısından günde 1 kez veriyoruz çünkü 4 aylıkken başladık. mama ile doyarsa memeyi almaz ve sütüm azalır düşüncesiyle :) umarım yeterli olmuştur sevgiler..

Kizlarrr size soru kizim icin kitap alicam nasil bisey almaliyim. Kagit kitap gecti bence hikaye kitabi almak istiyorum ama bilemedim ne slsam
Canım benim aldığım bikaç kitap var. Gece uyumadan önce değil gündüz karnı tok keyfi yerindeyken metne bağlı kalmadan resimler üzerinden konuşarak okumak değil de daha çok dikkatini çekmek sevmesini sağlamak için kullaniyorum. Çok seviyor artık kendi sayfaları çevirmek istiyor. Mızmızlandığında kitaplığın önünde sakinleşiyor. Şimdi dışardayım eve geçince isimlerini yazarım.

Çok teşekkür ederim canım :)

Selam kızlar daha önce de yazmıştım yardımınıza ihyiyacım var. Birkaç gün önce kabak verdim öğürdü. Havuç verdim öğürdü. Bugün patetes verdim yine kustu yiyemiyor öocugum . Ağzında bekletiyor ağzını kapamıyor kapayınca da öğrüyor. Bu nor mal mi

Ilk aylarda normal. Ogurme refleksi dilin hemen ortasinda icgudusel oguruyor kati bir sry gelince.zamanla ogrenir. 8. Aya kadar vakti var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…