• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
O artık süt değildi. En azından süte koyduğum kaşık apak değildi :-)

Ben o sivrisinekler için çok şey denedim. Olmadı. Hatta balkonda tezek bile yaktık o bile kar etmedi. Ama biz o zamanlar sivrisineğin cirit attığı yerdeydik. Ondandır belki. Kırklarelinin pehlivanköy ilçesindeydik. Ergenenin pisliği pirinç tarlalarının varlığı onları bayağı güçlendiriyordu
Kahve yakmayi denedinmi ari karasinek vs de etkili oluyor sivri denemedim ama.

Bir de o nasil alinti arkadas ya. Isim degismis alinti gitmiş :D

Kahve yakmayi denedinmi ari karasinek vs de etkili oluyor sivri denemedim ama.

Bir de o nasil alinti arkadas ya. Isim degismis alinti gitmiş :KK70:
Nat ay em çakmaz. Ben buldum ben buldum ben ben bennnnn. Herkesin üzerinde tulum görüyorum seda. Onları sürekli wc de çektikleri çilelerle hayal ediyorum

Bazıları yoğurtla başlatıyor şüphelense bile bazıları en sona bırakıyor
Anlamadığım noktalardan biri de bu mesela 1 yasa kadar inek sütü kefi şutu yok
Ama yoğurt var e omlarda sütten yapılıyor ama demi bunu da anlamıyorum mesela :)
Canım yogirdun icine mayalanmasi icin prebiyotik giriyor yani yararli bakteri ondan sut yok yogurt var cnm sut hazmı o kadar kolay degil çünkü

4. ayda ek gıdaya başlamak konusunda yorum yapamiycam çünku ben başlayanlardanım ama dr um bana başlatırken ki sözü şuydu anne sütünü az içiyor mamayla cok beslendiği için kakada bir problem ve alerjik reaksiyon gözükmediği içın ve çınar poyraz buna hazır olduğu için sakınca yok başlamasında dedi. Ve elime liste verdi yavaş yavaş başladık allaha bin şükür bi sorun yaşamadık ama biz yaşamadık diye kimseye başlayın demem nemesis nemesis haklı dr unuz ne diyosa onu yapın onun dr u izin vermemiş sizinki verir hamilelikden beri tüm dr birbirleriyle çakıştığı içın en önemlisi güvenilir bir dr diyorum ben mesela nemesis dr benimkinin tek ortak noktası mustela güneş kremi oldu :))

Güneş gözlüğü mü ay İpek’i hayal ettim de bi gülme geldi :KK70: sineklik dediğin ne kuzum puset sinekliği mi ya İpek’i yerler paso diye düşünüyorum it kanı çünkü onda ki en yenilen kan :KK70:
Çarpıl ateş ölçerli hep alıyorum
Deniz icin ne alsam nasıl yüzdürecem neler kullansam bilmiyorum
Güneş koruyucu mesela ne alsam onu da bilmiyorum

Yemek reddi en beteri
Arkadasimın bebeği meme reddi vardı 4. Ay da ek gıdaya geçti yemek reddi oldu 20 aylık ve sadece uyurken yedirebiloyor oda püre halinde her sey
Allahtan emzik alıyor ve uykusu derin de
Ağzına kaşığı sokiyor hemen emziği tıkıyor emzik emdigini sanıp ne yutarsa öyle besleniyor
Gitmedikleri doktor psikolog kalmadı aç bırak dediler aç bıraktı sonuç yine yemek reddi

Tablet dediğin ne kuzum
Ama güzel oluyo kısık gözle bakmıyolar bizimki simdilik çıkarmıyo. Evet puset sinekliği vs. Ben decathlon dan mayo aldım bitane de sadece sort aldım az güneşe alışsın onla sokucam denize. Baktıkça gülüyorum haşemasını giydi benimki diye. Şapka da aldım deniz için. Normal simit aldım ama sevmedi bizimki kucağımda yüzüyo yada omuz altından tutuyorum oda çırpınıyo boyun simidi almadığım için çok pişman oldun açıkcası.

Allah ım en korktuğum şey benim em küçük kardeşim 10 yaşında hala annem yediriyo yemeğini açıkma hissi yok cocukta annem bırakıyo yedirmiyo 1 hafta cocuk doğru düzgün bişi yemedi hastalandı kabız oldu vs. Şimdi o yüzden bırakamıyods hala peşinde dönüyo. Çok zor gerçekten

Nat ay em çakmaz. Ben buldum ben buldum ben ben bennnnn. Herkesin üzerinde tulum görüyorum seda. Onları sürekli wc de çektikleri çilelerle hayal ediyorum
Uzerimde tulum var :D
4. ayda ek gıdaya başlamak konusunda yorum yapamiycam çünku ben başlayanlardanım ama dr um bana başlatırken ki sözü şuydu anne sütünü az içiyor mamayla cok beslendiği için kakada bir problem ve alerjik reaksiyon gözükmediği içın ve çınar poyraz buna hazır olduğu için sakınca yok başlamasında dedi. Ve elime liste verdi yavaş yavaş başladık allaha bin şükür bi sorun yaşamadık ama biz yaşamadık diye kimseye başlayın demem nemesis nemesis haklı dr unuz ne diyosa onu yapın onun dr u izin vermemiş sizinki verir hamilelikden beri tüm dr birbirleriyle çakıştığı içın en önemlisi güvenilir bir dr diyorum ben mesela nemesis dr benimkinin tek ortak noktası mustela güneş kremi oldu :))
Bizim doktor efsun sadece anne sutu aldigi icin kilo alimi vs yolunda oldugu ici. Gerek duymadi. Sadece anne sutu alan bir bebekte erken ek gida gereksiz dedi. :)

Kızlar Günaydın benim bebe 16 sında 5 aylık oluyor. E bebek ten wee nin suluğunu aldım şu minnak 30 cc olanlardan bizimki daha çok diş kaşıma için kullanıyor onu. Ayına uygunda bulamadım çeşit kalmamıştı. Sizler ne kullanıyorsunuz ne önerirsiniz?
SUovinex 4+ alıştırma bardağını aldım ısırıyor Suan ama nokta gibi yer var oraya basınca su gidiyor bende o issirken biraz basıyorum
6 aylık alıştırma bardakları İpek’in ağzına büyük geldi hiç almıyor

Nette karpuz ne zaman verilmeli bebeklere diye araştırma yaptım
6 ay bittiyse ver diyen doktor da var 8 ay 9 ayda verilir diyen de yine kafalar karışık

Kızlar biliyordunuz İpek 3 5 güne kaka yapiyorfu 15 gün yapmadığı oldu ne zaman suyu biraz artırdım 2 güne bir bazen her gün yapmaya başladı
Kaka sıkıntısı olan varsa suyu artırmayı deneyebilir
Annem ablam hep su ver su az olunca yapmaz artır diyordu sonunda dinledim artırdım sonuç cidden kaka yapmaya başladı

Kızlar biliyordunuz İpek 3 5 güne kaka yapiyorfu 15 gün yapmadığı oldu ne zaman suyu biraz artırdım 2 güne bir bazen her gün yapmaya başladı
Kaka sıkıntısı olan varsa suyu artırmayı deneyebilir
Annem ablam hep su ver su az olunca yapmaz artır diyordu sonunda dinledim artırdım sonuç cidden kaka yapmaya başladı
Bizim de 4 e çıktı bende suyu artırıyım hemen

Kızlar bi el atın benim oğlan çok fena kabız azcık zorla yaptı oda kaskatı en çabuk çözüm ne yapabilirim? En büyük nedeni de gezerken çok süt sağamadım mama yedi ve normalde hep yağ atardım içine onu da atmayı bıraktım

Kızlar bi el atın benim oğlan çok fena kabız azcık zorla yaptı oda kaskatı en çabuk çözüm ne yapabilirim? En büyük nedeni de gezerken çok süt sağamadım mama yedi ve normalde hep yağ atardım içine onu da atmayı bıraktım
Ben o sorunu günde 2 çay kaşığı zeytinyağı vererek çözdüm. Zeytinyağından sonra istediği kadar oda sıcaklığında su içirdim. Aynı gün sonuç vermiyor ama haberin olsun.

Valla en çabuk dakikalık sonuç fitil alacaksın
Rahatlayacak çocuk
Bi de hemen önlemini alıp krem sür ki pişik olmasın

Kızlar iyi akşamlar herkese.. Bu oyun halıları bayaa pahalı ya unigo falan önermişler diyorum ki puzzle gibi olanlardan bi kaç tane alsak birbiriyle uyumlu olur mu odayı kaplamak için hem daha uygun fiyata gelir.. farklı farklı desenli almak istiyorum nette gördüm daha yakından görme fırsatım olması gören kullanan var mı

Benimki mama alıyo ya hemşirede ondan dedi yavaş habaş ek gıdaya geç madem 2 öğün veriyosun 1 aya kadar alıştır mama yerine ek gıda ver dedi doktor görüşümdeğil açıkcası. Ki benimki hiç istekli değil hiç. 1 kaşık şeyi zorla ağzından çıkara çıkara yiyo. Dişini kaşısın diye salatalık verdim aldı ağzına sonra tadı geldi attı hemen. Galiba benim için erken daha
cnm bizimkide kaşik mamasini ilk verdigimde hic yiyemiyordu bende demistim beceremiyecek galiba. ama vere vere alisti. simdi yinede ağzından akiyor ama fazla degil. mesela mamayi agzina yaklastirinca agzini acmayi bile ogrendi. hatta kasigi agzina goturuken kendisi tutmaya calisiyor. zaten 4. aydan sonra bebeklere yutkunma kabiliyeti geliyormus.

Ben o sorunu günde 2 çay kaşığı zeytinyağı vererek çözdüm. Zeytinyağından sonra istediği kadar oda sıcaklığında su içirdim. Aynı gün sonuç vermiyor ama haberin olsun.
Zeytinyağını içirince çok tiksiniyo kıyamıyorum bende. Mamanın içine atıyodum onu da ihmal ettim ama bende içircem galiba

cnm bizimkide kaşik mamasini ilk verdigimde hic yiyemiyordu bende demistim beceremiyecek galiba. ama vere vere alisti. simdi yinede ağzından akiyor ama fazla degil. mesela mamayi agzina yaklastirinca agzini acmayi bile ogrendi. hatta kasigi agzina goturuken kendisi tutmaya calisiyor. zaten 4. aydan sonra bebeklere yutkunma kabiliyeti geliyormus.
Bugün kaşıkla verince kesinlikle ağzını açmayan çıkaran cocuk bi baktım babamın kucağında bardağından çay içiyo sonra su verdim yine içti sonra muz verdim emdi ama kaşıkla veriyim dedim yine yutamadı beceremedi ben anlamadım bu işi

bardak soranlara bende avent egitici damlatmaz bardak aldim tavsiye ederim ucu yumusak ve esnek silikon emdikce geliyor bebisim hic sorun yasamadi arada su veriyorum.
kaşikta avent bukulebilir kasik aldim ondan da memnunum. daha once bebedor almistim cok buyuk gelmisti.

Back