• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Benimki mama alıyo ya hemşirede ondan dedi yavaş habaş ek gıdaya geç madem 2 öğün veriyosun 1 aya kadar alıştır mama yerine ek gıda ver dedi doktor görüşümdeğil açıkcası. Ki benimki hiç istekli değil hiç. 1 kaşık şeyi zorla ağzından çıkara çıkara yiyo. Dişini kaşısın diye salatalık verdim aldı ağzına sonra tadı geldi attı hemen. Galiba benim için erken daha
Kuzum canim benim güzel fatmam :) bak şimdi hemşire sana okey ek gıdaya geç demiş ama bunun kuralı var yavaş yavaş başlıyorsun alerji riski var mi YÖK mi bakıyorsun 2 cay kaşığıyla başlıyorsun tatsız tuzsuz başlıyorsun sen gitmişsin bebeye direk kaşık maması vermişin yekten bebe tabi yemez tadını bilmiyor daha önce tatmamış alerjisi var mi Yok mu bilemezsin cenki hazır mama Suan hazır kaşık maması verme
Çünkü içinde ki katkı maddesine mi koruculara mi yoksa sebze meyve mi alerjisi var bilemezsin
Burda nemessise katılıyorum daha tattirim yaptırmadan yekten kaşık mama verirsen ve cok fazla verirsen dediği seyler olabilir
Acele etme bir
Kafana göre takılma iki
Hemşirenin dediğine bakma hemen 3
Başlamadan önce nasıl olmalı bak öyle yap 4
Asla ve asla zorlama 5
Yemek reddi yasarsan anan ağlar söyleyim çünkü omur boyu meme emme değil yemek yiyecek 6
Her şeyi kuralına kitabına göre yap 7
Acele etme 8
Kimseye kulak asma 9
Seni sevdiğimden böyle yazdım 100 :)

Geçmiş olsun kuzum tekrardan

Bizim doktor da tam tersi alerjik çocukların erken tattirim yapmasından yana

Sen doktoruna sormadan başlama

İstegi yoksa asla başlama doktoruna sormadan baslama meme reddinden sonra yemek reddi olursa asıl o zaman nanay olursun bacım şakın ama şakın zorlama asla yemek reddi meme reddinden daha beter çünkü

3/5 kaşık su midesin8 sisirmez basım 10 cc de versen emiyorlar merak etme o kadardan bsy olmaz pembelik önemli böbreklerde kum taşa kadar gidiyor sen suyu eksik etme

Bacım risk risktir de bu risk 181. Günden sonra ek gıdaya başlayan bebeler içinde geçerli
Hepimiz içinde geçerli
Bağırsa düğümlenmesi bizler içinde geçerli
Tıpkı her an yedigimiz bsy yüzünden mide kanaması geçirebilmemiz
Bir Çarpışmada beyin kanaması geçirebilmemiz gibi
Bu risk her zaman var
Oturuşta çocuğa kuru fasulye pilav yedirmemiş ki bağırsa düğümlenmesi karaciğer zorlaması olsun
Kaşık mamalarda bi nevi toz mamaların sulandırılmisi iceriklerinin çoğu ayni içinde meyve sebze oluyor farkları bu
O zaman toz mama da bagirsak düğümlenmesi yapar bu mantıkla gidersek :)
Yapabilir tabiiki. Neden bazi mamalar bazi cocuklara dokunuyor kabiz oluyor. Burada bir suru arkadas var cesitli mama markasi deneyip sonunda bebegine uyani bulan. Bir suru arkadas vardi bebeginin mamadan huzursuz oldugunu anlayip degistiren. Degistirmeyip ayni mamadan gitseler onun sonuda bagirsak dugumlenmesi. 6 ay zaten bagirsak florasinin oturdugu ay.181. Gun denmesinin sebebi ay bitsin. Olusum tamamlansin. Yoksa 179. Gun yerse bebek ölür 181 gun yerse uzaya cikar diye bir durum degil :)

Yapabilir tabiiki. Neden bazi mamalar bazi cocuklara dokunuyor kabiz oluyor. Burada bir suru arkadas var cesitli mama markasi deneyip sonunda bebegine uyani bulan. Bir suru arkadas vardi bebeginin mamadan huzursuz oldugunu anlayip degistiren. Degistirmeyip ayni mamadan gitseler onun sonuda bagirsak dugumlenmesi. 6 ay zaten bagirsak florasinin oturdugu ay.181. Gun denmesinin sebebi ay bitsin. Olusum tamamlansin. Yoksa 179. Gun yerse bebek ölür 181 gun yerse uzaya cikar diye bir durum degil :)
Bacım yapabilir evet ama yapmayadabilir
Şekil a burda 4. Ayda ek gıdaya başlayan arkadaşlar Var
Yapmamış onlara düğümlenme falan
O zaman diğer doktorlar neden 4. Ayda tadıma 5. Ayda direk ek gıdaya başlatıyorlar ben bunu anlamıyorum onların bu araştırmalardan haberin Yok mu
O zaman kavonoz manaların üstünde neden 4+ yazıyor neden yasak değil
Kafamda deli sorular yanı yine tip çelişiyor bu konuda

Süt tozundan şüphelenip lactamili bıraktım
Sizce direkt yoğurttan başlamalı mıyım? Ek gıdaya
Bazıları yoğurtla başlatıyor şüphelense bile bazıları en sona bırakıyor
Anlamadığım noktalardan biri de bu mesela 1 yasa kadar inek sütü kefi şutu yok
Ama yoğurt var e omlarda sütten yapılıyor ama demi bunu da anlamıyorum mesela :)

Tatile gidenler bi bakın hele tatile giderken neler yapalım
Ne alalım
Ne gerekli en çok bi el atın hele tatile gidicez aklımda hiçbir şey Yok
Sinek olayı korkutuyor
O sinek kovucular prize takılan zararlı diyorlar
Tenine sürülenler zararlıymış
Nasıl koruyacam ben İpek kızımın İpek teninj :D

Tatile gidenler bi bakın hele tatile giderken neler yapalım
Ne alalım
Ne gerekli en çok bi el atın hele tatile gidicez aklımda hiçbir şey Yok
Sinek olayı korkutuyor
O sinek kovucular prize takılan zararlı diyorlar
Tenine sürülenler zararlıymış
Nasıl koruyacam ben İpek kızımın İpek teninj :KK70:
En tehlikelisi sinek gercekten ben sürekli sineklikle geziyorum hep üstü kapalı odaya sinek girmemesi için çok uğrasıyorum. 1 kere çarşıya çıktık daha ondada azcık sinek ilacı sürdüm yoksa delik deşik ederlerdi yavrumu. Bitkisel ne olur arastırıyorum çünkü ilaç buram buram kimyasal kokuyo. Ateş ölçer ve calpol kesin al bence yol yorgunluğu güneş çarpması ihtimaline karsı ben içirdim. Biz bebek arabasının büyük pusetimi aldık oto koltuğu gibi olanda dar ya alan Terliyo. Güneş gözlüğü alabilirsin ipek kıza aklıma gelenler bunlar

Geçmiş olsun kuzum tekrardan

Bizim doktor da tam tersi alerjik çocukların erken tattirim yapmasından yana

Sen doktoruna sormadan başlama

İstegi yoksa asla başlama doktoruna sormadan baslama meme reddinden sonra yemek reddi olursa asıl o zaman nanay olursun bacım şakın ama şakın zorlama asla yemek reddi meme reddinden daha beter çünkü

3/5 kaşık su midesin8 sisirmez basım 10 cc de versen emiyorlar merak etme o kadardan bsy olmaz pembelik önemli böbreklerde kum taşa kadar gidiyor sen suyu eksik etme

Bacım risk risktir de bu risk 181. Günden sonra ek gıdaya başlayan bebeler içinde geçerli
Hepimiz içinde geçerli
Bağırsa düğümlenmesi bizler içinde geçerli
Tıpkı her an yedigimiz bsy yüzünden mide kanaması geçirebilmemiz
Bir Çarpışmada beyin kanaması geçirebilmemiz gibi
Bu risk her zaman var
Oturuşta çocuğa kuru fasulye pilav yedirmemiş ki bağırsa düğümlenmesi karaciğer zorlaması olsun
Kaşık mamalarda bi nevi toz mamaların sulandırılmisi iceriklerinin çoğu ayni içinde meyve sebze oluyor farkları bu
O zaman toz mama da bagirsak düğümlenmesi yapar bu mantıkla gidersek :)
Gözüm korktu zaten. Meme reddini daha yeni yeni kabullendim bide yemek reddi olursa çok zor olur inş babasına çekerde iştahlı olur uğraştırmaz

Sinek ilacı önerileri lütfen cok acil :'(

Mat tablet,
Likit
Bitkisel losyon ( en uzak oldugum secenek)

Akcigerleri de pek hassas ya naapicam ben cok fena yemisler oglumu :(

En tehlikelisi sinek gercekten ben sürekli sineklikle geziyorum hep üstü kapalı odaya sinek girmemesi için çok uğrasıyorum. 1 kere çarşıya çıktık daha ondada azcık sinek ilacı sürdüm yoksa delik deşik ederlerdi yavrumu. Bitkisel ne olur arastırıyorum çünkü ilaç buram buram kimyasal kokuyo. Ateş ölçer ve calpol kesin al bence yol yorgunluğu güneş çarpması ihtimaline karsı ben içirdim. Biz bebek arabasının büyük pusetimi aldık oto koltuğu gibi olanda dar ya alan Terliyo. Güneş gözlüğü alabilirsin ipek kıza aklıma gelenler bunlar
Güneş gözlüğü mü ay İpek’i hayal ettim de bi gülme geldi :KK70: sineklik dediğin ne kuzum puset sinekliği mi ya İpek’i yerler paso diye düşünüyorum it kanı çünkü onda ki en yenilen kan :KK70:
Çarpıl ateş ölçerli hep alıyorum
Deniz icin ne alsam nasıl yüzdürecem neler kullansam bilmiyorum
Güneş koruyucu mesela ne alsam onu da bilmiyorum
Gözüm korktu zaten. Meme reddini daha yeni yeni kabullendim bide yemek reddi olursa çok zor olur inş babasına çekerde iştahlı olur uğraştırmaz
Yemek reddi en beteri
Arkadasimın bebeği meme reddi vardı 4. Ay da ek gıdaya geçti yemek reddi oldu 20 aylık ve sadece uyurken yedirebiloyor oda püre halinde her sey
Allahtan emzik alıyor ve uykusu derin de
Ağzına kaşığı sokiyor hemen emziği tıkıyor emzik emdigini sanıp ne yutarsa öyle besleniyor
Gitmedikleri doktor psikolog kalmadı aç bırak dediler aç bıraktı sonuç yine yemek reddi
Tam da bu konu icin girdim foruma sinek icin ne kullansam ben ya. Buyuk oglanda mat tablet kullaniyordum. Simdi sinek kovucu mu sursem ne yapsam? Oglanin her yerini yemisler
Tablet dediğin ne kuzum

Hangi kitabi aldin. Ben okudum birkac kitap suanda da blw turkiye ekibininkini okuyorum.

Blw turkiyeninkini aldim cnm facedede takip ediyorum ama cok ayrintili incelemedkm orda gorup gaza geliyoum biraz:)
Ya bu blw işi bana zor geliyor çocuk yemez gibi ne yapsam bende bilemedim uygulasam mı yani kendimiz hiç bir zaman kaşıkla bir şey vermeyeceğimiz fikri bana tuhaf geliyor muhallebi filan hiç yemeyecek mi
Ben okadar kati olmam gibi geliyor. İlk denemeleri ben yapicam ama ona gire izin alicam. En azindan baslangicta alerji takibini ben yapayim bakalim. Bardakla hic denemedim alistirma bardagi kullaniyorum normalde merak ettim ama bi deneteyim sipaya:)
Bişey olmaz o canavara. Anası biraz bilimsel de olsa acardır efsun. Koççum benim beee.
Çok uykum var. Sabah erken kalktım. Sütü kaynatayım diye altını yaktım. Sabah evden iki çocukla çıkarken unutmuşum öylece. Öğlen geldim 5 lt süt kalmış 2 lt. Allahtan yarım gün çalışıyorum akşama kadar çalışsam süt kalmayacakmış dedim :-)
Kiz o sutun yogurdu tas gibi, dondurmasida guzel olur bak :))

Kizlar simdi citronella yagi var. Bu bir bitki . Dogal sivrisinek kovar. Cocuklar icin doktora sorun slerjisi varsa kullanmayin diyor. Riske atmak istemem kimsenin bebesini. Acaip tavsiye ediyorlar ama kucukler icin bilmiyorum bakin dusunun sorun. Bunu suyla karistirip fis fis vucuduna suruyorsunuz.

O artık süt değildi. En azından süte koyduğum kaşık apak değildi :-)

Ben o sivrisinekler için çok şey denedim. Olmadı. Hatta balkonda tezek bile yaktık o bile kar etmedi. Ama biz o zamanlar sivrisineğin cirit attığı yerdeydik. Ondandır belki. Kırklarelinin pehlivanköy ilçesindeydik. Ergenenin pisliği pirinç tarlalarının varlığı onları bayağı güçlendiriyordu

Kızlar Günaydın benim bebe 16 sında 5 aylık oluyor. E bebek ten wee nin suluğunu aldım şu minnak 30 cc olanlardan bizimki daha çok diş kaşıma için kullanıyor onu. Ayına uygunda bulamadım çeşit kalmamıştı. Sizler ne kullanıyorsunuz ne önerirsiniz?

Back