• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bacım senin doktor biraz abartmıyor mu
2 kaşık yoğurtla
2 kaşık havuçla ne bagirsak düğümlenmesi ya
4 ayda başlıyorlar tadıma 21 gün sonra direk gıdaya geçen bebeler var mama alan bebeler anne şutu yetersiz olduğunda e onların hepsinde bagirsak düğümlenmeli o zaman
Benimki mama alıyo ya hemşirede ondan dedi yavaş habaş ek gıdaya geç madem 2 öğün veriyosun 1 aya kadar alıştır mama yerine ek gıda ver dedi doktor görüşümdeğil açıkcası. Ki benimki hiç istekli değil hiç. 1 kaşık şeyi zorla ağzından çıkara çıkara yiyo. Dişini kaşısın diye salatalık verdim aldı ağzına sonra tadı geldi attı hemen. Galiba benim için erken daha

Bizim genelde oluyor canım pembelik susuz kalmaktan oluyor yazın cok olur terlemekten bol su her emme arkasına 3/5 kaşık ver şırıngayla 5 cc veriyorum bazen 10 bile verdiğim oluyor
Hmm ben her emmeden sonra vermiyorum valla su midesini doldurmasın diye az veriyordum

Bacım senin doktor biraz abartmıyor mu
2 kaşık yoğurtla
2 kaşık havuçla ne bagirsak düğümlenmesi ya
4 ayda başlıyorlar tadıma 21 gün sonra direk gıdaya geçen bebeler var mama alan bebeler anne şutu yetersiz olduğunda e onların hepsinde bagirsak düğümlenmeli o zaman
Simdi 3 netreden dussen olme ihtimalin yuzde 3 olsa bu asla olmeyecegin anlamina mi gelir ? Risk risktir. Doktor riskleri soyluyor.arastirmalardan bahsediyor. Blw cilerde mesela 181. Gunden once baslatmaz tadima. Suan bu konular konusuluyor muhtemelen 10 sene sonra netlesecek sakin yapmayin diyecekler. Nasil eskiden dogar dogmaz sekerli su veriyorlarmis artik vermiyorlar onun gibi dusun

Bugun sarap kadehinden su icti benim sipa. Aslinda su vermistim bugun ama sicak carpti heralde. Yemekte baktim bardaga bakiyor uzattim napacak diye icmesini beklemiyordum. Ama bildigin yetiskin adam gibi su icmeye calisti bardagi uzattim agzina kana kana su icti. Ustelik otel bardagindan otel suyu. Kaynamis filan degil. Hafif serin bile sayilirdi :KK70: hasta olmaz insallah.

Son düzenleme:
Ay amma kafalar karışmış yahu. Tadım yada ek gıda konusunda bebeğe zararlı şu bu diyoruz ya. Verdiğimiz mamalar neyden yapılıyor arkadaşlar. Bir miktar a vitamini bir miktar çinko bir miktar şundan diye kavonozlardan alınıp koyulmuyor mamanın içindekiler. O vitamini sağlayan besin koyuluyor. Mesela soya lesitini var içinde. Ama biri soya fasulyesi verse 4 aylık bebeğe çık çık çık diyoruz. Oğluma ilk 15 gün mama vermiştim hep o ara çok araştırmıştım aklımda bunlar kalmış. Bwl ye gelince her çocuğun gelişimi farklı. Kimi bebek 5 aylıkken tutup ağzında geveliyor kimi 7 aylıkken. Tutma refleksiyle ek gıdayı bağdaştırmak bana mantıklı gelmiyor. Benim düşüncem de bu yönde. Çık çıkabilirsen işin içinden :-)

Bugun sarap kadehinden su icti benim sipa. Aslinda su vermistim bugun ama sicak carpti heralde. Yemekte baktim bardaha bakiyor uzattim napacak diye icmesini beklemiyordum. Ama bildigin yetiskin adam gibi su icmeye caliati bardagi uzattim agzina kana kana su icti. Ustelik otel bardagindan otel suyu. Kaynamis filan degil. Hafif serin bile sayilirdi :KK70: hasta olmaz insallah.
Olursa da sana müstehaktır yani :-)
Kaanda bardaktan içmeyi severdi mervişko da bardağı seviyo. Kedi gibi dini daldırıp içiyo

Sensin mustehak :KK70:
Kiz icmez sandim. Baktim içiyor kiyamadim. Soguk suydu ama hafif ilinmisti serin diyelim :KK70:
Bişey olmaz o canavara. Anası biraz bilimsel de olsa acardır efsun. Koççum benim beee.
Çok uykum var. Sabah erken kalktım. Sütü kaynatayım diye altını yaktım. Sabah evden iki çocukla çıkarken unutmuşum öylece. Öğlen geldim 5 lt süt kalmış 2 lt. Allahtan yarım gün çalışıyorum akşama kadar çalışsam süt kalmayacakmış dedim :-)

Ben limon çok severim, arada yerim hatta, kabuğuyla falan. Ve ne zaman yesem iştahım kapanır gibi oluyor Sanki iki tabak yemiş gibi hissediyorum. Tabi mide sorunun varsa sakın yeme de, sölim dedim işte canım. Valla ne kiloymuş yaa, bela oldu başımıza şaşırdık :/
Limon vucuda girince alkali oluyomuş aslinda zararı yok ama benim mide hemen yaniyo eksiyo bikere denerim olmadi iyi gelmezse yemem bidaha ;)

Hahahhaa o zamana memelerin durumunu bir düşüm, sonra bir daha düşün :halay:
Aman zaten emik bitsin tornaya sokacagim. Ha 18s sene ha 18 ay :D

Bu gidişle sizinkiler öyle olacak :-)
Odunlara gelesice :D
Of 11 i geçmiş siz sohbet edeceksiniz. Bense yatmalıyım. Adaletin bu mu dünya.
Teselli olacaksa bende yatıyorum. Resmen efsunu havuzdan cikaramiyorum. Enerjim bitti. Cocuk butun gun emiyor yuzuyor emiyor yuzuyor. Bir ara nasil.olduysa yuzerken emmeye basladi gogsumun ucunu degilde ust kismini bikiniden :D allahimmm sana geliyorum dedim ama sonunda yine sezlonga gidebildim anca :D

Sagol cnm serumdan sonra migdem gecmisti gece uyandigimda ilac da katmisti zaten seruma ishalde yavas yavas duzeliyor reflor kullaniyorum gecsin diye :)
Geçmiş olsun kuzum tekrardan
Konuya balıklama dalayım. Malum atak haftasındayız 18ine kadar. Bu atak haftası beni panik atak etti anam :rolleyes:

Bende blw Türkiye kitabını okuyorum şuan. Blw yapıcam. Zaten alerjiden dolayı bize en uyan o.
Ve ben 7. Ayda başlıycam. Yani 7. Ayın sonunda ilk tadımı yapıcaz. Tatil tarihine çakışıyor ve ben kimsenin evinde tadım yaptırıp alerji takibi asla yapmam. Evimizde rahat rahat yaparız gelince.
1 ay gecikmenin hiç bir sorun yaratmayacağını teyit ettim. Ve bebeğim 1 ay daha anne sütü alacak en güzeli :) şuana kadar en ufak bir tadım yaptırmadım. Eline besin değmedi kısaca.

Tadıma başlayan arkadaşlara da tavsiyem meyveleri enn sona bırakın. Hatta sebzeyi yemeği öğrenene kadar meyve vermeyin. Bebek önce şekerli tadı öğrenirse sebzeler yavan tatsız geleceği için yemek istemeyecek. Bu yemeyen çocukların en temel sebebidir. Önce tatsız olana alışsın
Bizim doktor da tam tersi alerjik çocukların erken tattirim yapmasından yana
Benim ilk defa oldu bende hemen ona bağladım açıkcası eşimi de korkuttum biraz tattırma neyse de yutacak kadar verme kısmını erteledik
Sen doktoruna sormadan başlama
Benimki mama alıyo ya hemşirede ondan dedi yavaş habaş ek gıdaya geç madem 2 öğün veriyosun 1 aya kadar alıştır mama yerine ek gıda ver dedi doktor görüşümdeğil açıkcası. Ki benimki hiç istekli değil hiç. 1 kaşık şeyi zorla ağzından çıkara çıkara yiyo. Dişini kaşısın diye salatalık verdim aldı ağzına sonra tadı geldi attı hemen. Galiba benim için erken daha
İstegi yoksa asla başlama doktoruna sormadan baslama meme reddinden sonra yemek reddi olursa asıl o zaman nanay olursun bacım şakın ama şakın zorlama asla yemek reddi meme reddinden daha beter çünkü
Hmm ben her emmeden sonra vermiyorum valla su midesini doldurmasın diye az veriyordum
3/5 kaşık su midesin8 sisirmez basım 10 cc de versen emiyorlar merak etme o kadardan bsy olmaz pembelik önemli böbreklerde kum taşa kadar gidiyor sen suyu eksik etme
Simdi 3 netreden dussen olme ihtimalin yuzde 3 olsa bu asla olmeyecegin anlamina mi gelir ? Risk risktir. Doktor riskleri soyluyor.arastirmalardan bahsediyor. Blw cilerde mesela 181. Gunden once baslatmaz tadima. Suan bu konular konusuluyor muhtemelen 10 sene sonra netlesecek sakin yapmayin diyecekler. Nasil eskiden dogar dogmaz sekerli su veriyorlarmis artik vermiyorlar onun gibi dusun
Bacım risk risktir de bu risk 181. Günden sonra ek gıdaya başlayan bebeler içinde geçerli
Hepimiz içinde geçerli
Bağırsa düğümlenmesi bizler içinde geçerli
Tıpkı her an yedigimiz bsy yüzünden mide kanaması geçirebilmemiz
Bir Çarpışmada beyin kanaması geçirebilmemiz gibi
Bu risk her zaman var
Oturuşta çocuğa kuru fasulye pilav yedirmemiş ki bağırsa düğümlenmesi karaciğer zorlaması olsun
Kaşık mamalarda bi nevi toz mamaların sulandırılmisi iceriklerinin çoğu ayni içinde meyve sebze oluyor farkları bu
O zaman toz mama da bagirsak düğümlenmesi yapar bu mantıkla gidersek :)

Back