• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar biz 5. Ay sşısı için sağlık ocağına gittik bugün rotarix bebem 6600 gr olmıs 500 gr almıs bu ay ebe yavastan tadımlara başla dedi çünkü bizim ki aşıyı bile bayıla bayıla yedi bir şey yemek için can atıyor resmen çocuk demir ilacını çay kşığıyla veriyprum nasıl seviniyor garibim bitince ağlıyor üstüne 3 4 kaşık su veriyorum susuyor vermeyince ağlıyor yemeklere saldırıyorda ek gıda zamanı gelmiştir dedi ebe tabi doyumluk değil tadımlık vereceksin günde iki üç kasık uoğurt bir kaç damla meyve suyu filn dedi ben acele etmek istemiyorum ama ne ypmayalım sizce

Kızlar biz 5. Ay sşısı için sağlık ocağına gittik bugün rotarix bebem 6600 gr olmıs 500 gr almıs bu ay ebe yavastan tadımlara başla dedi çünkü bizim ki aşıyı bile bayıla bayıla yedi bir şey yemek için can atıyor resmen çocuk demir ilacını çay kşığıyla veriyprum nasıl seviniyor garibim bitince ağlıyor üstüne 3 4 kaşık su veriyorum susuyor vermeyince ağlıyor yemeklere saldırıyorda ek gıda zamanı gelmiştir dedi ebe tabi doyumluk değil tadımlık vereceksin günde iki üç kasık uoğurt bir kaç damla meyve suyu filn dedi ben acele etmek istemiyorum ama ne ypmayalım sizce
Canım bizde 5 aylık rota aşısını yaptırdık bugün benim melek damla verdiğimde kustuğundan aç götürdüm aşı sonrası emzirdim sorun olmadı.biz 4 aylık olunca yavaştan meyve sularına başladık erik suyudur,tut suyudur veriyorum meyve püresi veriyorum arada sebze haşlayıp blendırda çekip yediriyorum sorun olmadı şimdiye kadar az az tadımlık verince ek gıdaya tam geçince sorun olmaz dedi dr.

Canım bizde 5 aylık rota aşısını yaptırdık bugün benim melek damla verdiğimde kustuğundan aç götürdüm aşı sonrası emzirdim sorun olmadı.biz 4 aylık olunca yavaştan meyve sularına başladık erik suyudur,tut suyudur veriyorum meyve püresi veriyorum arada sebze haşlayıp blendırda çekip yediriyorum sorun olmadı şimdiye kadar az az tadımlık verince ek gıdaya tam geçince sorun olmaz dedi dr.
Bende acele etmek istemiyorum kıyamıyorum anne sütü daha gerekli onlar için ama kendisi de çok istekli bilemedim. Sizin doktor erken başltmış bize 6. Ayı bekleecez demişti ben sadece kendim meyve yerken bazen ağzına sürüyorum emiyor bir kerede çok az yoğurt baktırdım köyden gelmişti çok tazeydi yoğurt

Bende acele etmek istemiyorum kıyamıyorum anne sütü daha gerekli onlar için ama kendisi de çok istekli bilemedim. Sizin doktor erken başltmış bize 6. Ayı bekleecez demişti ben sadece kendim meyve yerken bazen ağzına sürüyorum emiyor bir kerede çok az yoğurt baktırdım köyden gelmişti çok tazeydi yoğurt
Zaten doyumluk vermiyorum hiçbirini 3 mama kasigini geçmiyor verdiğim tadimlik sadece yine aynı şekilde emmeye devam ediyoruz.

Bende onu diyorUm blw icin bekleniyor kendi yesin diye ama tutup yiyemeyebiliyor Altı ay dolsa bile dolayisiyla yine kaşıkla vermek durumunda oluyorsun o zamanda blw olmuyor zaten
Biliyoruz anam blw de kaşık olmadığını o kadar da cahil değiliz :KK70:
Yoğurt icin zaten kaşık kullanılmak zorunda kalınmıyor mu
Blw de yoğurt nasıl veriliyor

Ya ful blw de yapmayiverirsin cnm bide sanirim blw tam anlamiyla 8. Ayda sonuc veriyor ozamana kadar pek bisey anlasilmiyor.
Sivi gidalar alistirma bardaklari ile veriliyor. Yada kadeh ile veriyorsun o icmek isterse iciyor.
Bende blw icin 181. Gunu bekliyorum. Bakalim ne olacak
Kitabimi aldim okuyup odevime calisicam kizimla 4 Ağustos’ta blwyle ek idaya baslicam insallah :)) cok heyecanliyim:)
Kızlar ya oğluma bişi oldu 1 haftadır. Normalde saat 7 de yatardı gece 12 yekadar 2 kez emerdi. 12 de bi emzirirdim sabah 5 e kadar uyurdu sonra 5 te emzirirdim 7 de kalkardı. Şu son1 haftadır 1 saat arayla emmeye kalkıyor bayılıcam artık uykusuzluktan aç diyemi böyle acaba anlamıyorum doymuyor mu
Cnm bu aralar bi huysuzlar bizimkide aglayarak uyaniyor kucagima aliyorum bazen emiyor bazende oyle devam ediyor uykuya.
Canım biz ıgdırda yaşıyıruz burda çocuk doktoru bulmak bile çok zor emzirme bölümü falan yok malesef
Cnm face varsa sende emZirme sanatina bir bak istersen orda meme reddi ve turevleriyle ilgili cok soru var. Aklina yatmazsa sende sor yardimci oluyorlar. Ben oyle cok soru aordum. Emzik biberon varsa once onu biraktiriyorlar bide :)

Benim kizimda degisik huylar cikmaya basladi. Babanneden mi kaynaklaniyor bilmiyorum bazen emip birakiyor ben kendim uyucam havasinda takiliyor. Zaten babannede cok nadir salliyorlar resmen ona sokulup uyuyor bende yapmiyor ama bunu cadi:( oysa bende isterdim bana sokulsun sarilsin uyuyalim diye. Bu zamana kadar yuzustu hic yatmamaisti bugun ona zorladi ama kafasini ceviremiyor kanguruda bile dikine uyuyor oladar ceviremiyor yani yana. Sonra yanina yatinca bir elini kolunu izatip oksayip dokunmalar. Resmen cilve pesinde cadaloz :)

Ya ful blw de yapmayiverirsin cnm bide sanirim blw tam anlamiyla 8. Ayda sonuc veriyor ozamana kadar pek bisey anlasilmiyor.

Kitabimi aldim okuyup odevime calisicam kizimla 4 Ağustos’ta blwyle ek idaya baslicam insallah :)) cok heyecanliyim:)

Cnm bu aralar bi huysuzlar bizimkide aglayarak uyaniyor kucagima aliyorum bazen emiyor bazende oyle devam ediyor uykuya.

Cnm face varsa sende emZirme sanatina bir bak istersen orda meme reddi ve turevleriyle ilgili cok soru var. Aklina yatmazsa sende sor yardimci oluyorlar. Ben oyle cok soru aordum. Emzik biberon varsa once onu biraktiriyorlar bide :)
Hangi kitabi aldin. Ben okudum birkac kitap suanda da blw turkiye ekibininkini okuyorum.

Konuya balıklama dalayım. Malum atak haftasındayız 18ine kadar. Bu atak haftası beni panik atak etti anam :rolleyes:

Bende blw Türkiye kitabını okuyorum şuan. Blw yapıcam. Zaten alerjiden dolayı bize en uyan o.
Ve ben 7. Ayda başlıycam. Yani 7. Ayın sonunda ilk tadımı yapıcaz. Tatil tarihine çakışıyor ve ben kimsenin evinde tadım yaptırıp alerji takibi asla yapmam. Evimizde rahat rahat yaparız gelince.
1 ay gecikmenin hiç bir sorun yaratmayacağını teyit ettim. Ve bebeğim 1 ay daha anne sütü alacak en güzeli :) şuana kadar en ufak bir tadım yaptırmadım. Eline besin değmedi kısaca.

Tadıma başlayan arkadaşlara da tavsiyem meyveleri enn sona bırakın. Hatta sebzeyi yemeği öğrenene kadar meyve vermeyin. Bebek önce şekerli tadı öğrenirse sebzeler yavan tatsız geleceği için yemek istemeyecek. Bu yemeyen çocukların en temel sebebidir. Önce tatsız olana alışsın

İnan hepsini biliyorum dün hemşire artık başla 4 ay 1 haftalıksınız vs dedi eşimde duydu ben yutmucak sekilde diline değdirmiştim ama dün bildiğin yuttu dur eşimi iyice korkutuyum ben canım sıkıldı şimdi
Sinek olabilirmi?bizimde aynı bunlardan var ve bacaklarımızdada var alerji olsa heryerde olmazmı

Konuya balıklama dalayım. Malum atak haftasındayız 18ine kadar. Bu atak haftası beni panik atak etti anam :rolleyes:

Bende blw Türkiye kitabını okuyorum şuan. Blw yapıcam. Zaten alerjiden dolayı bize en uyan o.
Ve ben 7. Ayda başlıycam. Yani 7. Ayın sonunda ilk tadımı yapıcaz. Tatil tarihine çakışıyor ve ben kimsenin evinde tadım yaptırıp alerji takibi asla yapmam. Evimizde rahat rahat yaparız gelince.
1 ay gecikmenin hiç bir sorun yaratmayacağını teyit ettim. Ve bebeğim 1 ay daha anne sütü alacak en güzeli :) şuana kadar en ufak bir tadım yaptırmadım. Eline besin değmedi kısaca.

Tadıma başlayan arkadaşlara da tavsiyem meyveleri enn sona bırakın. Hatta sebzeyi yemeği öğrenene kadar meyve vermeyin. Bebek önce şekerli tadı öğrenirse sebzeler yavan tatsız geleceği için yemek istemeyecek. Bu yemeyen çocukların en temel sebebidir. Önce tatsız olana alışsın
Ya bu blw işi bana zor geliyor çocuk yemez gibi ne yapsam bende bilemedim uygulasam mı yani kendimiz hiç bir zaman kaşıkla bir şey vermeyeceğimiz fikri bana tuhaf geliyor muhallebi filan hiç yemeyecek mi

Mrb kızlar yaa sabah bezi degistirirken bezin ön tarafında pembelik farkettim bayağı vardı nedir acaba dr ye götüreyim mi
Bizim genelde oluyor canım pembelik susuz kalmaktan oluyor yazın cok olur terlemekten bol su her emme arkasına 3/5 kaşık ver şırıngayla 5 cc veriyorum bazen 10 bile verdiğim oluyor

Canım benim de daha önce birkaç kez olmuştu. Ama şimdi nerdeyse her gün oluyor. Doktor sıvı azlığı demişti. Benimki bu ara hiç emmiyor bezi hep pembe o yüZden ben dr ne yapacağımı bilmiyorum
Az emiyorsa yetersiz beslenme
Ama emiyorsa ona rağmen oluyorsa susuzluk
Bol su

Ya bu blw işi bana zor geliyor çocuk yemez gibi ne yapsam bende bilemedim uygulasam mı yani kendimiz hiç bir zaman kaşıkla bir şey vermeyeceğimiz fikri bana tuhaf geliyor muhallebi filan hiç yemeyecek mi

Canım bunda amaç bebek kendi istediğini kendi istediği miktarda yemek. Bu alışkanlığı kazanmak.
240 ml bebek midesine 300 ml çorba veriyor analar. O bebelerin mideler ne oluyor acaba. Blw de kendisi doymayı öğreniyor.
Anne çorba içirirken muhallebi verirken bebek her verdiğini yiyor mide şişiyor bu drfa rahatsız olmamak için yine yemeğe direnen bebek çıkıyor ortaya vs.
Kendisi kaşık tutmaya başladıktan sonra muhallebi yiyebilir.

Kızlar dün armut verdim azcık bugün yüzünde böyle bişi çıktı 2 tane alerji midir sıcaktan mıdır dün bide 4. Ay aşımızı olduk ondan mıdır bilemedim ya
İpek’in arada oluyor neden bilmiyorum ek gıdayla aşıyla alakasi yoktur bence
Benim aklıma gelen havalar ve ter
Ben ek gıdaya baslamadim mesela yine de oluyor

Cok erken baslamissin canim tadima. Daha 4 aylik yeni olduysa bunyesi kaldirmamis olabilir.zaten bu tarz sivilceler karaciger kaynakli oluyor karaciger zorlanmis olabilir. Burada biz yaziyoruz ama benim bebe oldu 5.5 aylik neredeyse. Asi boyle yapmaz muhtemelen ek gida agir geldi. Bu kadar erken baslamak ileride ciddi bagirsak problemlerine yol acar dedi benim doktorum mesela. Kendisi 181.gunden once ek gida önermiyor.yetiskinlikteki mide bagirsak problemlerinin bu bagirsak florasi tam oturmadan yapilan beslenmeden kaynaklandigini gosteren arastirmalar varmis. Birde Bu aylarda kati bagirsak dugumlenmesi riski yaratir. Keske vermeseydin.
Bacım senin doktor biraz abartmıyor mu
2 kaşık yoğurtla
2 kaşık havuçla ne bagirsak düğümlenmesi ya
4 ayda başlıyorlar tadıma 21 gün sonra direk gıdaya geçen bebeler var mama alan bebeler anne şutu yetersiz olduğunda e onların hepsinde bagirsak düğümlenmeli o zaman

İpek’in arada oluyor neden bilmiyorum ek gıdayla aşıyla alakasi yoktur bence
Benim aklıma gelen havalar ve ter
Ben ek gıdaya baslamadim mesela yine de oluyor
Benim ilk defa oldu bende hemen ona bağladım açıkcası eşimi de korkuttum biraz tattırma neyse de yutacak kadar verme kısmını erteledik

Back