• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    148
Kızlar, doktor bebeğin kanala girmediğini hatta oralı bile olmadığını söyledi 😅 e ben vajinal düşünüyordum. Ne olacak bu hali? Girecek mi? Sizlerin ne zaman girdi hiç bilginiz var mı? Bu gidişle 41 e kadar gider diye korkuyorum 😂 yapmadığım egzersiz kalmadı. Hep aynı yerde bu çocuk
Benim dogumdan onceki son kontrolumde kanala girmemişti

doğum yapan annişler yanınızdabiri kalıyor mu tek mi ilgileniyorsunuz bebişle? Benim annem 1 haftadır yanımda yarın dönecek pzt tekrar 1 haftalığına gelicek sonrası tek olucam. Biraz değişik hissediyorum açıkçası, duygusal olarak da sğrekli ağlamsklıyım adapte olmaye çalışıyorum anndliğe. Sizin nasıl geçiyor? Tek kalsam yapabilir miyim sotusu aklımda
Canımmm lohusalık duygusallığı var tabi. İlk doğumumda annem giderken pencereden arkasından bakıp çok ağlamıştım. Yapayalnız hissetmiştim kendimi. Farklı şehirlerdeyiz ailemle. Yaparsın ama duygusal olarak zorlanabilirsin sen de.
Annem doğumdan 5 gün önce geldi, pzt gidecek. Bebeğim 19 günlük olacak inşallah. Sonra tekrar gelirim diyor ama ben tek idare ederim diye düşünüyorum. Kendimi çok fazla lohusa gibi hissetmiyorum bu bebeğimde. İlgi bekleyen 3,5 yaşında bir prensesim daha var ve o olduğu için yalnız hissetmiyorum kendimi. İlk doğumumda böyle değildim, daha duygusaldım ve desteklenmeye ihtiyacım vardı.

Canımmm lohusalık duygusallığı var tabi. İlk doğumumda annem giderken pencereden arkasından bakıp çok ağlamıştım. Yapayalnız hissetmiştim kendimi. Farklı şehirlerdeyiz ailemle. Yaparsın ama duygusal olarak zorlanabilirsin sen de.
Annem doğumdan 5 gün önce geldi, pzt gidecek. Bebeğim 19 günlük olacak inşallah. Sonra tekrar gelirim diyor ama ben tek idare ederim diye düşünüyorum. Kendimi çok fazla lohusa gibi hissetmiyorum bu bebeğimde. İlgi bekleyen 3,5 yaşında bir prensesim daha var ve o olduğu için yalnız hissetmiyorum kendimi. İlk doğumumda böyle değildim, daha duygusaldım ve desteklenmeye ihtiyacım vardı.
Sürekli ağlayasım geliyor napıcam bilmiyorum hiç bi yandan annem hep kalsın istiyorum bi yandam o da evini bırakıp geliyor dönmesi lazım diye hak veriyorum ve eşim de çok rahat edemiyor böyle haklı olarak. Kaynanamlar yakın oturuyor fakat çok yaşlılar ve ben hiç muhattap olmak istemiyorım karışılsın istemiyorım o yüzden tek kalıcam muhtemelen. Eşim zorlanırsan annemlerde kal ben iştem gelene kadar diyor ama bakalım ben rahat edebileceğiöi hiç düşünmğyorım. İçimi dçktüm biraz :(

Ama 2 cm açıklığının olmasına çok sevindim demekki umudun var her an 😅yavaş yavaş evdede artsa 5-6 ile gidersin inşallah 🙏🏻
Kız kurban olduğum 2 cm var ama bence daha önce doğum yapmış tüm kadınların o kadar vardır yani 2 cm büyük bi açılma değil bence . Şu an sancı sıklığı azaldı ama sancı şiddeti arttı geceden beri sancı sıklıgım çoktu ama sancı hafifti şu an sancı arası azaldı gelen sancı şiddetlendi

Kız kurban olduğum 2 cm var ama bence daha önce doğum yapmış tüm kadınların o kadar vardır yani 2 cm büyük bi açılma değil bence . Şu an sancı sıklığı azaldı ama sancı şiddeti arttı geceden beri sancı sıklıgım çoktu ama sancı hafifti şu an sancı arası azaldı gelen sancı şiddetlendi
Demekki açılma devam ediyor
Belli olmaz hiç kimisinin ikinci doğumu sezar yen oluyor açılma vs olmuyor ya benimde rahim ağzı hala sıkı kapalı dedi doktor suni almak istemiyorum tabiki kendiliğinden açılma olsa çok iyi olur

Sürekli ağlayasım geliyor napıcam bilmiyorum hiç bi yandan annem hep kalsın istiyorum bi yandam o da evini bırakıp geliyor dönmesi lazım diye hak veriyorum ve eşim de çok rahat edemiyor böyle haklı olarak. Kaynanamlar yakın oturuyor fakat çok yaşlılar ve ben hiç muhattap olmak istemiyorım karışılsın istemiyorım o yüzden tek kalıcam muhtemelen. Eşim zorlanırsan annemlerde kal ben iştem gelene kadar diyor ama bakalım ben rahat edebileceğiöi hiç düşünmğyorım. İçimi dçktüm biraz :(
Düzenini oturtup anneni gönderebilirsen iyi olur sen şuan başka alemde gibisin böyle hissetmen çok normal birkaç haftaya eskisinden daha güçlü olacaksın ve düzen oturunca bebeğe de alışınca hayat çok kolaylaşacak ☺️sakin ol şimdi ağla sızla hiç önemli değil

Duygusal olarak ilk günler zorlansan da bebeğine tek başına çok güzel bakacağına inanıyorum.🌸 Biz anneler çok güçlü canlılarız. 💕 Eşin evde olduğu zamanlarda yemek, temizlik işlerinde destek olursa sen de bebeğinle daha rahat ilgilenir o uyuyunca dinlenebilirsin. Ağlama hissin varsa ağla, içine atma. Ben oturur canım ağlamak istiyor der ağlardım. Bunda kv ve görümcelerimin payı çok tabi. %99 diyebilirim. 😅 Kimse karışmadan daha kolay büyütüyorsun bebeğini. Yalnızlık hissine kapılmamak için de buraya fırsat buldukça yaz 💜 Sana iyi gelen insanlarla görüşmeler yap. Hareketli müzikler dinle. Emin ol geçecek o ağlama hisleri de. Şu an hormonlar çok karışık, çok normal hislerin.

Demekki açılma devam ediyor
Belli olmaz hiç kimisinin ikinci doğumu sezar yen oluyor açılma vs olmuyor ya benimde rahim ağzı hala sıkı kapalı dedi doktor suni almak istemiyorum tabiki kendiliğinden açılma olsa çok iyi olur
Benimde kasılma devam ediyor hurma sürekli yiyorum yürüyorum aktifleştirmeye çalışıcam bakalım . Suyum gelene kadar da beklerim artık

Evet canım dogum yapan kadınlarda kendiliğinden 2 cm oluyormus

Bizde 21 Mart'ta kavuşuyoruz inşallah bitanemmm planlı sezaryenle 🙈💖
Ya hadi hayırlısıyla sağlıcakla gelsin kuzucuk canımmm beklemedeyiz 😍☺️

13 mart doğum için randevu aldım kızlar 37. haftada sezeryan ile bebişim dünyaya geliyor ciğer geliştirici olcaz inşallah sağlıkla süreci atlatırız 🙏♥️
Canım seninde hayırlı olsun günün 😍
Benim o dereceye gelmedigi icin bilmiyorum:( olacak gibi oldu kabuk tuttu kanayacak gibiydi falan bu saf lanolin dediğim kremi sürdüm her emzirmeden sonra strec koydum üstüne öyle öyle şuan daha iyiyim. Komple yara olursa bildigin yara merhemi falan araştırmayı düşünüyordum çünkü bu merhemler yara olmayasın diye kullanılıyor genel olarak. Yara olduysa yarayı onaran bir şey kullan, sarı kantaron yağı diyorlardı sanki canım ❤️

Ay evet beni bekleyip molaya aldılar doğumları jsbdhdjdjdj

Benim tüm gece 5dkda birlere kadar düşüyordu jsbxjsbdj sabah aydı ben görüşürüz diyio kaciyodu 😂😂😂 bu arada dikkat edin çoğu doğum gece oluyor :D ben hurmadan tövbe ettim zaten ama bence işe yariyordur az da olsa en kötü psikolojik etkisi vardır jdbxjdjdj

Karnin tamamen kasılıyor, ayni anda rahme dogru ve beynine doğru da basinçlanıyorsun bir iki kere geldiğinde anlamazsin belki ama düzenli geldiği zaman anlamaman mümkün değil illaki fark edersin. Çok ağrılı başlamaz hemen açıklık arttıkça o ağrı kuvvetleniyor en başta böyle daha hafif başlıyor o yüzden 🌸

Benim ilk eve geldiğim gün sıkıntı oldu mama aldık direkt zaten pztesi doktoru da mama + meme devam edin dedi o gün baktım çok uyuyo emziremiyorum mamayı azalttim 3 kere değil se 1 kere verdim. O sıra memeler şişti zaten uyku uyuyup dinlenince kendime geldim sanirim. Bu sefer mamayı kestim komple memeyo bosaltsin diye çünkü çok şişti mamadan dolayı emmeyince çok 😂 şuan şükür meme sürecine alıştık da yatağım b*k sidik savaş alanı jabsuwbdjshjdjd bezini açtım çikolata şelalesi jebdjsnkdjdj 1 dk içinde 3 bez kirlettik jsdjsndijeidjjdsjkejd bu zamanlamayi ayarlamam lazım 😂 bi de gündüz uyuyo güzel güzel yatirsan da kucaga al diye aglanma yok gece bir şeyler oluyor tam 2 ye doğru 5-6 ya kadar böyle... Uzanirken memede uyursan uyuyor ama öyle de ben guvenmiyorum uykum var sonuçta Allah korusun riske atamam... Reflü yatağına koyunca pıt 5dk max 😂😂 alisicsz bakalım buna da şükür işte

Nilikom34 Nilikom34 kız doğurdun mu hghhjhgjh sancilar ne durumda 🥹
Gerçekten o kadar pozitifsin ki sana bayılıyorum canım maşallah diyeyim ben ağlıyorum kucakta memede uyuyor benimki de diğer türlü asla ki daha 2 gün oldu bugünde uyandıramadık herhalde sarılık başlıyor eve geldim ağlıyorum sürekli desteksiz oturup kalkamıyorum ikinci sezeryan olayı beni mafetti daha şimdiden göğüs uçlarımda yara oldu oturup kalkamıyorken ağrıdan yatamıyorken üstüne yaralı göğüslerle emzirmeye çalışıyorum ay böyle olacağını hiç düşünmemiştim ilk doğumumda hiç böyle sorunlar yaşamamıştım göğüs yarası haricinde şimdi kendime bile tek başına yetemiyorum bir de bebem var 🥹🙏🏻

Gerçekten o kadar pozitifsin ki sana bayılıyorum canım maşallah diyeyim ben ağlıyorum kucakta memede uyuyor benimki de diğer türlü asla ki daha 2 gün oldu bugünde uyandıramadık herhalde sarılık başlıyor eve geldim ağlıyorum sürekli desteksiz oturup kalkamıyorum ikinci sezeryan olayı beni mafetti daha şimdiden göğüs uçlarımda yara oldu oturup kalkamıyorken ağrıdan yatamıyorken üstüne yaralı göğüslerle emzirmeye çalışıyorum ay böyle olacağını hiç düşünmemiştim ilk doğumumda hiç böyle sorunlar yaşamamıştım göğüs yarası haricinde şimdi kendime bile tek başına yetemiyorum bir de bebem var 🥹🙏🏻
İkinci sezaryen beni de ilk günler zorladı canım. Birkaç güne toparlarsın inşallah sen de. Sarı kantaron merhemi sür muhakkak göğüslerine. Benim göğüs yaramı hemen iyileştirdi. Hastanede bebeğimle ilgilenemeyince ben de kendimi çok kötü hissettim. Geçecek bugünler. Daha kaç gün oldu sanki...

doğum yapan annişler yanınızdabiri kalıyor mu tek mi ilgileniyorsunuz bebişle? Benim annem 1 haftadır yanımda yarın dönecek pzt tekrar 1 haftalığına gelicek sonrası tek olucam. Biraz değişik hissediyorum açıkçası, duygusal olarak da sğrekli ağlamsklıyım adapte olmaye çalışıyorum anndliğe. Sizin nasıl geçiyor? Tek kalsam yapabilir miyim sotusu aklımda
Kocam var sadece yemeğimi getiriyor, mutfağı vs o topluyo bebeğin gazı da onda xnxnx başka kimse yok, zaten olmaması bi yandanda işime geldi galiba bilmiyorum strese girerdim herhalde herkes bir şeye karışıyor diye belkide.... Kendi annem hic gelmedi :d babam ho demek için bile aramadi :D ben de buna göre hayatıma devam edicem. Hani yetimhanede büyürsun ailen olmaz ya şuan aynen öyle gibiyim. Annem de izin alamamış işten cikamaz borçları var hadi onu bi nebze anlayabiliyorum ama borclarinin sorumlusu da ben degilim. Neyse bi buna canım sıkılıyor biraz ama önceliğim başka kafamı çok takamam ipek kuşum var artık ona bakıp her şeyi geri plana atıyorum ❤️ kv kaldı iki gün ondan sonra tek kaldım evet eşim yapıyor bir şeyler ama genel bakımı bilgisi bende tabi 😂

Hiç stres olma öyle güzel yaparsin ki aklın şaşar 🌸 analık hislerine güven 🥰 evet zorlayacak ama olacak. Hem tek çocuk bak avantaji şu ki bebişle birlikte uyuyp uykunu alabilirsin 🤗 klise gelmesin ben şuan öyleyim yeni uyandım bebikomla yemek saatimiz cakisti şuan ilk onu doyuruyorum 😂😂 ev de dağınık umrumda değil 🤗🤗🤗 he annemler burda olsaydi gidecek olsaydi belki ben de duygusallasir zorlanirdim bilemiyorum o açıdan belki de hep tek olduğumdan dolayı böyle düşünüyorum ama emin ol yaparsin 🌸 kimler kimler yapıyor da biz mi yapamicaz ❤️

Canım mama kötülemek için demiyorum mamalar iyi ki var gercekten olmasa düşünemiyorum ne yapardik. Mamayi kestim çünkü mama uyku arttiriyor bence. Aşırı fazla uyuyordu sindiremedigi için sanırım. O yüzden uyandırmak zor oluyordu e uyusun olunca ac kalıyor hop sarılık 🫠 kısır döngü gibi zaten. İpeğin de sarılık başlangıcı gibi hafif yüzü sarı zaten mamayi kestim meme ile devam memeyi de yarabyapiyordu geberdim zaten emzirmek istemiyodum bile. Çok etkili bir merhem bir şey bul bence strec veya ne ile kapatiyorsaniz bana streç ise yaradı iki gün lanllolini surup strecle kapatiyodum her emzirme peşine, mememde poşetle gezdim jsndndndjdjnd şuan daha iyi acı yok arada minicik ilk ağzına alınca oluyor o da bugün hiç sürmedim mesela ondan, nemlendirmek lazım. Senin de geçer en kısa sürede inşallah ❤️ bu minikler için katlanıyor uz yoksa çekilir cile değil bi yandan dikişler sıkıştırıyor bi yandan meme ucu felaket yani..m. ben meme dışında uyutma şeyine girismedim henüz zaten acken geliyo memeye emiyor en son da uyuyor gündüz reflü yatağına koyunca uyumaya devam ediyor ama gece malesef uyumuyor 😂 bu da benim çilem herhalde 😅 ama emzirdim yanimda uzansim sabaha kadar eminim uyur kokumda, korkuyorum boğulur diyr uyku hali yoksa yatsın da olmuyo işte... Geceleri uğraşıyoruz biz de napalim 🥹 bi de teşekkür ederim 🥰 pozitif olmazsak bebişler hissediyor bence hicbir bilimsel açıklamam yok ben iyi olayım bebişim de olur inşallah diye düşünüyorum 🥰 o yüzden hepimiz iyi olalım 🙏🙏🙏

Ayyyyy destan yazmışım yine perdon 😂😂 bebelerden vakit bulursaniz okuyun 🤗🤗🤗🤗

Back